Новият ми клас - пълен шок. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Новият ми клас - пълен шок.
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3628 пъти
Както предполагам сти разбрали от заглавието, не останах с добри впечатления, меко казано, от новият ми клас.
Сега съм осми клас и се преместих в гимназия. Днес, на първия учебен ден, бях в шок. Очаквах, че новите ми съученици ще бъдат поне малко по-общителни и мили. А те са много далеч от това.
Предполагам, че повечето са учили заедно преди и поради тази причина се познават. Но разбрах, че са правили среща на класа, а на мен не са казали. Не знам дали случайно са ме изпуснали (нямам фейсбук, а от там са се запознали повечето) или е било умишлено.
И днес, когато започна церемонията за "Добре дошли", аз бях аутсайдерът - стоях сама, никой не ме заговори, всички се държаха студено. Може би ще кажете "Защо не ги заговори ти? Разговорът можеше да потръгне". Но не е толкова лесно. По принцип съм по-срамежлива и ми е трудно при нови запознанства. Трудно се отпускам в такава среда.
Истината е, че се чувствах ужасно. След като се прибрах, ми се плачеше. А трябва да прекарам пет години с този мой нов клас.
Може би има хора с много по-големи проблеми от мен, но въпреки това ще ви помоля за съвет.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 003f32df42
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Рано е да си правиш изводи. Скоро ще се сприятелиш с всички.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fe03ab0f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си по-чувствителна, точно като мен. Аз сега съм 11-ти клас. Права си, че хората са станали много груби, студени, но не всички са такива. Аз си намерих първата и единствена истинска приятелка в новия клас, тя е много благороден човек и единствено тя се опита да проникне в душата ми. Аз адски трудно допусках хора до себе си тогава. Бях много срамежлива също и ми изигра много лоша шега. Ако не се опиташ поне по някакъв начин да се заговориш с някой, с друг пък и да се сближите, ще е най-голямата ти грешка. Аз това не направих, поне издавих късмет с най-добрата ми приятелка, тя ме заговаряше, но такива хора са много рядко срещани. Аз бях много срамежлива, говорех само с нея, с другите много рядко, защото не обичам грубостта, но на тях това не се хареса и стана страшно. Много ме намразиха, нея също намразиха, но в 10-ти клас си намерихме и групичка, приятелката най-малко я мразеха, бяхме общо 4. Мен най-много и всичко дойде от тъпия срам в 8-ми клас. Не я прави тая грешка, отпусни се някак си, усмихвай се, поне да си направила опит, разбираш ли, а пък тогава, ако не стане.. винаги може да се преместиш. Може твоите да не са толкова лоши, опитай се някак да ги опознаеш и те да те опознаят.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 71627ee081
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо едва ли всички са чак такива гадняри, второ сигурно има готини хора в другия клас, така че имаш време, ще ги опознаеш и ще видиш. Все трябва да има и готини хора.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6ce237eea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споко де :) Това е едва първият ден :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5133efe7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Нищо не очаквай от първия ден. Аз така когато отидох преди 3 години в гимназия, първите 2 седмици почти с никой и дума не обелих и после малко по малко се сприятелих и сега имам много добри приятели от класа ми. Сега съм 11 клас.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0c5a990421
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм в абсолютно същата ситуация.Не се притеснявай с времето всичко ще си дойде на мястото.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3b4bcb6f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж,те нямат нишо против теб! :) Не са имали как да се свържат с теб и да ти кажат, че ще правят среща явно.В началото не се познавате, срамувате се.Заговори ги ти, не се чакай те да го направят.Иначе може и да си останеш изолирана..Надявам се да съм помогнала. :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 86c2bfbf79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И като нямаш фейсбук как искаш да те открият? Не, че казвам, че всички трябва да имат, но те са се намерили там и са излязли. Абсолютно никой ли не познаваш от класа? Аз сега съм 9 клас и миналата година бях в подобно положение. Познавах 4 момчета. 2 бяха преди в съседния ми клас и 2 в моя. Първите дни с почти никой не говорех, но после се сприятелихме. И днес цял ден обикалях с 2 от тях центъра :)
Не се притеснявай, още не си почнала наистина училище дори!

П.С: В моя клас нямаше момиче, което да не познава друго момиче от класа. Само аз бях.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cde1c1a2c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Повечето са се запознали във facebook и са си организирали среща, ти нямаш - как искаш да те поканят? Едва ли са знаели, че съществуваш.
В началото винаги е трудно, но лека-полека ще си намериш и ти приятели. Ама недей само с нагласата колко са смотaни, студени и т.н., и да се цупиш без да ги познаваш.
Айде горе главата!:)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6ac5ba8cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Предполагам, че повечето са учили заедно преди и поради тази причина се познават. " - Мила и аз бях така в гимназията, спокойно. Почти всички в класа ми се познаваха и бяха учили заедно преди това, само аз, едно момиче и три момчета бяхме 'новото попълнение'. Отначало ще ти е кофти , докато свикнеш и докато си намериш приятелки. Не се изолорай сама - отиди при тях и ги заговори. Все ще намериш обща приказка с някой. Успех!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f0b354c569
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Завърших преди цели 4 години, но още помня първия ден в гимназията. Знам точно какво изпитваш. Съвет: направи си фейсбук и се опитай да се сприятелиш с поне едно-две момичета още първите дни. Иначе рискуваш да прекараш тези пет години в самота и което е още по-лошо - най-вероятно пренебрегвана и дори подигравана от голяма част от тях. Не ти го казвам, за да те огорчавам или плаша, но в повечето случаи такава е реалността. Знам, че е трудно, но опитай да се нагодиш по някакъв начин и то още сега, в началото. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3dba1894e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрасти! И аз съм заек в столичното 133 СОУ (руската гимназия).
Първо, успокой се! Гарантирам ти, че не са те изпуснали нарочно - ние също организирахме среща по фейсбук, а на самия ден се появиха деца, които нямат профил или просто не са знаели. Ние се организирахме с тези, с които успяхме да се свържем. Щом не са те поканили, просто не са успели да те открият.
Във випуска има около 5 деца, които са учили там от самото начало, и не забелязвам да общуват само един с друг. Всеки е отворен към нови запознанства, стига просто да си готова да поздравиш и да кажеш името си.
Разбирам наистина добре как се чувстваш, тъй като винаги съм била срамежлива. Но този път реших - тук никой не ме познава, не знае каква съм - това е единственият шанс да променя нещата. Сложих една нахакана физиономия и се опитах да говоря с повече хора. Първоначално беше трудно, всеки път, щом усетех, че съм казала нещо не на място, започвах да нервнича и да забивам нокти в кожата на ръцете си от притеснение :Д.
Но знаеш ли какво - ДА НЕ ТИ ПУКА! Дори и да не те харесват, колкото ти се иска. Дори и това, което казваш, да не звучи на място. Ти имаш право да си там, колкото и те. Никога не прави грешката да ставаш нещо, което не си, само за да бъдеш приемана. Не си заслужава. Говоря отчасти от личен опит, но най-вече от многото такива случаи, на които съм станала свидетел.
Понякога е по-добре да си сама за известно време, отколкото с хора, които не са окей с това, което си.
Поздрави и успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 856c047078
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   #1 е прав/а. Наистина е рано. Дори и част от тях да са учили заедно, едва ли са били всички, така че и на другите им е било неловко сред непознати и са се сдухали.

Никога не ми се е налагало да минавам през това, понеже в осми клас продължих в същото училище, в което съм още от първи (Италианският лицей).

В началото на осми клас (тоест миналата година) познавах повечето хора - някои бяха от стария ми клас, други от съседните класове. Познавах и повечето учители, някои ми бяха преподавали и преди. Все пак се притеснявах как ще се впиша, защото не бях сигурна в избора си на паралелка (не бих казала че математиката и физиката ми идват отвътре). Е, вписах се повече от добре, в добри отношетия съм с всички от класа ми, сближих се с хора, с които за предните 7 години и две думи не си бях разменила. Справям се гое-долу с физиката и математиката.

До осми клас почти всяка година сме имали по някой нов ученик и повечето се вписваха добре, винаги сме се държали приятелски с тях и сме старали да им помагаме да се адаптират.

В осми клас имахме само едно ново момиче. Представям си какво й е било на нея - нов клас, в който всички се познаваха, а тя не познаваше никого. Беше се запознала с няколко човека по фейсбук, беше се срещнала няколко пъти с един от моя клас и той я беше развел из училището. Беше ходила и на уроци по италиански (ние учим от втори клас, но чак от осми ке изучава интензивно).

Преди да започне учебната година, през септември двата осми класа имахме 10-дневен лагер на морето, на който учехме италиански. Беше супер, защото там се опознахме, а и имаше хора както от стария ми клас, така и от другите. С някои щях да бъда в новия, с други - не.

Бяхме развълнувани за новата ученичка. Три от "групички те" предложиха да я вземат в тяхната стая, за малко да се сбием при кого да е. :D

Всички се сближихме с нея само за няколко дни. В началото беше по-свита и срамежлива, много миличка с всички, но бързо се отпусна, та чак си "показа рогцата". :D По едно време нашата "групичка" се беше настроила срещу нея и проучвахме каква е била в старото си училище и крояхве планове как да я изолираме от всички. :D Това отмина бързо и след това с най-добрата ми приятелка се сближихме много с нея, сега ни е много близка.

Незнам как е във вашето училище, но се надявам всичко да е наред. Ще мине малко време, но ще се отпуснете, и ти, и те. Успех и пиши как вървят нещата. :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8a2dee74e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   По-добре така.Ако никога не те заговорят ги остави и не им обръщай внимание,ако те заговорят бъди добра и им отвръщай.При мен е по-зле,защото се заяждат с мен и аз направо полудявам и ме изкарват извън релси и треперя от нерви ,така че по-добре да не ти говорят и да не те забелязват,поне ще ти е спокойно ,че няма да ти викат и да те бият.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4eb7ebae0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ще ти трябва време докато се опознаеш със новите си съученици и да свикнеш с тях :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 122a2c2642
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Особено щом си момиче. Бас ловя, че си чаровна. 100% ще се сприятелиш с класа си. =]

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 10db0656a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   При положение, че нямаш фейсбук а те със сигурност там са се уговорили за срещата, защо ти си кривата? При положение,че не те познават и нямат никакви данни за тебе (телефон, адрес) и хоп те са ти виновни.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d5d3012ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Момиче , било е сигурно защото както каза нямаш фейсбук и не си се запознала както тях . Сега ти е времето , точно от днес нататък всеки ден общувай с тях , все ще си допаднеш с няколко човека , станете компанийка , дори си направи фейсбук . Аз в 8 клас направих ужасна грешка , точно като теб бях ужасно срамежлива , другите някои се познаваха и си говореха повече , а аз бях по-затворена , нямах фейс и аз и единствения контакт , който поддържах с повечето от тях бе този в училище , а извън училище никакъв и през всичките 5 години ме мислеха за много срамежлива , стеснителна и т.н , иначе всички виждаха че съм умна , уча си , мила съм и т.н. , но ме виждаха по-стеснителна отколкото бях . Разбира се , нямаше човек от класа който умишлено да не е поканен на събиране , но за някои целия клас си имаше единодушно мнение - не бъди този някой който един вид се цепи от колектива . Бъди по-отворена , общувай , смей се , опознай ги , излизайте след часовете , пишете във фейса след като си направиш и бъди себе си . Успех :)

П.П. Аз завърших миналата година и въпреки това което споделих (така бях в 8 клас де , следващите години се поотпуснах ) времето мина ужасно бързо , имахме невероятни моменти заедно и ми липсват . Иска ми се пак да съм в гимназията . Бих ги изживяла отново , дори щеше да бъде по-суперско защото знам каква да бъда и каква да не бъда :)

Всичко добро

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fb06528293
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз бях същата даже се заяждаха с мен но вече 9-ти клас всичко се оправи сега съм 10-ти и се радвам че съм в този клас първата година повечето случаи е гадно , но спокойно ще се оправят нещата :*
Лили

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7f85878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   1. Не е нужно да изкарваш цели 5 години с тях. Винаги можеш да се преместиш, как ще бъде в друг клас вече не се знае
2. Да не се заблуждаваме, никой в днешно време няма изгода да е мил с някого. Щом не са те заговорили, може би наистина ще станеш аутсайдер. Такъв съм и аз.
3. Опитай утре да си намериш някаква приказка с тех, поне с някои, защото аз не го направих. И аз съм срамежлив, чаках те да ме заговарят и сега сме си меко казано очуждени. Днес едно здрасти не си казахме дори. Въпреки всичко ти пожелавам успех с бовото училище и само хубави моменти!

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5fa4c7147f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Няма от какво да се притесняваш, ще си намериш приятели. И аз бях така днес ама се намерихме с две момичета тъй че се стяягай и да не ти пука се ще намериш някой ;).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 265b361caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Как ги прецени за няма и 2 часа :Д Дай им шанс. Поне една седмица ще ви трябва, за да си запомните имената и да се опознаете. И аз не си харесвах класа в началото, не мога да кажа, че го харесвах и в края (с изключение на няколко човека), но пък си беше моя клас. Стига да не си в някакво забито и строго даскало всичко ще е наред. И е време да разчупиш леда и да си направиш фейсбук. Не е страшно.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a750535c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз пък в бившия ми клас бях аутсайдер, обиждан и подритван от всички. Преди година станах осми клас и влязох в гимназия. Сега съм девети клас и съм приятел с много хора от класа ми, макар че не ги познавах. Ти направи първата крачка, ако не те заговарят си намери някой с общи интереси и се запознайте. Същото е, като при това да предложиш на момиче- ти действаш пръв. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3fc274ac4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

25.   Ха-ха, е много си яка - няма що! Може би е трябвало да дойдат и поклон до земята и шпакла да ти направят?!
Сигурно си свикнала 90% от вниманието на хората да е в тебе, и ако някой се разсейва да му "дърпаш ушите"...
Осъзнай се! Не си център на Вселената! Галактиките не обикалят около теб! Ти трябва да се бориш за вниманието и уважението на другите, а не те за твоето!
Тепърва ще се показваш и доказваш в този клас, какво си мислиш...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 64e29a88ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Аз бях по - зле, защото се преместих в нов град и абсолютно никой не познавах. Бях аутсайдера отвсякъде. Никой не се пробва дори да говори с мен. Опитах и аз, но се оказа че съм им скучен. Мина известно време, заобичаха ме всички, но заради срама ми все още леко аутсайдвам. Всички си говорят, а аз си ръчкам в телефона. Вече 2ра година съм там.
Само да отбележа, момче на 15 съм.

До номер 25. Не е нужно да я съдиш или да си толкова груб/а. Наистина много е гадно, като си срамежлив.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 83ccf2bc01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   ще свикнеш споко

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b0f15da9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Направи си фейсбук. Запознай се с 2-3ма отначало, които изглеждат най-отворени към нови контакти. Виж кой прилича на теб като типаж и така. Ако не са яки - записваш курсове, тренировки и си намираш приятели там. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d1c55e9e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Моят клас пък (от 5 до 7 седми клас) беше ужасен - никой не дружеше с мен, всеки ме избягваше и всички ме нехаресваха, но в новото училище е идеално! Вписах се и госпожите са много готини а бе с една дума клас мечта! Съчувствам ти, но преувеличаваш това което са направили нищо не означава!
Бъди смела! Момче на 14 години от Пловдив!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 262438d307
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Аз пък ги заговорих на първия учебен ден, но на втория вече се чувствах като аутсайдер. Повечето от гимназията се познават, само аз не познавам ПОЧТИ никой. Ще свикнеш, спокойно.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8b71d27621
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Познато. Не се разстройвай от случилото се. От доста опит мога да ти кажа, че 90% от хората са темерути и затворени. Не защото нещо им има психически, а поради обикновен мързел. Повечето хора предпочитат да общуват с хора, които познават, вместо да се запознават с някого тепърва. Това може да е лошо, добро - няма значение. Няма да слагаме етикети сега. Сега просто го приемаме каквото е и действаме.

Това, което трябва да направиш е да приемеш факта че хората са си малко темерути и да преглътнеш гордостта си или срамежливостта си и да търсиш ТИ контакта, вместо да оставяш тази работа на тях. Бъди активната, разпитвай ги, опознавай ги и след време ще видиш че ще те приемат. Просто трябва да те опознаят.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 25f5a108c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Е направи си един фейсбук тогава. Как искаш да те намерят преди да тръгнете на училище? Направи си, сложи една снимка там на профила и малко инфо и влизай от време на време. Това, че ще имаш фб не значи, че трябва да влизаш всеки ден.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9f6807dd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Кой та кара да са местиш...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 14f0b08fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Там, където съм аз (чужбина) никой и нищо не може да направи действие без разрешението на учителя, а хората в моя клас са супер добри и не псуват :). Проблема е, че няма контрол в българските училища, а това води до такива хора с развалени действия. Ако имаш възможността да си в чужбина ще видиш какви са хората и разликите. При възможност бих останал тук за много време. Иначе се надявам някой ден да срещна и българи, за да си вземем едно питие и да си говорим на дълго и широко.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 14f0b08fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Като има някой фейсбук мислите ли че ще има повече приятели? Аз си мисля, че не това е проблема. Всички много добре знаем, че рядко се срещат нормални хора, които не ти хвърлят камъни, когато се обърнеш. Авторке съветвам те да говориш със тях, ако видиш, че не са за теб просто се обърни. ---Ангелчето---

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker