Баба ми и дядо ми ме обиждат! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баба ми и дядо ми ме обиждат!
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2011 пъти
Така, ще се опитам да опростя нещата. Момиче на 13 години съм и един ден реших да отида на село, а не съм ходила там от 2-3 години. Разбира се, нищо не се е променило, всичко си е същото, освен отношението към мен. Преди можех да си излизам след обяд, например в 2 или 3 часа и да се връщам в 8 или 9 и никой не ми казва абсолютно нищо. Обаче сега баба ми и дядо ми си мислят, че аз не съм дошла на село, ами съм на някаква бригада. От първия ден още баба ми започна да се заяжда с мен когато обядвахме. Започна да ме упреква, че не знам каква искам да стана като порасна а другите вече имали амбиции. Постоянно ме сравнява с другите деца, които преди са идвали и ми разказва колко били ангажирани, как печелели състезания и само учели като някакви зубари. Апък мене ме изкара някаква лузърка само защото не знам какво искам да работя. Аз й казах, че имам планове да ходя в езикова гимназия след 7ми клас, а тя ми каза че и във най-простия техникум няма да ме приемат, защото не съм могла да вдяна игла. Аз си излязох навън ядосана и отидох с другите, които са с 1-2 години по-малки от мене. Върнах се в 9 (още беше светло) и веднаха ми се озъбиха, че съм си ''играла с малките лапета''. На другият ден пак същата история, а на третия беше най-лошото. На мене ми бяха дали 25 лева за харчене, обаче не да ги харча всичките. Оказало се е, че те са ми ровили в чантата и са ми преброили парите. Бях похарчила 5 лева и те веднага броят и започват да ми се карат защо съм харчила. Аз се ядосах и ги питах защо ми държат сметка за пари, които не са техни. Баба ми беше готова да ревне и ми описа с всички подробности как се изкарват пари като на някаква малоумна, а дядо ми каза че съм била паразит и само съм харчела парите на баща ми. После хубавичко ме описаха колко съм била зле в училище и как не мога да шия и се стигна чак до там да обиждат и майка ми, и баба ми каза че майка ми като била студентка пушела като комин, щото видяла 50 фаса в пепелника й. Аз се разплаках и бях толкова ядосана, че си порязах кракът с мотиката. После баба ми излезе и тръгна като някакво малко дете да ми говори как тези неща не били обиди ами било всичкото само истина. Не мога да разбера, защо трябва да ме обиждат така? Идеше ми да потъна в земята от срам, толкова много им плаках и стоях с наведена глава, а те само ми викаха да спра да плача и да се засрамя. Мисля, че не е редно баба и дядо така да обиждат и да засрамват внучката си, но те постоянно са го правели. Защо го правят? Какво искат от мен? Никой не е перфектен, но те сигурно искат това от мен. И на всичкото отгоре аз им свърших толкова много работа, а те не проявиха малко благодарност, а когато някакво малко детенце им събрало малко кайсии в някаква кофичка и те направо щяха да умрат от радост.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: cdfa1e8a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо им се връзваш толкова?
Първо, ВЕДНАГА си вземи билет за автобуса и обратно при майка ти и баща ти, ако имаш тази възможност.
Ако няма никого у вас или няма как да се прибереш, просто не им се връзвай на тези хора на глупостите, защото те самите не са добре и се чудят на кого да си го изкарат за пропилияния живот.
Това са ограничени, повредени от комунистическия режим поколения, които ни оставиха такава опоскана и ограбена държава. Другият път като те заяждат за жиенето ще им кажеш, че не ти трябва да шиеш, има китайци, които шият за 1 лв. вместо теб и можеш да ги попиташ ТЕ КАКВО СА ПОСТИГНАЛИ В ЖИВОТА И КАКВА ДЪРЖАВА СА ТИ ОСТАВИЛИ като могат да копаят картофи и да шият - как се били печелили пари ще ти разказват те, които НИКОГА не са печелили пари в живота си, цял живот от ръката в устата са живяли и ще чернят родителите ти, които са избягали в града, образовали са се и работят, за да те издържат.
Хич да не ти дреме обаче в крайна сметка от старците. Техният живот е СВЪРШИЛ, те са се провалили (иначе нямаше да живеят в къщурката на собствените си родители в някакво затънтено село) и НЯМАТ ПРАВО ДА ТИ ДЪРЖАТ СМЕТКА. Тяхното поколение се е провалило тотално, вярвало наивно в строенето на глупавия комунизъм например, а в частност твоите хора са се провалили, защото са започнали и свършват живота си като прости селяни. Много се дразнят такива когато им напомниш, че една магистрала не са построили и за 5 г. дори са се построили повече жилища от през 45 г. комунизъм. Това просто много ги дразни тези хора, да знаеш. Експлодират като им кажеш, че да кажем имаш приятели от чужбина (французи, немци, испанци) и техните баби и дядовци са им оставили страхотни, уредени и богати държави, насърчават ги да учат езици, математика, не да шият и да копаят картофи като някои китаец. -)
Като нападат майка ти, можеш да им напомниш, че дори като пушачка е успяла много повече в живота от тях -)
Те като те сравняват с други деца, ти пък ще им дадеш за сравнение бабите и дядовците на своите съученици, които са образовани и не доят кравите на село.
Излизай с децата, прекарвай колкото може по-малко време с тези отровни хора, за да не вземат и теб да повредят с комплексите си, защото именно от там идва всичко - те се комплексират, че нищо не са успели в живота и сега си го изкарват на теб. Няма да ги превъзпиташ, просто си вземи поука и никога не ходи за цяло лято там, по-добре се запиши на ученически лагер догодина! НЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО С ТАКИВА ХОРА дори да са собствените ти баба и дядо!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3752900bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стана ми... някак си странно. Особено това с "малките лапета". Извинявай, но някои баби и дядовци просто са непоносими. По-хубаво ли е да ходиш с големите и да пушиш, пиеш и т. н. Осъзнавам, че те имат предвид деца на твоята възраст но това е толкова глупаво ако няма такива или не са ти приятни. 5 лева си похарчила и какво? Ако има начин се обади на родителите си и им кажи, а ако един от двамата или двамата са при теб им разкажи да направят нещо. Все не стават за нищо внуците... все така... ами като вземеш наистина да си такава като описаното от родителите на родителите ти, не знам какво ще става. Моя съвет е да се опиташ да не обръщаш внимание колкото се може и да продължаваш да си добра ученичка и възпитано момиче.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: df15ffae84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нека обясня за баба ми и дядо ми. Мисля, че те са интелигентни хора, защото и двамата са били пълни отличници в училище и двамата са имали хубави професии- баба ми е била учителка по БЕЛ а дядо ми е бил агроном. Имат си и апартамент в града и не се оплакват от безпаричие- добре са си. Това, което е гадното е че те са работохолици. Чисто и просто ако те не работят не знам какво им става. Също така са карали майка ми и леля ми да работят и затова майка ми от 2 години не им е стъпвала в селото а леля ми даже 4-5 години. Аз не мисля, че тези деца, с които съм била са чак толкова малки, все пак те са на 11-12 години. Трябваше да ги излъжа, че съм играла на карти с тях но те побесняха още повече и ме изкараха и наркоманка която се друса зад пощата. Това ми беше най-обидното. Не знам какво искат от мен, но си мисля, че те повече се възхищават на другите хора, отколкото на собствените си деца и внуци. Винаги това момиче е по-умно, то ще успее и тн. пък аз нищо няма да мога да направя. Между другото аз вече си тръгнах и съм си в града. Не възнамерявам да се връщам там. Обаче не мога да си го побера в ума защо трябва постоянно да се заяждат с мен. Какво толкова съм им направила и аз не знам. Само си търсят работа защото те май без работа наистина не могат.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5d5319c947
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Заслужават пълен игнор. Тегли им една на ум и не се занимавай с тях. Като ги оставиш и не ги търсиш ще се усетят след някоя и друга година ама тогава ще е късно.
Ако можеш това да ти е последното ходене при тях и разкажи всичко на родителите ти, за да знаят къде те пращат...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cdfa1e8a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако ще да са били астронафти, те нямат право да те тормозят така!
И двамата имат НИСКО ПЛАТЕНИ професии, които са се бълвали през кома на килограм, а отличници пълно. Днес са важни други неща - да знаеш западни езици например, да се конкурираш интернационално... не партията да ти даде топло местенце, да вземе 10 мил. долара заем, който да изплащат внуците ти, за да получаваш всеки месец заплатка без работа и да ти се пусне за награда някаква панелка в града.
Но както и да е, пак казвам - космонафти да бяха, те нямат право да те тормозят. Разбира се, че ще помагаш в стопанството, но всичко си има граници, а ако не ти се отдава шиенето например, нямат право да те тормозят заради такава глупост, а трябва с пример да ти показват, а ако не искаш да ти дадат друга подходяща задача.
Дистанцирай се от тях. Ако имаш интернет и възможност си свали книгата „Отровните родители“ от читанката, там точно за такива хора като баба ти и дядо ти става дума, само че като родители, има и методи да се пазиш от такива хора и как да не те смачкват, защото точно тези родители правят нервно болни децата си. Убедена съм, че родителите ти гледат възможно най-малко време да прекарват с тях и ти това лято просто си се минала, но догодина задължително не ходи при тях, защото не става дума тук само за едно добре или зле прекарано лято, а за това дали ще запазиш психическото си здраве или тези хора ще ти внушат разни неща, които не са вярни! Когато някой по цял ден ти повтаря, че си глупав, мързелив и т.н., накрая действително ставаш такъв, самочувствието ти пада и пропадаш в живота.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: df15ffae84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката (пак): Всъщност аз пожелах да отида на село, защото си мислех че там ще стават само хубави работи, обаче съм направила грешка. И се опитвам да не обръщам внимание и да накарам думите им само да ми минат през ушите обаче не е толкова лесно. Те винаги се сещат за най-лошите моменти и ми ги казват и на мене просто ми става лошо. Например когато баба ми каза че съм коравосърдечна защото вместо да плача на някакъв тъжен разказ аз не съм проявила емоция. Мразя да ме наричат така. Аз не съм коравосърдечна, плакала съм на филми и на други разкази, но точно на тази проклета творба не мога да плача! После пък критики защо не съм се обаждала по телефона. За какво да им се обаждам? За да слушам как някоя си отишла на поредното състезание по математика и спечелила? Ами като може нека ходи колкото си ще, аз пък не обичам математика и не искам да ходя. Аз ходя на състезания по английски език и съм печелила обаче те изобщо не се гордеят и като споменавам това те просто ме гледат накриво и сумтят.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7ff0f04949
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Към номер 1... Ех тоз комунизъм ви е виновен.... Намерете грешката в себе си, а не плюйте комунизма... Тогава се работеше, а сега вие мързелувате..

По темата - Виж сега момиче, старите хора винаги са били така. Ако продължат да те обиждат просто им кажи че не те те хранят и издържат. Ако продължат просто си тръгваш и така. Бързо, лесно, просто ;] Само не слушай номер 1 относно "комунизма" защото ще те накара да си мислиш "комунизма е виновен че баба ми и дядо ми са така" не му се връзвай ;] Насажда омраза ;] Баба ти и дядо ти те обиждат по простата причина че всички стари хора го правят :D ;] ;]

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cdfa1e8a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 7, комунизмът е виновен за това, че възпита поколения повредени хора, но това повредените не могат да го осъзнаят. От вън погледнати просто ви се чудим на акълите и как да ви опазим от самите себе си. Свикнете поне, че има улици, а по улиците има коли и присичайте правилно, това ми е достатачно, а ако спрете и да хвърляте боклуци на неопределени за това мято ще е ИДЕАЛНО!
Иначе виждам колко сте работили - оставихте ни 20 милярда долара заеми, които ще ви ги плащаме до гроб, загробихте 3 поколения напред и продължавате да ни тормозите всеки път на избори и като ядете от парите ни - да, вие подяждате младите, защото пенсионен фонд също нямате! Голямо работене е паднало, няма що, сега ви сърбаме попарките.
Отделни личности има читави, но като цяло сте гнили поколения. Хората завещаха на децата си чисти, богати държави, вие ни завещахте по една панелка и един трабант без улици и по 10 хил. долара заем още при самото ни раждане да не говорим, че ви научиха да правите аборти на калпак - лош морал, който ще се изчисти само по естствен път в следващите 40 г.
Пример за това са и отровните баба и дядо на Авторката, които искат да я накажат заради собствения си пропилян живот. Типично за повредените поколения - те все търсят друг да им е виновен.

Авторке, да не ти дреме! Гледай да не се прибираш и готово. А да ти влиза през едното ухо и да ти излиза през другото е много лесно - опитай с тананикане на някаква песничка ("Happy" например) или дори си тананикай някоя песен на „Азис“, представяйки си баба си в неговите одежди. Пълен игнор, ако искаш да не се разболееш психически и нервно и да се прибереш като смачкан човек, а ще дойде отново училище, където трябва да си свежа, със самочувствие и да гледаш само напред! Животът на баба ти и дядо ти е минал, но ти тепърва ще трябва да се доказваш, а това не става като някой ти повтаря такива глупости и ти промива мозъка, смазвайки те.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 29d91e6216
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Другия път им вземи 1 грам масур и ги напуши и после никога няма да ти се подиграват и т. н. Казвам ти го от личен опит ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: df15ffae84
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Сори номер 9 но аз лично гледам да страня от наркотици и цигари и не искам да търся дилъри за ''масур''. Не съм такъв тип 13 годишна.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 774ab3e866
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не идвай повече при тях. Стой си в града.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 96937efbed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Кажи на вашите как се отнасят с теб, ако не ти вярват запиши всяка една дума с телефона си и после им пусни записите. Ако не се чувстваш добре в тяхно присъствие по -добре не ходи там или започне ли се викай вашите да те прибират. И ако друг път пак ти кажат защо Х. ходи на състезания по мат. , а ти не не просто им кажи, че имаш свой път и мечти и че мат. не те влече. Аз точно заради такива истории, когато станах тийнейджърка спрях да ходя при баба ми. 5 години не и бях ходила гости. Сега не ми трови живота или поне е поносима, но и аз гледам да не съм и на гости повече от 5 дни. Дано съм ти била полезна! Ж. 22

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker