Ужасен човек ли съм или всички сме такива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121198)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ужасен човек ли съм или всички сме такива?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2208 пъти
Аз съм момиче на 16. Пиша, защото след няколко дни започваме училище и искам да разбера къде бъркам, за да поправя грешките си, ако мога. Не мога да разбера аз лош човек ли съм. Мисля, че отстрани изглежда, че съм надута и лицемерка. Но това не е така. Понякога не казвам дори здрасти на хората, но това е, защото от тоя срам не мога да ги погледна в очите. Дори не знам от какво ме е срам.

Имам много ниско самочувствие, заради толкова много обиди отстрана на моите съученици преди години, както и от родителите ми. Не съм грозна (според мен, а и други хора са ми го казвали). И все пак, въпреки че знам, че не съм такава, аз знам, че съм ужасна егоистка. Дори мен ме е яд. Винаги мисля първо за себе си, винаги гледам на мен да ми е добре. И дори както казах да нямам самочувствие, аз все пак обичам себе си и дори се харесвам :Д не мога да го обясня. Чудя се дали това е причината, че не мога да завързвам приятелства. Имам 4-5 приятели, които много обичам и все пак не сме толкова близки, не е като да има някой, с който да споделям.

Някъде (май в едно аниме :Д) бях чула нещо от рода, че човек обича само себе си, а с другите просто свиква. Дали това е така според вас. Чувствате ли се и вие така или на мен нещо не ми е наред :Д. Аригато ^_^

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: b52068a428
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мила, не си лош човек, а просто човек! Всички сме така! Да, обичам семейството и приятелите си, но най-важната съм аз! И слава Богу, защото ако не обичаш и не уважаваш себе си и другите няма да го правят и буквално ще ти се качат на главата. Познавах такава жена, истинска светица, тиха, скромна, търпелива, винаги гледаше да угоди на другите, винаги те бяха по-важни от нея и нейните нужди... и сега си давам сметка, че на моменти буквално сме и се качвали на главата, защото знаехме, че каквото и да поискаме от нея, колкото и трудно да беше тя никога не казваше НЕ и съответно и ние не си давахме сметка, че прекаляваме. В същност тази жена беше баба ми и чак сега си давам сметка, че ми е било страшно добре така да имам някой под ръка, който да ми изпълнява всичките капризи, обаче това постоянно мислене само за другите накрая я съсипа и се разболя. Така, че не вярвам, че и ти искаш да си така, за това обичай другите, но най-много обичай себе си! Това си е нормален егоизъм и е даже здравословен, така че вяма от какво да се притесняваш. Пък и как очакваш другите да те уважават, ако ти самата не се уважаваш? Така, че горе главата момиче! Знай си ената и давай смело напред!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 330fb82d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разнообрази се с различни занимания!!!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1c10adaad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   не е като да има някой, с който да споделям.

не ти трябва хората да ти знаят слабите места истински приятели или няма или са на изчезване просто хората те използват като ти се правят на приятели а после те удрят по най- слабото ти място а то е именно това за което си споделила

Не мога да разбера аз лош човек ли съм.

щом питаш и искаш да се промениш значи не си лош човек... те лошите хора се мислят за най- великите и че са безупречни

Винаги мисля първо за себе си, винаги гледам на мен да ми е добре. И дори както казах да нямам самочувствие, аз все пак обичам себе си и дори се харесвам :Д не мога да го обясня.

съвсем нормално чувство за самосъхранение тоест ти си абсолютно нормално момиче защото ако го няма това чувство хората мислят за самоубийства (най- голямата глупост която човек може да направи)

Имам много ниско самочувствие, заради толкова много обиди отстрана на моите съученици преди години, както и от родителите ми.
СЛЕДОВАТЕЛНО
Мисля, че отстрани изглежда, че съм надута и лицемерка. Но това не е така. Понякога не казвам дори здрасти на хората, но това е, защото от тоя срам не мога да ги погледна в очите. Дори не знам от какво ме е срам.

просто приеми светът такъв какъвто е и се стреми да не мислиш за непоправимото минало а за светлото бъдеще чиито основи градиш днес

опитай се да бъдеш позитивна и да правиш добро да се държиш с хората добре и горе главата

не се депресирай... сигурен съм че си добра в нещо или в някоя наука или в някой спорт или някаква дейност като цяло... просто виж в коя област си добра и си постави цел да ставаш все по- добра всеки ден така ще имаш нещо което да ти дава стимул и енергия в живота и ще се чувстваш добре

да не ти пука за каква те имат важното е че ти знаеш каква си реално

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0b1c173b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Всички хора са лицемери едни повече други по-малко, но всички са такива! И всички хора са егоисти кои повече, кои по-малко, но със сигурност ще трябва да поработиш върху характера си. След като си задаваш този въпрос дали си ужасна, значи има причина за това. Повечето хора са ужасни, но нямат тази съвест да си го признаят и да искат да се променят. Имаш възможността да не бъдеш ужасна като повечето хора!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 27c924dcb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Всички сме егоисти и когато мнението на някого не съвпада с нашето, го наричаме глупак. Постоянно се сравняваме с другите и се опитваме сами да изтъкнем по-силните си страни спрямо другите и си мислим, че сме нещо повече, а истината е, че всички сме dust in the wind.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d62f100979
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички за коментарите :)
#3 Това да не споделяш за нищо с никой не е ли още по-зле. Трупаш всичко в себе си, а като излезеш се усмихваш и се правиш, че нищо не е станало. Това не води ли също до самоубийства. А колкото до това една учителка по литература ни беше казала, че самоубийството е дори по-трудно. Трябва да изтриеш дори малката надежда, която ти е останала за живота и да се пожертваш. Има една песен на Корн, която много има много общо Falling away from mе.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3bd944ed02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ти си решаваш аз мнението си го изказах :) от номер 3

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2ac5abb35e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мм.. честно казано и аз съм същият (момче съм) като теб. И аз съм на 16 и аз мисля по този начин.

Доста хора ме смятат за какво ли не.. , но когато ме опознаят малко повече разбират, че далеч не съм такъв какъвто съм в техните представи.

И аз нямам самочувствие, а не знам защо. Дори би трябвало да имам (човек на моето място би се радвал). Нищо не ми липсва. Приятели.. повечето са кибер приятели и така ми е много по добре. От колкото всеки ден едни и същи драми по улиците и в у-ще ;xx.

Всички сме хора - както каза номер 1#, така че няма от какво да се притесняваш. Нека хората си мислят каквото си щат, важното е ТИ да знаеш каква си, на какво си способна и т. н :).

*A5

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b52068a428
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, дори не споменавай за такива неща като самоубийстава! Като човек правил опит, Боже как ме е срам заради това, мога да ти кажа, че това е буквално най-най-най отчаяното нещо, което можеш да направиш! Освен това не е толкова лесно, защото се изисква доста смелост. Не искам да изпадам в подробности, но си представи, че в един момент всичко изчезва, мечтите, желанията, дори любовта към най-близките ти и единственото за което мислиш е искам да се махна от тук!!! В следващия момент си представяш лицето на майка си и ти става страшно, защото си даваш сметка какво и причиняваш и тогава идва паническото обаждане за помощ! Онова, което ме спаси. Обаче гадната част идва след това, докато намериш сили и смисъл в живота отново. Така, че това бяха дълги месеци в ада за които не искам да си спомням. За това, моля те дори на шега не говори за самоубийсто. Нямаш представа за какво става дума!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker