Приятелите и родителите ми не ме подкрепят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятелите и родителите ми не ме подкрепят
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2851 пъти
Здравейте, драги читатели на този полезен в много моменти сайт.

На 18 години съм и имам връзка с 22 годишен мъж. Връзката ни продължава вече 3 години. До сега криех връзката си от родителите си, по причини, които ще разберете по-надолу. Приятелите ми знаят, но прикрих истинското му име. Той е прекрасен човек, държи се прекрасно с мен, никога не е настоявал да направя нещо, което би ми навредило, грижи се за мен. Проблема е, че той е с турски произход. Роден е в мюсюлманско семейство, в такъв регион. След дълго проучване сред приятелите си, без да разкривам реалните причини, разбрах, че те не биха подкрепили такава връзка, за това произходът му и до днес остава скрит от тях. Да, обаче, реших да кажа на родителите си, които са много негативно настроени към цигани, турци, помаци и т. н. Казах им и това може би беше грешка, но в крайна сметка не мога да крия цял живот. Те отказват да удобрят връзката ми с него и са много обидени и огорчени от малката си дъщеря. Не знам как да постъпя, моля ви, дайте ми някакъв съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: c3002f221b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Аз да бях нямаше да те погледна вече... И какви са тия родители 3 години да не разберат, че имаш приятел... Съвета ми е бягай надалеч. Да не би да се изчерпаха всичките достойни младежи с БЪЛГАРСКА кръв, че да търчиш подир гъза на някой ( с извинение ) резак? Тц, тц...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 29256fc34c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер едно е прав. Зарязвай го.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: aadbba2bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Мойте извинения, но моля да не осъждате родителите ми, след като никъде в историята си не давам яснота върху начина, по който съм го крила, а е абсурдно, вие да имате поглед над това. Те не са виновни, за себе си са прави и не ги обвинявам в нищо. Но не разбирам каква е разликата да имам връзка с турчин или с германец например!? А относно определението Ви "резак", не мисля, че е културно и зряло да определяме хората по този критерии, с оглед на това, че голяма част от обществото на запад е обрязано, а в това число и маса българи, поради инфекции или страх на родителите от такива.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 16220ed7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласен съм с номер 1, не са се свършили българите, родителите ти са напълно прави.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 16220ed7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Вашата връзка няма бъдеще, просто защото те е срам от него. Да го криеш от родители и приятели толкова време, много ясно показва отношението ти. Да имаш такава връзка, означава да се изправиш срещу обществото, защото 90 % (че и повече) от българите не биха одобрили подобни отношения, което означава, че ще се наложи да виждаш погледите изпълнени с неодобрение, ще слушаш шушуканията, ще усещаш негатовното отношение към теб. Няма какво да се лъжем, за всички нас е важно одобрението на обществото, да имаме човек до себе, с който да се гордеем, и който да представяме без свян.

Кажи ми, ако задълбочите отношенията си с този човек и стигне се до брак, той със сигурност ще иска децата му да са мюсюлмани, да са обрязани, да имат ТУРСКИ имена, как тогава ще преодолееш срама си?

Иначе извинявай, но е много наивно и глупаво да мислиш, че няма разлика между връзка с турчин и връзка с германец. Турците са мюсюлмани, всички (или май почти всички) знаем как третират жените си... Мога да ти пожелая само едно, каквото и да става да не предаваш българското и България. Успех.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: aadbba2bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За мен специално вярата не е от значене, тъй като самата аз не съм кръстена. А относно това как се отнасят с жените си, написала съм, че отношението му към мен е повече от прекрасно. Не ме интересува мнението на обществото, а мнението на най-близките ми. Скрих от тях, поради страха да не бъда отхвърлена дори от тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 16220ed7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прекрасно е сега, а после? Толково много истории българки-турци и всички си приличат.

Родителите и истинските ти приятели никога няма да те отхвърлят, убеден съм, ако са показвали/изказвали негативно отношение към връзките българки-турци, то е защото имат някакви впечатления, съответно - не биха искали страдаш, като се хванеш с такъв човек.

Казваш, че не се интересуваш от обществото, че вярата не от значение. Да разбираме ли тогава, че не би имала нищо против децата ти да са мюсюлманчета и да имат турски имена? Тогава как ще се чувстваш с произнасянето им, при положение, че се срамуваш от името на приятеля си сега? Както знаем децата взимат фамилията на бащата, ще ти готино ли децата ти да носят фамилията Хасан или Мюмюн (примерно)?

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 835ffde08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много ми е тъжно за теб! Ако наистина го обичаш моят съвет е да оставиш всичко зад вас и да продължите! Но много внимателно го обмисли, той може да те лъже! Майка ти и баща ти би трябвало да те подкрепят, при мен понякога също е така! Помисли си! Говори с тях след това и им обясни култерно Че го обичаш! Стискам ти палци, мила!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker