Имам огромна нужда от почивка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам огромна нужда от почивка
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1304 пъти
Здравейте! Аз съм 15-годишно момиче. В 8-ми клас съм /започнах 1 година по-късно/ и уча в елитно училище. Проблемът е там, че много ни натоварват с уроци и домашни. Не ми остава никакво свободно време. Обикновено през седмицата си лягам в 2 сутринта и ставам в 6. Не издържам вече, много ми е трудно. Майка ми ми е предлагала да се изместя в друго у-ще, но аз не искам. Искам да докажа, че мога да се справя, но всъщност мисля, че НЯМА да успея. Понякога даже тя взема бележка от докторката, за да мога поне 1-2 дена да си почина. Също така съм и от по-притеснителните и винаги когато ме изпитват по някакъв предмет, не успявам да отговоря на доста от въпросите поради причината, че не мога да намеря точните думи за да отговоря и следователно мълча, а те си мислят, че не съм учила и ми пишат слаби оценки. Много хора ми казват да се отпусна и да имам учителите за приятели и да общувам с тях свободно, но аз не мога. Всъщност малко се отклоних от темата, но както и да е..

Ще се радвам, ако някой ми даде съвет или поне изкаже мнение :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: f92718e94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако оценките са ти под 4. 5 по-добре напусни. Примири се, че просто не си достатачно интелигентна за там и си намери училище, което ти е по силите, защото с ниски оценки няма да можеш да влезнеш после в университет.
Иначе - 8 - 9 ч. сън са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за твоята възраст. Безсънието може да е причината да не можеш да помниш. Идва Великден, наспи се хубаво, спри компютрите, а използвай времето за сън и учене.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 43beeda0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чудно, наистина се попитах възможно ли е да се преуморяваш от учене в 8 клас и да учиш всяка нощ до 2 сутринта. Реално в 8 клас имаш 9 учебника, имаш и 9 месеца да научиш това което вземате, уроците подред в деветте учебника. Ако разбира се не си "подготве" и имате само шест предмета от които три усилени и три физическо, музика и рисуване. Тогава имаш да учиш много думи от езика.
Обикновенно имаш на ден 6 предмета от които два са физическо музика или рисуване и имаш 4 предмета по които трябва да се подготвиш би трябвало, за около два часа дневно да си перфектно знаеща.
Вероятността да ти е наистина трудно се дължи на това, че не можеш да плануваш задължинеята си, в главата ти всичко се обърква и колкото и да учиш нищо не разбираш. В 8 клас се затвърждават и разширяват стари знания и ако преди в 5, 6, 7 клас си била добра сега трябва да ти е най лесно. По история например се учи средновековието на европа, византия и т. н. затвържадвате и разширяване знанията от 5 клас и ако в 5 клас си учила, това няма да ти се вижда, кои знае колко ново.
Наистина хората които ти говорят за учителите са прави, учителите не са ти врагове, те нямат за цел да те наранят, те са в училище за да ти помогнат да ти разяснят нещата от учебника, които не разбираш. Реално на всеки добър ученик му се е случвало веднъж дваж да учи до 2 сутринта, но всяка вечер нещо ти има. Майка ти не е права да ти взема болничен така тя ти вреди, изпускаш матерал и после имаш да наваксваш или имаш пропуски, заради които не можеш да свържеш знанията си.
8 Клас е най лесният от всички класове

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8fa94374cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката до номер 2: хах все пак ти благодаря за изказването но в 8 клас нямаме музика, рисуване и т. н. И може би е моя грешка, че пропуснах да споделя за предишното ми даскало, където въобще на нищо не ни научиха и това ми влияе сега. Не е толкова лесно както ти го описа. Наистина ни дават много за учене /интензивно изучаване на англ. език, 13 часа на седмица/ и за 2 часа уча само по 1 предмет. И не съм казвала, че учителите са врагове а просто, че съм притеснителна и не мога да се отпусна докато ме изпитват и затова получавам по-слаби оценки по някои предмети също и не вземам участие в часовете. И това, че 8-ми клас е най-лесният също не е вярно...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker