НИКОГА не съм ходила на море - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

НИКОГА не съм ходила на море
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 5488 пъти
Много моля администратора/редактора на сайта да публикува историята ми, която супер много ме комплексира и натъжава. Нуждая се от съветите Ви...
Здравейте, аз съм момиче на ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ, и за тези 15 години никога не съм ходила на море, като по малка винаги имаше училищни екскурзии всяка година.. да реем от 2ри до 7ми клас всяка година, от които съм отишла само на 1 в 3ти клас, в сандански и толкова... Срам ме е да призная пред приятелите си, е не съм ходила на море, сега е разгара на лятото и всеки говори къде ще ходи, къде е ходил и т. н, а аз само си измислям пред познати и "приятели", една единствена моя приятелка знае е никога не съм ходила... и тя постоянно ми казва, е това е просто място, ако има начин ще ме вземе с нея, но не.. Нашите не могат да да речем 100тина лева, те трябва да си купуват по 2 кутии цигари на ден(защото пушат различни), те трябва да си купуват маркови маратонки, а аз да си ходя като някой прошляк и т. н... Те трябва да си излизат по кафета и т. н, а нямат 5 лева на мен да ми дадат да изляза с приятели... Та.. за морето: през 2010 можех да отида с леля ми, която е от Италия, тя щеше да поеме всички разноски, винаги се е грижела за мен и т. н, но нашите не ме пуснаха, представяте ли си.. Не мога да говоря с тях затова, зашото не сме си много близки, не споделям с майка ми, освен в краен случай, а когато се опитвам да изразя мнение, бивам наказвана или бита от баща си... Омръзна ми :( Искам и аз да имам хубави спомени, всеки говори колко му е било забавно и т. н, случвало се е дори да плача... много пъти. Кажете ми моля ви, има ли някакъв начин да изкарам сама пари, не мога да спестявам, защото много рядко ми дават..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 54e4660758
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По времето на комунизма се ходеше на море.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 616f6d3828
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Човек един живот живее, но да знаеш - има и живот след 18 г.
И аз не бях ходила на море на твоята възраст. Моите родители само ни мъкнаха на село, където и работехме, правихме зимнини, за да преживеем някак си. На твоите години ги изнудих да ме пуснат на лагер и... до ден днешен това е най-гадната „почивка“ в живота ни. Напъхаха ни в едни миризливи бунгала, имаше за целия лагар 2 учителки, които не можеха да ни смогнат и затова ни заключваха! На плаж - трънци - само при хубаво, перфектно време направо. И тогава лятото се случи дъждовно - стои си ти две седмици в лагера. Тръгнаха въшки. Хайде... целия лагер като концлагеристи под строй да ни мажат с разни глупости.
И за капак.... тогава ни управляваше пак БСП-то и НЯМАШЕ ХЛЯБ (да, трудно да си го предствиш, но ФАКТ). Падаше се по 1 филийка хляб на дете НА ДЕН, а лелките КРАДЯХА ХЛЯБА и оставахме ГЛАДНИ. Всеки ден имаше една супичка и една прасковка, а ние ПУБЕРИ, растем и като вълци из този лагер. Имаше една лафка с петорни цени, а не ни пускаха изобщо навън. Избягахме организирано, за да си купим ХРАНА в селото.
Изненада - ами за две седмици инфлацията беше се вдигнала толкова, че цените се бяха увеличили ДЕСЕТОРНО дори СТОТИЦИ ПЪТИ. Нашите ми бяха дали едни 20 000 лв. (ха ха ха), а тогава с тези пари успях само да им се обадя от пощата.... 3 мин. разговор за 20 хил. лв.
И всички бяхме така! Спука се топката, и топка нямахме вече да играем. Моята приятелка имаше от баба си курабийки и чакаше да заспим, за да ги яде тайно. Да, ама на гладен стомах спи ли се? Правиш се, че спиш и слушаш как най-добрата ти приятелка яде, докато стомахът ти къркори и дори не можеш да я обвиниш, защото и ти би постъпил така.
Глад, лошо време, луднали пубери - почнаха някои да правят дори секс безразборно. Учителките ги заключат в 22 ч., онези махнат решетките от прозорците на бунгалата и си разменят леглата - вместо 4 момичета в стая изведнъж става една двойка, а излишните хора ги тупваха в бунгалата на хората, които не правиха секс. Ей така нашето бунгало се пренасели.
Точно 3-5 пъти бяхме на плажа, защото преди нашата смяна се беше удавило момиче, и то избягало, защото не ни водеха на плаж да види морето и после в ковчег.

Не отидох повече на море, честно казано. Завърших си. Имах приятелка, която стана студентка във Варна и тогава ходих на море няколко пъти.
Животът обаче е странна работа, защото както не бях ходила на море се случи, че поуспях в живота и със съпруга ми си построихме наскоро вила първа линия. Сега съм в отпуска, седя си пред басейна и си цъкам в интернет, а пред мен огромна морска шир... и знам, че поне това къстче море сякаш ми принадлежи. Изгледът е невероятен. Дори в банята може да си лежа във ваната и пред мен е огромен прозорец с гледката.
Не съжалявай с две думи за няколкото години без море, когато порастнеш ако искаш може всяка година да си на море.
Разбирам, че те е яд на родителите си, но тях не можеш да промениш, докато своя живот можеш.
Аз всяка ваканция в свободното време (защото бяхме и на село и работехме) учих и четях книги, подготвях се за училище и имах страшни амбиции да се измъкна от мизерния живот - гарантирам ти, че с много труд, с много желание ще успееш. Не си хаби житейската енергия да се ядосваш за глупости. Днес пред вас, младите, има огромни шансове. Остави родителите ти да се тровят с цигарища, ти не пуши.
Те не искат да ходят на море, за да киснат по кафета и да пушат?
Ами кой е казал, че и ти ще живееш така?
Тук има и доста хора на къмпинг и палатка в най-перфектната част на плажа. Какво мислиш, че морето е скъпо удоволствие??? Всеки, който иска може да си го позволи. Гледам дечица играят и събират рапани. Поне две седмици тези хора са на моренце, на каравана или на палатка са, всяка вечер грилване, песни, китари, цял ден се играе на топка. Моите деца не мога да им видя очите - по цял ден са долу на плажа с децата на къмпингуващите и далеч не ти трябва дори къща като нашата.
Успех и споко - всичко е въпрос на време!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 08fd295ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Нaистинa имa хорa, които просто не трябвa дa създaвaт децa!
Товa не е зa егоисти!
Aвторке, остaвaт ти три години до пълнолетие и ще можеш дa рaзчитaш изцяло нa себе си. Пък летните вaкaнции можеш дa рaботиш зa месец- двa в някое зaведение и дa си изкaрaш пaрички зa море, пък и зa дрешки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 616f6d3828
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, какъв комунизъм те гони, ние живеем в 21 век!
И недей да лъжеш, защото моята майка и баба, чичо ми и още сума ти хора не бяха ходили на море през комунизма.
Нали бях на комунистичекси лагар - не само въшки имаше, но и ХЛЕБАРКИ и бълхи, но най-лоши бяха комунистическите лелки, които крадяха храна, почистващи препарати и дори шампоан против въшки, а комунистическите ни учителки се интересуваха само как без пари да си разходят дебелите гъзини до моренцето, а после децата нека се давят или да ги заключват по бунгалата.
Аз на края на престоя си написах с огромни букви на мухлясалия тапет над леглото си WELCOME TO THE HELL!
да си знаят следващите деца какво ги чака, а учителките и без това никакъв английски не знаеха... така навсякъде беше пълно с всякакви надписи на английски, а на бунгалото на учителите най-нецензурните, ама те като са аналфабети...
Съгласна съм с номер 3 -чакай, Авторе, въпрос на време е да почнеш да живееш живота, който искаш!
На номер 1 мога да кажа да спре да разказва глупости за комунизЪМЪ, защото без елементарни неща за живот ни остави, а когато купувахме парцела за нашата вила първа линия разбрахме, че всички парцели само на комунисти от София са ги раздали БЕЗ ПАРИ. Ей тези са ходили на моренце и днес продават ЗАГРАБЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА парцели и стават милионери, не нормалните и честни хора. Пълно е с червени бабички и генерали разни с вили, каквито не сте виждали и на снимка, облицовано всичко с мрамор - всичко крадено от народа!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a68d8ee958
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Боже казваш го все едно, че ако не си ходил на море си някакъв измъчван, упрекван какво ли не. Какво от това? Това е просто място където хората отиват за 1-2 седмици да си поплуват, да си вземат някой друг сувенир да разгледат и толкова, нищо специално не е. А и ако на вашите не им се ходи на море няма смисъл да ги караш, като станеш на 17-18 и нагоре ще си изработиш сама пари и ще отидеш с приятели

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3a5b7d98a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   По време на комунизма не беше проблем, но сега много малко българи могат да си позволят да ходят на море.
Излезе че демокрацията е= мизерия, наркотици, проситуция, престъпност, лошо обазование и цигания.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: eee2c877bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, извинявай, но и сега се ходи на море. -. - Моля не се изцепвайте така неподготвено, защото и сега ако ходите по бункагалата, които нямат дори баня вътре, пак ще може да стоите на морето по половин месец -. - Дори няма да коментирам.
Сега до авторката. Момиче, начина по койно постъпват родителите ти не е хубав, но смятам, че най - лесното решение е да им кажеш. Друго нещо, което може да направиш - в крайна сметка би трябвало да ти дават някакви пари за училище. Не ги харчи, събирай си ги някъде, тези по Коледа и рожденият ти ден също. В крайна сметка ще имаш достатъчна сума, че да отидеш на лагер някъде на морето.
От друга страна, морето не е нищо особено. Да, приятно е. Сутрин гледаш водата от прозореца на стаята си, къпеш се в морето и т. н. Но въпреки тона не е нищо особено. Аз, лично, съм от хората, които не издържат там повече от 5 дни, а нашите ме водят за по 10 и в края вече нямам търпение да се прибера вкъщи...
Трети вариант - Изчакай докато пораснеш. След една година, когато си на 16, ще може да си намериш работа, с малко по - усилено търсене. Няма да имаш проблем с раздаването на листовки или афиши. Не знам от къде си, но подобен труд в София се заплаща с около 25 лв. на ден.
Успех.
Mona

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3a5b7d98a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   №4
Малко си се объркал и яко разпалил. Това което пишеш се отнася за Албания, а не за България.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dc3d65cd6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, аз съм момче на 15 от Варна.
Искам да ти кажа, че не е кой знае какво да отидеш на море. Аз пък примерно искам да живея в планината, но така ми отредила съдбата. Иначе и от моето село повечето деца не са ходили на море, но рано или късно ще отидеш, когато започнеш да се издържаш не се отчайвай има и по-важни неща в живота от морето. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cbadf5b816
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Съжалявам те. Ако те познавах бих те взел с мен на море, предишната и по-предишната ходих сам. Плащам си стаята за 2ма човека а съм самичък в нея и ми беше малко кофти. Ако се познавахме веднаха щях да те извикам. И то все в Слънчев бряг съм ходил.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cbfc6f2104
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Подходяща работа за ученици е промоутърството. Много ги търсят и не е кой знае колко ангажиращо, дори не е цяла седмица. Ако една година поработиш, ще си събереш парички за море.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 93ef88896e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не се притеснявай миличка! Живеем във време, в което всеки се хвали, тагва и доказва колко е щастлив, някакси много филмово изглежда всичко, но истината е съвсем друга. Истински щастливи могат да бъдат точно хора като теб, които имат мечти и са видели и другата страна на живота, знаят какво е да нямаш. Аз знам, че ще отидеш и на много други места, освен на море, защото ще имаш амбиции, за разлика от много други, на които всичко им е поднесено наготово. И това ще си постигнеш сама, ще оценяваш всичко и бъди сигурна, че ще бъдеш много по-щастлива от другите! Стискай зъби още малко, както казва втория потребител, станеш ли на 18 - ще успееш да си наредиш живота. Радвай се, че имаш леля ти, тя ще ти е опора. Поздравявам те, че въпреки всичко имаш правилни приоритети и точно затова, смятам че ще постигнеш много в живота, защото си много по-мъдра от другите за годините си. Живота е пред тебе, пожелавам ти сила да се справиш с всичко и вяра в доброто! Иначе за работа се сещам, че можеш да раздаваш флаери, можеш да прегледаш обявите, но ВИНАГИ имай едно на ум, защото можеш да попаднеш на всякакви хора!

Esperanza

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 54e4660758
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   До 4
Всички знаем, че с работна заплата се отиваше на море. И най-големите антикомунисти го признаха вече. Стига си лъгал тука малките деца, ощещетен откъм интелект профан такъв..

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9b2f9e4de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

14.   Ако си от голям град, можеш да раздаваш флаери. За тази работа, възрастта няма значение. Парите не са много, но ще успееш да си събереш достатъчно. И още нещо аз съм от морски град, но имам една баня това лято. Прави си извод :) Не е нещо коооойй знае какво :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c65411e35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Знаеш ли какво ние с приятелката ми правим, когато ни се ходи на море и нямаме никакви пари - грабваме палатката и отиваме на магистралата - на стоп до морето. Винаги ни взимат. Там - все ще има какво да хапнем - я царевица ще намерим, праскови, това-онова. Изкарвали сме страхотно на морето и то без пукнат лев. Парите не са всичко!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8c88ae53fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   На същата възраст. като теб съм и аз не съм ходила на море, спокойно има време за всичко :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c9daf18083
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Боже мислех си, че съм единствена.. аз също съм на 15 и не съм ходила никога. Освен у дома и понякой път на село, никъде не ходя. Аз направих голямата грешка да излъжа приятелите си, но ако можех да върна времето назад нямаше! Просто не ми се лъже, казвам им и готово. Според мен не лъжи никого за това... в крайна сметка какво толкова ще стане като разберат?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 616f6d3828
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   От 4 до 8/13
Това, което съм написала се отнася за България през Виденово и изобщо винаги, когато коминягите заграбят властта, точи сега за малко да обърнат колата. През 97ма, мили деца, действителността в България съм ви я описала в пост 4.
От по-възрастните ми роднини преди 89тс на море се ходил само баща ми, защото бсща му бил миньор и за да не го гледат лятото са го записвали на по 3-4 лагера, а аз за качеството на последните въм писала в 4, но по негово време храната е била фори по-малко. Гледам снимки от тези му лагери - като концлагеристи масово, кокалите буквално се броят на ВСИЧКИ деца.
Майка ми, баба ми, дядовци... до трето коляно всички са ходили на море след 89та, повечето в последните години.

Евала на хората на палатки и къмпинг, които ви го казаха - въпрос на приоритети в живота.
Българите имаме едни от най-добрите плажове в Европа, билетче на БДЖ до там е 25 лв. ПЪРВА КЛАСА, ама пак мрънкаме, че нямало пари за море, даааа ама за ракийка и цигарки ИМА, нали?
Морето и лев може да не ти струв като ди на палатка и си ядеш от магазина, което и у дома щеше да имаш като разход. Цели семейства с малки деца са така, ама това са хора с култура, с активен начин на живот не от кафе до кафе и цигарките... Иначе сега и с под една средна заплата се ходи на море!!! Моите родители като им дам ключ от вилата си харчат точно 150 лв. За две седмици моренце.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3a5b7d98a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Това че по време на комунизма, всеки можеше да си позволи да отиде на почивка на море, или планина е вярно. Никога не съм бил привърженник на комунистите, но тези сегашните продажни кючек-майстори са като проклятие за България, жива напаст. Вярно е че и комунягите не бяха много цвете за мирисане, но по тяхно време имаше сигурност и абсолютно всички хора имаха работа, като това включваше и ромите. Сега всички виждате, че циганите са полудели от глад, тъй като никой работодател не ги наема.

Сурва, сурва, весела година и се хващайте за пръстите на краката!!! (за благословия)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d485031601
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Аз от малък работя.
Защото ми харесва да работя.
Вече пораснах и пак работя.
Предпочитам аз да работя, вместо мен да ме работят.
Не идвай във Варна, тук гарантирано ще те изработят.
Като станеш пълнолетна можеш да дойдеш тук... да работиш.
Но сигурно няма да ти хареса.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ec641f6166
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Подкрепям номер 1!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c74ac63f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Към комуниста, който се е разпенил: по времето на комунизма, ходехме на море, ако дадат на майка ми карта за почивна станция. Сега майка ми си ходи в гърция и турция всяко лято, а за мен дали ще съм на морето или в софия, разхода ми е еднакъв, така че финансово затруднение нямам за да отида, на море. По добре е от комунизма. Ако си мързеливец, не ти се работи или си смотаняк, комунизма ще ти хареса-взимат пари от работещите, разделят ги по равно с всички. Сега сигурно ти се налага да, си мотивиран и работещ за да, имаш пари.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 616f6d3828
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Мога да допълня още към казаното от 25 - карти се даваха само с връзки или ако си в някое облагодетелствано предприятие със собствена база, ама и тогава не беше сигурно.
Почивка в Гърция или Турция? Само през коршумите на някой граничар.
Майка ми, баба ми, чичовци, братовчеди... всички чак в последните 10 г. отидоха за пръв път на море. Комунизмът беше супер само за мързеливите и крадливите Който искаше да работи или имаше квалификация биваше унижаван да изкарва по-малко пари от най-простият работник!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e99b1b439c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   " Ако си мързеливец, не ти се работи или си смотаняк, комунизма ще ти хареса-взимат пари от работещите, разделят ги по равно с всички. " Ама иначе хич не ги гонеха да работят, викаш за мързеливи беше?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 616f6d3828
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Прав е 27, през комунизма само се следеше да ходим на работа, но не се работише реално, защото то и работа нямаше. Изкуствено се създаваше заетост. Аз бях началник на цех, в които се правиха мотори ръчно и реално работа имаше за 50 човека, а 500!!! се водиха на работа, включително жени 1/2 дори не идваха на работа, слава Богу, а си бяха по селата. Имаше едни жени, които си бяха харесали от работниците ми и с връзки се намърдаха, а после имахме към 20 квачки в цеха, които идваха ма работа, за да ПЛЕТАТ и да си намерят мъж.
Като студент имахме задължителни бригади. Бяха ме разпределили на една поточна линия за доматени консерви. Хигиената беше уникална - повечето работници бяха цигани и като падне доматена маса на пода, се мете и хоп - в консервата. За сапун тези хора не бяха чували, а за сапун, мивка и роалетна хартия в тоалетната на цеха - абсурд. Мивката не работеше дори да се измиеш след тоалетна, а екстри като мокри кърпички нямаше, нямаше и вода в пластмасови бутилки да носиш и да се миеш. Това беше и причината тогава продуктите да се развалят много бързо - липсата на хигиена, не че днес имало консерванти. Ако в киселото мляко сложиш консервант, то не се подквасва, но я си представи ръчишата на ония ми ти работници в млякото и какво е живяло там... и така се разваляше млякото много бързо, а днес се спазва огромна хигиена и е стерилно направо, дори хора няма толкова в такъв цех.
Моята задача пък беше с един прът да освобождавам от линията консерви, моито се събираха на едно място. Бързо открих, че имаше повреда самата линия, отвъртях един болът и консервите вече не се събираха. Каква беше реакцията на началника - взе, че развали най-хубавото ни работно място! Сложи си той болта и така 3 месеца имах работа!
Вуйна работрше в Статистика и имаха работа 2 дни на месец без да преувеличавам! Дадоха им компютър, с който не можеха да работят и затова повредиха.... по грубия начин, а после се оказа, че и без това компютри не се използват, защото така щяло да няма и за 2 дни работа. Днес в града ми има-няма 10 човека в Статистиката, а преди бяха към 200-250 с бюра. На покрива имаха шезлонги, на които се пекаха лятото и до ден днешен вуйна избира БСП заради това животче, колектива, екскурзиите и банкетите, макар че имат сега ресторант и са дори заможни - просто сега ТРЯБВА да се работи, конкуренция, дразниш се от имането на другите, състезание - навремето всички бяхме равни в нямането и не се дразнихме, макар че дори тоалетна хартия нямахме :) може би в това се крие носталгията на някои хора

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 91012eed9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Имам идея. Преди нея какви са тези твоите родители? Майката е най-добрия приятел на детето и се споделя на нея. Ба6тата е другия най-добър приятел на детето той е опора когато падне6. У4ител на детето си, който ги у4и на вси4ко. (ако им про4ете6 това 6те има ефект и 6те бъдат по-добри с теб може би) А, да идеята. Аз си изкарвам парите сама вместо да искам от майка ми и татко ми. Веднъж ми трябваха пари и с мой приятели продавахме рисунки карти4ки и др. Продавахме ги в у4или6те. Пробвай. Избери видно място, или продавай в у4или6те, за6тото там 6те ти позволят, а ина4е се иска разре6ение от кмет. Говори с директор/ка. или си направи сайт фейсбоок страница или да. моля отитай.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4a270b75a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   Евала на номер 3.. Абсолютно съгласна съм.. Аз само веднъж съм ходила на море, а за това за хората, които не тряа да създават деца е вярно, защото майка ми ПОСТОЯННО ме бие, ако не то постоянно се случва така, че ако ме набие да ми измести някой кокал, да ми посинее някъде, да се получи огромна рана.. Според мен номер 3 е прав(а).. На 13 съм

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b43b8892b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Аз като малко дете винаги съм ходил на море с родителите ми, въпреки, че морето не ми харесва. Винаги съм бил против да се излежавам на плажа разголен и да влизам в морската вода. Няма никакъв проблем ако не ходиш на море.
Има смисъл да посетиш морски град, само ако отидеш да разгледаш аквариума с риби, музеи, галерии с картини и други туристически места.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker