Една изплъзваща се мечта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Една изплъзваща се мечта
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2411 пъти
Здрвейте. Аз съм едно момиче на току-що навършени 16 години. Сега ще кажат, че живота е още пред мен и подобни глупости и каква ли мчета може да ми се изплъзне?
Ами работата е там, че наистина мечтая да бъда модел. И не, не съм тъпа, куха или нещо такова. И ми е ясно, че както стоят нещата в България хората свързват моделите с елитни протитутки, но по света далеч не е така.
А какви са мотивите ми да избера точно тази професия? Аз не съм от хората, които биха се премирили с еднообразието, не мога всеки ден да правя едно и също - ставам, отивам на работа, която е цял ден да седя на бюро зад някакъв тъп компютър, и след 8 часа или колкото там ми е работното време, да се прибера да легна и да се оплаквам колко скучен живот имам, без дори да имам достатъчно енергия да изляза до магазина. Докато това да бъда модел би ми предоставило точно това, за което копнея - да пътувам по света, всеки ден да съм на различно място, да се запознавам с нови и интересни хора, да имам конкуренция, да се боря за нещо, ще покаже на хората коя съм, ще мога да бъда чута.
Та какъв е проблема? Първо - баща ми мисли като гореоисаните българи, тоест че моделите са проситутки. Но все пак ми каза, щом го искам толкова силно, той не може да застане на пътя ми. Но по-лошото. В тази индустрия мога да вляза най-късно около 19 години и дори тогава вече е трудно, взимат възможно по-млади момичета 13-14 години. Та вече закъснявам с 2 години. И другото - килограмите ми. Висока съм 170 и съм 52 килограма. Което е най-ниското, за да съм в нормата. А ако искам да съм модел трябва да съм под нея. От около година съм с нормални килограми, преди това теглото ми винаги е било поднормено, а точно сега за съжаление организма ми реши, че трябва да съм като останалата част от света. Та талията ми е 70 сантиметра, а трябва да е около 60. Та искам да започна да тичам или да ходя на фитнес, но наистина тук положението е мн трудно. За да отида а училище пътувам с два рейса, което на ден ми отнема общо около 3 часа, Втора смяна тръгвам от тук(наистина предпочитам да не уточнявам откъде съм) в 10 часа и се прибирам към 21, и няма кога да изляза да тичам, а първа смяна тръгвам от тук в 5:50 и се прибирам към 15:30 и от пътуването с четирите автобуса наитина съм като пребита, дори не уча само за да мога да се наспя.
Та дори не знам защо ви го казвам, може би искам някой да ми каже "Спокойно, дастатъчно си слаба" или "Имаш още време" или нещо подобно, просто за да се успокоя, макар да знам, че не е истиа. Сякаш колкото и да знам, че не е възможно пак имам някаква малка надежда.
Но все пак, макар да мисля, че всичко еизгубено пак ще пробвам. Може би април, като съм първа смяна ще успея след училище, макар и едва да осъзнавам къде се намирам, ще започна да тичам по плажа, може би ще успея да стигна така желаните 45 килограма и 60 см талия, може би ще събера пари и ще ида на кастинг на любимата си българска агенция в София, може би наистина ще ме харесат, може би ще успея и да направя кариера... или пък не, дори да изкарвам само пари колкото да преживявам, стига да работя това, няма да има накой по-щастлив и благодарен от мен. Може би... а може би не!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 31429be077
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Внимавай какво си пожелаваш, наистина голяма част от манекенките са простутки, а в България всички под една или друга форма. Може да е по-добре мечтата ти да не се сбъдне никога. А пък да излезеш в чужбина като манекенка е почти невъзможно.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3b05ab5318
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хей, аз имам подобна мечта- да замина за Америка (което ще стане, родителите ми са съгласни) и да стана актриса или модел, но след 4 5 години, защото съм само на 15. Килограмите са ти съвсем нормални, но за модел трябва да си около 45-48, тук си права. Аз съм виоска 173 с килограми 48.
НАистина нямаш време за фитнес сега, но не се отчайвай. Аз ходех на фитнес един месец без почивка и резултатът беше налице, разбира се. От 55 кг станах 48, благодарение на диетата Японското чудо. Може да не ти се вярва, но наиситна преди месец свалих почти 8 килограма с тази диета. А относно упражненията- в youtube има мнооого голямо разнообразие от хубави упражнения, порови се и тренирай 1 час или повече, но не и по-малко.
Събери си пари, продължавай да мечтаеш, защото човек без мечтите е за никъде. :) Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6c5ab09cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Мила, внимавай какво си пожелаваш! Да, по света да си модел е готино, но ние живеем в България все пак... и тия приказки, че тук моделите са по-скоро елитни компаньонки не са случайни. За това, внимавай!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0c743e2ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тук нaпример ( Испaния) постоянно се търсят модели, говоря зa сериозни фирми и не сaмо модели зa дефилирaне. Също зa големи производители нa мaркови дрехи и т. н.
Моят съвет, нaпрaви си book, и прaщaй, но нaвън. прескочи Бг предстaвители, не сaмо че нямaш нуждa от тях, a може дa ти нaвредят... те по- горе сa ти го кaзaли.
Зa контaкти/ връзкa с теб посочи бaщa си. тaкa ще избегнеш некоректни предложения или опити зa нещa извън товa, което предлaгaш.
И.... тук и нa 40 год. можеш дa стaнеш модел;))))
Просто в другa кaтегория дa речем.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e62e3d2588
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами спокойно не си само ти така. Много хора си мечтаят за разни неща и не ги получават. Аз съм на 19 и вече втора година уча нещо, което е съвсем различно от това, за което съм си мечтала винаги. Освен това трябва да ти кажа, че ще си късметлийка ако един ден си намериш работа в офис и както казваш цял ден да седиш на компютъра и да скучаеш. Страшно много хора вместо да работят това, което са искали, стават хигиенисти, контрольори или пък работят в обществената тоалетна - надали това им е била мечтата. Та няма смисъл да се ядосваш толкова - каквото ти е писано това ще стане.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: edc94c2aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Искам да питам №2 -тази диета колко време си я пазила и няма ли йо-йо ефект? И на фитнес какво тренираше? Тоест ти май само си поотслабнала, а не си качила особено голяма мускулна маса.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d94ea07263
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така. Както много пъти казаха моделите в България са елитни проститутки. Недей да се явявьш на кастинги тук. Аз искам да се присъединя към Victoria's Secret но след 4/5 години или да стана актриса. Разбирам те идеално и аз не съм за този снучен живот и не мисля като останалите. Не искам да съм просто случайно лице в тълпата. И така. Има наистина много серизонни фирми НО извън балгария. Сега мога да ти кажа за Victoria's Secret хубаво лице-скули големи устни изразителни очи ако са сини е предимство обикновенно моделите са със или сини или кафяви очи. Косата да е чуплива. Тялото-стегнато тънка талия килограмите са около както казаха 45/48 дълги крака и така нататък. Аз известни български модели незнам но някой ден се надявам да съм като Барбара Палвин Адриана Лима....

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dcaccef2d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей. Аз съм момиче на 23 години. Когато бях на твоите години, моята мечта беше същата. За съжаление или не, мерките ми бяха перфектни, запознах се с правилните хора и някакси се набутах в тази "индустрия". Нагледах се и се наслушах на какво ли не. Слава Богу, имах ъкъл в главата... Това, че всички манекенки в България са проститутки не е много точно изказване. Бих казала, че 90% от красивите момичета в България проституират под една или друга форма и без да са манекенки... Освен това в България няма мода, няма пари в този бизнес. Има наистина красиви момичета, които чрез български модни агенции заминават да работят в чужбина (Париж, Лондон, Милано, Азия...) и да, те наистина СА манекенки и работят като такива и то работят ужасно много. Но тези момичета са много малко. За да си модел в България, трябва да си висока поне 170см и да си слаба, а за да си модел в чужбина височината е минимум 177-178см и трябва да си грозно кльощава. Та моя съвет към теб е изобщо да не се занимаваш с глупости. Като имаш толкова голям мерак, регистрирай се с някой от сайтовете за модели (имаше един сайт топмодел.бг или нещо такова), направи си няколко фотосесии и мирясай. Ще видиш как след време ще се смееш на тази своя мечта, както аз в момента се смея на моята :)) Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3b05ab5318
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 6: Аз съм номер 2. Ами спазвах я толкова колкото трябваше 2 седмици. Нямаше никакъв йо-йо ефект. Не съм мръднала. Тренирах да, но сега не тренирам и пак не съм си върнала и килце.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1f5a251d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей, това, че имаш мечта е много хубаво. Е тя не е толкова непостижима. Ще дам пример с Барбара Палвин, която са я избрали за един от моделите на Victoria's Sicret заради лицето й. Така, че ако толкова много искаш да бъдеш модел пробвай пък каквото такова. :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8c73181cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "височината е минимум 177-178см и трябва да си грозно кльощава"
Ходещи закачалки:)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: cc9c21cd44
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съгласна съм с Номер 8.
„Вашето украшение да бъде не външно, сиреч, плетене на коси, кичене със злато или обличане в премени, а вътрешно - скритият човек на сърцето в нетленната красота на кроткия и тих дух, което е драгоценно пред Бога.”
1 Петр. 3:3–4

Коментар от свети Николай Велимирович Сръбски:
Избирането на кралица на красотата е възроден обичай от древните латински народи. По същество това не е нищо друго, освен изкусно прикрита търговия с бели робини. Известна ли ви е съдбата на такива красавици? Та тя е страшна! Живот без венчание, с извънбрачни деца – бедните деца! Сензационни бракоразводни процеси, самоубийства. Ето стъпките, по които най-често вървят кралиците на красотата! И с Вашата дъщеря ли ще е така?... По-добре й дайте да прочете за геройската гибел на нейния баща на планина Цер, отколкото да я водите на този панаирджийски и опасен спектакъл. Кой може да гарантира, че Вашата радост няма да се обърне скоро на дълбока печал и срам и то такъв срам, от който денем ще трябва да криете лицето си? А съседите Ви злорадо ще се присмиват и това още повече ще терзае Вашето сърце.

От всички изкушения, които човек трябва да преодолее, красотата е едно от най-силните. Светите великомъченици Екатерина и Варвара, Анастасия и Параскева и много други го преодоляли, за да познаят другата красота, която е по-ценна от физическата. Но ще може ли да го преодолее Вашата дъщеря, която не обладава духовно зрение и доброволно е отишла на това тържище? Да й помага Всесилният Бог! Но красотата, както и богатството и дори повече от богатството води към надменност, а надменността е престол, от който човек неизбежно се срива в адската бездна.

Американските кинотърговци заради по-голяма печалба измислили, че предателят Иуда бил най-красив от дванадесетте апостоли. Това, разбира се, не може да бъде доказано, освен със смъртта на Иуда. Разбира се, Вие сте слушали и чели, че гибелта му била подобна на много от съвременните крале и кралици на красотата. Този „прекрасен” Иуда след предателството на Сина Божий, захвърли сребърниците в храма, излезе и отиде, та се обеси, Мат. 27:5.

На този, който отива твърде далеч на дяволската пътека, ще му е трудно да се върне назад. Какво да Ви посъветвам? Колкото се може по-скоро омъжете дъщеря си и колкото по-скромен е женихът, толкова по-добре! Омъжете я за някой пекар или сладкар, (разбира се, ако благочестивият човек не се побои да поеме на плещите си такава отговорност). Само в такъв случай можете да се надявате на законни внуци и Божие благословение. Със Своята сила Творецът може да запази човека от падане на хлъзгавите пътища, ако той върви по тях поради незнание или заради немощ. Да помогне Бог на Вас и на тези, които обичате най-силно на света – Вашите деца!

http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=117:2010-04-13-22-50-05&catid=50:2010-03-16-21-38-11&Itemid=184

http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=963:2014-02-07-21-19-25&catid=50:2010-03-16-21-38-11&Itemid=184

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: edc94c2aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Доо номер 2 от номер 6 :D Има ли как дивтата да бъде спазвана от вегетарианци (не консумирам единствено месо. Рибва, яйца и млечни продукти си ям! )

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6632de460a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   На теб и височина не ти достига с 5 см. Аз също мислех за тази професия, тъй като съм 176 висока и 55 кг. имам дълга, руса коса и наситено зелени очи, леко чип нос и малко по-дебели вежди (абе като цяло съм доста хубава и приличам на кара делевин)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker