Нулево самочувствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нулево самочувствие
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1761 пъти
Здравейте! Момиче на 14 съм.
Никога не съм се смятала красива, но вече нямам никакво самочувствие. От началото на лятото бях на село, но от две седмици вече не съм.
Там бях с баба си, дядо си и братовчедка си, която е на 18. Отначало се чувствах много добре там, но не след дълго (три-четири дни) започнаха обидите към мен от страна на братовчедка ми. Започна всеки божи ден да ми казва, че съм много дебела (висока съм 1, 60 и тежа 52 килограма- не съм слаба, а закръглена), че кожата ми била гадна, че устните ми били много малки. От тогава всяка вечер като си легна плача.
Вече 2 седмица съм в нас и лъжа приятелките си, че съм на село, защото не искам да излизам, защото се чувствам грозна. Не искам да излизам от нас, защото всички други са по- красиви от мен.
Тази година ще съм в ново училище, понеже съм 8 клас и не познавам никой от класа си. Виждала съм снимки на съученичките си и не искам да ходя на училище, защото аз съм много грозна и кой би искал да дружи с такова плашило като мен.
Може ли да ми кажете някакви начини по които мога да възвърна самочувствието си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 12fd6d64da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличкaтa...
Нa килогрaми си си супер дaже. ( aко товa ти е ръстa де)
Кaто зa нaчaло и aз не съм Мис Тяло...
Но в моментa съм нa диетa, зa дa AЗ се чувствaм добре..
Преди точно годинa се смятaх зa нaй-грозното същество нa светa, но си нaмерих приятели.. Те ми приповдигнaхa мaлко сaмочувствието.. Сегa имaм гaдже.. Вече дори могa дa кaжa, че се смятaм зa крaсивa.. Тaa съветa ми е:
Хейтъри имa и винaги ще имa, но въпросът е дaли ти ще слушaш тях или те теб си е изцяло твое решение.. Aко имaш приятели, които ще ти кaжaт, че си дебелa, грознa или тем подобни, ознaчaвa, че не сa ти кой знaе колко приятели.. Aко те притеснявaт няколко килцa нaпрaви си еднa десетдневнa диетa и си готовa, но е вaжно после дa спaзвaш зa 6-7 месецa хрaнителен режим зa дa тялото дa се оформи нaпълно.. Движението също е много вaжно, прaви клекни-скочи по 20 от всяко нa ден.. A зa устните не се притеснявaй товa дaли устните сa мaлки или големи, нямa голямо знaчение, щом сa нa твоето лице, знaчи че те сa перфектни зa теб <3 Нaпълно те рaзбирaм и aз сегa ще съм зaек и ще съм в ново училище...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8c5febbca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитай се да промениш това, което не харесваш в теб :)

Кати

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 086e7fffde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мила, не позволявай на никого да казва нещо против теб, не позволявай да ти казват, че не си красива. Ти си прекрасна точно такава, каквато си! По-добре леко закръглена, отколкото торба с кокали. Всеки път, когато си помислиш, че не си хубава се погледни в огледалото, огледай се добре, но не търси недостатъци просто се усмихни осъзнай, че това си ти и си такава, каквато трябва да бъдеш именно-неповторима. Ти си красива разбираш ли? !

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6849c52e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли, че тези които сега ти се подиграват след време може да тичат след теб. Но тогава за тях ще е късно. Знаеш ли, че точно тези хора които ти се подиграват са комплескари и по-нямат самочувствие от теб. А са си изградили някакво фалшиво самочувствие. Те ти се подиграват защото, не си харесват нещо и имат комплекси и гледат да изтъкват твоите недостатъци за да си галят самочувствието и да се мислят за нещо. Незнам дали ме разбра. Един човек, който е в хармония с себе си нетръгва да обижда и да снижава самочувствието на другите.
А ти застани с високо изправена глава и запомни че никой неможе да те мачка. Живота има две страни.. Днес може да си така но утре може да приличаш на топ модел в буквалният смисъл.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5462ca8747
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Аз също съм момиче на 14. Виж ако нямаш самочувствие винаги можеш да го фалшифицираш. Какво имам придвид ами представи си, че си красива и уверена като някоя твоя любима знаменитост, дръж се както тя би се държала. Постепенно фалшивото самочувствие ще стане истинско. Това е трик само за пред хората разбира се, ти трябва наистина да повярваш в себе си и в това, че си прекрасна. До колкото за това за фигурата ти, мисля че е чудесна, аз съм много слаба и за мен твоите килограми са супер. Не мисли негативно никой не е перфектен! Сигурна съм, че ще намериш много приятели в новото училище! Както казах съм на 14 и аз също отивам в ново училище вече се запознах с много хора от класа ми и станахме приятели. Съветвам те да направиш същото. Надявам се да съм ти помогнал! ^-^

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 945ef42c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Никой не може да те унижи без твое позволение. Училището е за учене, а не е моден подиум.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 945ef42c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако не харесваш нещо в себе си - промени го, защото ТИ искаш, а не заради останалите. И нека не забравяме, че училището не е конкурс за красота, а ходим там да учим.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7e3ba6a6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Върви на фитнес.
Слагай си гланц на устните.
Абстраxирай се от комплексираната ти братовчедка
и от онези кифли, има ги във всеки клас.
И късмет ЗАЙЧЕ ; ) ; ) ; )

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6b47d26ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мило момиче, не се тревожи и напрягай за неща, които лесно можеш да промениш! Първо, поведението на братовчедката ти е отвратително и ако бях на твое място, щях да я игнорирам и да й покажа, че не може да те обижда по такъв начин. Все пак тя е на 18, разликата във възрастта се усеща доста на твоите години и нищо не й дава право да ти говори така, независимо от причината, поради която ти го е казала. Второ, абсолютно съм съгласна с по-горните коментари. Външния си вид винаги можеш да го промениш. Можеш да започнеш някоя по-лека диета, например да ограничаваш сладкото и тестяното, но не забравяй, че си много малка и все още се развиваш! Ако спазваш някоя тежка диета, това може сериозно да ти навреди. Също така, можеш да се захванеш с някакъв спорт или да правиш упражнения, за да пооформиш тялото си и да започнеш да се харесваш. Никога няма да бъдеш красива за всички, едни ще те харесват, други- НЕ. Научи се да се приемаш такава, каквато си и си повтаряй постоянно, че си красива и притежаваш качества, които пък някои други нямат. Трето, ако си имала късмета да попаднеш на истински приятели, никой от тях няма да ти казва, че си грозна, дебела и т. н., затова не се отдалечавай от тях. На 100% мога да ти кажа, че винаги най-харесваните хора- и момичета и момчета, са не най-красивите, а най-общителните и приятелски настроените. Повечето хора сме така устроени, че винаги да виждаме недостатъците си и да ги преувеличаваме, а понякога те са незабележими за другите. НИКОЙ не е перфектен, ти също не можеш да бъдеш. Важното е да се чувстваш добре в собствената си кожа и да не оставяш да ти влияе чуждото мнение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 934391721f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти си крaсивa. :)
Не го кaзвaм с лекa ръкa, колкото дa отбия номерa. Говоря сериозно. Крaсивa си. Погледни се в огледaлото- виж колко крaсиви очи имaш, колко хубaвa косa, извaяни вежди. Прекрaснa си, знaм го. Осъзнaй го и ти!
Прочети "Тaйнaтa"(Прерaботенaтa версия зa тийнейджъри.)
Успех, милa, с теб съм.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 300211a8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз мисля, че не е важно толкова как изглеждаш, а да се държиш добре с хората, да се усмихваш , да ги разсмиваш и т. н. А за килограмите си страхотна-аз съм на 16 и тежа 77! Това вече е голям неразрешим проблем-ако, взема да ти разказвам как тичах и как се трепах за да сваля 7 кг и после-на морето хоп-2 кг напълнях и хайде пак от начало почвам диетата....какво да се прави....

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d72a777d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Започни да излизаш с приятелите си не се затваряй в себе си. Всеки е красив сам по себе си ще видиш , че и гадже ще дойде не се притеснявай. Може да си просто един човек за някого но за някой друг може да си целият свят. Ти знай че не си грозна пък другите да си казват каквото щът.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d8599364c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Бий и шута на тази твоя братовчедка, вдигни си самочувствието осново и не се събирай с такива парцали :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5cb6e5a025
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   и аз като бях 8-ми клас не бях много красива, обаче ти тепърва ще се оформяш. Мани я тая твойта братовчедка злобарка. Ако имате около вас парк или място за тичане, ставай сутрин и тръгвай. Повдига настроението, дишаш чист въздух, заякваш и така. Даже кажи на някоя от приятелките ти да дойдат с теб. Ама разбира се, трябва и да си редовна, а не 1 ден тичай, 6 дена бонбони и вафли на корем. А и второ здравословната храна е мн важна. Чукни в нета как да се храним здравословно и спазвай съветите.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5cc4ce6721
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Грозни хора няма.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 008dfdc849
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Светът винаги отразява нашите мисли , съмнения и подозрения .

Хората се отнасят с нас съобразно с чувствата ни .

Може да си грозна , дебела , злеизглеждаща ,но това не пречи почти на никой .

А това твое УБЕЖДЕНИЕ , че ако ''човек е грозен'' другите няма да искат да общуват с него е много грешно и няма нищо общо с реалността !!!

Аз познавам едно много дебело и грозно момиче което има много приятели !

Познавам друго дебело момиче с много бабешки дрехи което е много общително !!!

Едно много хубаво и готино момче което една отнай-добрите му приятелки е дебела и грозна !!!

За да те приемат другите ти трябва да приемеш себе си !!! За да се харесват другите ти трябва да харесваш себе си !!!Имаш много негативни мисли и вярвания които не съвпадат с действителността !

Ти вярваш , че другите няма да те приемат и харесат и ,че ще те отхвърлят , защото ти сама се отнасяш със себе си така !!!

За да промениш мнението и отношението на другите към теб , ти трябва да промениш отношението си към себе си . Защото хората се отнасят с нас както ние се отнасяме със себе си .

Започни да се приемаш , обичаш и подкрепяш себе си . ПРомени начина си на мислене като мислиш позитивно и погледни на нещата от друг ъгъл .

Преценките ти те правят нещата ! Успех ! :-)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9aecf802f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не слушай номер 5
Ще си създадеш проблеми.
Определено не искаш xората да те наричат надменна, кифла, да говорят зад гърба ти и т.н
До номер 5 ( -А) си е мой патент, как така си сигурена, че съм на "14" и съм "момиче"...
Не Фалшифицирай.....; ) ; ) ; )

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f2f99689e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Разбирам те-като бях на 14 сестра ми беше на 18 и ме скъсваше от подигравки. А съвсем не бях грозна-слаба, руса, правилни черти, дори за модел ме търсеха да работя тогава...Но тя не-само обиди. И то някакви супер безумни неща-краката ми били "клечави", очите ми били твърде големи, зъбите ми били твърде големи, не знам си какво...Много е гадно някой да ти се подиграва в тази възраст, когато си изграждаш някакво самочувствие и най-вече, когато растеж и се променяш постоянно...Едно ще ти кажа-не знам как изглеждаш, но си представям тази твоя братовчедка-май тя е грозната в случая и си избива комплексите върху теб. Кажи и' да го духа!! За външния си вид винаги трябва да се грижиш и да се поддържащ и тепърва ще се разкрасяваш, но отсега трябва да свикваш, че злобни завиждащи хора винаги ще има и не трябва да им се връзваш. И повярвай ми, на твоите приятели им пука как се държиш с тях, дали си забавна и приятна компания, а не дали си мис свят. Така че вместо да ги режеш, започни пак да си излизаш и да си живееш живота:)!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9afd8ebfa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Да не ти пука за мнението на някаква твоя братовчедка! Започни да излизаш с приятелките си. Бъди себе си! И ако ще се почувчтваш ао добре спортувай, а ако не можеш прави някакви упражнентя. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker