Какъв харакетр трябва да имаш за да си приеман от всички? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какъв харакетр трябва да имаш за да си приеман от всички?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 1951 пъти
Здравейте! Все още съм млада, а имам чувството, че никой не ме приема такава каквото съм. Може би искам да бъда оценена.

Спортиистка съм. В отбора ми всички ми се подиграват, защото съм нова и не зная някои неща. Много съм чувствителна. Адски много искам момче, което да бъде до мен, но не мога да го намеря, има момчета които ми пишат канят ме да излезем на среща, но не мога. Искам момче с което сме се опознали и той да ме хареса такава каквато съм. Всеки ден (почти) се сблъсквам с много момчета, харесват ме, пишат ми, но като че ли допусна някой по - близо до себе си и той се отказва от мен. , не знам къде бъркам, а тези от които страня ходят едва ли не по мен. Не зная как да задържа някой близо до себе си, някой който да ме уважава и да ме цени. Къде е проблемът? Как да изградя такъв характер, че да уважават мнението ми и да ме оценят?

Моля ви помогнете ми :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: d847565a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си си добре. Проблемът е в другите (поне в повечето случай). Днешно време повечето момчета търсят само и единствено малко удоволствие, а и е разбираемо сега навлизат в такава фаза на съзряването (ако си до 20 годишна).

А относно това с характера - не си прави труда. Ще се появи някой които ще те цени, уважава, обича и ще е готов на всичко за теб. Но този човек няма да се появи докато ти не спреш да се занимаваш с неподходящите за теб.

Просто се огледай.. любовта е навсякъде. Тъй наречените "зубъри" и "кротки" момчета могат да ти предложат 100 пъти повече от колкото някакви "моделчета" които две сложни изречения не могат да напишат.

Не обичай с очите.. обичай със сърцето си ;).

Успех и умната xD!!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d1bbe913e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като уважаваш мнението на другите и ги цениш! Само тогава ще бъдеш уважавана и ценена.
Вярно, че звучи объркано, защото ти всъщност искаш заедно с някой да изпълните, това което ти искаш и този някой не само да се съгласи, но и да получиш аплодисменти и да те признаят за велика.
Но не става така, затова и си объркана. Трябва да си достатъчно умела за да убедиш другите, че решението за действие не е твое, а тяхно и не те помагат на теб, а ти на тях, само така хем ще правите каквото ти искаш, хем ще получаваш благодарности за помощта.
Например когато ти се излиза, не казваш "хайде да излезем", а подтикваш събеседника той да произнесе покана, подхвърляш "Оф кофти ми е" и добавяш "Нямам какво да правя". След като събеседникът ти те покани, подчертаваш че не ти се излиза, ама заради него едва ли не ще се прежалиш. От там хем ще излезете, хем той ще е доволен, че ти му правиш услуга да го придружиш и ще те величае.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8c91068034
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз преди време си задавах същите въпроси. И знаеш ли какво разбрах след години лутане и се убедих в това в последствие? Няма значение какъв ти е характера, важното е човек да се приеме такъв, какъвто е - с всичко хубави и лоши неща. Не се променяй, бъди себе си - колкото и да се променяш, винаги ще имаш и добри, и лоши черти. Но ако сама не се приемеш, никой друг няма да те приеме, ако ще и светица да си.

ПРИЕМИ СЕБЕ СИ, НЕ СЕ ПРОМЕНЯЙ - това е истината. Послушай ме, за да не изгубиш толкова години като мен и пак да достигнеш до това заключение. Обичай и лошите си черти, те може да са лоши, но са си твои, не отричай себе си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3dd3f6c423
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо самата ти трябва да се уважаваш и цениш! Като се научиш да уважаваш себе си и да вървиш с гордо вдигната глава, тогава това ще си пробличи и другите ще почнат да те уважават повече. Колкото до момчето, за което мечтаеш, ами явно още не си срещнала правилният.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6db10066f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не им обръщай внимание, сега ти се подиграват, но след като научиш всичко можеби ще станеш и по добра от тях.. тогава ще се чустват кат пълни отрепки.. затова не се отчаивай а дай най доброто от себе си.

Момчетата- За да опознаеш един човек трябва да излизаш с него. Когато те канят на среща приемай. Не ти трябва много време за да разбереш що за стока е момчето с което си излязла и дали ти е приятно в неговата компания. За това ако усетиш, че момчето с което си излязла не е като за тебе, нямате общи неща или някои лигло.. просто след срещата му кажи чао с една усмифка и след това спри контакт с него и се срещи с някое друго момче което те е поканило. Когато срещеш момчето с което мислиш, че имате много общо и ти е приятно в неговата комапния.. излез с него докато си напълно сигорна.. и така.. просто пробвай, не всеки си подхожда с другия.

Ж16

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 806ef48fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Подходяща тема да си дам мнението. Сега на въпроса. Другите бяха "меки" в мненията си, аз ще дам сурова и твърда истина.

Трябва да си "безхарактерно нищожество", без своя воля, без свои ценности, без нищо което да те прави себе си. Само така щесе харесваш на всички. Защото когато възприемеш всички клишета които се харесват от всички и ги спрягаш, от личността ти няма да остане нищо. Ще свикнеш, ще се обезличиш и ще престанеш да бъдеш личност. Ще се превърнеш в удобна изтривалка за всяка глупост и клише.

А сега ще обсъдя първите коментари.

Коментар 1 казва:

"А относно това с характера - не си прави труда. Ще се появи някой които ще те цени, уважава, обича и ще е готов на всичко за теб. Но този човек няма да се появи докато ти не спреш да се занимаваш с неподходящите за теб. "

Не се връзвай на това. Всеки ще където и когато да питаш ще ти казва "не се коси има време всичко ще се оправи". За съжаление това са глупости. Нищо не може да се оправи само ти не го оправиш или не смениш средата ( хората ) Такива са фактите. Ако чакаш само да се оправи, няма как. Хората ще са си същите и ще си правят същото.

Коментар 2 казва:

"Като уважаваш мнението на другите и ги цениш! "

Това обаче минава само за умните и зрели хора. За останалите които са много повече, на тях не действа. Опитай да се държиш възпитано и вежливо с незрели да видиш как ще ти се качат на главата че и ще те правят на маймуна. Демек няма да те уважават.

Коментар 3 казва:

"Няма значение какъв ти е характера, важното е човек да се приеме такъв, какъвто е - с всичко хубави и лоши неща. Не се променяй, бъди себе си"

За съжаление не е така. От голямо значение е какъв ти е характера, но хората биха те уважавали ако се стремиш да не падаш, но и знаеш кога да даваш път. А че е редно да запазиш себе си, то е ясно.


И като заключение.


Не гледай какво говорят хората. Малцина държат на думата си. Но ще срещнеш стотици, хиляди и милиони, които говорят хубави неща, а в реалността постъпват ужасно. Гледай делата.


- silenter -

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 981e540972
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Драга авторке, бъркаш нещата! В заглавието търсиш помощ за една задача - да изградиш характер, който всички да приемат. В темата пък искаш някой до себе си, който да те приема и цени. Но кое да приема и цени - онзи характер за пред хората или теб самата? И какво печелиш, ако хареса първия характер, но не и втория? Номинация за "Оскар" или "Аскеер"? Всъщност ти искаш да си създадеш нещо като стратегия за лов на диви животни - например лягаш на земята и се правиш на умряла. До теб се доближава друго животно и казва: "Я, умряла е и повече няма да помръдне или да направи нещо! Е, приемам този факт! " Проблемът е, че искаш после да се изправиш изненадващо и онова животно да не припадне от ужас или да избяга, а да каже: "Е, жива е и още може да прави каквото си иска, но пак я приемам! "

Но ето и какво се очаква от теб, за да те приемат:
1. Да нямаш никаква мисловна дейност. Само водачът/водачите на стадото има/имат такава. Трябва да ги откриеш и само да кимаш с глава, докато им се усмихваш и потвърждаваш думите им при необходимост (никой не иска луди хора до себе си, а ако не говориш и само кимаш, ще бъдеш заклеймена като такава. Иначе си мълчалив човек и минаваш над чертата на общественото одобрение).
2. Да възхваляваш водачите на стадото и да се изказваш ласкаво за техните идоли и предпочитания. Ако те харесват учителя Йода, и ти го харесваш! Ако те са фенове на японски комикси и ги четат ядейки охлюви с гарнитура печен мравешки бут и кучешки нокти, и ти правиш така (е, на първо време поне на думи, защото няма да ти правят инспекция у дома). По-напредналите подмазвачи дори ще поискат от водачите си рецептата за приготвяне на мравешкия бут и ще попитат каква е идеалната температура за печене според същите.
3. Да подчертаваш тяхната значимост по всякакъв начин. "Цецке, ти си номер едно! ", "Иванке, ти си върха! ", "Слушайте какво казва Стоянка, защото тя знае всичко! " и прочее (сложих произволни имена, за да запълня празните пространства. Заменяш ги с имената на водачите, които си открила в точка 1)
4. Да имитираш пред публика поведението на водачите на стадото. Не комични имитации сякаш си на кастинг за "Комиците", а неутрални имитации, които убеждават околните, че ти всъщност си такава и това дори не е имитация.
5. Да правиш всичко, което водачите искат. Щом днес стадото ще се запива в местната кръчма, и ти ще се запиваш там. Щом водачите смятат да рисуват графити някъде, и ти ще го правиш. Т. е. графикът ти зависи само от водачите и не се налага да умуваш върху това какво ще правиш утре, защото те все някога ще ти кажат.
6. Да не възразяваш открито на водачите. Тяхното мнение е закон за стадото и като послушен примат ти нямаш право да оспорваш авторитета им. Иначе няма да те приемат, защото кой монарх иска някой да клати престола му?
7. Да бъдеш гъста с водачите или поне с протежетата им (хора, които се подмазват толкова по-добре от теб, че на моменти се съмняваш дали водачът на стадото не се е клонирал и това да е неговия клонинг). Щом водачът ги е харесал, коя си ти, че да не ги одобряваш?
8. Да не оспорваш всяка забележка, която водача прави за теб. Ако той те нарече "зоофилка", ти можеш само да погледнеш гузно и да кажеш "Хвана ме! ". Ако те смята за трол, ти се задоволяваш, че вече ще си измислен герой.
9. Да не злепоставяш водачите пред другите. Той е написал "бухъл"? Е, значи така се пише тази дума! Какво знаят българите и онези от БАН? Той държи лъжицата наопаки? Не, всъщност другите я държат наобратно.

Е, ако си готова да нямаш мисловна дейност, вкусове, предпочитания, критичност към определени лица или действия, твое собствено поведение, последна дума върху това какво ще правиш днес, силата да възразяваш на някого, желание само да определяш с кого да се сприятеляваш и дори правото да се защитиш срещу обидите... значи си готова за стадото и нашите примати ще те определят като годна да бъдеш част от последователите им. Ако имаш някакво самоуважение, тогава си продължавай както досега и не се вълнувай дали хората ще те приемат, докато намериш някой, който ще уважи желанието ти да отстояваш себе си в това общество на хора, които искат да мачкат и хора, които се очаква да бъдат мачкани поради нуждата от задоволяне потребностите на първите.

И да знаеш - можеш да се правиш на каквато искаш, но дали някой ще те приеме по-късно, когато си покажеш рогцата (т. е. му демонстрираш истинското си аз) е чиста лотария и не зависи от актьорските ти умения. Накрая можеш да се окажеш 80-годишна стара мома, която дори не помни каква е всъщност. Не заради годините или някаква болест, а защото отдавна не е правила това, което иска тя, а това, което искат останалите. Нали знаеш, че честото упражняване на дадени дейности води до усъвършенстването им? Т. е. колкото по-често се преструваш, толкова повече забравяш истинското си аз и заучаваш новото си поведение, което е угодно на всички, но не и на теб. Или пък е? Винаги можем да се изненадаме колко безволеви хора има в този свят...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d847565a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Към номер 6 :

Г-жо Философке вземете си "хейтърските" мнение и ги ръсете някъде другаде.

Момичето иска помощ, подкрепа и съвет. По вашият начин на мислене всички трябва да сме някакви злобни хора. И така всички ще ни харесват.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 569628ee62
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съвет-ако някой има проблем с теб, помни че проблемът си е негов! Човек трябва да е такъв какъвто е. Не може всички да се харесват, ненормално е.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e3faa1f1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Жената от коментар 1 е писала отново в коментар 8 изразявайки огнетено поведение. Тип - "изяде ми закуската". Госпожице, ( да, предполагам че сте госпожица - незряла, щом се засягате от нещо което не е насочено пряко към вас ) както вие, така и аз изразявам мнение. Мнението ми не е против вас, а срещу което казвате.

Защото ако бяхте по-зряла и интеректуално развита, щяхте да сте натрупала достатъчно опит за да разбирате че "А относно това с характера - не си прави труда. Ще се появи някой които ще те цени, уважава, обича и ще е готов на всичко за теб" - не е вярно. Ако вие още вярвате в розовите понита, не принуждавайте всички да гледат света през розовите очила. Което не е хубаво, трябва да бъде назовано. Или излез на сцената достойно, или не излизай.

"Г-жо Философке вземете си "хейтърските" мнение и ги ръсете някъде другаде."

Посочи ми къде в мнението ми има хейтване? Тийнейджърското ти поведение е срамота теб. Ти знаеш ли какво е "философставане" ? А какво е "хайтване"? Неприятните неща по чужд адрес на чуждо място са вид хейт, но тук не е твоята къщичка, тук се дават мнения. А в мойто мнение няма обиди. А философстване е когато човек разсъждава по проблематичен проблем. Запознай се с историята на Древна Гърция. Много сте ми смешни тийновете които сега не можете да си ползвате мозъка по предзназначение и всеки опит да мислите определяте като с негативното нарицателно "философстване". Ако колко ли първобитен живот щеше да водиш днес, ако някой преди не беше помислил за благата които ползваш. Засрами се.


- silenter -

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e3faa1f1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И едно допълнение към жената от коментар 8

"По вашият начин на мислене всички трябва да сме някакви злобни хора. И така всички ще ни харесват."

Прочети внимателно какво е написано, не втълпявай неща които не са написани, само защото днес примерно си станала накриво. Не това е имано в предвид.

По другото отношение. Огледай се. Виждаш ли около теб в живота ти много добри хора? Който е имал смелостта да се огледа с изненада вижда грозната истина. Едно е какво ще кажеш тук, важното е какво правиш реално.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a8ba01202b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Няма лоши характери, има трудни. Ако някой иска да е до теб, ще направи всичко възможно, за да го постигне, без значение какъв характер имаш. Не се старай да се харесваш на никой. Правилния ще дойде сам. Всеки с вкуса си, всеки човек харесва различни характери и черти у хората. Това не бива да те притеснява. Не можеш да се харесаш на всеки, все пак. Ще ти дам един банален съвет, но друго не знам какво да ти кажа. Бъди себе си и правилния ще дойде сам. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 28dc276d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 13, уверявам те правилния изобщо няма да дойде сам. Всъщност ако нищо не правиш, нищо и няма да се случва. Вече не е като едно време. Сега никой не заговаря другия ей така. Хората се запознават ако имат общо нещо в работата или ежедневието им ги свързва така че не могат да се измъкнат без да се заговорят. Демек само по задължение общуват и се запознават. Ако чакаш да се заговорят, ще си останеш с чакането.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7c4905316b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Благодаря на всички за мненията. Оценявам ги, но се замислих най -много върху съветите на - silenter -, искам да допълня, че проблемът е и в това, че съм много крайностен човек, или всичко или нищо. Ако ще се държа с някого добре, ще правя всичко за него и накрая въпросния човек се отдалечава, а ако се държа зле с хората пак няма да има полза. Не съм се изразила добре в заглавието, наистина няма как всички да те харесват, просто някои хора имат повече харизма. Просто искам да ме приемат, а не като направя някоя грешка да скачат. Благодаря ви :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker