За Е-четците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

За Е-четците
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2379 пъти
Знам, че това не е история, но все пак моля модераторите да я публикуват!
Отскоро притежавам Nook Simple Touch (без подсветка) и много му се радвам. Чета почти постоянно на него и батерията не пада бързо.
Та, въпроса ми е: Притежавате ли четец? Какъв е той? Защо го избрахте? Ако нямате е-четец, мислите ли да закупувате? Какъв и откъде?
Понеже забелязвам все повече хора с тези машинки по улиците ми е много интересно да разбера вие интересувате ли се от тях.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5b37b24e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз си купих Kindle 4 от промоция преди празниците. Харесва ми, удобен е да го нося във вътрешния джоб на сакото си. Чета си когато пътувам във влак или дори в градския транспорт, време, което иначе е загубено. Мога да сложа в него десетки книги. Кофти е, че понякога ми се чете нещо, което го няма в електронен вариант.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 38ecedef42
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм с Kindle 4 и го ползвам вече от една година. Купих си го, защото много обичам да чета, а за съжаление нямам толкова голяма финансова възможност, да си купувам всяка книга която си харесам. А и тъй като чета доста дебели книжки и с четеца е доста по удобно, за пътуване също е перфектен вместо да мъкнеш един куп книги.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 28886ef2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз нямам четец и не бих си купил такъв.

Предпочитам да чета нещо в печатен формат, отколкото на компютър или на малка машинка, която облъчва очите ми и ме изкушава да посетя Ютуб.

Като цяло съм против четците, защото мисля, че са поредната глезотийка, която ни затъпява (подобно на телефоните)... но от друга страна по този начин не се изсичат дървета.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9c1a61a4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   я земи вместо това си вземи няколко книжки да видиш колко е по-хубаво. лично аз не ги одобрявам, ако така продължава книгите ще изчезнат което е много жалко. имам смартфон, лаптоп и т.н. и все пак предпочитам книгите с хартия. лично мнение. хубаво е пак, че четеш де.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 579f346ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   не ме кефят, но купих на приятелката си kindle от тия простите за 189 лв дето са. Тя много му се кефи и също си чете. Аз лично не чета книги, понеже нямам време, но щом се радва, радва ме и мен

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9bcfbb2e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Излишен разход на пари. Аз си чета на телефона, но не се радвам по същия начин както като си купя нова книга от книжарницата и седна да я изчета на един дъх. С електронните книги ще се преситиш да четеш. На таблет също може да се чете.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 06eba24f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер 4:
Вкъщи си имам няколко реда с дебели книги, всяка от които по 20 лв. или повече. Аз също предпочитам да чета на хартия, но нямам финансовата възможност за това. А пък и с моята скорост на четене- на седмица по книга или повече, да си купувам още си е мисия невъзможна.
Към номер 3:
Истинските е-четци са с E-Ink екран. Той не може да възпроизвежда видео и няма как да се занимаваш с Ютуб. Повечето от тях имат браузър, но ако наистина искаш да четеш не би се изкушил да го отвориш.

От Автора

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1a671d5d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   от номер 4 към номер 7
като имаш тези няколко реда с дебели книги прочети ги и извинявай, но не знам какви книги четеш или колко бързо, то и аз чета наистина супер бързо дори и дебели книги, но се опитай да четеш по бавно или просто си купувай книги втора употреба има уверявам те, а има и наистина неща които си струват. В никакъв случай не те критикувам уважавам всички хора които четат в какъвто и да е формат, но след няколко години ще е наистина гадно да гледаме хората с таблети в ръка, а не с хартиено четиво. Мерси, че ме прочете все пак.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 600b12db27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, имам същия като твоя и съм си качила 50 книги, за съжаление нямам много време и съм прочела само 4 от тях. Моят е подарък от приятеля ми за Коледа и много му се радвам, нося си го навсякъде, мога да чета навсякъде - докато чакам пред лекарския кабинет, когато ми е скучно в час и така нататък. Иначе, аз също обичам да чета от книги и в нас имам доста такива, но ми е по-удобно да си използвам четеца, защото е по-лек и всички са на едно място, освен това мога да се докосна до много повече литературно творчество, тъй като не разполагам с достатъчно финансови средства, за да си купя 50 книги (примерно).
Според мен е важно, че човек има желание да чете, независимо дали ще е книга или електронен вариант на такава. Ще си призная, че когато съученичките ми ме питат как имам желание да чета, в мен се поражда едно леко, неизказано възмущение. Не е редно да си на 18 години и единственото нещо, което си прочел/а през живота да е "Здрач" или някакво модно/спортно списание.
“A mind needs books as a sword needs a whetstone, if it is to keep its edge.”
? George R.R. Martin

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f36dbd13d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Предпочитам да чета нещо в печатен формат, отколкото на компютър или на малка машинка, която облъчва очите ми и ме изкушава да посетя Ютуб. "

Имам iPad Mini и съм изчел над стотина книги за последната година с него. И "облъчването" не е проблем. А това не е дори и четец на книги.
Amazon Kindle e. Лошото е, че новите книги излизат много бавно на български, а в електронен вариант има и такива, които не излизат.
"Като цяло съм против четците, защото мисля, че са поредната глезотийка, която ни затъпява (подобно на телефоните)... но от друга страна по този начин не се изсичат дървета. "
- прочети повече за е-инк технологията. Няма облъчване и има отделна лампичка, за да се чете на тъмно. И освен ако не се чете вестник Шок или много постна литература, не знам как би затъпявал човек от четене.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ed562b88c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Може ли да ми препоръчате някакъв качествен четец, защото искам да купя като подарък за рождения ден на детето, но не знам какъв?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 80540c6de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз вече от няколко месеца имам четец. Супер удобен е и съм много доволен, че си го купих. Взех го от dice. bg, магазинът се намира точно срещу входа на Операта в София. Моят четец е Amazon Kindle Paperwhite, много се колебаех от него и още един модел, но не съжалявам, че си взех този. Сега независимо къде съм, винаги мога да си чета любимите книги.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 75eddf0cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   В OLX. BG има доста евтини нови, аз си купих Киндъл 7 за 120 лв., което си е супер цена. Вече съм изчела толкова книги, колкото никога нямаше да мога да си позволя, ако трябваше да ги купувам. По принцип съм против това да не плащаме за интелектуалния труд на другите, но в България за храна нямаме пари, камо ли за книги. Електронният четец е евтин вариант на това да имаш библиотека, освен това пести изключително много място у дома. :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2e9c1b50fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз също имам нужда от четец, но за мен е доста важно да е качествен. 12, трябва да разгледам този сайт и аз да видя дали ще успея да си избера нещо.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e7be8c261f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Киндъл, но не помня вече кой модел.

За лигльовците, които казват, че е глезотия: глезотия е да купуваш всяка книга, която ти скимне, още повече когато същите ги има онлайн, без пари. Ако трябваше да пресметна парите, които съм спестил некупувайки книги от амазон, сигурно щяха да са в хиляди.

А това, че "ама книгите са на хартия", тази хартия идва от изсечени дървета. По дефиниция, нито един мрънкащ против е-четците не е посадил и един плевел през живота си, така че евтините ви доводчета другаде ги бутайте.

Доста ограниченичко манталитетче трябва да притежаваш, да критикуваш как хората четат.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 20772f4d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Имам kindle. Струваш около 320 лева. Подариха ми го преди около 2 години. Много съм доволна. От къде точно са ми го подарили, не мога да кажа, но всичко по него си заслужаваше. Досега не съм имала проблеми. Истината беше, че аз не заех, какво е това електронен четец, преди да ми го подарят. Хубаво е, че се произвеждат, защото хилядите книги вкъщи заемат много място и не се използва толкова много хартия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker