Какво иска той? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво иска той?
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 1684 пъти
На 12 години съм, момиче. Баща ми е изключително строг, е, да осъзнавам че трябва, но той вече прекалява! Днес започна да ми крещи защо деколтето ми е толкова голямо при положение, че ми се вижда единствено ШИЯТА! Забранява ми да нося неонови цветове или да влизам в кафета, за да си купя нещо! Не мога да повярвам, че това се случва. Нямам лоши оценки, завършила съм всяка година с шестица, но той винаги ще намери за какво да ми се скара! Не знам какво да направя. Мислех си за доверието, но аз никога не съм имала забележки, не са ме гонели от час и винаги си вдигам телефона. Заплашва ме да ме бие! Ако това се случи просто ще изпадна в нервна криза. Така е от 2 години. Тогава баща ми взе и работи в ресторант. Не знам какво да направя, моля ви помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 804d9d1e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Бащите са такива, малко са разумните бащи като твоя. Нормално да се притеснява за теб. Баща ти е с доста висока степен на строгост, но има бащи чиито дъщери са кривнали от правия път, радвай се че ти не си от тях. Поговори малко с баща ти да е малко по-добър и да не те тормози така.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8f6834cf8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ние не можем да ти помогнем, единствено ти можеш да го направиш! При мен положението е абсолютно същото. Досега аз бях наистина спокойно дете, но откакто станах на 12, започнах понякога да отговарям на баща ми. Той винаги се е държал с мен, както ти го описваш, дори по-зле. Крещял ми е за толкова дребни неща, изгубена пружинка за химикал например. Но донякъде го разбирам, има прекалено много проблеми в работата си. Опитай се да разбереш какво тревожи баща ти и защо се държи така с теб. И не му отговаряй за нищо, колкото и да ти се иска, просто запази мълчание. Бащите обикновено обичат да са властта в семейството!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b7b89aca20
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Моят не е така, за което ми е гадно.. не сме провели поне един важен разговор.. нищо не ми забранява, и маиками властва над семеиството.. но, с брат ми се държи съвсем различно ( в лошият смсъл на думата ).. Можеби съм му слабост, но на скоро се карахме за малоумно нещо : защо ям сирене. В смисъл и тои го яде но аз обичам кората на пърмезана на която понякога слагат восък но спорът беше че, съм ядяла восъка които го нямаше изопщо на кората... после се оказа, че и маиками яде въпростната част от сиренето, и спорът беше решен.
А за това че бащати ти забранява да носиш неонови цветове е, защото с този цвят привличаш погледите на околните, и според някои изглеждаш жалка, защото в стремежа си да се отличаваш ти саздаваш илюзия, че без тази блуза или каквото е там с неонов цвят няма да се одличаваш с нищо, и затова баща ти не изка да ги носиш, изса да видят теб а не новата ти неонова блузка..
И за другите забранени от бащати неща си има причина, но ще го разбереш след 2-3 годинкки.

*Diana* на 15

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: e7ee3c5410
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дъщерите са слабост на бащите си, това е общоизвестно. Явно твоят е прекалено загрижен и строг, но най-вероятно го прави, за да те предпази и възпита както той смята за правилно. Лошото е, че родителите, както всички хора, не са перфектни и понякога допускат грешки спрямо децата си. Наша работа е да им показваме от какво имаме нужда и кое е правилното отношение. Ако се караш с баща си и постоянно оспорваш решенията му, няма да стигнеш до никъде. Бъди по-мила, по-разбираща, кажи му, че не трябва да е толкова твърд и че ако ти позволи, ще му покажеш, че може да ти има 100% доверие. Няколко мили думи могат да свършат чудеса, защото той все пак те обича. Постоянно мрънкане и тръшкане няма да ти е от полза.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9075743493
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И моят е така... припознал ме в някакво момиче.. а
около него пълно с момчета и след 2 дена
ми вика... "Ами аз та видях там с някви момчета.. туй унуй... " Ии аз "Квооо? Аз не съм излизала от 10дена :D"
Споко не се притеснявай... не си само ти...

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7022717b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   (Авторката) Баща ми три пъти ме е бил: счупих врата на едно шкафче (тогава бях на 5), забравих ключовете си в ресторанта на нашите и защото забравих да се обадя на учителката си по немски (ходя на курс), за да я питам в колко часа ще бъдем втора смяна понеже не бях у дома. Той не ми дава никакво лично пространство, просто задушаващо е! Разбирам, баща е, страхува се да не стане нещо с мен, но това не значи, че трябва да се обсебва от мен. Никога не съм му отговаряла през живота си. Страх ме е от него, но просто не знам искам нещо да се промени, защото не мога да издържа повече. Моля ви за помощ, не знам какво мога да направя повече. Опитах се да поговоря с него спокойно, но той започна да крещи защо му се бъркам в работите, започна да блъска. Преди няколко месеца бяхме на почивка във Видинско, където той се напи три пъти. Лъже майка ми за какво ли не, един път видях дори да й посяга. Отчаяно ви моля за помощ!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9e7f311385
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Година и два месеца след поста си аз вече съм на 14 години. Положението - с всеки ден все по зле. Оценките са си същите, опитвам се да се държа все по-мило, но това неговото държание вече ми е писнало. По принцип обичам да декорирам, правя го често и преди два дни следобед реших да декорирам малко по есенно в стаята си. Бях залепила с тиксо, което съм правила много пъти и преди, една снимка от Венеция, града ми е слабост. Баща ми успя да направи цял скандал за едното нищо, опита се да ме удари, за щастие това не се случи. Това не се случва за първи път. Веднъж без да искам скъсах един календар и хоп два шамара на центъра на мола. Опитвала съм да говоря с майка си, но без резултат. Преди време започнах да правя и нервни кризи, закараха ме на психолог, но без той да се поправи не мисля, че би се получило. Има и още един проблем. Аз съм асматичка в ремисия и никога през живота си не съм понасяла цигарения дим. Родителите ми преди пет години си дадоха обещание да спрат да пушат. Майка ми успя да спази обещанието си, но баща ми не. Всяка вечер, ако не всяка през вечер с цигарата в устата, три-четири бутилки бира, след нея малко уиски, ляга си към три-четири. Веднъж бе станало шест часа, а той надул телевизора в трапезарията, пие си и си пуши без да му пука за някого. Вече съм на четиринайсет и, признавам си, позволявам си по-големи деколтета. Но по-често с тях върви и шал. Кара ми се, ама сякаш съм подпалила парламента. Е, добре, де, може ли такова нещо.
Винаги намира за какво да се сърди и да се кара. Аз може дума да не съм казала обаче той винаги трябва да се скара. Вече се чудя как ще издържа докато навърша пълнолетие, даже докато завърша, че да замина или поне да отида на квартира и да не съм постоянно с баща си. Вече дори ме е срам да му казвам татко или тате. Не знам до къде ще се стигне, но аз вече не мога да издържа.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8068b4a68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като бища на вече дъщеря, която вече не е в тийн годините ще ти споделя нещо.
Аз съм на 43 години в момента, дъщеря ми е на 19.
Когато беше на 14-15-16 се беше отпуснала много излизаше по дискотеки, секс, момчета, наркотици, цигари. Не бях строг, никога не съм бил. Обичал съм я и още я обичам. Доста проблеми имахме с нея, точно защото я оставяхме да прави каквото иска. Ние бяхме виновни за нейното държание. Но тогава имахме други проблеми и я бяхме оставили както се казва да си ''чупи главата''
В правия път се вкара сама, като допусна доста непоправими грешки, за които сега много съжалява.
До някъде одобрявам поведението на баща ти, по-добре така от колкото сега да гледаш как дъщеря ти страда. И ако се чудиш какво толкова и има, ще ти кажа забременя на 16 и сега има 2-годишна дъщеря, а с бащата на детето много отдавна се разделиха. Сега е самотна майка, без образование и чака на гърба на новия си мъж, бих казал поредния с който е разбира се заради парите му. Доста ми е тежко да знам що за стока е собствената ми дъщаря, за това се учи от грешките на другите и прави каквото ти казва баща ти.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3e99a6ca89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Миличка, в квартала имаше едно момиче приятелка на моя съученичка, чиито баща страшно я тормозеше. Тя беше 6 или 7 клас, а той непрекъснато я караше да готви и да чисти, обиждаше я и биеше. С по - малкия и брат се държеше коренно различно, винаги го глезеше и му подаряваше по - хубави неща. Имаше и син от първия брак, когото също е тормозил, той не иска и да чува за него. Като стана 8 клас момичето в новото и училище учителите забелязали сините по лицето и я пратили при училищния психолог тя споделила всичко и той реагирал адекватно обадил се на полицията и на социалните и я извели оттам. После я баха настинили при вуйчо и и тя живееше коренно различен живот. Моят съвет в случая е да се обърнеш към психолога в училище да обясниш цялата ситуация, да провериш има ли някой читав роднина, който може да изяви желание да те приеме и да се обърнеш в социалните. Заслужаваш нещо по - добро от този ад, в който си сега!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ea6f669567
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момиче, аз съм живяла в много по-неприятна среда. Решението е едно - да станеш на 18 и да се изнесеш. Отиди да учиш в университет в друг град, излез на квартира, намери си работа. Бъди самостоятелна и бъди далече. Аз се преместих на 500 км разстояние и сега баща ми се държи добре. Виждаме се 2 пъти в годината и всичко е ок.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9e7f311385
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторката: Благодаря за всички коментари, независимо дали ми помагат или не, това е уважение към положението ми. Към господина от номер 8, наистина съжалявам за случилото се с дъщеря ви, постъпката определено не е била никак приемлива, но не е хубаво да слагате всички под един знаменател. Да слушам баща ми? Самата аз имам нерви и понякога те не издържат. Баща ми има твърде консервативни разбирания и аз не мога да ги слушам или изпълнявам. Разбирам, че е добре да слушаш родителите си понеже те имат повече житейски опит, но в някои случаи не винаги се получава. Към коментар номер 9 - аз не искам да напускам семейството си - аз имат майка и тя е много важна за мен, както и брат ми. Аз искам баща ми да си промени отношението към мен. Нямам нужда от мъдрости да слушам баща ми поради простата причина, че аз го правя и не виждам някаква разлика. Имам нужда от съвет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker