Имам проблеми с общуването след като ми направиха операция на крака - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам проблеми с общуването след като ми направиха операция на крака
преди: 15 години, 20 дни, прочетена 4213 пъти
Здравейте, аз сам момче на 17 години. Искам да споделя, както другите, за моят проблем. Той е малко по странен, макар и вече да не обичам да общувам с хората, мисля че е добре да споделя.

Имах проблем с крака и по -точно с минискуса, когато бях да карам снолборд си скъсах минискуса и ми направиха операция, но за съжаление остават постоянни боли за цял живот. Болките не са толкова силни, но все пак са леко дразнещи. Пия болкооспокояващи, но не ми помагат за проблема. Говорил сам с лекари , единственото което разбрах от тях е, че ще ходя с бастун, а няма да сам в инвалидна количка...

Е да това не е проблема. Проблема е, че се държа лошо с хората, смисъл това е общо казано. Главния проблем е, че останах без приятели, имам само 1 с който се държа много гадно, поне той така ми казва. С момичетата нямам проблеми, само дето не ги уважавам. Излизам с тях за по 1 седмица максимум и късаме. Някои много страдат.... НО НА МЕН НЕ МИ ПУКА?

Преди това не бях такъв. Хората казват, че заради болката в крака съм по- безчувствен към живота и хората.
Преди бях щастлив, сега сам тъжен... Живота ми е самотен мрачен... някак си еднообразен.. Опитвам се да го разнообразя с учене.. изчетох сички учебници по биология и химия, научих ги на изуст... с това се занимавам, това е моята стихия. Искам да стана лекар, но родителите ми казват, че лекар не мога да стана ако сам толкова "дръпнат", те използват този израз....

Примери за моето държание :
1. Има едно пълничко момче от нашия клас и постоянно се подигравам с наднорменото му тегло. С изречения от рода на това "Време е да осъдиш баничарницата за това, което са направили с теб" или "Ей, можеш да работиш в строителна фирма, като БАГЕР"....

2. Подигравам се почти със всички : Някои казва "Мисля да си сформираме група на математиците" аз отговарям "Ако под математици имаш предвид идиоти, ДА Ще сте най-добрите" и тн..
Има ли начин да се променя.. например Психиятар... Това дали е психическо заболяване или... просто си го изкарвам на другите, за това, което стана с мен..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 20 дни
hash: cf2e65bcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мене ти сам си го каза - "просто си го изкарвам на другите, за това, което стана с мен.." Усещаш, че трябва да промениш нещо в себе си и в държането си, но защо не правиш нищо? Изброил си какво правиш, за да дразниш околните, а какво правиш, за да промениш това? Наистина ли се харесваш такъв?

Аз мисля, че те е яд на всичко и на всички, с една дума - на целия свят, че за цял живот ще си по-различен от останалите, че на теб ти се е случило нещо, което на другите не е. И едва ли не всички са ти виновни за това. Не те упреквам, може би ако с мен се беше случило нещо подобно, щях да реагирам по същия начин.

Но щом усещаш, че не може повече така, направи нещо! Никога не е късно да промениш поведението си, иначе рискуваш да останеш съвсем сам, това ли искаш? Съмнявам се. Не е късно да поискаш прошка от хората на които държиш. Не е късно да потърсиш приятели. Млад си още, животът е пред теб. Следвай мечтите си, щом искаш да станеш лекар - бори се, учи, дай всичко от себе си, пък каквото стане. Не се предавай.

Но не се оставяй болката да те заслепи. Станалото станало. Продължавай напред, но не сам! Не наранявай онези, които нямат вина. Бъди по-мил и внимателен, уверявам те, че няма да съжаляваш. Успех, мило момче.

 
  ...
преди: 15 години, 20 дни
hash: 5c5419f112
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си моят герой .

 
  ...
преди: 15 години, 20 дни
hash: f9567fda98
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ти пука, а защо на нас да ни пука?

Обиждането е признак на малоценност... Обаче ти не можеш да спреш да нараняваш, защото си наранен. Ще стоиш на скамейка и ще гледаш как съучениците ти играят баскет... същото е като инвалид (заболя ли те от тези думи?)

Преди си бил щастлив, имал си много приятели, и си бягал за минимално време разстоянието, което трябва, за да изкараш 6 в даскалото. Сега не е така и няма да бъде така. Сам си. Този приятел, който все още не си отблъснал (или по - точно този, който не те е напуснал), - вероятно все още е при теб от съжаление... Стягай се, спри да бъдеш злобно същество и вместо да отблъсваш хората, гледай как да се спиятелиш с тях...

Никога не забравяй, че думите нараняват много повече от делата. Можеш да удариш някого и в същото време да обидиш човек (с нещо, което наистина ще го засегнеш), стой и наблюдавай на кого от двамата ще бъде описана по - голяма болка.
Замисли се какво пречиняваш на хората, които ежедневно обиждаш... Ще ти се върне. На есен всички ще ти се подиграват за бастуна... ще успееш ли да го преглътнеш? Съмнявам се... Едва тогава ще осъзнаеш тежестта на думите си.

Болката, която изпитваш трябва да я превъзмогваш някак. Вместо това ти си създаваш илюзията, че като останалите страдат, твоята болка ще намалее... Или поне те ще узнаят какво ти е на теб. Но... повярвай ми - тях ги боли повече.

На път си да се превърнеш в безчувствен идиот - искаш ли го?

(До всички, които ще злобеят относно коментара ми... Имам тактика, не говорете (пишете) без да знаете за какво става въпрос). Интересно ми е... дали автора ще я доулови...
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 20 дни
hash: b0ace45096
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хм.... Опитвам се да се променя, но нещо в мен някак си не ми дава... Наистина старая се... Дано стане нещо но за сега само се ослужняват нещата. А и тва ,че някои ше ме бутне и ше падна... да възможно е ама... хората са по склонни да ме съжаляват, отколото да ме нараняват.. Случвало се е да изям някои удар, ама се живее.. Явно и това, че ме съжаляват ме дразни, искам да се отнасят с мен като с нормален.. поне така мисля

 
  ...
преди: 15 години, 20 дни
hash: 631d158d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виж сега ти си хиперактивен . Или си имал проблеми в детството . Затова е така Може би си бъдещия доктор Хаус ? ! Късмет . И учи много ! !

 
  ...


...
преди: 15 години, 19 дни
hash: 5d4d828353
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Някой хора и без проблем в крака са такива гадняри. Ти по-добре брой до 10 преди да ги казваш тия неща, защото в живота си човек има нужда от опора, приятели и семейство. И докато семейството ти никога няма да те изостави, каквото и да кажеш и направиш, на приятелите ти може в един момент да им писне да бъдат обиждани. Мълчи си и прехапвай устни, това е моят съвет - най-добрия, който мога да ти дам.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 19 дни
hash: 1ba6cb1662
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен в следствие не само на болките които имаш, а и при мисалта че ходиш с бастун си се озлоблил към хората. Но не бъди зъл нещастието не е само до теб (за съжаление) много хора споделят твоята съдба. По отношение на приятели-те ще те възприемат какъвто си по душа , а не физически.Така че се въздържай от грубости и обиди, знаейки положението ти те ще ги преглътнат и ще ти премълчават , но до едно положение не може постоянно компромиси от тяхна страна.Ако един ден останеш съвсем сам и отблъснат от обществото в твоя случай няма да имаш право да обвиниш отсрешните. А за силните болки продължавай да се консултираш с лекари, в днешни дни има по-ефикасни болкоуспокояващи лекарства.Опитай и консултация с други лекари.Всеки лекар си има своя теория така че незнаш от къде ще получиш най-ефикасно лечение.Желая ти здраве и успех.С поздрав една жрна на 32г.

 
  ...
преди: 15 години, 18 дни
hash: 8397d0641c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не разбирам от медицина и органи, но искам да пробваш метода на Емил Куе върху твоя засегнат крак.

Накратко - прилагал е самовнушение при пациентите си. Формули от рода на "Това преминава", "Всеки изминал ден, от всяка гледна точка, се чувствам все по-добре, във всеки смисъл на думата" и др. Може да ти се стори несериозно, но имай предвид, че повечето болести, пряко или косвено, се причиняват от мислите ни. Естестено това става в продължение на години натрупване на вредни самовнушения от негативните ни мисли.

Представяй си регенерация на менискусът ти, потаряй си няколко пъти на ден и преди заспиване "това преминава" като имаш предвид, не само болката в кракът ти, а и нормализирането на състопянието му. използвй и допир с ръце върху засегнатото място и масаж, без да се насилвш. Заживей с мисълта, че подсъзнанието ти знае как да възстанои органите ти, не му пречи. Не бъди нетърпелив, ще сикнеш и всичко това подсъзнателно автоматично ще го прилагаш цял живот.

И аз прилагам нещо подобно, но съм горе-долу здрав(че кой е напълно здрав :) ). Повече информация за Емил Куе и на тема самовнушение потърси в нета. След време пиши тук, а ако забравиш пиши ми на larrri@abv.bg. Интересно ми е за резултатите. Всичко добро и не забравяй - твоя свят е в твоите мисли!

 
  ...
преди: 15 години, 14 дни
hash: b0b9562e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   След като родих се държат с хорта по същия начин. И то към най-близките ми, които ми помагаха и ме подкрепяха. Бях груба и много критина. Слава богу хормоните ми най-накрая се успокоиха (но чак след около 6 месеца).
Разбирам те напълно, макар че не те оправдавам. Хиляди пъти съм съжалявала за някоя изпусната реплика.
Напоследък ползвам една техника, която като цяло се ползва при почивка между контракциите, но върши работа и самостоятелно:

Започваш да вдишваш въздух, изпълваш дробовете си, като броиш- 1, 2 , 3, 4. Задържаш за секунда и започваш да издишваш до 8 - 1,2,3,4,5,6,7,8. Дробовете ти трябва да се изпразнят до край, даже да не ти стигне въздух

Правишго еднократно. Помага за възпиране и може да ти отклони вниманието.
Преди една седмица разтегнах сухожилие и съм на легло, но до сега не съм отблъснла никой, държа се ведро и не се предавам.
Вярвам, че ти си късметлия и това е по-малкото зло, което е можело да ти случи и да кали характера ти.
Успех и стискам палци.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 14 дни
hash: d28d50c25c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мисля,че си комплексар. И изключително неграмотен (снолборд, психиятар...).

Добре ще се впишеш в отбора на идиотите.
А също след време и на тези с багеристите.

 
  ...

...
преди: 15 години, 12 дни
hash: f159f93671
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много съм съгласна с номер 4 и с 11,ако пърничкото момче ти каже,че е много по лошо да си куц,ог колкото дебел,какво ще направиш?ще ти е кофти предполагам,не виждаш своя недостатък,но за чуждия,очите ти са като лазер.Щом си такъв,бъди тогава куц самотник,по-добре ли ще ти бъде?На теб може би не,но бъди сигурен,че другите ще се радват на отсъствието ти,защото няма да има кой да ги обижда.

Онемях като прочетох история,вместо да си замълчиш пред математиците(нарочно не казвам да им се възхитиш,защото мразя мат,но ги уважавам,умни си)ти ги убиждаш,ти си идиота.Утре някай ще ти каже "недъгав смотаняк" и ще има право,защото когато човек си го направи сам,никой не може да му помогне...

 
  ...
преди: 15 години, 5 дни
hash: ddb50a2bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мисля че си го искарваш на другите заради това което ти се е случило един съвет извини се и започваи да излизаш и да караш нормален начин на живот иначе ще останеш за винаги сам нали не мислиш че твоя приятел ще тарпи да се даржиш с него като куче вечно ?

Постави се на мястото на тези хора които обиждаш на тебе ще ти е хубаво ли някои ако ти се подиграе за това което ти се е случило не нали ами ще те заболи Помисли си пак !

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 487e0aebc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Аз бях същата много години,но когато открих човек,който ме обича и е мил с мен въпреки,че понякога съм много груба и надменна,разбрах,че само от това съм имала нужда.Но аз не потърсих този човек,а той ме откри.Понякога човек строи стена около себе си,не за да се дистанцира,а за да види на кого му пука достатъчно че да я премине..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker