Не съм това, което бях - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121569)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не съм това, което бях
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2595 пъти
Здравейте! На 17, момче съм.
Не знам как да опиша чувствата ми с думи, но ще се опитам.
Бих казал, че имам изключително силна психика, но напоследък всичко ми дойде малко в повече. Научих дълго пазени тайни, станах свидетел на ужасяваща гледка (не искам да споделям), с гаджето скъсахме, научих още какви интриги е заплитал един човек от, който най-малко съм го очаквал, пъзелът започна да се подрежда и то за кратко време. В най-трудната възраст, в пубертета, съм изгубил най-важния човек в живота ми, и не само него, но никога не съм позволявал обстоятелствата да ме променят. Сега не знам какво ми стана, не съм това, което бях, превърнал съм се в нещо, което мразех, в нещо празно, пред приятелите ми съм купонджията, правя се на щастлив, усмихвам се на сила пред хората, а когато остана сам ми иде да рева, само аз си знам какво ми е, никой не ме познава отлично. Уморих се да ме нараняват, уморих се от неизпълнени обещания, от празни надежди, уморих се от интриги.
Изобщо не съм добре емоционално, усещам, че съм сринат. Преди, когато се заемах с нещо се концентрирах напълно върху него, сега съм разсеян, понякога ми се случва да треперят ръцете ми, а преди дори, когато ме е било страх от нещо не съм треперил. Вече ми е все едно кого ще обидя или нараня, а понякога си го изкарвам на невинни. След раздялата с момичето, което истински обичах имах 3-4 други кратки връзки, но не изпитвах абсолютно нищо към тях, просто си играех с тях, убивах време, а съм бил против това.
Винаги съм се преструвал на безчувствен, но сега май наистина съм такъв. Не знам кой съм, но не искам да съм това. Искам пак да повярвам в любовта, пак да повярвам в хората, но не мога. Искам да съм просто себе си и пред приятелите ми, и пред хората, и пред себе си. Не знам какво да правя, ще се радвам, ако дадете своето мнение.
Сега като прочетох всичко, което съм написал се съжалявам, наистина, чувствам се жалък.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: aa373de54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Такъв е животът, момче, свиквай "от малък".
Децата си мислят, че да си възрастен е голям купон, едва ли не правиш каквото си искаш, а всички ти правят "евала" и се чудят с какво да те зарадват и как да ти направят кефа. Да, ама не... Грижи, ангажименти, сметки за плащане, разправии, интриги, сблъсъци с олигофрени на всяко ниво, зложелатели, завистници, и само тук-таме някой свестен човек и приятел, та да не се застреляш, обесиш, обезглавиш и удавиш едновременно още от люлката...
Изключително жалко, че ви махнаха казармата - беше много добра подготовка за по-нататък. :)

Естествено че ще се промениш, и това сега е само началото на промените, повдигане на крайчеца на завесата, един вид. Животът е училище, не е купон, и всеки трябва да си вземе зрелостните изпити, независимо колко му е неприятно това.

Поздрав с това древно парче! Изслушай го докрая:
http://vbox7.com/play:61626327

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: ac0b8304f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Сядай си на гъза и стига си мънкал. Като ти е тъжно и нямаш настроение да не би някой насила с кран да те изкарва навън.

Любов? това май е понятие за все още непорастналите.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7dd2749312
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен поговори с някой добър психолог (не психиатър). Това не означава, че си луд, понеже това е всеобщото мнение. Най-малкото ще ти олекне, като споделиш, а той ще те предразположи, все пак е специалист. Но първо проучи кои са добри, защото повечето не стават за чеп за зеле. Училищният ако е добър, също е вариант.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: fa361dc5e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Проблемът идва най-много от там че не споделяш. :( Трябва първо да намериш човек, с който да споделяш и радост и мъка. Няма значение дали ще е приятел или гадже. Зарязваш всички, забравяш всичко лошо и да не ти пука. Разбира се ще имаш и тежки моменти, но ако не им обръщаш толкова внимание ще ги преодолееш по-лесно. Ако обаче това не ти помогне и продължаваш да си в депресия е добре да се консултираш с психолог. :)

Викии

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c39ff43a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   А момичето с което си се разделил и си обичал,обичало ли те е?Ако е така може би и тя изпитва нещо към теб.Ако ли не,просто горе главата и напред! На никой не му е лесно,но трябва да си силен!!! Peace. :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3faccdbeb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нормално състояние--човек трябва да се уповава на Бог и от Него да черпи силата и надеждата си не от човеците.

Приеми хората каквито са с недостатъците си--но прекарвай повече време със/за Бога в четене на Св Писание, посещаване на Божия храм в неделя за Св Литургия, Св Причастие и т.н.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 4cfbc519b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 5 е напълно прав. Аз съм на 17 и съм момиче. Напълно се припознах в историята ти, наскоро мой близък се разболя от много коварна болест а само преди няколко месеца също като теб станах свидетелка на ужасяваща гледка, която още си спомням все едно беше вчера. Знам какво е да се усмихваш широко пред приятелите си и като се прибереш в къщи да си като ударен от тир. Аз вече започнах да излизам от дупката, в която бях пропаднала. С времето се фокусирах над хубавите неща в живота си, имам семейство, което ме обича, приятели, които държат на мен. Аз се пооправих по следния начин - излизах всеки ден с приятели си, не си позволявах да остана сама, защото знаех, че ще се сдухам отново. Говори с хората около теб, недей да пазиш всичко в себе си. Успех :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7626d5e4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Какво е най-важното сега в живота ти? Замисли се върху това: Какво трябва да направиш, за да си отново пълноценен, щастлив човек? Със сигурност има нещо, знаеш го! И го преследвай, независимо от нищо друго... Все има нещо, което силно искаш да постигнеш-трябва да се съсредоточиш въху това, колкото и трудно да е..
Аз съм в същата ситуация. Имам цел, опитвам се да я постигна, мисля, че когато го направя, отново ще се почувствам добре. Колкото и трудно да ми е. Всеки ден се сещам за моят приятел, с когото също скъсахме, но знам, че винаги ще го обичам... и всеки ден боли, не мога да го забравя. Не мисля, че някога ще обичам отново, но вярвам, че ще се случи - повярвай и ти, животът е пред теб!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 63395de993
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Потърси това момиче отново, спомни си всички хубави мигове с нея, колкото и да е трудно простете си. Аз също като теб имах връзка, която никога няма да забравя и не искам да забравя, защото все още обичам това момче и това няма да мине... Момичетата понякога не искат да ги търсиш или се правят на сърдити и прочие, но ако сте се обичали истински потърси я, сигурна съм, че реакцията няма да е това което очакваш. Понякога любовта е едничка и само веднъж каца белият гълъб на рамото или както е казал Шекспир "Живеят само влюбените останалите просто съществуват"...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7aa3a07f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много бих искала да ти помогна и смятам да го направя, но за тази цел трябва да споделиш малко по - подробно, съжалявам, знам, че ти е тежко. Проблемът идва от там, че наистина не споделяш с никого. А относно момичето - ти си я обичал, но явно тя не те е обичала - не те е заслужавала. Ето за това мисли. Да, ще те боли, ще е нужно време за да зараснат раните ти, но явно тя не е била истинската ти любов. Момичето, което ще обичаш и тя ще те обича, все още е някъде там. Радвай се на хубавите неща в живота, независимо страданията - не се поддавай на страха, живей! Някой ден, съвсем скоро ще излезеш с вдигната глава от тази ситуация и единственото, което ще си загубил е страха - ще бъдеш по - силен. Много по - силен, отколкото си сега. Щом тези хора са те лъгали, значи са под нивото ти - не съжалявай за тях. Вместо това се опитай да намериш истински приятел, ще ти е нужно време да му се довериш, но той ще те разбере. Бъди силен и се опитай да не мислиш за лошите моменти в живота. Доброто може да живее без злото, но злото не може да живее без доброто. Късмет, само помни, че тези хора са били фалшиви, не са те уважавали и обичали истински, но.. Но ти си обичал. Много по - добре е да си обичал и изгубил, вместо никога да не си обичал. Нещастието е част от живота, ние просто трябва да се научим да се преборваме с него. Подбирай внимателно приятелите си, за да не страдаш. След този случай вече ще имаш нужния житейски опит и ако недай си боже някой ден изпаднеш в подобен случай - няма да страдаш толкова, колкото сега, защото ще знаеш как да постъпиш и какво да направиш. С всяка лоша ситуация в която попадаш, ще ставаш все по - мъдър и умен.
Успех, приятелю

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3dc0d5219c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   #Автора
Здравейте отново, благодаря на всички за мненията!
Уау, писал съм го преди два месеца, сега всичко изглежда по различно. Приемам го като период, който е трябвало да преодолея, не съжалявам, че съм бил жесток с някои, както и други с мен. Притесняваме само, че е останала жажда за отмъщение в мен, и в един момент отново мога да избухна.

А до колкото момичето, ако беше на 100% сигурно, че няма да се получи отново между нас, сега вече е на 200%. Миналия месец бяхме на хижа с класа, и по ирония на съдбата и те бяха там, от тяхното даскало. Вечерта когато си купонясвахме групите се сляха. Аз естествено не можах да преглътна егото си, а напротив, започнах да се зарибявам с нейна съученичка, а и алкохола беше си казал думата и преспахме, тя естествено е научила за това. Следващия ден си говорихме с една нейна приятелка и я попитах дали след като се разделихме е тръгвала с друг или харесва някой, и се оказа, че не. Още я обичам, ще си остане първата ми истинска любов, блгаодяря й за спомените, но така е трябвало да се случи, а и да се съберем отново нищо вече няма да е същото.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8d91ec3b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ок ще ти споделя моя проблем за решаване на адски нямаш идея какви възли и ситуации направоо –страх ме е че си отрязах главата заради това- ама като се върнах и се закърпвам... както и да е замисли се първо какво искаш да правиш, второ - струва ли си ако цената е само труд си заслужава- ако цената е да се самонараниш недей. Имах и аз един ама нямаш си и на идея супер кофти период когато изгубих себе си в истинския смисъл на думата. Но след като се върнах намерих хора с които си заслужава сега да общувам понеже са супер готини и нещата стават само със едно щракане на пръсти без тъпи книги, романи, резервоари и какво ли още не за да може един айде лилипут да не се самоубие, понеже ми остана тоя привкус. Като гледах с карти, схеми книги на какво ли не, видях че не е моя човек, а приятел когото уважих защото бе научил занаят преди мен, Както и да е незнаеш колко адски много жертвах заради тоя човек, на когото даже и не му пука за мен, а ходи при някаква баровка дето е даже и спинозна на сичкото отгоре, Успявам да го забравя, ама не е лесно, особено като да го наречем сеансите се обаждат сега го наричат вампир и демон ако не приключа взаимоотношението и да го оставя да си изтрада неговото, щото след това щял да си намери неговата, жена която е абе... ама не съм аз във пълния смисъл ама е подобна тоест невзрачна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker