Оцени ме или преследваше някаква изгода? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Оцени ме или преследваше някаква изгода?
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 1845 пъти
Откакто се помня, помня и това момче. Той е с две години по-голям, но в детската градина, а и в началното училище се събирахме да си играем и се харесвахме съвсем по детски.

В по-горните класове се събирахме в една и съща компания. Компанията се разпадна, но той остана един от най-близките ми приятели. Обаждаше ми се по телефона да чуе как съм, докато съм на училище, а след това си пишехме по цял следобед и понякога дори забравях да си науча уроците. Толкова се прехласвах в тези уж приятелски чатове.

Всички знаеха обаче, че между нас има нещо повече от приятелство. Станахме гаджета. Отначало всичко вървеше добре. Веднъж обаче не можах да изляза, защото трябваше да гледам сестра ми. Той ме обвини, че му правя номера. Освен това се разсърди, че чаках все той да ме целуне или прегърне първи. Аз съм много срамежлива. Това обаче не ме оправдава. Скъсахме. Изживях тежко раздялата. Много плаках за него. Той също беше тъжен. Казваха ми го общи приятели. След две седмици се събрахме отново, но не за дълго. Този път причината беше, че постоянно ми говореше за други момичета и ме дразнеше по всякакъв начин. Междувременно във фейсбук се правеше, , обвързан'' с различни момичета за по една-две седмици, после пак сменяше статуса на, , необвързан''. Останахме си, , само приятели'' и колкото и да го криех, вътрешно се съсипвах.

След няколко месеца пак се събрахме. Всичко отново беше идеално. Аз не се правех на ледената кралица, той не ми хвалеше другите момичета колко били готини. И отново не за дълго. Започна да се кара с мен за глупости. Например веднъж му пратих съобщение да се разберем да се видим другия ден, понеже не беше в скайп. И след това ми се развика, че този смс го бил събудил, много се бил издразнил от мен. После започна изобщо да не ми отговаря или да отговаря с по една-две думи. Чашата преля, когато го чаках една вечер цял час, а той накрая ми написа съобщение, че нямало да дойде.
Имали сме си и хубави мигове, но това негово поведение уби всяко хубаво чувство у мен. След последната ни раздяла бях решила да се преборя с тези чувства, колкото и силни да са. Отне ми време, но започнах наново живота си. Известно време не ме търсеше. После станахме, , само приятели''. Правеше намеци да се съберем пак, но аз ги игнорирах.

Последната година в училище искаше да ми е кавалер за бала, но аз отказах.

Приеха ме в университет. Заминах в по-голям град.
Въпреки това той не преставаше с намеците си и предложенията си да се видим някой ден.

Една вечер ми призна, че съжалявал за всичко, което ми е причинил в миналото и че знаел, че сам си е бил виновен да не сме заедно. За пореден път предложи да се съберем пак и този път щяло да е различно, защото съм била, , момиче за милиони''. Отново не пожелах да съм с него, но той продължи да пише и да се опитва да оправи нещата.

Реших, че е най-добре да го блокирам, за да продължи всеки по пътя си, след като не разбра обясненията ми, че няма да се получи. Така и направих. Изтрих го от телефона, от скайп, от фейсбук. Не мисля да се връщам повече към отношения с този човек. Но ме гложди въпросът дали е осъзнал колко много съм държала на него, или просто е решил, че ако сме заедно, ще се премести и той в по-големия град и ще си подобри живота?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6409437709
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко е възможно. Понякога хората правят ужасно много глупости, грешка след грешка, съсипват близките си и са уверени, че не постъпват грешно. Уви, едва след години осъзнават, че постъпките им са били лоши и, че така наистина са съсипали нечие лято или пък година.

Има само един начин да различиш търсещия изгода от осъзналия се. Вторият винаги показва уважението си към теб, иска прошка, не те насилва за нищо, при него си личи, че съжалява повече отколкото си личи, че иска отново да сте заедно. Докато първият тип просто насилва нещата, пресилва с думите си и зад всяка негова сричка ти можеш да забележиш как лъжата прозира. Но все пак знаеш какво е казал народът- Да дадеш втори шанс показва, че си добър човек, но да даваш 3-ти или 4-ти шанс е признак на глупост.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4146d0a139
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Определено не е осъзнал нищо.. Явно и той не знае какво иска. Това да ти говори за други момичета е най - глупавото нещо. Ако искаш да си с някое момиче, трябва да я караш да се чувства специална и единствена, а очевидно той не го и правил. Много добре си постъпила, че си прекратила контактите си с него. Може би още страдаш по него, чувствата и спомените трудно се преодоляват, но за твое добро е. Искрено ти пожелавам да си намериш момче, което да те оцени истински и както заслужаваш :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e8c0a9a8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На прав път си в своите размисли.
Харесването си е харесване, добрите стари чувства също, но по-друго си е и да ти вдъхваш и някаква /напр. финансова или друг вид/ сигурност.
Може той да не осъзнава или да не признава дори пред себе си евентуална изгода, дори съвсем реално може да има по-силни чувства.
И това е така, защото ако ти имаш някакъв успех - това подсилва възхищението.... но само докато трае този успех и докато нямаш нужда от неговата опора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c9959d84be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оцени те! Оцени те! Получаваш "Отличен (6)" и продължаваш смело... назад!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker