Изморих се! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Изморих се!
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 1959 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 13. От доста време чета истории тук и не намерих като моята, затова реших да я напиша.

Тази година ми е много важна, защото съм 7 клас и ще кандидатсвам в гимназия. Началото на годината започна чудесно. Ходя на части уроци по БЕЛ и по математика. Започнах да се натоварвам много и се записах на актьорско майсторство. Дотук добре, нонапрежението си каза думата. Успехът ми се развали (винаги съм била отлчничка), спрях да ям и заприличах на анорексичка. Всеки ден плача и се режа. Заприличах на чудовище. Винаги съм била с ниско самочувсвие, но сега то изчезна напълно.

Баща ми постоянно ми казва да не се лигавя, да спра да се правя, аз съм била виновна за успеха ми, защото съм била тъпа... и т. н. Това е всеки ден. Писна ми и от кифлите в училище. Те "умните" ме съветват да не се напрягам, ако съм била малко интелигетна съм щяла да си хвана богат батко като порасна и готово. Чиста работа! И това ми го казват момичета, които се снимат по тоалетните и се обличат като курви, а повечето пушат по на 13.

Ако някай е преминал през депресия и се е управил, моля да сподели мнението си. Благодаря на тези, които са прочели историята ми.

Лек ден' <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 965c44830f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момиче, не се тревожи толкова. Защо се режеш? Защо ревеш по цял ден? Ако искаш да си подобриш успеха, отделяй малко повече време за подготовка и говори с учителите си от частните уроци да ти дадат съвети на кое да наблегнеш и къде са ти слабите места (те частните уроци са затова все пак).
Относно другите "кифлите, " "умните" или както ги наричаш там - остави ги да си живеят живота така както намерят да добре. Ти се интересувай от себе си и не се сравнявай с никого. Всеки е различна и индивидуална личност и няма смисъл от сравнения и обобщения.
Ако тази година ти е толкова важна, съветвам те да отложиш актьорското майсторство за малко по-късно, когато ще имаш повече време.
А, и недей са слушаш баща си за това, че си "тъпа. " Понякога родителите от безсилие и незнание какво да правят, обвиняват децата си.
Успех!
~Линда

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3599facbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами две дини под една мишница не става. Зарежи майсторството. Прави го, когато си свободна. И да ти си виновна. СТЕГНИ СЕ МОМИЧЕ! Как ще се режеш, болен мозък ли имаш? ! НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a5465f7bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От монтана ли си защото и аз ходя на часни уроци

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9e054bd13e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И какво? Не знам защо се внушава, че бъдещето зависи от 7 клас.. аз си скъсах г**а от учене с извинение, влязох в софийско "елитно" училище и сега съм една пропаднала наркоманка, и нямам хубави оценки защото това би означавало да не излизам от вкъщи. А от кварталните училища ще излязат с отлични дипломи без да са си мръднали пръста. Ако мислиш да оставаш в България, слушай кифлите. Това е реалността в България.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 79eb95c55b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Охо, момиче, ако сега ти идва зор, догодина не знам какво ще правиш с този език и с по 20-40 думи на ден по около 5 реда отделно и всичко ще ти е ново.

Не се напрягай толкова, какво напрежение, какво чудо. Ти си ученичка, работата ти да е да учиш, така че учи и хич не се замисляй колко много ти идва. Сега се почва. Или пък- да, откажи се от уроците си и сама си учи. Аз нямах възможността да ходя на курсове, ревах, тръшках се, накрая се разкрещях на нашите, спрях да им търся помощта и сама се подготвих за матурите и всичко останало. Завърших с 5, 85 и явно и без уроци се успява също, просто е малко по-трудно.
Спри да се оплакваш за глупости и се замисли. Получаваш помощ в ученето, имаш загрижени родители и очевидно не си тъпа. Много хора нямат тези възможности. Стегни се и завърши тъпата година, 7 клас въобще не е толкова напрегнат колкото го изкарвате всички. И спри да си търсиш оправдания за ниските оценки, ако вместо да ревеш в сайтовете приемеш оценките си и без да мислиш що са такива, се опиташ да ги поправиш, то вероятно няма да имаш чак такива "глобални" проблеми.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fc1a4a482f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Такаа, надявам се да ти помогна с опита си.
Неслучайно съм на мнение, че са важни първите 7 класа, а не само първите 7 години от живота... За щастие или не, до твоята възраст бях леееко настрани от другите, гледах си шестиците, защото семейството ми много държеше на тях. Но за разлика от теб, аз направо с конкурентен стремеж "отблъсквах" хората от себе си, защото нашите държаха да съм първа (което е много условно понятие, но както и да е). Надявам се поне да имаш верни приятели. :)) Спри да се режеш и да се самонараняваш, защото не помага. Може би ви натоварват свръхмного. Аз кандидатствах преди 4 години, когато изпитите имаха друга форма, но при вас сега е по-тежко, доколкото знам. И от опит ти казвам, да не се притесняваш, ще влезнеш в гимназията, която искаш; а дипломата след 12 клас е най-важна, там вече си струва да се "понапрегнеш". :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8538f88281
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имах този проблем, но рязането определено не е решение. Просто си намери някакво хоби, което да те радва и да те отвлича от комплексите които ти докарват всички. А до това с оценките, спокойно. И аз бях отличничка, но в един момент паднах малко. В момента просто в главата ти е един бъркоч и се иска време нещата да се подредят. До матурите има време и ще можеш да си наваксаш ;)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fe2e91731c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не виждам какъв ти е проблема и каква е причината за депресията ти. Че ти се е развалил успеха ли? Това не е проблем, най-успешните хора не са били пълни отличници.
А дали ще си хванеш богато гадже или бедно, това си е твой избор, не е нужно да се дразниш ако някой ти го казва.
А за рязането, не те разбирам защо го правиш, ще ти останат белези и след време ще те е срам.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e51bdf0a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей, аз съм на 15 по миналата година бях абсолютно същата като теб ама абсолютно, не им обръщай внимание гледай си уроците през събота и неделя имаш предостатъчно време да излизаш с приятели и да се веселиш! Тази година е една от най-важните така, че наблягай много над уроците наистина на никой не му се учи обаче няма какво друго да се прави. Не забравяй да се храниш здравословно плодове, зеленчуци и т. н.
Успех мила :) <3

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ff91216b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако започнеш да пиеш всеки ден по 2 капсули рибено масло по 1000 мг - не само ще ти мине депресията, ами и концентрацията и интелекта се повишават неимоверно. Има още много благоприятни влияния, включително разхубавяване.
Гарантирано и изпитано! На 38 г. за пръв път в живота си се отървах от депресии и недоволство, работя с желание, мисълта ми е блестяща, имам настроение. И това продължава вече 1 година, без нито един ден изключение. А преди нямах ден, в който да не се вкисна...

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5a7d5f177d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Хора, вие не знаете ли... Много е важен седми клас! Даже мога да кажа, че е най -важният клас, защото от него зависи в кое училище да влезеш - престижно и елитно или - скапано и мизерно, а образованието е едно или даже най - важното нещо! От него ти зависи целият живот.
Относно момичето... Недей да ги гледаш другите, защото така ще затъваш все повече и повече... Я се стегни и остави всичко, което не е свързано с ученето и да такова би трябвало да е в 7 - ми клас... Ти си виновна за оценките си, да! Просто седни да учиш здравата и не си и помисляй да се режеш! Според мен да се режеш означава да си на границата от живота и смъртта, камо ли, да го правиш на твоята тийнейджърска възраст, когато още не съзнаваш какво правиш... Послушай ме, просто се стегни, защото сега ти е много важно и наистина най - важното - мисли!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ef854d679e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   седми клас, а пишеш "управил" наби ми се в очите
Иначе миличка, много е важно да си изградиш график/режим на учени и хранене, защото анорексията е нещо много сериозно и аз се борих с нея, ако не ядеш правило няма как да ти се получава всичко останало. Храната е енергия, а тя в седми клас е нужна. Много е труден класът, но си заслужава, с вяра и позитивна нагласа ще успееш, сигурна съм в това. Започни да си водиш тетрадка, аз така направих миналата година и определено ми помогна. Предполагам не спиш необходимите осем часа сън и не пиеш достатъчно вода, това са едни от първите неща, които да направиш, за да се справиш и с ученето и с депресията. Пожелавам ти успех. Повярвай, че можеш да преодолееш всичко. Събуждай се с усмивка :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker