Упражнение за отслабване, ще помогнат ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121363)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Упражнение за отслабване, ще помогнат ли?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1533 пъти
Здравейте, аз съм момиче, на 15 години, висока съм 156см и в началото на юли тежах 61кг, сега съм 56-57. Утре си отивам на село за една седмица и понеже там ще умра от скука, реших да правя ето тези упражнения: да стана по-рано, да направя 30 коремни преси, да отида да потичам за час, час и нещо, после да направя упражненията, които правя от няколко дена (кардио упражнения), взимам душ и вечерта да поскачам на въже, колкото мога. Спрях хляба, газираното, сладкото, ям риба, месо, много плодове и зеленчуци. Според вас ще има ли ефект, разбира се, ако продължа повече от тази една седмица? :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: d5883e908f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Продължавай така и ще постигнеш невероятен резултат.
Аз съм момиче на 17 години, 1, 55. Декември 2013 тежах точно 90 кг. Това са много килограми за момиче на моите години и с моя ръст. Реших да се взема в ръце.
Спрях хляба, сладкото, пърженото, газираното и мазното. Ям много мляко, месо, плодове и зеленчуци, пия много вода и правя упражнения вкъщи, които започнах наскоро. Сега, 8 месеца по-късно съм вече 67 кг. (свалих 23 кг. ) и продължавам.
Трябва да приемаш повече протеини (месо, мляко, яйца) упражненията, защото те изграждат самия мускул и вместо сланинки, ще имаш мускули и ще ти е стегната кожата.
Ще става бавно, просто не трябва да се отказваш.
Успех ти пожелавам! :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2cacf40a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Супер диета!!! Но като човек, който не яде месо не мога да се въздържа от един лееекичък съвет : гледай да ограничиш месото до минимум (не и рибата разбира се), но дори и без този съвет режима е 6 и ще има резултат.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 134aec511e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Един път поне в седмицaтa яж сaмо плодове и зеленчуци без никaкво месо. Зaмени обикновенaтa сол с морскa. Прочети из нетa зa рaзликите. Нaй- общо, обикновенaтa след прерaботкaтa губи голямa чaст от ценните си кaчествa и по- скоро вреди. Морскaтa не се обрaботвa по тaкъв нaчин и зaпaзвa около 70% от минерaлите и други полезни зa оргaнизмa нещa. Aз от около годинa сaмо морскa сол използвaм и нaй- видимия ефект ми е, че не зaдържaм водa, тоест не се подувaм кaто преди.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 45f6fe67da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми ти де факто ще правиш само кардио, което няма особен смисъл. Скачане, тичането са си все кардио тренировки. Кардио се прави по 20 мин преди тренировка. Повече няма смисъл даже и ти вреди, защото започваш да губиш мускулна маса и ставаш по-отпусната. След кардиото се прави 30-40 мин силова тренирова. 20-минутното кардио изчиства мазнините, а силовата тренировка развива мускула, който после допълнително гори мазнини дори и в покой, а и изглеждаш по-стегната, защото не се губи мускулната маса.

Другото, което е, това, което описваш е доста натоварващо и такова натоварване е за доста наперднали. Ти не знам колко си подготвена за такова нещо. Не се натоварва така изведнъж, а постепенно се увеличава натоварване и това, което ти искаш да правиш от първия ден, се прави след месеци тренировки и постепенно увеличаване.

Така не само че янма има ефект, защото мускула няма как да си почива и възстановява, ами и ще си докараш контузия, въпрос на време е. Да не говорим, че се тренира 3-5 пъти в седмицата, а не всеки ден.

И най-важното е да се комбинира с хранене, защото храненето е 70% от успеха. Само с тренировки нищо няма да постигнеш. С плодове не прекалявай особено със сладките. Гледай да изяждаш само 1-2 плода на ден и то преди тренировка. Наблягай най-вече на ядки, извара, меса (варени за предпочитане, пържени в никакъв случай), зеленчуци. И по малко ориз. Яж 5 пъти по малко. Редувай месо с зеленчуци и ориз. Примерно за закуска преди тренировка плод. Ако него ден няма тренировка може мюсли с кисело мляко примерно, т. е малко по-засищащо, понеже преди тренировка няма как да се нажмулиш като прасе. Преди обяд 100 гр. месо със зленчуци. На обяд купичка ориз. След обяд месо със зеленчуци. А за вечеря примерно ядки.

И крадиото е в началото не тренировка. Примерно 20 минути леко тичане с хубава 10-15 мунитна загравка предварително. После 4 серии по 6 повторения разни упражнения като коремни преси, лицеви опори, клякания, каране на колело и т. н. Работи един за една-две мускулни групи, друг ден за други и т. н. Но не се хвърляй още от първия ден на такова натоварване. От начало прави примерно по 1 серия вместо 4, след няколко дни 2 и т. н.

Упраженията се правят по правилото за 4-те секунди. Т. е. примерно ако правиш набиране, първо се набира бавно за 4 сек. от долу до горе, после 4 сек. стоиш така набрана, 4 сек. пуснкаш обратно и 4 сек. почиваш долу, висейки. И после пак от начало и така до 6. Почиваш половин до една минута и следваща серия и така до 4 серии. После почиваш 2-3 минути и продължаваш със следващото упражнение по същия начин примерно с коремни преси.

В ютюб има всякакви упражения без уреди за домашни условия. Например можеш да изпозлваш раница пълна с книги. Можеш да клякаш с нея, да си я слагаш на гърдите докато прави коремни, да правиш лицеви опори, докато тя е на земята, а едната ти ръка е на нея, другата на земата, за следващата лицева опора слагаш другата ръка на раница, а тази, която е била на земята. И така на всяка лицева опора правиш смяна.

Ако искаш да отслабнеш по-бързо тренирай по-големите мускулни групи, защото те горят най-много мазнини. Тяхното развиване ще доведе до най-добър ефект. Това са гръб, дупе и бедра. Няма да станеш мускулеста спокойно. Есествено не тренирай само тях, за да не се получава дисбаланс и да не се контузиш.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 623666db26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Така, както го описваш, е идеално, само да го спазваш :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker