Дали на го направя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дали на го направя?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2370 пъти
Родителите ми са разведени и живея с майка си и дядо си. Имам си всичко, имам приятели, дрехи, обич, нищо не ми липсва, само дето мама не ми дава да излизам навсякъде, не че не съм доволна, ама..
Просто много се карам с мама. И мисля да излягам някъде с някой приятелка и да не се връщам години наред, но ме е страх да го направя, само и единственно заради мама и дядо. Не искам те да страдат. Тази година си провалих успеха и почнах да дружа с лоши хора. Ще си оправя успеха и искам да влеза в Търговско Банковата Гимназия, но ако избягам никъде не може да влеза.
Какво да правя? Моля дайте ми съвети и не ме упреквайте:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 39a10bcb8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми не бягай, де, близко е до ума.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2391c5eec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И къде ще бягате, след като нямате нито пари, нито образование, даже сте и малолетни /предполагам/? Имам една приятелка, която не я пускаха никъде до 7-ми клас, после малко по малко започнаха да й разрешават да ходи насам-натам с приятели. Засега просто покажи на майка ти, че си отговорна, че може да ти се има доверие. Искаш да кандидатстваш в гимназия - има още чисто малко време до края на учебната година, направи всичко възможно да оправиш малко успеха. Аз втория срок на 6-ти клас също си развалих успеха, а преди бях отличничка. Имах страшно много проблеми с класа, както и останалите класове в училището и ми се отрази зле психически, но накрая на 7-ми клас се стегнах, изкарах си изпитите и влязох в хубава гимназия /от малък град съм/, въпреки че бях тройкарка. За лошата компания - аз също дружа с хора, които пушат, пият, но не се влияя от тях. Нито пуша, нито пия, много спортувам и т. н., но ако смяташ, че ти влияят зле - по-добре се събирай по-рядко с тях, ако не можеш да проявиш по-силна воля и да не се влияеш от тях. В гимназията ще създадеш и други приятелства, ако не си твърде свита, разбира се. При мен притеснението провали всичко. Просто се старай да бъдеш себе си, усмихвай се по-често, заговори някой и така.. Пожелавам ти успех занапред! :))

Философа

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c4b75fd0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От цялата работа не разбрах , защо трябва да бягаш от вкъщи ???
Има ли тийнейджъри , които да се разбират с родителите си ???
Реалният живот е различен от филмите
:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8276b5e429
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ПО стилът на писане и по начина на изразяване я имаш 10 години, я не... На тази възраст няма как да обикаляш до 12 през нощта по улиците. Замисли се за момент какво й е на майка ти да те мисли и да се притеснява всеки път, когато си навън. Похвално е и трябва да си й благодарна, защото очевидно и пука за теб, нещо, което при днешните родители рядко се случва. А и няма лошо, избягай, но ти гарантирам, че след 2 часа сама ще се прибереш-без пари, храна, сама в големия свят и никой трезвомислещ родител на твоя приятелка не би те прибрал без да е говорил с майка ти.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 96f436efc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може би, ако беше заобиколена от добри хора, ако си учеше и имаше по-добри решения от бягството, майка ти щеше да ти дава да излизаш.

Бягството е временно решение и е по-скоро създаване на проблем, отколкото решението му. Ще избягаш и какво... та ти дори нямаш лична карта още. Къде ще спиш, какво ще ядеш, колко време ще отнеме на полицията и близките ти да те намерят? А когато парите ти свършат, понеже не вярвам да събереш повече от 100лв ( и месец с тях не можеш да изкараш сама), какво ще правиш тогава? Мислиш си за друг град очевидно... до там как ще стигнеш и като отидеш какво ще правиш? Нека си представим, че имаш някакви пари отиваш в друг град и тогава какво? В хотел или на квартира, които няма как да плащаш, понеже не можеш да работиш и няма от къде да имаш пари. Освен да крадеш, но това най-много да те отведе до поправителен.

Сега ще ти кажа какво е най-правилно в твоята ситуация. Годините са ти такива, че като цяло сега всичко при теб е борба с теб самата. Да останеш себе си, да издържиш на натиска към лошия път и да си запазиш мозъчните гънки огънати. Майка ти е минала по този път и затова се държи така с теб сега. Просто иска да не тръгваш по онзи път, който няма да ти донесе нищо. Трудно е и няма как да ти влее ум с фуния, следователно ти забранява да ходиш еди-къде си и имаш вечерен час- нормално положение, пука и-радвай се! Не бягай, а се научи да се бориш по правилният начин. Ходи на училище, оправи си успеха и си подбери средата внимателно. Бори се за себе си и за утре, защото като бягаш може да те приемат за по-яка, но като останеш ще имаш уважението на родителите си и на учителите, което ти е в много по-голяма полза. Странно е, но учителите наистина помнят кой е бил там, когато всички други са избягали и това ти носи много плюсове. Помнят и кой е учил, докато другите са се скатавали и това е добре за всеки. Знам колко е трудно, в гимназията съм, значи не съм много по-голяма от теб и съм минала по пътя ти. Когато се научиш да играеш техните игри по твои правила всичко ще бъде наред. Учи си, говори с вашите за да не си загубите отношенията и да ти имат доверие, пък ако спазваш това за теб няма да има правила. Вашите ще ти имат доверие, учителите ще те мислят за умно и свястно дете, а ти ще имаш пълната свобода да си каквато сърцето ти дава, защото ще си на ниво пред които трябва.

 
  ...


...
преди: 11 години, 28 дни
hash: a32ddebab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей те, аз съм авторката.
Мерси много за съветите, мама не знаеше за оценките ми и днес научи аз сама и казах и обещах, че ще се поправя.
Един от коментарите видях, че пише ще събереш най много 100 лева-напротив, моето семейство е с възможности и си имам доста пари.
И не не съм на 10 години.
Благодаря на всички:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 27 дни
hash: f9c26ce57c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също искам в тази гимназия. Не бягай такъв ти е периода, можем да сме съученички :3

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: cc1c5a99c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   НЕ БЯГАЙ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker