Получих хран.разтройство в следствие на обидни нападки за теглото ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Получих хран.разтройство в следствие на обидни нападки за теглото ми
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1892 пъти
Преди 3 години се преместих в ново училище-природоматематическа гимназия в друг град, тъй като в моя нямаше такава понеже съм от малък град. В малкия град винаги бях приятелка с всеки, имах си и гадже, и въобще бях много контактна и щастлива. Като се преместих в другия град още на втората седмица момчетата от класа започнаха да ме закачат, ама не приятни закачки, ами да ме замерят с хартийки, да ме обиждат -викаха ми дори "Мечок", а фактически тогава бях не повече от 55 килограма, на височина 1, 60. И като почнаха тези обиди аз се прибирах, плачех и ядях шоколад-първо редом с нормалните ми хранения си заделях около 100 г. После само на шоколад -стигала съм до почти половин кг шоколад само за 1 ден изяден. И така качих 3-4 кг. После започнах някаква диета, като те непрекъснато ме подиграваха- "да не си забременяла", "напълняла си ", "прасе" и т. н. Това още повече ме мачкаше. Почнах диета и сега пак съм старите 55 кг. Ваканцията е към края си. Аз искам да сваля още 5-6 кг, а има 15 дена и не знам как ще стане. Постоянно мисля само за това как да отслабна. 2 дена имаше, в които не ядох абсолютно нищо, но бях на път да припадна на улицата. И сега колкото повече наближава училище толкова повече се притеснявам, че ще се започнат пак коментарите за моето тегло, а не съм най-пълното момиче от класа. Имаше още поне 2-3 момичета, които са по-пълни и от мен, но на тях никой не им се подиграва... Даже се сприятелиха с тях, а тези момичета също са дошли от друг град. Просто не знам защо избраха мен да мачкат, но съм адски зле психически и много се притеснявам сега пак че ще почне този ад, защото не свалих 10 кг както си бях възложила за лятото, а само 3 и пак съм си 55 кг. Бих искала съвет как да преодолея тези обиди? И второ: какво мога да направя по въпроса с отслабването за останалото време от 15 дена, което си е половин месец

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: bec7f571af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами да беше спортувала!!! СПОРТ му е майката!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cd488b5543
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Яж си от всичко, но намали количеството. Най-голямата грешка е да не ядеш НИЩО. Много, много вредно и без никакъв ефект, защото не може да продължи вечно и рано или късно качваш още повече килограми. Избягвай сладко, газирани напитки, намали количеството на хляба (но не го премахвай напълно, защото си малка още и растеш). Опитай и някакъв спорт или упражнения вкъщи, дори да отделяш малко време, пак е нещо. Пий много вода.
Поведението на съучениците ти ми е много познато иначе, защото съм била свидетел на подобни подигравки. Въобще не обръщай внимание! Прави се, че не ти пука и рано или късно ще им писне да те закачат. Успехи горе главата!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: af3f776f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първо, те ти се подиграват, защото ти им се връзваш. Не им обръщай внимание и нападките ще спрат.
Първо, храни се здравословно. Яж повече плодове и зеленчуци, по-малко банички, мазни и тестени закуски, чипсове, сладко. Щом обичаш шоколад, купувай са натурален – черният е полезен. Яж обезмаслено или нискомаслено мляко, черен хляб, пий сокове. Маргарин – НЕ! Пълен е с трансмазнини. Замести го с масло. Не гладувай! Можеш един път в месеца (първия понеделник) да си на диета (дори е препоръчително). Храни се пет пъти на ден – закуската да е лека-примерно препечени филийки с чай, преди обяд хапни някакъв плод или пийни сок, на обяд - супа или салата, следобед – нещо сладичко, с вечерята да не се претоварваш. Винаги, когато ставаш от масата, трябва да имаш леко чувство на глад. После то минава (трябва време на храната да се смели и разгради). Преди да ядеш, първо пий вода – понякога мозъкът бърка гладът с жаждата.
Второ, спортувай! Спортът е много важен!
Трето, не се комплексирай от обидите. Не вярвай, че от пушенето се отслабва (точно обратното е). Да, пълничка си, но не и дебела!

Късмет! :-)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 65e04e8948
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами има една диета с яйца провери в интернет трябва да ти излезе все нещо





И за какво им обръщаш внимание на онези да говорят каквото си искат

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 022d0e6281
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ми ако не искаш да ти се подиграват ето как сваляш кила за 15 дена: 1. Не яж шоколад, храни съдържащи захар и без хляб баници и други вредни храни. 2. На ден 200 лицеви опори ако неможеш прави женски 250 коремни преси с почивка. 3. Бягай 2 часа на ден с почивки. 4. На лостове. 5. След като изпълниш всичко отивай на фитнеса и дигай тежести. Но ги правиш през ден и приемай протеини 2-3 яйца на ден сурови на миксера един банан малко захар и готово. Не се шегувам ще си с огромна мускулна маса и дори ще отслабнеш. И после ще им покажеш на тези слабаци. Късмет. Pizzaboy

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b1e473cd2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Днескашните деца са такива. Аз също почти всеки ден получавам нападки и критики от моите съученици, но с много по-обидни реплики, дори е имало случай да се стига до физическа разправа и сега със страх очаквам първия учебен ден. Ти в кой клас си?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a60281689c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако момче те пита дали си бременна, отговори: "Да, от теб! " и току-виж да си намерят по-добра тема за разговор от измислената ти дебелина. За прасето един мой познат беше му намерил цаката - "Ех, толкова често храниш прасетата на село, че все такива ти се привиждат. " (казано с най-спокойния и невъзмутим тон, който съм чувал и последвано от пълен игнор на провинилия се след един осъдителен поглед) Казал ми е, че го е тренирал, но върши работа - не смеят да го закачат, защото се чувстват неподготвени да реагират на поведението му. Номер 1 - СПОРТ? Кое от 55 килограма не си разбрал/а точно? Спортът е полезен, но отношението ти беше все едно момичето е дебело, а то всъщност не е.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0897e8ab88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако ти викат прасе им кажи '' А , бе не си казвай името моля те :) ''

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 827e675c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Проблемът не е в килограмите ти, а в това, че си им реагирала. Ако отслабнеш тогава ще намерят нещо друго за да се заяждат. За това просто престани да им обръщаш внимание. Цялата си гимназия съм била обект на подигравки и много добре знам за какво говоря. Подигравали са ме за всичко, от това, че съм много слаба, до това, че не си боядисвам косата и не пуша. Така, че нарочат ли те, каквото и да правиш няма спасение! Лекарството го открих чак в края на гимназията и се нарича ПЪЛЕН ИГНОР! Все едно не говорят за теб и въобще не ги забелязваш. В един момент просто им доскучава да се заяждат с някой, който не им реагира и спират. В моя случай си намериха друга жертва и ме оставиха на мира. А при мен положението беше дори още по-лошо защото учех в частно училище. Родителите ми имаха при за таксата, но не бяха толкова богати колкото родителите на другите и съответно аз нито имах скъпи дрехи, нито последен модел телефон, нито нашите имаха скъпа кола, а и на всичкото отгоре се стараех да уча. Можеш да си представиш що подигравки съм отнесла! Направо ми бяха направили живота ад, до степен, че трябваше да пия лекарства за нервите, а бях само на 14 или 15. Обаче си дадох сметка, че така не може да продължава и ако не искам тотално да се побъркам трябва да направя нещо. Е, направих, умишлено спрях да им реагирам на глупостите и о, чудо имаше ефект! Така, че не си съсипвай здравето заради някакви които не го заслужават. А и за сведение и аз съм висока 160 и съм горе-долу около твоите килограми, даже май към 57. Е, да, хубаво ще е да поотслабна малко, ама хората, които ме ценят и обичат си ме обичат и така закръгленка. А за мнението на другите просто не ми пука!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aac3762d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има много груби тийнейджъри. Аз съм на 13, висока 158см. и тежа 45 кг, а те ми трябва диета?!? Просто не го разбирам.
А по проблема килограмите трябва да се свалят постепенно! :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0b04e1093a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не слушай техните глупости и не обръщай внимание, за да спрат. Когато не отговаряш, не обръщаш внимание те спират, щото виждат, че не те дразнят. Тези ''слабаци'', който се мислят за голямата работа са нищо в сравнение с теб. Аз като се преместих в ново училище /извън България/ опитваха да ме дразнят, но не им обръщах никакво внимание и спряха. Не стой гладна, за да си слаба за училище! Хорското мнение не е важно, а твоето собствено. Поздрави и се надявам да следваш съветите ми! ~~~kalimera~~~

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e6540c5462
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Споко! Аз ти препоръчвам да отидеш до аптеката и да се купиш зелен чай. Пий го по 3 пъти на ден, но имай предвид, че има слабително действие и преди това може да те боли корема, но не е непоносима болка. Последните 3 дни пий сутрин вода с лимон, НО САМО АКО НЯМАШ ПРОБЛЕМИ СЪС СТОМАХА. Чувала съм, че с витамин C и B complex се отслабва, не знам колко е вярно. Всяка сутрин пий кафе без захар, забързва метаболизма. Яж пилешко месо със салата от броколи, домати, и каквото още искаш. За вечеря нещо леко. Можеш да имаш междинни хранения примерно плод, но не банани и грозде или 50 грама ядки- бадеми, лешници, орехи. Никакво пържено, сладко, тестено, газирано, никакви колбаси- шунки, кашкавали, топени сирене и т. н. Всеки ден кардио и силова тренировка. Не яж бял хлаб, а черен или пълнозърнест. Можеш да скачаш на въже или да караш колело. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e6540c5462
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Споко! Аз ти препоръчвам да отидеш до аптеката и да се купиш зелен чай. Пий го по 3 пъти на ден, но имай предвид, че има слабително действие и преди това може да те боли корема, но не е непоносима болка. Последните 3 дни пий сутрин вода с лимон, НО САМО АКО НЯМАШ ПРОБЛЕМИ СЪС СТОМАХА. Чувала съм, че с витамин C и B complex се отслабва, не знам колко е вярно. Всяка сутрин пий кафе без захар, забързва метаболизма. Яж пилешко месо със салата от броколи, домати, и каквото още искаш. За вечеря нещо леко. Можеш да имаш междинни хранения примерно плод, но не банани и грозде или 50 грама ядки- бадеми, лешници, орехи. Никакво пържено, сладко, тестено, газирано, никакви колбаси- шунки, кашкавали, топени сирене и т. н. Всеки ден кардио и силова тренировка. Не яж бял хлаб, а черен или пълнозърнест. Можеш да скачаш на въже или да караш колело. Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d5227b2752
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Диетите са решение само за преяждащите хора, които имат истински проблем с килограмите.
При подрастващите, диетата е пагубна.
Ако искаш да отслабнеш, просто яж разнообразна храна, месо, зеленчуци, плодове, всичко, но не в прекалени количества и защо не да спортуваш! Ти искаш да си слаба, ами спортувай!
Няма как да стане до 15 септември, но това е най-добрият начин.
Колкото за обидите, очевидно момичетата ти завиждат, щом са избрали теб! всеки го е преживял, дори и най-големите фаворити на даскалото са били все някога обект на подигравки.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cc4c12f9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Хей. :)
Aз съм колкото теб нa ръст и съм 43-44кг. Зимaтa бях около 48. Отслaбнaх без дa се лишaвaм от нищо. Всъщност не съм искaлa дa отслaбвaм, a дa се грижa зa тялото си. Спрях гaзирaното- 1кг, спрях слaдкото/мaзното/тестеното- 1кг, създaдох си хрaнителен режим- 1кг, движa се повече- 1кг.
Не е полезно дa се отслaбвa с повече от 1-2 кг нa седмицa. Прaви го постепенно.
Нaпрaви си режим:
Сутрин- 1-2 чaши водa, гимнaстикa, зaкускa- мюсли с мляко, пълнозърнестa филийкa хляб с яйце и зеленчук по избор, пaлaчинкa с овес, вместо брaшно или нещо др.
След около 2 чaсa- вторa зaкускa- плод по избор или шепa сурови ядки (не печени и без сол).
Обяд- можеш дa хaпнеш домaшно сготвенa хрaнa, но гледaй дa е без хляб или с мaксимум 1филия.
След около 2 чaсa -следобеднa зaкускa- подобнa нa вторaтa зaкускa.
Вечеря- нещо леко. (Сaлaтa, супa или др. )
Гледaй дa се хрaниш често и по мaлко.
Движи се- коремни, лицеви, скaчaне нa въже, изкaчвaне нa стълби, рaзходки. Прaви кaрдио. (Fitness blender)
Пий пивече водa.
Хaресвaй се, зa дa те хaресвaт и другите. :)
Успех.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 36584e559f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Миличка, сигурно ще се повторя, получила си много полезни съвети. Говоря ти като човек, който беше на прага на анорексията в 7ми клас, именно заради такива нападки от хора, които не заслужаваха вниманието ми по никакъв начин. Бях постоянно обиждана и подигравана години наред, заради теглото си, което дори не беше наднормено- най-много 6-7 кг отгоре. Наричали са ме с какви ли не имена, унизявали са ме, разплаквали са ме и накрая си казах, че ще слабея. То хубаво, ама на тази възраст диети не се правят! Лошото е, че нямаше кой да се намеси, защото аз се криех от всички, родителите ми мислеха, че ям, защото когато бях вкъщи се хранех нормално (1 път на ден) или хвърлях храната без да ме видят. През останалото време глад. Сега не мога да повярвам, че съм допуснала подобна грешка, но напълно те разбирам. Щастливка съм, че когато стигнах 48кг (от 64), се осъзнах и спрях. Нямаше все още големи поражения върху здравето ми, но беше достатъчно, че цикълът ми се обърка и в продължение на месеци едва се регулира, да не говорим, че косата и ноктите ми бяха в ужасно състояние. Гладът е шок за организма, който носи ужасяващи последствия след себе си, повярвай ми. Затова не се и замисляй никога да отслабваш с глад! Вариантът е да се храниш здравословно и балансирано, както са те посъветвали вече, наблягайки на салати, плодове, мляко, месо, сокове и много вода. Най- важното е да имаш движение, да спортуваш- бягане, упражнения, плуване.. каквото пожелаеш, всичко ще ти е от полза, но трябва да си постоянна. Недей да прекаляваш, 1-2 часа на ден са напълно достатъчни, за да оформиш тялото си.
Първото, което трябва да направиш, обаче, е да се погледнеш в огледалото и да си кажеш, че се харесваш и със или без няколко килограма, пак ще си хубава. Важно е ти да се чувстваш добре и да имаш самочувствие, за да не могат другите да те тормозят с коментарите си. Хора, които съдят по външния вид, са доста ограничени и глупави. Недей да им се трогваш. Игнорирай ги най-невъзмутимо, а когато можеш, отговаряй им. Но нека да не е с обида, просто да разберат, че ти се харесваш такава, каквато си. Няма да се обидиш, ако ти казват, че си дебела, ако ти самата не се мислиш за такава, нали? Винаги ще се намерят невъзпитани и откровено прости хора, които да не те харесват, не ги оставяй да ти вгорчават живота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker