В училище ми се смеят като си купувам плодове и зеленчуци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

В училище ми се смеят като си купувам плодове и зеленчуци
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2080 пъти
Мнозинството в училище за закуска и обед си купуват сандвичи, пици, банички и типичните общо взето бързи храни сладкиши и други. Аз съм загрижена за здравето си и винаги държа да знам какво ям, а и понеже не съм свикнала на такива храни по някога изобщо не ми понасят. Работата е там, че като си купувам плодове и зеленчуци на училище или си нося ориз или нещо от вкъщи другите все ме гледат на криво и ме подиграват. Ако изляза да ям вън (имаме доста лафки в двора на училището) и всички някак се обръщат и ме гледат, а на мен ми става адски неудобно. Каквото и да им е мнението за мен не го мисля много, тъй като съм сигурна в нещата, които правя и уважавам себе си и своите решения, просто не ми харесва да бия на очи, не бих желала да ме подиграват или да ме гледат все едно току-що паднала от Марс, все едно не могат да резберат факта, че всеки е свободен човек с право на избор, чиийто избор разбират или не би трябвало да бъде уважаван и просто не е редно да отнемаш свободата от някого. Това е просто едно от нещата, които ги дразнят, дразни ги още музиката ми, начина ми на обличане, факта, че си падам геймър (дори знам, че не бих могла и да говоря за това пред повечето момичета) и изглежда дори бих казала, че ги дразни когато дишам, поне аз така ги виждам нещата. Както казах не ми пука особено за тяхното мнение, понеже всеки има право на такова, притеснява ме, че доста често съм обект на тормоз от всякакъв тип. Забелязала съм и подобно отношение към много от моите приятели и съученици и изобщо заобикалящи ме хора. Един от приятелите ми е хомосексуалист и той също доста често бива обект на тормоз. Дали ще е сексуална ориентация, стил на обличане, начин на говорене, тегло, религия или изобщо всичко индивидуално, различно от каквото медиите ни рекламират и идеализират не бива прието добре. Все едно никой няма правото да е свободен и всички трябва да сме манипулирани и трябва да ни бъде диктувано какво трябва да харесваме и какво не, а който не се съобрази с това бива съден от обществото. Все едно всично е уш субективно, а всищност не е. Най-лошото е, че много от хората ''анти-индувидуалисти'' да ги наречем често изразяват неприемането си по доста агресивен начин. Е това ми е основният проблем в училище. Помощ.

- Е на 15 г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 69106be434
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ами яж си зеленчуците и плодовете и толкова. Не разбирам къде е проблема?! В това, че ти се храниш здравословно, а другите се тъпчат с някакви Е-та. Не започвай и ти като тях само пици, мазни закуски, коли и чипсове... Храната е много важна, нека бъде възможно най-здравословна! :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5bd85c4187
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Твое решение си е какво да ядеш и какво не. Изобщо да не ти пука :D :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5bd85c4187
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   То и аз си носех плодове и зеленчуци в училище да ям :д няма нищо странно в това. Просто си яж на спокойствие без да ти пука.. Няма смисъл да се тормозиш заради това!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6892f42af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много зависи от възрастта ти: ако все още не си в гимназията, вероятността да станеш жертва на всякакъв вид подмятания и тормоз значително е повишена. Ако обаче попаднеш в гимназия, която е елитна и е над средното ниво, далеч от всякакви СОУ-та, сама ще забележиш, че средата е изменена. Е, пак си ги има отрепките, ама са значително по-малко и си траят.
Трябва да ти кажа, че когато съучениците ми ядат манджи (да, точно така, манджи от стола! ), или закусват ябълка, банан, мандарина, дори смокини и прочие, или си носят най-обикновен сандвич от всъщи, никой, ама никой не им казва нищо. Просто защото сам ще покаже невежеството и глупостта си ако направи подмятане за именно такова нещо.
Та мисълта ми е, че с годините и класовете ще забележиш, че и хората се променят. Дотогава не им обръщай никакви внимание, гледай да имаш поне 1 добра съученичка и приятелка, движи се с нея и изобщо не отразявай останалите..

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 06d6dc6582
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хипер много ти се кефя, на избора и на всичко. Аз самата дори смятам да започна да правя като теб, защото забелязах ( след 6 месеца сигурно, хранене с всякви кренвиршки, месеници, пици, отпадналост, загуба на тонус , 2, 3, 4 кг хаха при положение, че тренирах.. не знам какво щеше да стане ако не го правих) Съвет: Следващият път когато някой те изгледа така "лошо" просто му кажи " Да нося си храна от вкъщи, храня се здравословно и мисля за бъдещето си" нещо от сорта хаха все пак кои са те да те съдят..

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5adbcf660e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Такова нещо за пръв път срещам.
Правилно е, че се грижиш за здравето си! Нека си ядът боклуците останалите.
В класа който съм мога да ти кажа, че сме 17 човека от които 15 (с мен) се разнасят с по 2 кг мандарини, ябълки, някоя друга кутия кисело мляко и т. н.
Изобщо не обръщай внимание на стадата. Като си различна е нормално да те гледат все едно си от Марс.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d732a46bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Един ден тези хора ще бъдат болни, мързеливи дебелани и тюфлеци... а ти ще им се смееш по пътя към плод-зеленчука :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d81f8989b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хем 3 пъти казваш, че не ти пука от тяхното мнение.. и хем накрая казваш '' Най-лошото е, че много от хората ''анти-индувидуалисти'' да ги наречем често изразяват неприемането си по доста агресивен начин. Е това ми е основният проблем в училище. Помощ. ''... е последно пука ли ти или не? !? ;ддд

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: af3d018177
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сега извинявай ама тея дето ти се смеят да си дебелеят ти си яж здравословните плодове и зеленчуци ДА НЕ ТИ ПУКА е моя съвет!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7f1812affb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче това се нарича завист ! Тези , който те обиждат и се правят на интересни нямат друга работа освен да правят глупости . Ако бях на твое място нямаше да им обръщам внимание , а даже щяха да ми бъдат смешни колко са глупави и няма да постигнат нищо в бъдеще . Така , че се успокой не обръщай внимание , а те глупаците ще се откажат след време. ~~~kalimera~~~

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5cf7fac3a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 8 е прав.. като не ти пука защо пишеш тук? Яж си... и на мен ми се смеят само дето.... и другите си носят плодове и зеленчуци. Ама нали са готЕните и за това никой не им прави забележки.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8ee294d318
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз си от 1-2 години си нося ядене от вкъщи, защото се захванах със спорт. Сега изглеждам сравнително добре, хапвам си каквото съм си сготвил, спестявам пари (спестявам силно казано, тъй като пак ги изяждам после), само че на мен никой не ми казва нищо.
Pr0cK

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2e7e832718
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторката:
Не ме е грижа за тяхното мнение, грижа ме е за начина по който си изразяват неприазма. Агресивно и целенасочено. Проблема ми беше свързан с тормоза в училище, не ми е до как ме гледат хората и какво си мислят, а по какъв начин го изразяват. Не желая да съм обект на тормоз в училище без значение дали ще си нося плодове, ще се обличам по мой си начин или ще имам хоби различаващо се от интересите на някой друг.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 45cf36dea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Лошо няма, ама първосигналната реакция на човека е да му стане смешно. :D Няма как да го промениш. И аз се смея като видя някой да яде плод или зеленчук, но не значи, че тая лошо чувства към съответния човек. То си е нормално даже, но след като всички са свикнали да плющят мазни баници и дюнери, нормално е така да се възприемат по-различните. Така, че спокойно. :D

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d53be3cea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Недей да се притесняваш. След време ти ще им се подиграваш на дебелите им задници. Хубаво е човек да се храни здравословно. От друга страна и аз съм геймър. Ако искаш да се запознаем по facebook...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a2ba8ce03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Да не ти пука нека си ядат мазнотиите . Кажи им ами аз се храня здравословно и това е може би като качат някое друго килце и те ще почнат да ти подражават .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker