Ново училище в друга държава - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ново училище в друга държава
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 1968 пъти
Сега се преместихме в Англия и в понеделник тръгвам в ново училище. Средата на срока е, униформите са ужасни, английският ми не е толкова добър, нямам идея какво учат и дори и да съм го учила сигурно няма да разбера нищо и не познавам абсолютно никого. Била съм от 1 до 7 клас в едно училище и сега за първи път се местя, не стига че и без това е голям стрес да смениш училището. Аз съм и от срамежливите, а в Англия как мразят българите!
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ В ПАНИКА СЪМ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 01f9b10f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно, вярвай че всичко ще е наред. Лично аз бих убила за да уча в Англия, не разбирам от какво се оплакваш. :Д. Просто гледай да се сприятелиш, усмихвай се, питай ги неща, бъди себе си на първо място :Д. Във всичко в живота хората се постоени по такъв начин, че се приобщават към промените каквито и да са. Първите месеци ще са тежки, но пък виж каква преднина ще имаш пред другите неагелоговорящи. Пък не знам от къде ти хрумна, че англичаните мразят българи, ти че си българка не означава че представяш държавата. Не позволявай да си помислят това и в това отношение се дръж нахакана. Надявам се да съм ти помогнала, а и също не се стресирай толкова промените са нещо напълно нормално ;)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ebd982c868
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я се успокой малко :)
Браточедка ми беше е в същата ситуация като тебе, само че нейното училище е в Питърбъроу. Когато отиде, първите няколко месеца й бяха доста трудни - не знаеше грам английски. После обаче се отвори, започна да говори като истинска англичанка - че и с акцента, намери си страшно много приятели и е много уважавана в нейното училище. Английската програма на обучение е много добра, бту, и учат много по-лесни неща от нас - за ученето, бързо ще се приспособиш :)
И не е вярно, че мразят българите. Поне не и децата.
Горе главата и не бъди срамежлива! :) Като отидеш на училище, се старай повече за външния си вид, направи си косата, сложи си малко грим, усмихвай се :)
И не забравяй, че това е много добра възможност за теб, ще израстнеш и като характер, и културно.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5644b12319
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Успехх е единственото което мога дати кажа. Минах и аз през този период и беше ужасно и една годинами трябваше дапнауча френския и да започна да контактувам нормално с хората. Отначало ще те гледат като извънземно и ще си им много интересна и поле ще те сметнат за странна и ще те зарежат да седиш с другите отхвърлени. Опитвай се да се защитаваш и покажи че уважаваш себе си и това че не говориш един език не те прави по-тъпа и по-малко нещо от тях! Това е най-важното да можеш да се защитаваш и в никакъв никакъв случай не се опитвай да им се харесаш, защото така със сигурност ще изгубят уважението което заслужаваш!! Това са нещата коитоаз направих и могахот опит да кажа че вече всичко и по-добре! Българите никъде не ни харесват но вммусто да те е срам от произхода започни да им разказваш колко е хубаво в България дори това да не е точно така. Аз се опитвам много тъй като във Франция си мислят че българите сме мюсюлмани и черни. Когато ме видят ми мислят за рускиня.. Горе главата и успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ad23b41e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Без паника :)
Както каза номер 1 аз също бих убила за да уча в Англия. Това ми е една от мечтите да уча там или просто да отида.
Вярно, че отначалото е малко трудно и ще те гледат малко странно може би. Горе главата нагласи се, усмивката я дръж на лицето си, бъди мила и спокойна всичко ще се нареди след 2/3 месеца.
Успех мила и после ни кажи как е минало! :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: dc48de47f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Добре, слушай сега. Минала съм през почти същото през което минаваш ти сега но бях малко по малка от теб. Ще те излъжа ако ти кажа че е лесно и че лесно станаха нещата: НЕ. Отне ми около година да свикна с езика, защото това което си учила в България е малко вероятно да ги използваш тук, защото ще почнеш да използваш техния slang. Манталитета и културата е друго нещо с което трябва да свикнеш, хората на твойта възраст ще имат различно мислене от теб и ще са ти много странни в началото, но с това бързо се свиква. Униформата, и аз се сблъсках с този проблем, когато доийдох тук тъй като и на мен не ми се беше налагало да нося униформа преди това, но това няма да ти е проблем тъй като, ще има и други хора които мисля като теб и няма да им е приятно да носят униформи, НО пък един плюс е че няма да трябва да мислиш с какво да си облечена всеки ден. А само едно до хората които са писали в по горните коментари, че не разбират какво толкова има и защо си толкова притеснена, то е ясно че не разбират за какво става въпрос тъй като никой който е минал през това не мисли така ( на никой не му е било лесно, но отминава) Какво ще те посъветвам е да не правиш същата грешка като мен, да не се притесняваш да не направиш грешка с езика (има толкова много чужденци, че никой няма да му направи впечетление), опитвай се да говориш с тях колкото се може повече. Опознай ги и те да те опознаят, а да не си просто човека който не говори с тях само защото го е страх да не направи грешка, повярвай ми това е по-лошия вариянт. Не се затваряй в себе си. Надявам се всичко да е наред и да се приобщиш колкото се може по-бързо. В крайна сметка не ти остава много, като минат тези години можеш да се махнеш от там, ако искаш. :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 574ff2502a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката
Мерси много. Утре ще ми е четвъртият ден и не е толкова страшно. Мисля че ще свикна. Разбирам почти всичко и материала не е толкова труден.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: cc7e95bf15
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гледай да научиш английския по-бързо. С другото се свиква ;) и успех

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f3f59ac52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Имаш да учиш много английски и особено терминологията по биология и химия. Дано се подготвиш добре и за GSCS-та... Математиката е повече логика и е лесно, имат страхотна база и практически материали по всеки предмет-само да ти се учи.
Сигурна сьм, че ще се справиш, защото те учат по лесни неща от нас.
Не се шашкай толкова-ще свикнеш. И не си мисли, че ни мразят-напротив децата ни обичат, защото сме умни и готини и сме добри приятели:).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker