Какво да запиша след да 12 клас,за да замина за Америка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво да запиша след да 12 клас,за да замина за Америка?
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1617 пъти
Здравейте на всички! Има една дилема пред мен, която е може би решаваща за това как ще се развие животът ми в перспективен план. В момента е лято и завърших 11 клас. Живея в малък град и искам след 12 да не уча в университета, който тук имаме, а да замина за София. В моя град ще уча по същата специалност като тази, която съм учила от 8 до 12 клас. Но майка ми и баща ми само повтарят, че нямаме пари да ме издържат студентка в София. Разходите са много, всеки знае какви са, затова сега няма да изброявам храна, квартира или общежитие и тн. Аз в моя град до сега съм в Професионална гимназия по Икономика и Мениджмънт-Банково дело е паралелката. Но работата е там, че аз не искам работата, чрез която ще си изкарвам прехраната по-нататък да е в банката или изобщо работа по тази специалност. Искам да се занимавам с изкуство и именно заради това и искам да отида в София. Още от детската градина имам талант да рисувам изненадващо добре за възрастта си и изобщо не само в рисуването на лист или платно, а като цяло в сферата на художественото изкуство имам голям талант. В родния ми град имаше само едно единствено училище, което беше с паралелка разделена на 2. Едната половина-музикалната паралелка, а другата-рисувалната. Аз след 8 клас не пожелах да отида там, защото приемаха всеки без значение изобщо знае ли нещо по специалността или не. Просто гледаха да си подпълват паралелките по-бързо. Моят успех беше много добър и реших, че мога да вляза в Икономиката или Езиковата гимназия, тъй като те са по-престижни училища. Избрах икономиката и винаги съм се надявала, че така просто си изкарвам едно средно образование и след това вече ще запиша каквото ме влече наистина. От Икономиката мога да кажа, че владея английски и немски език. Вървят ми езиците, още не мога да кажа, че перфектно ги знам, но на доста високо ниво ги говоря. Успехът винаги ми е бил отличен и вече няколко години вземам стипендия. Мечтая си да стана дизайнер или пък гримьор и да замина за Америка. Тази страна я обожавам още от дете и искам да живея там. Също така тези две професии, особено дизайнер там са високо платени и услугите им са много търсени за разлика от тук в България. Но как да замина? Няма кой да ме уреди, нямам никакви познати и приятели, които да ме уредят. Та сега накратко. Искам да отида в София, ще работя и уча задочно, за да се издържам, да изкарам гримьорски курс или пък както казах още не съм решила дизайнер или гримьор искам повече. Едно от двете все ще избера, имам още малко време и след като получа висшето си образование да замина за Америка и да си намеря работа по специалността ми и да се устроя там. Това е мечтата ми и аз наистина не искам да остана един икономист просто в този заспал град в заспалата ни страна. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 45d28728f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При цялото ми уважение, обаче като казваш Америка, уточни за коя Америка иде реч. Щото и Мексико е в ' Америка ' (континента де) Както и да е, да предположиме че говориш за САЩ. Имаш ли идея, колко хора са заминали за 'Америка' със същата мисъл и идея. Имаш ли бегла представа, колко много американски граждани имат подобни мечти? И знаеш ли колко от тях успяват? Казвам американски граждани, защото в САЩ не се заминава току тъй. Отделно че простотиите с които ти е пълна главата няма да те доведат до никъде. Избери си нормална професия, това с рисуването нека ти е хоби...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f4807a792a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, избери си "нормална професия" та после цял живот да бъдеш нещастна, но спокойно, нали тук поне ще взимаш жълти стотинки, няма страшно :/ Аз до момента имам 5 познати в Америка, в различни щати, и мога да ти кажа, че дори не мислят да се връщат тук. Всеки неинформиран българин непрекъснато повтаря колко е скъпо там, но май всички забравят, че там заплатата е четворно по голяма от тази тук. След като навърша 18 аз също заминавам(и аз сега ще почвам 12ти клас) :) Това което ще ти трябва е да кандидатстваш за зелена карта и самолетен билет. Ако си достатъчно нахъсана за работа(каквато и да е, защото там не разделят професиите на "нормална" или не)винаги можеш да си намериш работа, да успееш във всичко и да се издържаш сама както един млад човек трябва. Успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 71c5d88215
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Номер 2, да разбирам ли от иронията ти в комбинация с рекламни брошури от американските политици и други заинтересовани от още мераклии за пребиваване в страната им, че Винсент Ван Гог си е отрязал ухото от щастие? Сигурно ще потвърдиш увереността ми в следствие от думите ти, че не познаваш нещастен стриптизьор, чистач на тоалетни или дори гримьор на трупове, които сигурно ще влизат в списъка с ненормални професии на мнозинството поне у нас. Нещо смислено имаше ли да казваш освен рекламата на Барак Обама и поданиците му (като не е кралицата на Великобритания, все някой трябва да им бъде владетел)?

Авторке, ако си убедена в големия си талант, опитай! Но ако смяташ, че си поредния посредствен или средна хубост, недей! Всеки може да бъде художник или счетоводител, но не всеки може да бъде истински добър в това. Проблемът с рисуването е, че по традиция в тези среди обикновено те оценяват едва след като умреш. Гримьорките също не могат да се похвалят с нещо повече - това подобно на подстригването при физически и умствено здрав човек е въпрос само на желание да се научиш. Виж дизайнерството е добра идея, но замисляла ли си се колко много дизайнери и кандидати за дизайнери има в Америка? В "заспалия ти град" конкуренцията е по-малка, както вероятно и безработицата е по-голяма, но предвид широката рекламна кампания, в която и номер 2 участва "Ела в Америка и стани велик за нула време! " сериозно ли вярваш, че си с толкова големи шансове? Животът си е твой, но за да имаш големите доходи на американците (а не само големите им разходи и сметки), ти е нужна работа. При толкова кореняци (относително казано за нация от емигранти), европейци и мексиканци/латиноамериканци там дали точно ти ще станеш дизайнерка или гримьорка там? Не и заради връзки или пари, които очевидно нямаш. Смяташ, че там са по-справедливи и ще изберат теб, защото имаш някакви велики заложби? Добре, но готова ли си да отидеш чак там, за да провериш такава теория?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f4807a792a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 3
Ако всички разсъждаваха като теб, никога нямаше да има велики хора ;) Защото очевидно си страхливец, който отказва да направи някаква промяна, нещо по-различно за себе си и другите. Ти си прекалено уплашен от провал и ще си останеш завинаги безличен в животът ти и след това забравен от всички. Честно казано предпочитам да се върна като провал вместо като някой който никога не е пробвал това нещо, което иска и цял живот да се пита "ами ако бях".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker