Кучето ми ме мрази - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Кучето ми ме мрази
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3107 пъти
Подарък е от баща ми от 17 септември 2012 и е минала вече една година, откакто го имам. Породата му е мини пинчер, знам, че е от тези по-злобничките кучета, но това вече при мен си е омраза. Приема за господар баща ми, защото той през повечето време е бил с него. Признавам, че съм го удрял само защото ми е ръмжал и може би това е причината. Понеже търсих в интернет и нямаше подобна тема, ще помоля за вашата помощ - как да заобича и мен както баща ми и майка ми? Как да се поправя?

Ще помоля модераторите да публикуват темата и да не одобряват коментари от рода на "Не може да те заобича вече" и подобни. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: fb91a28ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е трябвало да го удряш. Животинката не е виновна с нищо, че е била повече време с баща ти отколкото с теб. НИКОГА не бива да удряш животно. Просто се старай да прекарваш повече време с него, в началото може и с баща ти, дава му храна, вода, любимата играчка. По този начин то няма да се чувства застрашено от теб и малко по малко ще свикне с теб. Животните са като децата - на каквото ги научиш това и ще видиш от тях, породата няма нищо общо. Смея да го твърдя, защото имам не малък опит с отглеждането и възпитанието на различи породи кучета, дори и така наречените "опасни".

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0d63866331
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте! Като зоопсихолог и ветеринар, дълги години съм се занимавал с различни животни и често съм срещал случаи като вашия. Твърдите, че веднъж сте ударили кучето си, и предполагате, че това може би е причината, "травмата"да се превърне в злоба. Много е възможно. Пинчерите са от малкото чувствителни породи кучета, които реагират болезнено на всяко ваше действие. Освен това, много зависи и от самото куче. Усещайки временната ви проява на гняв и негативни емоции, кучето завинаги ще чувства, че е необичано, че оттук насетне ще е малтретирано от господаря си. Опитайте се да спечелите доверието му, да си играете по-дълго с него. Ако нищо не помогне, в крайна сметка, ако изобщо не си допаднете, сменете го. Това е моят най-добър съвет.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4fdf635594
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора:

Забравих да допълня, че на баща ми се подчинява, НИКОГА не го е ръмжал или нападал, да не говорим, че аз съм го учил на всички команди, аз съм се занимавал толкова време с него, а когато му викна да дойде при мен ме лае или ръмжи, или ако хвана пръчката, пристига, но с уши назад.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b0a503c98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Йеп! Досега тука всяка втора тема завършва с инструкции към хората как да коментират, да не бъдело злобно, да си спестяли не знам си какво и бла-бла-бла. Тука, обаче, забелязвам развитие!!! Този автор вече дава акъл и на модераторите какви точно думи да трият! Че и с конкретен цитат! Не, наистина, уникален народ сме! Как, как да просперираме, като не търпим чуждо мнение? Дори и тук, където сме (условно) анонимни, пак си личи пагубното българско високомерие. Не ми давай акъл! Това е той, българският девиз. Нареждаме на другите какво да мислят, как да се изказват... И не ни стиска да кажем, ей, хора, каквото искате напишете, ще изчета всичко. Но ми помогнете! Не мога да кажа нищо по въпроса с кученцето, но пък ей такива едни мисли ми дойдоха, като прочетох. Дали пък животинчето не усеща нещо, а?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: af66c00870
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Кучетата много усещат хората. Просто му се радвай, играй си с него, храни го, разкарвай го! То ще оцени грижите! Обичай го и то ще те заобича! :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 60c983b95c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Защо си го бил кучето.. животните усещат настроенията и отношението към тях. Възпитателно може да удариш ЛЕКО с вестник, никога с ръка, но да го биеш просто ей така няма смисъл... ако си промениш отношението към пинчера може да има подобрение.. по принцип тази порода не я харесвам, нямам опит с нея, но може пък да помогне, знам ли...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 990ab80f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хахаха, да ти имам проблемите. Виж сега... домашните любимци като цяло се привързват най-много към човека, който ги е отгледал още като малки. Имат си 1 сигурен стопанин и слушат само него. Не мисля че ще те заобича колкото баща ти, който явно най-много се грижи за него още от малко, но това, което трябва да направиш на първо време е - спри да удряш кучето. Разхождай го, купувай му храна, поеми част от нещата нужни да отглеждането му. Все ще свикне с тебе, когато започнеш да се грижиш за него, а не да чакаш баща ти да направи всичко. Разхождай го сутрин рано, после пак... и така.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ffeecaf7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора:

Благодаря на всички за коментарите, вече никога няма да му посягам, ще му отделям повече време и т. н. Надявам се да помогне. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 561d0ece35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не трябва да шамариш кучето - дори като много те издразни за нещо. Не забравяй, че все пак е просто куче. Веднъж те е приело като заплаха и се държи дръпнато с теб. Може би би могло да се оправи, ако започнеш да се държиш само добре с него, вземи му играчка, кучешко лакомство, поглези го - сигурно знаеш вече какво обича. Кучето усеща емоциите ти и като ти е гадно и неловко в неговата компания или му се дразниш става много по-зле. Трябва да усеща спокойствие, да знае един вид, че като се появиш и си около него няма да последва нещо гадно. След като веднъж е приело баща ти за шефа - няма как, той ще е - така са устроени кучетата. Но може просто да се разбира с теб както и с останалите в семейството.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker