Учебници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Учебници
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2864 пъти
Здравейте,

Става въпрос за немският език. Така събираме по 60 лв за учебници по немски. Потърсих втора употреба, да ги преснимам както тя иска пак излиза доста скъпо. Нашите нямат просто възможност да ми дадат 60лв. да закупя съответния учебник. Най-лошото е, че учителката те гони от час, ако нямаш учебник с подчертано отсъствие и то за всеки час. Вече е втората седмица и имам 3 подчертани (вчера 2 и днес 1). Питах е дали не мога просто да гледам от учебника на съученика ми до мен, но тя казва че не може. Заявих и, че за момента семейството ми няма възможност тя каза ще намерите не ме интересува. Какво да правя, ако продължава това до 2 седмици ще ме изключат направо при 15 отсъствия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: acf4e07be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   о.О Е не това ме разби. Добре ти каза ли на родителите ти за проблема? Те какво отговориха. И каква е тази безсърдечна учителка. 60лв за някой са нищо, но за твоето семейство не е така. Толкова ли не можа да се съобрази с това. В какъв свят живеем, че има такива хора. Според мен трябва родителите ти да идат да говорят с нея и да и обяснят. И все пак това са хора, които са отишли там не само да те научат на немски (или друг предмет), а и на възпитание.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 36e308ea8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преснимай само една четвърт на учебника за сега. Когато стигнете до втората четвърт преснимай и нея и така нататък... Мисля, че тази.. не мога да я нарека учителка... няма да има проблем с това. Така като даваш парите на части ми се струва по-лесно. Все пак няма да дадеш примерно 40 лева за преснимане наведнъж, ами по 5-10 лева на месец. Може и всеки ден по няколко страници, които ще ти трябват за другия ден.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 66f2a02bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Отиваш право при директора - ето това трябва да направиш и разказваш какво ти е отговорила. Ако не смееш - само кажи училището, аз ще го направя. Мърлата с мърла тя - не можело.
Господи, как се ядосах. Учителка съм и подобни колеги ми идва да им откъсна главата.

Моля те, оплачи се на директора. Ако той/тя не вземе отношение, пиши до Министерство на образованието с копие до Омбудсмана на България. Да й вземат педагогическите права - това заслужава.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f9996c9e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №31, големи глупости говориш! И аз съм била учител, давала съм толеранс от време, но учебник трябва да има. Особено по език. Не може да ползва този на съседа по чин, защото вкъщи пак няма да има учебник. На дъщеря ми комплектът учебници по немски за езикова гимназия 8 клас струва 104 лева с отстъпката. Дадоха две седмици да бъдат събрани парите и толкова. Освен това всички знаят, че учебната година започва на 15. 09 и че ще се искат пари за какви ле не глупости, освен учебниците. И аз не съм цъфнала и вързала финансово, но предварително знаех долу-горе за каква сума става въпрос и през лятото отделях известна сума за това- просто няма начин. А и останалите учебници могат да се намерят втора ръка, така че оттам идва някакво спестяване за тези по езика.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 66f2a02bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Говоря глупости ли, колега? Защо? Защото сте същата като гореспомената учителка? !

Знаете ли, че има семейства, в които е трудно да се купи хляба? Да кажеш на ученик: "Не ме интересува, ще намерите пари! " - какво е това отношение? Тя нали има учебник - ще му даде своя да го ползва, докато се снабди със собствен. Училището нали има копир - ще му преснимат на момчето. Мастило се хаби за какви ли не глупости, включително за лични нужди на учителките, но да преснимаме учебник - няма! Я стига!

Учителка съм по литература. и винаги ако има проблем с парите - намирам решение. В крайна сметка не учебника е този, който учи. Има стари версии, които стоят в библиотеката и събират прах - сигурна съм. Няма 300 вида немски език, има 300 вида начини да го научиш и ако учителката е креативно същество, ще го види. Но я мързи да работи. По-лесно е да се прави на кучка, нали?

Защото ще седне вкъщи и ще разработи програмата си така, че да може учениците да се обучават и да научат езика не само и единствено от този учебник, с точно тези упражнения.

И още нещо. Нямала съм пари за учебници и знам колко е отчайващо това. Родителите ми нямаха пари. Ходила съм на училище без пукната пара в джоба си, та камо ли да могат да ми заделят 60лв. Когато бях студентка съм преписвала учебниците, които професорите искаха да закупим. А там нещата са още по-извратени. Ако нямаш точно неговия учебник - те къса, докато не види, че си си похарчил парите за неговия хонорар. Заинатих се! Преписах целия учебник в няколко тетрадки и му го показах. Професорът не можа да кажа нищо, после само дойде и ме поздрави.

Недейте Вие да говорите глупости, защото заради подобно овчедушие и мързеливост сме на това дередже, че учителка да си позволи да каже на ученик "не ме интересува"

Не заслужава да е педагог!

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f9996c9e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До №5: Я, по-кротко, моля! Когато настоящ ученик седне да препише учебник като Вас, елате и ми се обадете! Става дума за чужд език, не за литература, която можеш да учиш и без учебник. Изобщо не подценявам българската литература, още по-малко българския език, по който 90% са неграмотни, въпреки усилията на преподавателите и имащи учебници. Настина отношението на преподавателката не е най-похвалното, но едва ли тя ще си бръкне в джоба, за да плати необходимия учебник. Част от причината е в това, че повечето ученици изобщо не си правят труда да си купуват учебниците, ако не бъдат принудени по някакъв подобен начин. Мисля, че написалият коментара може се обърне евентуално за помощ от класния и съвместно с учителката по немски да да разрешат проблема, а не да ходи при директора. Щом не го е направил, не се знае за какво точна става въпрос.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8390369d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво номер 5! Поклон! Учители със сърце ни трябват, а не зомбита, които влизат в час изпяват си урока, казват ди претенциите и излиза. Ако имах възможност бих ви стиснала ръката! А тази горе дори няма да я коментирам. Само ще й кажа, като иска толкова и не я интересува да извади от джоба си и да купи учебниците тя! То бива наглост!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9672a6c39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм във същото положение. Госпожата при мен е по английски и стана така, че във Вторник ни каза тези думи "Какви сте тези ученици без учебници? Вече втора седмица учим и вие имате нахалството да идвате без учебници а за учебни тетрадки да не говорим. Не ви ли е срам? Не ви ли е срам, цяло лято имахте да си набавите учебници а вие ми идвате ей така на гости тук. Сега ще изпитам всички за наказание и който не знае ще получи двойка. Миналата година минахте заради друга по-добра госпожа, тази година ще ви съсипя" и още много неща от нейната реч. Аз не разбирам как можеха, някои от другите учителки да ме разберат за това, че няма скоро да си купя техните учебници и ми казаха да не се притеснявам, а тази госпожа да ни казва така. Имаме финансови проблеми в нашето семейство. Чудя се дали си дава сметка и мисли ли въобще дали имаме пари за хляб, дали имаме пари за дрехи, дали имаме пари за елементарни неща. Лятото имахме много други ангажименти и разходи и нямаха възможност наще да заделят. Но явно тя не го разбира това.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 32ce3f4df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Проблемът на учителите-кучки (съжалявам за дръзкия израз, но съм млада и като се ядосам, не ме интересуват много, много правилата на поведение), та техния проблем е, че виждат в учениците си едни малки врагове, които на всяка цена трябва да победят. Те влизат в класната стая с идеята "Тези зверчета сега ще ми отровят нервите" или "О, толкова са безсрамни и нагли, че главите им велики ги раждат" Учителите мислят децата за тарикати, малки зверове и пълни, безнадеждни прайдохи - ето в това е проблема.

Учениците днес не са по-лошо от преди - това е някакъв глупав мит. Трябва просто различен подход, защото живеем в различно време и то изисква своето. Моите ученици искат да им бъда класен ръководител. Мотивът им е "Тя ни разбира", но не ми разрешиха под предлог: "Тя е прекалено млада"

Трагедия е, хора! Всичко в училище е толкова пошло и перверзно, че на човек му се иска да повръща по цял ден. Само ми кажете нормално ли е според вас, учителка в голямото междучасие да е изпушила две цигари в учителската стая, а после най-безочливо да се кара на децата, че пушат навън?

Пушенето е вредно, забранено е на деца под 18 и т. н. - всички знаем това. Но като им се развика и от устата й излиза дим, или допреди малко са я видели как си пуши в стаята - какво точно си мисли, че ще постигне.

Децата въобще не са лоши. Родителите станаха други, а учителите го обърнаха на война.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9bd914c52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   не знам защо много теми се превръщат в бойно поле и съвсем се отклоняват от темата на автора. да спорите кой какъв учител бил и какво е направил е излишно и с нищо не помага на авторката.
че учебниците са необходими - спор няма. че много ученици изобщо не си ги купуват поради незаинтересованост и мързел и похарчват парите за друго, така че учителите с основание негодуват. браво на номер 5, но не съм чула някой ученик в днешно време да е преписал учебник защото няма възможността да си го купи.
лошото е, че има семейства, за които наистина сумите са непосилни. най-вероятно учителката е чувала много пъти това като оправдание за незнание и мързел и затова отказва да прояви разбиране.
авторке, учебникът наистина ще ти трябва, така че ако не можеш да си го намериш от по-горен клас, преснимай си по 10-тина страници (това са стотинки) или колкото там изучавате на седмица. така хем ще има откъде да учиш, хем няма да ти излезе скъпо наведнъж.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ad85581b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А кой клас си ако може да попитам? Аз имам учебници всякакви, ще ти дам каквото искаш без пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker