Срам и ниско самочувствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Срам и ниско самочувствие
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1537 пъти
Здравейте! :) Аз съм момиче на 15 години. Проблемът ми е, че съм много срамежлива и самочувствието ми не е много голямо. Доскоро имах съвсем леко тъмно мъхче над горната устна и всички ми се подиграваха за това. Започнах да си го махам с позволението на мама, но въпреки това някои приятели продължават да ме подиграват с изрази от сорта на:, , Мустака ли си обръсна? " и подобни. Айде това го преодолях. Сега дойде другия проблем-носът ми. Понеже баща ми е наполовина арменец и аз имам арменска жилка. Не знам дали е от това или просто от самото ми тяло, но нослето ми е малко по-голямо. Не широко, а съвсеееем лекичко по-дълго. В анфас изглежда нормално, но в профил изглежда несиметрично с лицето ми. Сега приятелите ми ме критикуват за това. Измислят ми прякори от типа на, , акула", , , пинокио" и прочие. Някои от тях казват, че се шегуват, но наистина не ми е приятно. Мама казва да ги игнорирам, но не мога. И от всички тези прякори и комплекси, моето самочувствие е ниско. Не съм се целувала никога с момче, а честно да си призная харесвала съм доста момчета. Повечето ми приятели ме знаят като момиче, което не се занимава с връзки, то аз съм си такава де, но тайничко винаги съм искала и аз да си имам приятел като другите момичета. Лъгала съм приятели, че съм се целувала с език ме е страх, когато дойде момента, как да се справя. Само трите ми най-добри приятелки знаят, че не съм имала гадже никога и само те не ме подиграват, с някои други изключения, разбира се.
Въпроса ми е, как да спра да се комплексирам? И какво да направя, за да се харесам на някое симпатично за мен момче? Като цяло изразете мнение по темата, много би било полезно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: de2a423e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тия които ти се подиграват са пълни тъпанари, не им обръщай внимание. Просто те имат недостатъци които им създават комплекси и си го избиват на други хора, които лесно се поддават на критики, като теб.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: fb2d83cebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не им се връзвай
Обикновено , някой като си има комплекси - се подиграва на другите , изкарва си го на останалите
и явно са уловили ,ч е си по чувствителна и затова те тормозят

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 27e7daf434
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   точно хората като теб са най истински почакай все още си на 15 ще си намериш приятел а тези които имат комплекси и си ги изкарват на теб няма да стане 5 стотинки от тях, а мой съвет е започни да се държиш по грубо когато пак не нападнат за нещо и покажи че си някоя отначало ще почнат да говорат че си си вдигнала самочуствето но ще им мине и ще те забравят и ше спрат да ти се подиграват, пък ако някай ти каже нещо удари го в слабото му място но не прекалено грубо просто покажи че и ти си човек и можеш да удруш по слабите места на хората. сори за правописните грешки

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cfcbd6a51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си прекалено млада, за да изживяваш подобни неща. Проблемът е в това, че се намираш в пубертета, а в този период дори най-малките неща могат да те депресират и разстроят. Истината, е че винаги ще има хора, които да те обиждат, да се закачат с теб, със сигурност и ти си го правила с даден човек това. Това е то детската възраст, винаги ще има подобни моменти. Ако питаш мен, аз отдавна чакам да попадна на вече пораснали хора, след като в гимназията не попаднах на такива, дано в университета да е друго.
Не мога да ти дам съвет... истината, е че мога да ти кажа, просто да не приемаш на сериозно това, което ти говорят, да не им обръщаш внимание, да кажа, че те са идиоти и такива ще си останат. Да това мога да го кажа, но това няма да помогне. Цял живот ми дават подобни съвети, но не няма как да се оттървеш, няма как да не слушаш, когато някой те обижда поради някакви си причини и т. н. Единствено човек със силна воля и психика може да издържи на подобно нещо.
Просто продължавай да си живееш, този период ще отмине, това са хора, които не заслужават да си говориш с тях, не трябва да ги броиш в бъдещето. Ще се запознаваш с нови и нови хора, които няма да ти правят проблем за носа и т. н. ето такива хора са истински приятели, които заслужават вниманието ти. Истината е една, че всеки има "дефекти" по тялото. Нарочно съм поставил думата в кавички, защото не смятам това за нещо лошо, освен ако не е проявено прекалено силно, то тогава се наричат болестни състояния. Едни имат големи дупета, други дебели крака, трети имат големи уши, пъпки по лицето, лунички.. общо взето има много различни неща. Едни са скромни като теб и не обичат да обиждат хората, други са надменни и го правят. Всеки се е родил различен и е възпитан по-различен начин. Смятам, че ти си добро момиче и ще се справиш, просто вярвай в себе си и в качествата си.

На въпросите ти:
1. Няма как спреш да се комплексираш. Щом го правиш значи ти е зададено да е така. Можеш да го ограничиш до някаква степен, но истината, е че в пубертета всички сме комплексирани. Както казах по-горе всеки си има своите оригинални черти. Успехите, постигането на успехи ще ти повишава самочувствието и ще повиши вярата в собствените ти сили, съответно ще ти се отрази благоприятно на всичко. Старай се във всичко, което харесваш да правиш!
2. Най-голямата грешка е да правиш нещо, за да се харесаш на някого. Не я прави, не се променяй заради даден човек, само ще си навредиш. Ще срещнеш човека, който ще те харесва такава каквато си. Сега можеш да се променяш, да се правиш на такава каквато си, да се правиш, че разбираш темите, които харесва момчето... може да тръгнете но няма да стигнете далеч.. ще бъдеш разочарована и наранена.

Бъди търпелива и ще постигнеш целите целите си. Понякога е хубаво да си нахална. Харесваш ли дадено момче, просто се постарай да му покаже, че що харесваш и ако той покаже интерес действай. Но внимавай, на твоята възраст доста момчета просто искат да попият от знанията за живота и да изпитат някои удоволствия и само заради това тръгват с дадени момичета. Хубаво е да опознаеш човека преди да тръгваш с него. :)

Поздрави и успех на бъдещето :P
nIn

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cc660d3d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   е сега нали са на мода очилата хем е лято можеш да носиш слънчеви очила и онези с прозрачните стъкла но без диоптер за зимата и вечерта те поне са актуални и така по малко ще се забелязва нослето ти но гледай да са някои който да ти стоят добре не тези кръглите за да не почнат да те обиждат че си бръмбар примерно за мустачето ще спрат направисе с яки дрешки вдигни си самочувствието и не ги отразявай ще се дразнят пак но след време ще спрат ще им образне а и тогава ще искат да са с теб ще ги превличаш сега се държат детски и не им обращай внимание оставиги да пораснат затова вече момичетата на твоите години са с батковци на 20 и няколко понеже тези на годините ти са с децки акъл

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 531e98fb2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   хахаха акула... хах това е оригинално

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: eea49f34b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Благодаря на номер 1, 2, 3, 4 и 5.
Към номер 6: помолих за мнения по темата като цяло, а не за допълнително подигравки. Ако нямаш достатъчно акъл, за да ми дадеш съвет, по-добре не пиши нищо.
Към номер 5: винаги съм се обличала добре. В смисъл, облеклото ми не ми е правило проблеми.
Искам да допълня също и че не сам от А-социалните деца. Не съм и срамежлива, като изключим раздел "гаджета" :D Не мисля, че съм и грозна, просто недостатъците ми по отделно ми правят проблем.
Благодаря за всички мнения.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3a92dc00ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За носа не се притеснявай и аз имам такъв нос и с мен се заядоха 1-2 пъти и после разбраха, че няма да им се получи. Просто трябва да си твърда, да не се затваряш в себе си, защото точно това, че не ги спираш ги кара да се заяждат още повече. А за момчетата просто бъди себе си, не бива да се притесняваш, когато говориш с тях и отново не бива да се затваряш в себе си. Отпусни се, смей се, забавлявай се. А тези твои ''приятели'', които ти се подиграват на ''шега'' им кажи, че изобщо не ти е приятно и искаш да спрат, ако не го направят ще разбереш, че не са ти никакви приятели :)... най-важното е да не се притесняваш да изказваш мнението си :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ac400738e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В тези случай не обръщай внимание на тези глупави деца, защото след време нищо няма да стане от тях, а само ще им остане да завиждат и обиждат. А до това, че ти се притесняваш е грешка, защото те знаят слабото ти място и искат да те ударят точно там, но ако ти бъдеш умна няма да им обръщаш внимание и те ще спрат. В чужбина като отидох си създадох 1 ново правило да не обръщам внимание на лоши, глупави и лигави деца и така някой ме пробваха да видят какво ще направя, обиждаха ме няколко пъти, а аз като си мълча те спират. Според мен ти няма нищо, а си въобразяваш, че имаш проблем. Не взимай толкова навътре всичко, защото хората са такива не им пука за теб, говорят глупости, коментират, но само това им остава, а ти като си гледаш живота не усещаш тази злоба на другите. Докладвай на директора, за да се види, че няма да мълчиш и недей да се хващаш на номерата, че си малка и затва викаш директора, а върви и казвай. Колкото по - малко се влияеш от хората толкова по красив живот ще имаш. Успех! ~Mom43tO~

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker