Домашно насилие!Моля Ви за помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Домашно насилие!Моля Ви за помощ!
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 3066 пъти
Аз съм момиче на 16 и откакто се помня съм подложена на домашно насилие. Пиша по този проблем чак сега, защото
вече незнам как да постъпя. Като цяло всичко се случва заради баща ми и макар той да ми е родител, понякога просто искам да изчезне от живота ми. Знам че сега това ви звучи пресилено, но няма да сте на това мнение когато чуете историята ми.
Още като малка той си позволяваше да ме удря, когато не правех това което той искаше. Винаги като малка ме заплашваше че ще ме остави в гората при вълците ей така
без дори да има причина да го прави. Водеше ме с колата навътре в гората и ми казваше че ще ме остави тук и никога няма да се върне повече и аз естествено много се страхувах. Но този номер минаваше само до едно време. След като вече не ме беше страх да се качвам в колата, той започна да ме удря и със страшна сила да ме щипе където и да било. Бях на 6 години когато една вечер
майка ми ме преобличаше и видя че цялата ми дясна ръка
беше с много повече синини от обикновено. Тя знаеше че баща ми постъпва така, но само му казваше от време на време да не се държи така с мен. Онази нощ тя го доведе в стаята да види какво ми е направил и той отговори, Малко й е, и това беше и майка ми не каза нищо повече.
Най големият бой обаче който някога ми беше хвърлял се случи преди около 6 месеца. Имахме тържество на следващия ден в училище и аз исках да си направя прическа, затова бях започнала да си изправям косата в стаята си. Майка ми се беше ядосала че баща ми нищо никога не прави и гобеше накарала да просне прането, но докато той носеше легена и ме вида че си оправям косата започна да крещи и да вика как съм можела да седя и да не правя нищо докато той едвали не носенето на легена е голяма работа, при положиние че аз върша всякаква домакинска работа. И когато му казах да остави дрехите, че ще ги опр. като съм готова с косата, той ми каза веднага но аз настоях че щом аз ще просна прането 1 ще се опр. и тогава той побесня-както си седях ме хвана за косата и започна да ме бие. Тъй като вече имах опит с това, защото той го прави
винаги когато е ядосан, се опитах да се отскубна и го бутнах за да мога да избягам но той даже не помръдна и тогава ме бутна на земята и започна яростно да ме рита като викаше на кой съм щяла да посягам, за каква се имам някаква вчерашна пикла, ритна ме 3 пъти в гърба и като се завъртях от болка ме ритна в кръста и ми каза че докато не се науча как да се държа че винаги ще бъде така и се обърна. Но най гадната част беше че майка ми беше там през цялото време и не направи нищо. Аз винаги съм заставала на нейна страна
и никога нямаше да допусна да я одари, макар тя никога да не се езастъпвала за мен при такива ситуации. След още само 2 години и отивам да уча в София, но незнам дали волята ми ще издържи до тогава. Знам че той се опитва да ме пречупи, но само надгражда омразата ми към него. Моля ви дайте ми съвети какво да направя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: eda730db10
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо отиваш на лекар и си вадиш медицинско за да имаш доказателства, след това гледаш да се свържеш с някоя организация за защита на жертви на насилие, те би следвало да ти помогнат. В полицията не ходи, че обикновено не се стараят много и най-много съвсем да озлобят баща ти. За това, или в такава организация, или бягаш при някоя приятелка или роднина и гледаш баща ти да не те намери. Ако имаш при кого да идеш в друг град-най-добре. Гадно е, че може и да ти се наложи да прекъснеш училище, ама в крайна сметка животът и здравето ти са по-важни. Дано успееш да се измъкнеш. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 17a80161fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Агенция за закрила на детето"

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 80e4f93eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Има социални служби за защита на жени и деца, страдащи от насилие. Задължително намери телефон на някой от тях, потърси в нета, обади им се на всяка цена и им кажи това, което си написала тук. Трябва веднага, колкото е възможно по-скоро, да прекъснеш връзката си с майка ти и баща ти. Това не са баща и майка, не са изобщо хора. Мисли за това къде да отидеш, безопасно от тях и никакъв контакт с тях.


Като се отделиш от тях мисли за това да работиш, за да се издържаш, а училището да го завършиш частно, като ходиш само да те изпитват, или да работиш през ваканциите и да ти помага някой с пари - брат, сестра, баба, дядо, роднина.

Не чакай две години, не чакай нищо, хващай си живота в своите ръце и се махай от тия нечовешки същества, колкото повече чакаш по-зле. Пак казвам, обърни се към социалните служби, те са за това.

Не стой и не чакай, бори се!
Ние тук не можем да ти помогнем и да ти решим проблема. Ти трябва да го направиш и да се пребориш за спокоен и нормален живот.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: e5663ab791
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Минали са 6 месеца, едва ли има доказателства, освен ако не се е повторила случката. А иначе има телефони, на които можеш да се обадиш в случай на домашно насилие, там ще ти обяснят как да действаш, но ще те изведат от вас. А защо не опиташ да говориш с майка си, накарай я да се чувства виновна и гузна, кажи и, че ако не застане на твоя страна веднъж за винаги, както би направила всяка истинска майка, ще подадеш сигнал до съответната институция. Ако тя застане на твоя страна, той ще посегне и на нея-викай полицията и хич да не ти пука. ТРЯБВАЛО Е С МАЙКА ТИ ОТДАВНА ДА НЕ ЖИВЕЕТЕ ВЕЧЕ С ТОЗИ ЧОВЕК!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d5e1b4b1ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Все едно аз съм писала това! И аз съм така, и също съм момиче на 16. И мен баща ми постоянно ме удря и си прави каквото си иска с мен, а майка ми нищо не прави, въпреки че баща ми се е опитвал да посегне и на нея, но аз винаги съм се застъпвала за нея. Причината поради която баща ми ме бие, е че според него съм твърде разглезена и само с бой ще се оправя. Проблемът е че няма как да си извадя медицинско, защото баща ми ми е оставял синини само няколко пъти и то не много големи. В момента пък нямам никакви защото баща ми за няколко месеца е в чужбина по работа. Това ще прозвучи крайно, но силно се надявам да си остане там и никога да не се върне. С ръка на сърцето казвам, че няма ни най-малко да ми липсва, дори да не го видя никога повече.

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7e8f410cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Виж аз съм на 14, при мен също е нещо подобно, аз чакам да стана на 16 и да избягам. На твое място аз бих си намерила работа и бих избягала от вкъщи, ти ако можеш истърпи 1 година още и работи през това време после се изнеси под наем пести всяка стотинка, ще ти потрябва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: de3771deb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Охх.. милата.. послушай номер 1! Според мен просто се премести да живееш при някой твой познат, разбира се, ако, това е възможно :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3ea39f41f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ударите по гърба и кръста са изключително коварни и могат да те увредят за цял живот. Спасявай се!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 157a64ef57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Имам същия проблем с баща ми, понякога е мил и добър ( 3, 4 пъти в месеца), но през повечето време се държи, като пълен простак с мен, знам какво ти е и от опит ти казвам, че ще трябва да го потърпиш, някога и на мен ми идва да го пребия ( повярвай ми способен съм на това ), но от друга страна, като се замислиш той ти е баща. Няма как просто, потрай още малко, аз също нямам търпение да започна след време сам да живея и веднъж за винаги да спра да се съобразявам с него.
~Trifonak~

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 38bc1fd9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ох, моя е почти същото нещо и нямам търпение да се махна от тях. На 19 съм, другия месец ще кандидатствам, пожелайте ми успех да ме приемат в София. Той не иска там, защото уж било много скъпо, но дано ми позволи да се запиша там, за да мога да се оттърва най-сетне! Приятелят ми има връзки и искаше буквално да го убие като разбра, че миналата година пак ми е посегнал, добре че съм аз, че живее той. Знам, че е направил много за мен през тези години и съм благодарна за това, но това не му дава право да се държи така с мен. Правил го е не 1 път, не 2. Пожелавала съм му в тези моменти да умре, да изчезне, съсипвала съм се ужасно много. Знам, че имам право дори да се изнеса и да правя каквото си поискам, пълнолетна съм, но искам да уча и не съм си стегнала багажа до сега само защото ми трябват пари за унивеситета, а ако избягам и се отделя да работя и т. н. няма да успея, ще си проваля бъдещето. Пожелайте ми успех :)

И авторке : послушай според мен предните коментари, при следващия такъв случай си извади медицинско и в такава организация после, полицията наистина не мисля, че ще помогне. Дано нещата станат по-добре, а не към по-зле. Успех

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9c44c070fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз не мога за разбера що не ми одобрихте мнението, при положение, че в него имаше имейл и телефони за връзка с хора, помагащи на жертви на домашно насилие.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 4bdc2b5fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   здравей,
недей търпя повече това отношение защото сама разбираш, че ще ти остане като проблем за цял живот!
Бих ти препоръчал да се свържеш със агенция за закрила на детето.
ВЕДНАГА ще те изведат от дома и ще те настанят на СИГУРНО място.

Какво печелиш:
- спокойствие
- нормален живот и време да учиш
- няма да ти се налага да слугуваш (помагането е съвсем друго - да слугуваш е когато вършиш работата на някой дург)

Какво губиш:
- НИЩО.

Не чакай повече, а се отърви от това крайно лошо отношение. Смятам, че баща ти не е добре с главата и всъщност не осъзнава какво върши. Мисля, че ако специалист се заеме с него, ще има много добър резултат. Но това го остави, без негово желание няма как да стане защото той не разбира, че е с болен мозък.

Не се предавай и успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 89e21875e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Леле.. това не са никакви родители! :х Мен като по-малка (сега съм на 14) майка ми ме биеше и тръшкаше в земята, но татко... никога не ме е удрял, никога не ми е посягал даже... А съм го обиждала няколко пъти само защото не получавам това, което искам. Искам да ви призная, че аз съм дете което заслужава такъв бой! :))

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 70abdcabbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И с мене се случваше същото оставаха ме в гората сам като малък но нищо не ми направиха докато не звънна на учителката си да ме прибере у тях за известно време Посягал съм на баща си много пъти
дори като говори ужасни неща за майка ми последния бой беше преди 8 месеца когато ме накара да си изпера джапанките аз отказах първо защото не умея да пера и това не е работа за мъже казах му че ако ме удари звъна на полицията или на майка ми и сестра ми която е по малка от мен бехме в българия после за малко не спря да ме обижда
Като стоя пред компа ми вика все едно съм 6 7 клас да си лягам чакай малко бе баща ми ще стоя когато си искам това беха мойте думи когато навърших 20 години
Тогава като ми се развика събуди и моята дъщеря която е вече на 1 година и 5 месеца.


Сега не искам и да го виждам имам си нов баща

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 70abdcabbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Мила како аз съм момиче но съм дете и никога не съм била удряна само съм обиждана и то от баща ми

На 10 години съм и октомври навършвам 11.
Но аз като голям човек искам да ти кажа нещо
Подаи сигнал кажи всичко на полицаите
Брат ми е удрян и заплашван тормозен е бил и сега е получил хидроцефалия отново Саво аз не съм удряна
Ще го опазя ли брат ми никой не знае
имаме бебе племенницата ми е на 1 година и 5 месеца и татко ако крене тя се събужда и не спира да плаче

Мама и тя го е удряла но той и той много се бие а иначе мене не ме е удрял моя брат пази ме и затова исках да напиша този коментар
Знам че няма да повярвате че аз съм го писала но е така.
Валентина 10 години

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3010f792db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не давайте грешни съвети на 16 година, аз признавам на 14 съм но ако се обади на закрила на детето ще я вземат в дом, после ще се даржат като животно с нея, ще я карат да гледа по-малките деца и т. н Ще яде само ориз и живота и няма да бъде по-хубав аз също съм така, само, че ме бият баба и мама защото бащами е починал, няма какво да се прави. Само времето ще помогне:(

 
  ...
преди: 10 години, 18 дни
hash: 1c3545ad2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Сигурна ли си, че това са ти истинските родители и не си осиновена? Опитай се да поговориш с майка си, тя все пак те е родила, трябва да те обича и да иска най доброто за теб. Потърси помощ от роднини или приятели, които те обичат.

 
  ...
преди: 10 години, 15 дни
hash: 715bb280e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Аз съм момиче с много пламенен характер (поради тази причина се старая да сдържам емоциите си). Ако бях на твое място (това е лош съвет, НЕ го прави) бих казала на прословутия ти баща АБСОЛЮТНО всичко, което мисля за него. Ако тръгне да ме бие, ще се отбранявам, бих си събрала багажа и избягам, че да се налее акъл в главата на кухата ти майка (извинявай за обидата) да види какво е да ти липсва детето. След това може и да започне да те защитава. Бих се обадила и на полицията, агенция за закрила на детето и т. н

 
  ... горе^
преди: 10 години, 13 дни
hash: 64e595a2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Момче съм, и мен ме спукваше от бой баща ми, бягал съм от нас, спал съм по приятели, сега съм в една банда и почти не се прибирам вкъщи и колкото да ме трепе след време ще съжалява адски, защото ше му го върна с лихвите!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 11543340c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Боже мой..... Веднага отиваш и си вадиш медицинско , обаждаш се на ''Агенция на закрила на детето'' и се надявам нещата да се оправят...съжалявам за случилото ти се .. надявам се нещата да се оправят... Успех :)

MJ

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: eb0ff86ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Оплачи в социалните грижи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e6a4865da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   По-добре в дом отколкото да те пребива от бой, а майка ти каква жена е???? как може да стои без да каже и дума на твоя глупав баща, а ти веднага се махни от там. До 2 години най-много да си в болница заради ужасно пребиване. D. oD

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker