Сякаш майка ми не ме обича вече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Сякаш майка ми не ме обича вече
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 5047 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 13 години. Досега с мама никога не сме били скарани толкова дълго (цяла седмица). Това не е типично скарване, а такова сякаш не я интересувам. Проблема е в мен, , защото съм ужасно неблагодарна Родителите ми правят всичко възможно да живея добър живот и да не съм лишена от нищо. Лишават себе си от маркови дрехи, , модерни телефони и за каквото друго се сетите само, за да имам аз. Единствено дете съм, ако има значение. Чувствам се отвратително сякаш вътрешно умирам. Накарах мама да се разплаче понеже се чувствала толкова зле заради мен, че не съм я уважавала, че като 1-2 ми откаже нещо и аз се сърдя, че не прекарвам време с нея. Не осъзнавах колко много я наранявам. В момента си говорим, но някак не я чувствам така близка. Питах я дали мога да изляза днес с приятели, а тя ми каза : Прави каквото желаеш. Не питай мен аз ти казах, че за теб вече съм само една прислужница. За всички тези години за пръв път ме караш да съжалявам, че съм си дала здравето и живота за теб.
Това просто не мога да го понеса. Наистина не мога. Не знам какво да правя, за да поправя отношенията ни. Моля ви помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 54dc4791cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Направи й закуска в леглото и й кажи:

-Мамо, много съжалявам, че те нараних така! Обичам те! Ти си моята майка! Най-добрата майка на света!

И се опитай да се държиш прилично! Радвай се, че имаш майка... И аз имах майка, и я маниполирах по същия начин. Но й се извинявах. Когато тя почина, бях благодарна, че тогава не бяхме скарани.

Не се дръж глупаво. Когато майка ти почине и сте още сърдити... Да не съм на твое място!

Ако мислиш, че не си достойна за едно извинение.. Няма какво да говорим.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a97f760714
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Хайде стига, момиченце, и майка ти е човек и си е изтървала нервите, обича те разбира се, много си те обича дори, просто й е дошло в повече, ама едва ли ти си основната причина. Насъбрала е яд и напрежение, ще й мине. Направи нещо хубаво да я изненадаш. Иди й купи едно цветенце, подари й го с целувка, кажи й че искаш да направите нещо заедно, някой сладкиш да речем. Мама си те обича, това е сигурно като водата и въздуха:)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d8336c903f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   За съжаление, всички малко или много сме неьлагодарни! Понякога нараняваме и най-близките си, като в последствие се замислим, какво бихме били без тях! Отиди при майка си, Извини и се, кажи и колко много я обичаш, и че и бланодариш за всичко.... Покажи и, че я обичаш, че искаш ТЯ да е най-добрия ти приятел, помагай и, нека ти "слугуваш" на нея, а не тя на теб. Голямо момиче си! Спокойно, след всичко това, ще и мине, тя те обича повече от всичко, накарай я да се гордее с теб.... Нека забрави горчивката, която си и причинила...

Късмет!
К24

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4517756b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като за начало започни да помагаш в същи. Подреди си стаята, изчисти я. Свърши каквото можеш. Чак тогава питай дали можеш да излезеш. Излез, но се прибери на време за вечеря. Питай дали има нужда от помощ за салатата, за сервирането и отсервирането на масата. И да ти каже НЕ ти пак помогни. После като примерна дъщеря седни на компютър и мирувай, не излизай втори път за вечерта. Спри да хленчиш за скъпи подаръци. Не бъди лигла. Не бъди егоист! Не знаеш от какво се лишават родителите и колко много работят, за да имате вие децата всички тези неща. След 2-3 дни опитай малко по-малко да разговаряте повече. После се опитай да отидеш при нея и да и се извиниш. Ще видиш, че ще те прегърне и ще ти прости. Но не забравяй да спреш с прищевките не само, за да ти прости, но и за напред. Помагай и не само сега, но и след това.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5f99f742ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Грешката май повечето е в родителите, или пък най вече факта че си единственото дете в семейството. Винаги когато в едно семейство има само едно дете, то става егоист поради факта, че просто всичко си е негово и няма с кого да дели.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a9df2831d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче, хубаво е, че осъзнаваш вината си, но вместо да питаш нас какво да правиш по- добре проведи един сериозен разговор с майка си, поднеси й примерно цветя, извини й се искрено и промени отношението си към нея. Тя, ако види, че ти се държиш по нов начин и искрено съжаляваш за поведението си ще бъде същата както преди. Едва ли вече не те обича, все пак ти е майка, но иска да ти покаже, че я боли от начина ви на общуване. Стани по- отговорна и мила с жената, която прави всичко за теб, ще видиш, че не е трудно, дори се живее по- леко. Успех и пиши как се развиват нещата.

Ж 38, Боби

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 60df808257
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Спри с караниците. Като за начало.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 22962e4a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Тя те е възпитала така и сега те "обвинява", че си такава. Макар че май чрез обвинението пак те възпитава. Не ми допада, но ето че сега се замисли за тези неща и се чувстваш виновна. Не, че е хубаво, де. Но който и да е виновен няма значение, защото си се осъзнала и е важно да работиш върху нещата, които се смятат за не добри качества на характера.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 490e5761a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

10.   Запомни, че майка ти те обича без значение каква си и какво правиш, но тя просто се чувства наранена и изолирана. Беше така и с моята майка, няма да мине с едно извинявай или просто с жест. Трябва да прекарваш повече време с нея (гледайте филми, излизайте... ) да я уважаваш (тоест да не повишаваш тон да споделяш с нея) да си благодарна за нещата, които имаш, защото не всеки има възможност да притежава това, което ти копуват, помагай и и оценявай труда и, едно благодаря, че правиш всичко това за мен мамо ще и оправи деня, колкото и да е бил зле. Малко е преувеличила, но запомни, че и тя е човек, не е длъжна да те глези и да се лишава заради теб и има нужда от благодарности и от това да бъде оценена. Всичко това го научих по трудния начин, възползвай се от съвета ми и всичко ще се оправи :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3baa55674f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей! Като родител я разбирам - много е трудно всеки ден да е подчинено времето ти на децата. Години наред при това. Майка ти е нямала идея колко е изчерпана всъщност... моите деца са по - мънички, но на моменти просто изтрещявам от умора - нямам лично време, почивка, нищо.... След всичко това, когато вече си станала голяма и относително самостоятелна, ти започваш да я критикуваш, да се разпореждаш - представи си само как се е почувствала, за да ти каже тези думи, като истинска слугиня. Покажи й, че държиш на нея, търси я, говори с нея. Това е големият проблем. Предложенията за изненади са добри, но според мен на нея й се иска повече да си общувате "по приятелски", да прекарвате време заедно, да правите общи планове.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 59a4a5379d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Помоли я да идете заедно на семеен консултант :)!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 59a4a5379d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Обясни и, че не я приемаш като прислужница или нещо такова, а като прекрасна майка, която винаги се е жертвала за теб и не си искала да я караш да се чувства така. Кажи и, че е от възрастта :) иии бъди абсолютно искрена, все пак тя ти е най-близкият човек :)!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 196f1c065a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Мама напоследък ми се кара за оценките. Няколко пъти ми каза, че я е срам от мен и не иска да се занимава с мен. Имам малък брат и няколко пъти ми каза той е много по-добър от мен. Аз имам проблем, че не мога да говоря с нея. Нашите са разделени, ако има някакво значение.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5b8fc06632
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Виж, през пубертета е нормално да се случва да се караш с родителите си. Просто те са свикнали да бъдат възпитавани различно, а ние наистина сме станали доста неблагодарни и търкания няма как да не се получават. Като за начало можеш да и се извиниш, да и обясниш, че понякога си изнервена и не искаш да сте скарани за глупости. Обясни, че държиш на нея и, че тя е важна за теб. Можеш да подредиш у вас, да почистиш, да и предложиш помощ, докато е в кухнята. Аз съм сигурна, че тя те обича и иска най-доброто за теб. Ти се опитай да не взимаш всичко за даденост и разбери, че родителите ти биха дали всичко, за да си добре, бъди им благодарна! :) Обичай ги, споделяй им, прекарвай повече време с тях, покажи им, че те са най-важните хора в живота ти!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bcb4871cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   И с мама сега сме с карани но за дребно нещо. Аз мога да ти кажа, бъди благодарна за всичко което прави за теб. Ще и мине. Тя си те обича много. Бъди спокойна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker