Родителите ми не искат приятеля ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми не искат приятеля ми
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2624 пъти
Здравейте,
аз съм на 15 години момиче, родителите ми не искат приятеля ми. той е най-подходящият за мен двамата се обичаме наистина много. Но те са против нашата връзка, дори вече не ме пускат да излизам от вкъщи заради него за да не се срещнем, те разбраха че имам полов контакт с него и не искат да го приемат той е на 21 родителите му ме приемат. Може ли да попитам някои ако отида в тях моите родители дали ще направят нещо по закон ако сам отишла доброволно с него. Моляви помогнете ми

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 7e2b8a63d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До навършване на 18 г. ти си непълнолетна, а твоите родители са твои настойници и не можеш да бягаш и т. н. от тях - те с полиция ще си те намират и дори могат да обвинят момчето за отвличане.
Съвет - намали временно интензивността на връзката си и дългосрочно се борете да харесат вашите момчето ти. По закон иначе не можеш и да пръднеш без родителите си!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: be59b3f89c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "ако отида в тях моите родители дали ще направят нещо по закон ако сам отишла доброволно с него. "

Какво имаш предвид под това? Ако заживееш на семейни начала с него, то приятелят ти го го грозят до 2 години затвор или пробация по чл 191 от НК. Иначе ако имате просто връзка и ти осъзнаваш всичко и желаеш да си с него, то по законен път вашите няма какво да правят.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3dd8b018fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Благодар за съвета :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9a384168d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В същото положение съм и аз.. Аз го пробвах това.. отидох у тях, но майка ми ме прибра обратно в нас.. Сега ходим скришно от тях макар че понякога разбират и ми правят проблеми и ме заплашват, че ще ме оставят в социално училище.. :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1ecaa7b014
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не че искам да ти чета канско, но ти как очакваш родителите ти да приемат подобна връзка? Той е мъж на 21, ти хлапе на 15... май, май е осъзнаваш за какво иде реч. Ама то на тази възраст как да осъзнаеш. Само не започвайте да ми разтягате лукуми и да ми обяснявате, как за любовта нямало възраст... да, да ама не, защото утре ако не дай си Боже забременееш от голямата "любов" друга песничка ще запееш и ще ревеш на рамото на "досадната" мама! На тази крехка възраст си нямате още понятие за любов, но вече се ч.... те??? Много зле. Още по-зле и за батковците, които ви прелъстяват. Това за мен са хора без срам, без достойнство, без капка морал, но нали в днешно време морал е много мръсна дума, за това да не нравоучителствам.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 079cde275f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   (До номер 6) Бе я стига глупости! Започнах да излизам с приятелят ми когато бях на 15, той на 25. Сега, 10 години по-късно, още сме заедно. Имаш ли желание, има и начин, а щом навършиш 18 ходи където искаш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: a8055e8ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До авторката: - Разбира се, че родителите ти могат по закон да направят нещо ако ти отидеш да живееш при приятеля си. Все пак се водиш непълнолетна.
Но всичко зависи от тях - от това, колко те са разбрани. Аз преди на твоите години имах съученичка, която ходеше с 25 годишен мъж, но тяхните знаеха и нямаха нищо против. Имаха си пълноценна връзка - защото майка й и баща й познаваха момчето и му имаха пълно доверие. Пускаха я навсякъде с него. Дори може да се каже, че тя живееше при него, защото всеки ден след училище се прибираше там. Учебниците й бяха там, два сака с дрехи имаше там. Там спеше и само в събота и неделя се прибираше да види майка си и баща си.
Та - ако ти седнеш като зрял човек да поговориш спокойно с майка си и баща си някоя вечер - да им обясниш, колко много се обичате с това момче и не е просто секс а любов. Истински чувства - тогава може би (казвам МОЖЕ БИ) ще те разберат и ще позволят ако не да живееш там - то поне да се виждате спокойно. Дори ако можеш да направиш така да ги убедиш да се съберете една вечер двете семейства у вас (момчето да дойде с неговите родители и да направите всички един дълъг разговор) може да имаш някакъв успех.
Повярвай ми - знам какво е любовта. Щом се обичате не бива да ви разделя нищо. Просто като твои родители майка ти и баща ти се тревожат за теб. За това не ти дават и са против него, защото навярно си мислят, че той те иска само заради секса. Опитайте се да им докажете, че не е така.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27d81cb64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Родителите искат само и единствено добро за децата си. Родителите ти са зрели хора и виждат нещата отстрани. Може би приятелят ти наистина да не е за харесване и одобрение от тях. Замисли се дали родителите ти не са прави. Те виждат това, което ти едва ли виждаш, защото си с малък житейски опит и влюбена.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a07d0ab420
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   №6 В кое минало време момиче на 15 не е било нормално да прави секс? През соца е било нормално, преди това също е било нормално, през 16 век още по нормално е било да омъжват 15 годишни момичета, кога не е било нормално? Авторката е на 15 не на 12!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3dd8b018fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Oт авторката
до номер-8 пробвах го събрахме се и разговаряхме но майка ми избухна и се скарахме направо моите родители са непоносими. А аз знам че той не е с мен само заради секса, а защото ме обича истински. докато всички бяха против мен той беше до мен никога не ме е оставил. каквото да му кажа ме слуша, а ако ми потрябва нещо веднага ми го дава. Преди нашите го искаха но сега не и аз незнам защо. Дори им бях казала че когато стана пълнолетна ще се откажа от тях, но и това не помага. Даже родите му разговаряха с моите, но полза пак нямаше. а до номер-5 а родителите му искат ли те и ти и той на колко години сте

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1ecaa7b014
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   11, веднага ще ти отговоря. По времето на соца не знам законово как са били уредени нещата, но трябва да ти кажа, че поколението на моите родители 55-65 годишните, 80% от тях са правили секс над 18, именно защото така са били възпитавани. В по-ранни времена са се женели рано, защото тогова образованието и кариерата не са били приоритет, важното е било да се продължи рода. Колко са били готови за тази крачка един Бог знае. Николай Хайтов в "дервишово семе" го е разказал добре.
На тази възраст може да изпитваш сексуална възбуда, може да физически готов, въпреки че тук съм склонна да споря, защото според медицината на 15 да износваш дете не е подходяща възраст от където следва, че и секса не е препоръчителен, но психически си почти напълно неподготвен. Тинейджърите се лутат между света на възрастните и на децета, все още не са зъвършени личности и се подвеждат под настиска на някой друг. Бас държа, че случая на авторката е точно такъв. Тя се е влюбила романтично в баткото, той от своя страна си иска своето като мъж на 21 и тя за да не бъде зарязана се съгласява да спи с него! Дори и да има сериозни намерения към момичето не е редно и не му отива да я използва сексуално. Никое нормално момче, прехвърлило 20 години, което си търси сериозна връзка няма да прави опити да я създава с 15 годишна, защото нищо друго освен секса не може да ги обедини. А само на секс, връзка не се крепи. Нужно е да имаш до себе си зрял индивид с който зедно да планирате бъдещето, да може да си помагате взаимно, да имате общи интереси. С 15 годишната какво може да постигне в това отношение? Нищо, абсолютно нищо! А и както писах в предишния коментар ако забременее "зрялата" за сексуални отношение девойка? Кой носи отговорността и кой взима решението вместо нея? Гаджето или родителите? Лесно да кажеш А и Б, но е трудно да продължиш.
Не знам дали получи отговорите на въпросите си № 11, но смятам, че изложих достатъчно подробно мотивите ми, защо съм против да се води полов живот преди 18 години. Това, че повечето тинейджъри го правят от което по-скоро след време страдат вместо да му са насладят не означава, че е нормално, нали. Също както не е нормално да се лъже, да се краде, да си хвърляш фаса на улицата, да караш с 200. Лев Толстой е казал "Няма по-опасна мисъл от тази, че всички правят така"...!
Като за финал ще кажа, че ако детето ми прави секс на 14-15-16 години, като родител ще го приема ща не ща, но по отношени на възпитанието ще се чувствам изключително неуспяла. Май точно това е грешката на родителите днес, че оставят децата си на самотек.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7e2b8a63d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 14
“По времето на соца не знам законово как са били уредени нещата, но трябва да ти кажа, че поколението на моите родители 55-65 годишните“
Ами нещо се бъркаш, защото въпросните са родени през соца... 40-те, 50-те години и са били на 18 г. по време на соца - с две думи - те са си соц-поколения.
Спестяваш да кажеш на детето само, че въпросните поколения са изстреляли България на номер 2 (след Румъния, ) в класацията на бр. абортите на жена... Конкуренция сме с руснаците за второто място и до днес, защото е пълно с неуки и полово неграмотни поколения, израстнали през соца, за които сексът е табу, но виж - наредили са по 10 аборта и са направили родителите си млади баби и дядковци.

Точно Закон от времето на соца (забележете! ) позволява сексът с лица, навършили 14 г. у нас (четете чл. 149 сл. НК), докато в повечето страни в Европа границата е 16 г. Законите са само писани норми. Нормата е определя обществото - поведението на мнозинството! Явно Законодателят се е подчинил на обществената практика и през онова време мнозинството да прави секс след 14 г. и е създал такъв закон, за да не криминализира масово народа си. В Япония и доста страни в Азия дори границата е при 12г.

Така че теорията, че нашите бащи и майки са правили секс след първата брачна нощ и навършване на Пълнолетие... можеш да я забравиш. Просто за това не се е говорило, момичетата са били принуждавани да абортират или да дават детето си в дом, което си е било чиста проба нарушаване на човешките права.
Лев Толстой е казал "Няма по-опасна мисъл от тази, че всички правят така"...!
Правилно е казал човекът, но си го изкарала от контекста. Бас държа, че въпросният философ е правил секс преди 18 г., защото интелигенцията си е знаела правата и не е отричала никога човешката природа. Селячеството се е подчинявало привидно на разни забрани, но вижте народното творчество - младите винаги са се борили за любовта си, а 18 г. преди е било стара мома - момите в народните песни са на възрастта на авторката!
„Като за финал ще кажа, че ако детето ми прави секс на 14-15-16 години, като родител ще го приема ща не ща, но по отношени на възпитанието ще се чувствам изключително неуспяла. “
Какво има лошо в правенето на секс? Неуспял е родител, когато детето му е вредно за обществото - убива, краде, изнасилва, лъже, прави измами, тормози и нарушава законите. Един човек, който прави ОБЕЗОПАСЕН секс на 15 г. е вреден само за себе си, че страда от любовни терзания и не е вреден за обществото - надява си кондомчето и си пее. Всяка 18 годишна или студентка като неподготвена майка е по-голям проблем - обществото трябва да се грижи за гладните им отрочета, помощи-момощи, заеми и глупости - забраненият плод, нали знаеш, е най-сладък. И на 15 човек може да си прави безопасен секс, и на 20 да се осере яко.

Срамно е да забраняваш на детето си и да го гледаш в саксия, а после да станеш млада баба. Срещу природата не можем да се борим. Човек става полово зрял и иска да прави секс, нормално - ненормално е като надуе дъщеря ви корема... непланувано - какво си мислите, че като е на 18 г. ще е по-малко унищожително за бъдещето ?? Човек днес до 25-27 г. работи над бъдещето си, образова се, прави първи стъпки в кариерата.
Така погледнато сте провален родител, ако дъщеря ви прави секс до 27 г.
Провален родител сте обаче за мен, ако отгледате поредния паразит в обществото ни, егоист, мамино детенце и... неочаквана майка поради липса на елементарна полова култура и житейски опит, защото мама до сега казва какво да се прави и забравила да спомене онова, мръсното нещо с гумичките.
Авторката по-скоро е поредният неразбран млад човек. Бас държа, че родителите ? нямат против сексуалния ? живот (то за това и не са говорили и хал хабер си нямат да кажат 2 думи на детето), а по-скоро са искали по-голяма партия за детето - някой по-така, нали - с пари, коли и връзки, а кой знае - момчето на детето може да е от обикновено семейство.
Типичния класически проблем ала Ромео и Жулиета. Ах, Любов, Любов.... най-сладка е невинната любов!
Авторке - най-сладка е вашата любов, защото ако устои на препядствията ще е вечна, ако пък не - не е било любов. Поне ще си знаеш, с какво си имаш работа, не като някои люде, които... Аморе, Аморе, ама при първия проблем се развеждат и деца страдат и реват по ъглите. Поне ти ще видиш дали са били истински чувствата ви навреме. Всяко зло за добро. Напред и се бори за любовта си!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3dd8b018fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   от авторката до номер 15
той ме обича и аз го разбрах, защото нашите му правиха панаири и въпреки всичко той им каза каквото и да правите аз я обичам и никога няма да я оставя. Той не е точно от обикновено семейство, а дори и да е аз съм щастлива с него

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1ecaa7b014
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   от 14 до 15 говориш на изуст.
"Спестяваш да кажеш на детето само, че въпросните поколения са изстреляли България на номер 2" това е така, но причината се е криела в това, че средствата за предпазване са били малко. Към днешна дата при това изобилие от контрацептиви Бг продължава да държи челно място при абортите извършени от тинейджърки, за разлика от времето на соца, когато абортите са ги извършвали жени родили вече поне едно дете. Нали разбираш каква е разликата? "
"Какво има лошо в правенето на секс? " Нищо лошо няма, когато го правиш по правилния начин, на правилната възраст, с правилния човек. Нада ли за 15 годишното дете 21 годишният мъж е правилният.
"И на 15 човек може да си прави безопасен секс"
Няма контрацептив, който да гарантира 100% сигурност. Пък и не е много трудно момчето да убеди момичето, че при него гафове не се случват, че той се контролира напълно само и само да не сложи гумата. При това положение ако момичето забременее какъв избор има? Най-разумният и същевременно най-ужасният за нея е аборт. Като това решение на тази възраст сама не може да го вземе. Виж ако е на 18 или повече ще има повече възможности да задържи детето.
"Срамно е да забраняваш на детето си и да го гледаш в саксия, а после да станеш млада баба. "
Това, че отричам секса до една определена възраст не означава, че искам детето ми да расте в саксия, да няма контакти с противоположния пол и т. н. Напротив, нямам нищо против да си има "гадже", но да не преминава границата. Защото кой каквото и да ми приказва от личен опит знам, че няма как когато не си опитл нещо, да имаш нужда да го правиш. На тази възраст водещо в желанието за секса не е естествената нужда, а любопитството.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7e2b8a63d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 17, нещо се бъркаш
„но причината се е криела в това, че средствата за предпазване са били малко. “
Имало е и кондоми, и противозачатачни свободно в аптеките за всички неомъжени и всички омъжени с две деца, но не са знаели хората и от фалшив „морал“ и чиста проба ниска полова култура са се практикували койтус интеруптус (прекъснат полов акт) и дори днес това пропагандират в мрежата, а после ох, аборти.
Приятелките на майка ми наредиха по 4-5 аборта СЛЕД 89-та година. Да приемем, че преди това е имало проблеми с контацептивите, после какво им пречеше?
Излезна всичко на пазара - от спирала, през 100 вида кондоми и 10 вида противозачатачни. Някои от тях станаха и млади баби де - все след 18 г. се започнаха едни сватби с дебели кореми на дъщерите им, а на 30 г. разводи и ревове. Срах ме е да се прибера на гости на нашите, защото всеки път някоя се е развела и ми реве. Какво да я правя - има дете на 5-10 г., а няма 30 г. Животът за нея вече свършил, когато моят сега започва. И с какво съм по-добрата? Просто съм прочела 1 книжка на 12 г. и съм държала гумичка в ръката си. Ей, голямата философия, голямото „мръсно“ нещо.

„при това изобилие от контрацептиви Бг продължава да държи челно място при абортите извършени от тинейджърки, за разлика от времето на соца, когато абортите са ги извършвали жени родили вече поне едно дете. “
Нещо бъркаш тук - абортите са били позволени за ВСИЧКИ неженени и за омъжените с поне 2 деца. Правителството е имало от 70-те години точно политика за ограничаване на раждаемостта, но е било желателно да има 2 деца - казва се „политика на двете деца“ (както в Китай днес има „политика на едното дете“).
Просто ученичките са си раждали, защото да разбереш, че си бременна си иска елементарна полова култура и е било твърде късно за повечето от тях. (след 3ти месец си е убийство) Практиката е била да се крие бременността, после да се праща момичето на другия край на държавата и НАСИЛА да се взима детето и да се дава на осиновители. Белички деца винаги са се търсили, няма какво да се лъжем. Много гадно е било, особено когато дори бабите и дядовците не са били питани!
В 5ти клас учителката ни по сексология (да, и такъв предмет има) ни разказа за такъв случай на момиче от Видинско, което е лежало в родилното, когато тя е раждала детето си. Момичето е било без дете и всички са мислили, че лежи заради нещо гинекологично, после са видяли стриите и следите от раждането, момичето си изляло душата пред другите жени и разказало как са му взели НАСИЛА детето и дори нейните родители не можели да се преборят за него.
И понеже е нямало свободна преса и журналисти, тези неща не са се знаели, което не значи, че ги е нямало.
Въпросната учителка явно добре си свърши работата, защото само никой не забременя до края на прогимназията, което си беше рекорд за моето училище и град.

В момента сме номер 3 по аборти /след Румъния и Русия/, но с много по-малко аборти като цяло и в трите страни, а и с ТЕНДЕНЦИЯ НАДОЛУ.
Разбира се, че и днес лекарите са вдигнали ръце от разни неграмотни жени, то е пълно с фертилни жени без полова култура, но това не значи, че са под 18 г. - точно обратното - българката дори почва средно на 16-17 г. полов живот, което е по-късно от финландката да кажем, но на 30 нашенката вече наредила 2 деца и разводите и още 3-4 аборта отгоре и това е само началото!
„Това, че отричам секса до една определена възраст не означава, че искам детето ми да расте в саксия, да няма контакти с противоположния пол и т. н. Напротив, нямам нищо против да си има "гадже", но да не преминава границата. “
Границата е определена от Законодателя и е 14 год. и то за всичко (включително анален, групов секс, BDSM, ако детето ви го желае). Колкото и да блеем като родители, децата ни са достатачно грамотни, за да разгърнат Закона. На 12 г. някъде трябва да проведем „глемия разговор“, да дадем литературата и кондомите, за да не се учат децата ни от порното и от улицата, а и да няма после изненади.
След 14 г. ако иска детето ви ще си прави секс дори с мъж/жена над 18 г. и не можете да го предотвратите. Имате родителскте права, но това не значи, че можете да следите детето си 24 ч. То примерно може да реши след училище да го направи в близката горичка с трима батковци, дори да дойде чичко полицай и да стане свидетел - гледа се лична карта, има ли 14 г. - има, доброволно ли е - доброволно е. Готово. Никой нищо не може да каже!!!
Примерите ми са драстични, но са законни и не са забранени, случват се взеки ден! ВЪЗПИТАВАЙТЕ ДЕЦАТА СИ, не отглеждайте втори Белнейски или ново поколение булки с дебели кореми.

В кой свят живеете, не ви разбирам. Подгответе децата си, не ги товарете с глупави забрани, защото човек съзрява полово на от 8 г. нататък (8-16 г. ) и сто забрани да направите, нагонът си е нагон и може да стане белята. Дори до 18 да се сдържа човек, после може пак да се осере като например дъщерята на чистачката в нашата фирма - Фатме. Помакиня, много спретната, чиста жена и един ден не идва на работа - дъщерята болна, боли я корем, къса се вече, апандисит ли, какво ли.
Отива Фатме с детето си в педиатрията -))) и веднага от там спешно в гинекология и честито - баба.
Просто момичето си е имало възлюблен, с когото не са му давали да се вижда (май българин момчето), много драми, много чудо - взеха се хората, добро семейство са и си гледат децата, но имаше сеир в целия град - младата баба падала, припадала в родилно, циркове правила, скандали... така е - нямаш 40 г., но вече баба.
И какво сега - ще си претискат децата коремите и пак ще ви направят баби, а ако нямате късмет ще се качат в черен Мерцедес на „готин батко“ и ще ги намират по горичките. (и двете Белнейски са били над 18 г., малката със сигурност девица, това е било първото им излизане на дискотека в „големия“ град).
Внимавайте в картинката, защото децата ви не са ваши, а са си отделни личности. Телата са си тяхни и нямате пълна власт над тях и не си въобразявайте, че имате, защото става страшно в родилно - и над 18 г. човек не е завършил образование и така нататък - също толкова непланувано и гадно може да е да станеш баба! Дали ще е дъщерето на 16 г. или на 18 г. няма никаква разлика - все ти си на предна линия да финансраш липсата на полова култура у отрочето си.
Защо да ни е лесно като може да е трудно?
Защо да образоваме децата си като може да им забраняваме и да се правим на много чисти и морални, сякаш не са излезнали последните точно между нашите крака и сякаш сме ги заченали от Светия Дух.
Да не говорим, че има драстични случаи - сега ще разделяме децките и чисти любови, за да тръгнат утре дъщерите ни по улиците с някакви типове, които я ги върнат живи, я не.
Внимавайте в картинката и бъдете доволни, че момичетата като авторката още носят невинно и чисто сърце да обичат и знаят да правят любов с гумички и да не забременяват и да ви носят разни болести. Момичето си изплаква невинната любов, вие я нападате - секс правила. Ами ще прави, защо да не прави? Не е забранено, щом знае да се пази и има постоянен партньор, който обича, защо не, за Бога? Вие секс не правите ли?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a8055e8ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От номер 8 - до авторката: Радвам се, че си направила това (да събереш вашите с тях и да говорите). Жалко наистина, че не се е получило, но малко или много и това е напредък, защото майка ти и баща ти ако не друго - то поне сигурно са си дали сметка колко са сериозни работите по между ви - за да предприемете такава стъпка за разговор. Не се отчайвай - малко ще им е трудно, но с времето ще свикнат с него и да се надяваме, че ще "омекнат" спрямо него и ще го приемат..
:)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1ecaa7b014
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   18, ти пак си приказваш на изуст. Много добре знам, че сексуалната култура на българите е ниска, много добре знам, че секса в повечето семейства и до днес е тема табу, много добре знам, че презервативат за някои е "мръсна" дума. Както е ясно и както споменах на няколко пъти по-горе, няма 100% СИГУРЕН КОНТРАЦЕПТИВ!!! Водиш ли полов живот-има известен риск, колкото и да е обезопасен. Чудесно е да има часове по сексология, чудесно и дори бих казала задължително е родителите да образоват децата си сексуално, но да нямаме предвид и възрастта като един основен фактор е нелепо направо. Колкото по-млад си толкова по-тежко изживяваш и психически всички последствия от дадено действие. Може би именно това притеснява родителите на авторката и за това не искат да приемат тяхната връзка.
"човек съзрява полово на от 8 г. нататък (8-16 г. ) и сто забрани да направите, нагонът си е нагон и може да стане белята. " Е, нема такива граници. Още малко и 10 годишни момиченца с колички ще виждаме по твоите твърдения. Нагонът си е нагон, но човекът има и разум, който го различава от животните. Хората, като съзнателни същества трябва да обмисяме и да отговаряме за действията си, не да се оправдаваме с нагона, който е разрушил хиляди семейства!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7e2b8a63d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 20 - това, че някой хора не могат да се пазят си е проблем на половото възпитание. Как мислиш става така, че някои хора всеки ден имаме секс и нямаме аборти и деца, а други хора правят един път секс и надуват корема.
Всичко е въпрос на култура и полово образование!
Противозачатачното дава 99, 99% сигурност, а останалите 0, 000001% индустрията си е запазила за опаковката, за да не я съдят разни ненормалници в САЩ и ловци на обезщетенийца. Практически 100% е сигурността.
Комбинацията кондом Ескапеле е също 100% сигурна. Може да се комбинира кондом спермициди, но няма смисъл чесно казано. Като се скъса гумата, всимаш Еспапеле. Преди ползвах успешно този метод и за 10 г. и хиляди кондомчета ми се е спуквал заради неправилно ползване повече три пъти кондом. 3 пъти за 10 г. Ескапеле не е проблем.
Като чета и Авторката не е бременна - факт, предпазва се момичето.

Мили деца, живеем в 21 в., разбира се, че има начини за контрацепция. Ползвайте ги!
Не е начин да забраняваме на децата и да им казваме, че нямало надежни контрацептиви, а после да се чудим, защо 14-15 годишните си играят на „доктор“ натурално и надуват коремите. Ами как ще ползват те кондоми като вие преди това сте им казали, че не били надежни?
Забранявате на полово зрелите си деца секс - ами спрете и вие да правите секс тогава, но поне дайте на децата си някое кондомче за всеки случай, че техните хормони може да се окажат по-силни от вашите.
"човек съзрява полово на от 8 г. нататък (8-16 г. ) и сто забрани да направите, нагонът си е нагон и може да стане белята. " Е, нема такива граници. Още малко и 10 годишни момиченца с колички ще виждаме по твоите твърдения. Нагонът си е нагон, но човекът има и разум, който го различава от животните. “
Половото възпитание в Развитите страни почва от предучилищна възраст. На децата им се обяснява, от къде идват бебетата и разликата между мъжа и жената, обяснява им се ролята на бащата в зачатието им с думите „Мама и татко се обичат и са искали да си родят бебче - теб и така нататък“...не се обяснява разбира се на малките деца самия полов акт, те и не могат да го разберат, но още Фройд е дал съвсем точни напътствия как да образоваме децата си, защото има две много големи травми у децата ни
1. Инстинктивно решават, че децата идват от ануса и почват да страдат от нервни стомашни разстройства или по-лошо - да се идентифицират с фекалии - и какво да си помислят милите, когато никой не им е казал, че мама има вулва, всяко момиче има вулва и децата НЕ ИДВАТ от ануса
2. Не разбират ролята на бащата изобщо в своето появяване на света, отричат го и го отблъскват като родител, а после остават травмирани до живот. Ако са момчета пък почват да страдат от чувство за малоценност, защото не виждат ролята си в живота и стигат до извода, че са излишни - лелите, мамите раждат бебетата, къде съм аз? После и да разберат истината, вътрешно си остават затворени и неуверени такива момченца и не могат да се идентифицират с бащите си и другите мъже, т.е. не преминават в света на мъжете и остават вечно скрити под полата на даряващата живот майка. (такива зрели мъже с лопата да ги ринеш у нас)

Задължително се обяснява разликата между момиченца и момченца, защото децата не са прости - те инстинктивно са си разлгедали тайно вече половите белези в детската градина или при плуване и игра, ако имат разнополово братче или сестриче особено трябва веднага да им се обясни. Проблемът, ако не им обясним е, че инстинктивно момчетата решават, че може да бъдат кастрирани като сестра си да кажем, ако правят нещо нередно или беля. Такива деца живеят с години в страх и вярват в това, че момичетата са сгрешили деца, които са били наказани - а и с това по-малоценни и грешни дори. Този ред на мисли е инстинктивният за малкото дете, ако възрастен не му обясни. При момичетата пък се заражда желание да имат пениси, защото техните полови органи не се виждат и решават инстинктинво, че нямат такива - т.е. са безполови и без стойност!!!
Половото образование на такива малки деца е много просто и няма нищо общо с извратените мисли на някои моралисти тук.
Просто се казва „Ти си като мама и един ден ще родиш бебе като нея“ Ако детето задава повече въпроси му се обяснява, че има вулва и яйчници, но ако се задоволи с това обяснение не се казва повече.
При момчетата се казва „Ти си като татко“ и само при въпроси се обяснява, че има пенис и тестиси със семе, което запложда майката и се ражда бебе.
Всичко зависи от детето, от неговото ментално развитие и нужди! Ако не се задават въпроси - нещата се оставят така до въпрос. Винаги се казва истината на такива „мръсни“ въпроси по подходящ за възрастта начин!!! ИМА ДОСТАТАЧНО ЛИТЕРАТУРА - ЧЕТЕТЕ.
До 8-мата година задължително на момичетата се разказва за менструацията и им се предоставят санитарни материали, защото децата се развиват много по-бързо днес и това е долната граница вече и задължително момичето трябва да е подготвено, ако му се случи, защото инстинктивното мислене на човека в този случей е „Умирам, кървя, как да кажа на мама и тати, грешна съм, срам ме е“
Доста деца и млади момичета в миналото са живяли с години с мисълта и страха, че са болни от неизлечима болест! За съжаление и това у нас е още срещан феномен. Лично имах такава съученичка, на която беше дошло на 10 год. възраст и цели 2 години живяла в страшен стрес и страх от смъртта. Не е чудно, че ? откриха в последствие Диабет и цял живот е на инсолин, лишена от пълноценен живот. Майка ? ревеше на моята майка и си спомням, че точно благодарение на тази женица и моята майка смоталеви две думи за менструацията. Хубаво, че имахме полово възпитание в училище, но не всеки има този късмет - повечето учителки просто в тези „мръсни“ часове пускаха децата да играят на двора, за да си пият кафето в учителската стая на спокойствие!

„Нагонът си е нагон, но човекът има и разум, който го различава от животните. „
Така е, но ако един човек израстне сред животни става животно - има отледани от вълци деца в Русия, които вият като вълци и никога не научават говора. Има описани случай на отгледани в Африка човешки деца в лъвска група, които до такава степен са били вече идентифицирани с животните, че са ги оставили там, където са живяли до смъртта си, наблюдавани от изследователите от далеч. Децата от Русия насила са ги взели от вълците и са починали в последствие напълно залинели от липсата на вълчата глутница и майка. Тези два примера ги има във всеки учебник за начинаещи по психология.

Човекът има разум, ако го ВЪЗПИТАШ, ако има ДРУГИ ХОРА да му предоставят ЗНАНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА.
Човекът иначе си е носител на инстинктивното и си стига до свои някакви обяснения, особено децата са много близки до нашите предци - те си обясняват света, ако ВИЕ НЕ ГО ОБЯСНИТЕ и лошото е, че се случват сакатлъци - малки момиченца се нараняват с предмети в търсене на „изгубените“ си полови органи, малки момченца се напикават всяка вечер на нервна почва от страх от кастрация.
Абортите и нежеланите бременнмости в младежка и зряла възраст са само връх на сладолена.
Това, че вие криете нагоните си зад фалшив морал си е ваш проблем.
Ако вие не образовате децата ви, ще го стори улицата.
Избирайте!


П.П. Описаните от мен методи се прилагат в страните, които СА ПОСЛЕДНИ по абортите и ражданията сред подрастващите, разбира се, но виж - ние, „моралните“ продължаваме да се правим на ударени и слепи, докато децата ни страдат, самонараяват се, психясват и забременяват нежелано! Нещо повече - дори дезинформираме младите с митове като „няма надежни контрацептиви“, „от мастурбация се ослепява/оглупява/оглушава“ и тем подобни!
Е, децата имат Гугъл и не пасат трева - как искате после да ни вярват?
Авторката се е доверила например на техните и са я разочаровали и за мен момичето е право - нито е забременяло, нито е създавало проблеми, просто е запознало хората със своя любим, защото им е имала доверие.
Знаете ли, какво ще направи следващия път - ами ще надуе корема НАРОЧНО, за да ги остави без избор.
Или пазете 24 ч. децата си, или спечалете доверието им! Средното е винаги в родилното или ако нямате късмет - в полицията.
СРАМ!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1ecaa7b014
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Противозачатачното дава 99, 99% сигурност, а останалите 0, 000001% индустрията си е запазила за опаковката, за да не я съдят разни ненормалници в САЩ и ловци на обезщетенийца. Практически 100% е сигурността.
Това не е вярно. Няма 100% сигурно средство и това всеки акушер-гинеколог ще го потвърди!!!
"Комбинацията кондом Ескапеле е също 100%" Познавам две жени, които забременяха точно с тази 100% сигурна схема? Да не говорим, че това хапче е една същинска хормонална бомба за организма на жената, особено за толкова младо момиче, което въобще не е препоръчително.
Не знам хората които пишете в този клуб на каква възраст сте, но щом смятате че 15 години е добра възраст за старт на сексуалния живот сама мога да си направя изводите за вас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker