Чувствам се излишен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се излишен
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2050 пъти
Здравейте. Пише момче на 16 години.
Когато бях на 11 баща ми заяви, че заминава да работи в чужбина. С майка ми решиха, че ще е най - добре да се разведат, за да не се мъчат излишно (или поне това ми казаха тогава).
Десет месеца след това майка ми се омъжи повторно. Новият й съпруг не беше лош т. е. беше мил и уж се интересуваше от мен. Имаше и син на моята възраст и дъщеря на шест години. Жена му починала две години преди да започне да излиза с майка ми.
Като се ожениха с майка ми се преместихме у тях. Новият ми баща беше заможен - ръководеше две фирми. Затова и къщата му беше много хубава - голяма, на два етажа и с гараж. Той ми беше приготвил стая, а мама спеше при него. Дотук всичко беше на шест.
В началото беше малко странно да живеем заедно, но всички свикнаха. Освен мен. Беше ми неловко да стоя около това семейство, защото за мен бяха непознати. А и децата му не ме харесваха особено - те обичаха да си играят на някакви електроники, а аз не им бях фен. По - скоро рисувах и четях.
Сега съм на 16 (10 клас) и все още не мога да се впиша сред новото си семейство. Те започнаха да правят всичко без мен - да ходят на някакви екскурзии, на ресторанти, на кино; правеха си филмови вечери. И не ме канеха да участвам. Обикновено дори не ми споделяха какво мислят да правят.
В девети клас на спортния празник на училището ми директорката измисли едни викторини и спортни състезания Дете-Родител. Когато попитах майка ми дали иска да участваме заедно тя ми каза да не я занимавам с това, защото уж си имала някаква важна работа (да помага с нещо на малката ми доведена сестра).
Имало е много подобни случаи да ме отхвърля, за да се занимава с доведените ми брат и сестра. А за новият ми баща не става и дума - той се прави, че не съществувам.
Имам си приятели и дори гадже от около девет месеца, но все пак ми е самотно. Опитах се да се свържа с истинския си баща, но неуспешно. Имате ли някакви съвети как да се сближа с новото си семейство, защото вече не издържам. Чувствам, че съм излишен и че съм някаква пречка за тях и само ги занимавам с глупости. Благодаря предварително. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3251deecff
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Е как така неуспешно? ! Истинският ти баща не се ли интересува от теб? Честно казано аз съм в същата ситуация, и само при баща си се чувствам добре, а за новото си "семейство" съм по-нисш от тях, никога не са ме приемали като равен. Аз съм на 17 и често комуникирам с истинският си баща, това доста ми помага, пък и ми е казал, че като навърша 18 ще ме вземе при него. Отново пробвай да се свържеш, разкажи му всичко. Кажи му, че не се чувстваш на място, че искаш да си при него(само ако наистина е така), но като гледам щом имаш гадже и приятели едва ли ще ги оставиш. Ако решиш да го направиш, и ако имаш успех знай, че ще си под чука и наковалнята и ще трябва да избираш между приятелите и баща си.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f62dbe9aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Това, което си написал на нас ще е добре да го споделиш с майка си. Вярвам, че много те обича и ще се опита да оправи нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e8f0e4fe80
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   От автора - Бях на 11, когато той замина някъде и нямах никаква представа къде точно отива. Първо попитах майка си, но тя ми се разкрещя и станаха едни скандали... след това потърсих в интернет, но неуспешно. По принцип не поддържаме контакт така или иначе, а и може дори да си има ново семейство. Не знам нищо за него.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1448ce8b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Събери смелост и кажи всичко това, което си написал тук, на майка си! За една майка няма нищо по-важно от детето и! Когато и излееш душата си ще видиш колко положително ще реагира и от най-маловажния член на семейството, ще станеш най-важния! Ще накараш майка си да осъзнае, че между вас съществува известна дистанция и тя разбира се трябва да се опита да я разтопи. Ако нищо от това не стане имаш и друга възможност- да отидеш при баща си в чужбина. Той ще ти обръща повече внимание. Ще имаш ново училище. Ще имаш нови съученици. Нова територия, която да опознаеш. Ако не искаш и това, значи можеш просто да си контролираш емоциите и да осъзнаеш, че най-важното е бъдещето и да седнеш над уроците и след време ще си най-важния. Всеки ще те търси! Няма да бъдеш пренебрегван. Представи си се само ти с 2 фирми. Джоба ти да е като баница! Майка ти ще ти обръща повече внимание отколкото на мъжа си. Ако майка ти не е материалистка, в такъв случай ще ти обърне внимание сега, защото ще я е грижа повече за детето и, а не за парите.

Абе учи! Истината е в науката. Някой ден ще успееш и ще си богат. Небето... ганица... ще скочиш от стратосферата ;]

Успех във всичко =]

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker