Всичко е конспирация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Всичко е конспирация
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1804 пъти
Всеки гледа как да прецака другия и накрая се прецакваме взаимно. Обществото ни е гадно и объркано. Рекламират се и се продават вредните неща, защото идеята на някой е била да направи нещо вкусно от евтини материали, че да може другите да си го купуват. Този човек мисли как да прецака другите с вредни храни, за да му е добре на него. Тия, които му рекламират храните също не мислят какво съдържат те и за доброто на всички ни, те мислят как да си вземат парите. Това беше просто пример, но идеята ми е, че основата на обществото ни е тотално разбита от такива работи. Дори в човешките отношения, всеки гледа собствена изгода, как да вземе вместо да даде, а че е накарал човекът от когото е взел да страда, то това не му влиза в работата. Това отношение пък от друга страна разбива нещо у човека с добрите намерения и той тръгва да прецаква, за да не бъде прецакан отново. Намираме се в един такъв гаден кръг, в който нормални човешки отношения са почти невъзможни. Понеже всички сме били прецаквани от някого или от нещо сме изгубили всякакво доверие в хората и сме станали студени. Вече любовта е рядкост и всичко истинско е заменено от материалното, защото истинското винаги остава на заден план. Всеки иска да се издига за сметка на другите, така всичко се обръща в една конспирация срещу целия човешки вид. Вместо да си помагаме ние се самоунищожаваме взаимно. Според мен целтта на оцеляването е да сме заедно един до друг, а не един срещу друг. Дори и животните се движат на групи, всеки разбира, че множество е по-добре от един. Един човек пък винаги ще е егоистичен, ще се помисли за най-велик и най-умен и ще гледа да прецака тези в групата си за собствена изгода, уж успява, но цялата тази работа си има обратен ефект, тъй като хората сме емоционални създания и всеки има нужда да изпитва и чувста, различни от чувството на надмощие, човек има нужда от любов и подкрепа. Във света на конспирациите обаче любовта се превръща в просто секс и всеки се опитва да избяга от чувствата си, защото в края на краищата най-добре сам, за да не те прецакат другите. Тук идва и обратният ефект, че секс без чувства е не толкова задоволителен и никога достатъчен. По този начин всички до един сме нещастници. Ето, че и децата, вече попаднали в този свят вече са станали жертва на секса без чувства и свидетели на развод. Те, разбира се, израстват без достатъчно семейна любов, в резултат на по-ранни случки, израстват студени, а някой дори и агресивни. Тръгват на училище, за да станат участници в конспирация срещу някои от по-чувствителните си съученици, търсят си лесна жертва, защото те самите са жертви. Така идва и насилието, а после и чувството за вина у някои, но във всичките тези действия няма топлина, а само една голяма празнина, която остава незапълнена, без значение през какво си минал, какаво си научил и какво си постигнал.

Тук идвам и аз. Едно 15 годишно момиче, което се явява като наблюдател желаещ да помогне. Разбира се, и аз съм жертва на обществото, също като тях, но не се изживявам като такава, не тая агресия, лоши чувства или пък нуждата за надмощие на гърба на друг. Някак неловко не се вписвам в ситуацията и съм неутрална, безучастна. В същото време много искам да се присъединя, но по един далеч по-различен начин. Целтта на моето съществуване е по-скоро да печеля доверие и с това да помагам, вместо да злоупотребявам, на пук на всякакви конспирации. В очите на другите обаче аз представлявам образа на враг, също като всички останали човеци. Моето поведение и топло отношение по-скоро ги плаши. Страхуват се от всеки мой жест, мислейки си, че това е просто един капан. Размишлявайки по този начин те пропускат да изпитат удоволствието от наивното приемане и изживяване на момента без задни мисли. Без да си мислят за цената на услугата, без да материализират истинското по всеобщо приетия начин. Накрая чувството на длъжност и мисълта как аз мога във всеки един момент да го използвам срещу тях ги кара да мислят за всякакви възможни начини да ме прецакат първи.

Хей, ти. Трудно ли ти е да се усмихнеш истински? До толкова ли си студен, че не можеш да почувстваш истинското? Нима си толкова наранен, че те е страх да се насладиш на момента? Наистина ли си толкова заблуден, че живота за теб представлява това, което преминава докато си зает да си правиш други планове? Ако е така, то ти си като кукла на конци в ръцета на невидим кукловод творение на конспирации. Ако ми кажеш, че никога не си имал нуждата да дадеш на някой любов, но те е било страх, защото си си мислел, че този човек няма да ти отвърне със същото, тогава бих те нарекла лъжец. Интересно ми е твоето мнение и начинът ти на живот, задоволителен ли е той? Дали чувстваш празнина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7ae0f871ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Еми и аз съм така, макар и на почти 3 пъти по твоите години. И не съм се развалил, нито съм се увлякъл по общия водовъртеж на помията, напротив. Да, играта е много интересна - гледаш мишките как сами се давят и се дърпат, когато се опитваш да им помогнеш. Е, някои наистина са си направо злонамерени, и въпреки многогодишния ми опит, понякога успяват да ме "прецакат" (за щастие - далеч не толкова, колкото те си мислят.. Или по-скоро е точно толкова, колкото са си го мислили, само че аз го възприемам по съвсем друг и далеч по-спокоен начин. ).
Неща, които съм разбрал, и които може би ще ти бъдат интересни и полезни:
- Не можеш да помогнеш на някого, който не иска да му се помогни! То е въпрос на съзряване, на духовно израстване, на помъдряване. Няма ли в човека предпоставки - не става работата;
- Не можеш по никакъв начин да убедиш глупакът че е глупак и идиотът - че е идиот. Всеки един във всеки момент прави и дава най-доброто от себе си, на което е способен в момента, и вярва, че това е единственото възможно решение и развитие на нещата;
- Никога не прави непоискано добро - чиста загуба на време и енергия, а резултатът обикновено е с обратен знак.

Има и други, но сега - от плажа, не ми се задълбава толкова в сериозни неща :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a08749be19
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Браво, едва на 15, а вече си вникнала в студенината. Това уви си е чиста Българска черта. Момичетата излизат по улиците все едно са на модно ревю и оглеждат и коментират останалите. Момчетата се надпреварват кой ще спи с повече момичета, а лошото е че наистина им връзват. Полужението е плачевно. Стана модерно на 12 да имаш по-голяма бройка от баба си. И за най-голямо съжаление те се гордеят с това. Подбери средата си. Общувай с хора с които имаш общи интереси и от които можеш да научиш нещо. Всеки човек с когото се сблъскваш в живота си ще ти даде или урок, да не постъпваш повече в подобна среда, или ще ти покаже, че все още има "хора". Не се отказвай, бори се и продължаеай да мислиш позитивно. Позитивното мислене води до позитивни изживавяния. Оптимизмът обикновено е липса на информация, а песимизма е наличие на никаква информация. Сама избираш пътя си, избирай разумно и съомей да отсяваш хората. Понякога може да мислиш, че помагаш на някого, а се оказва точно обратното. Това е една от причините добротата, позитивизма и желанието ти да помогнеш да изглеждат плашти. В някой случаи хората нямат нужда от помощ. Като цяло манталитета на Българина е сбъркан, нормалните човешки ценностите са подредени изключително погрешно. За това не предлагай пимощъта си, а изчакай да бъде пиискана. Успех. И отново ЕВАЛА за начина ти на мислене на тези години.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: fbcb153607
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Толковa, толковa си прaвa...! Зa 15-годишно момиче мислиш много по-вярно от всеки друг. Поздрaвления и не се променяй! Бъди ти, толковa прекрaснa, колкото си- човек, достоен зa увaжение. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: aa565f2454
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дори празнина не чувствам, изгубил съм всякакви човешки емоции, все едно чашата да се чувства празна.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6fcef659cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съветвам те да се обърнеш към психоаналитик,че случаят ти е спешен. Какви конспирации, какви глупости? Няма конспирации, стига си живяла в разни филми...

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7ff0eb3819
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не, не е задоволителен! А хората като теб незнайно защо изскачат пред погледа ми само в Интернет. Ще ми се по-често да чувах подобни думи вместо редовните... /тук ще се самоцензурирам/, но явно няма шанс за това. Щом за първите ми 27 години не е станало въпреки упоритото търсене, едва ли ще стане в следващите, където вече ще съм изгубил желание да търся доброто там, където вероятно го няма. Както виждаш не си сама в групата на добряците сред стадото вълци. Не знам дали те радва по някакъв начин, но това пак си е така дори да не ти помага по никакъв начин.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cb9ed1fec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хм, стани програмист взимай 2000-3000 лв заплата и вече всичко ще е наред...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cb9ed1fec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Сигурно като го напишеш това и всичко ще грейне! Няколко пъти вече това се дъвче в този сайт/форум/др. Няма смисъл да го коментираш..

"Дела трябват, не думи"

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d2eddafb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все едно аз съм го писал. Само че не съм момиче и съм десетина години по-голям. Реалността в която живеем е една голяма илюзия. Това, което си написала е самата истина. Хубаво е, че *някой* все още използва главата си. Моля те, не се променяй!

Между другото, дали случайно не си вегетарианка... веганка? :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6418d468cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Много негативно гледаш на всичко, сякаш не виждаш добрите неща ;(

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 59caef5727
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съгласен съм с авторката. №5, всички живем в този филм, всички виждаме описаното, а колко от нас участват в него? Ти разсъждаваш като един от актьорите, което е тъжно за теб. Не си мисли, че просто света се върти и няма никаква цел. Не я пращай на психоаналитик, не внушавай на нормалното ненормални неща, не е редно. Поздрави за авторката! На прав път си.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 045575eb61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Съжелявам че ти го казвам но това е само група хора от коита си заобиколила- спри да дружиш с тях понеже ти нараняват психиката. Това с прецакването е жалка измислица на някоя преебана и атрофирала наркоманка която се чуства нещастна и затова е втълпила на останалите да мислите като нея за да не е сама. Въпроса ми е такъв тази реалност доставя ли ти удоволствие понеже по това което си написал„а останах с убеждението че искаш да се махнеш три дни надалеч. Спри комуникациите с тази жена и всички които ти напомнят на нея- за вещите правя изключение понеже ще свързваш вещите с нови хора. Почни да правиш проект за неща които ти достовят удоволствие и задачата ми към теб близа месец говори само за тези неща докато я забравиш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b8583587bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До номер 11, ще ми кажеш ли добрите неща? :) :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6418d468cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От 11 - Еми ти виждаш как някой прецаква друг, но не виждаш когато хората си помагат. Продават се и хубави неща има си магазини за био храни например (да, не всички са толкова био колкото твърдят, но все пак има). Хората които продават вредните храни не са зли, просто нямат друг избор, те са просто служители, имат си семейства, деца, болни родители и други техни си работи. Не всички които биват прецаквани по 1 или друг начин стават гадни, повечето просто стават по-предпазливи, но това не "убива" доброто в тях. Мога да пиша и за другите неща които спомена в темата но ме мързи :D Да има егоисти но те не са всичко и всички

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker