Най-добрите ми приятелки ме дърпат надолу! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Най-добрите ми приятелки ме дърпат надолу!
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1975 пъти
Здравейте, да аз съм от онези ученички които искат да постигнат нещо и учат, но приятелките ? я спират. Не точно спират, но разсейват и то доста. Добре, нека да започна с факта, че стоим заедно във ВСИЧКИ часове (аз не искам, но те искат). Когато аз си пиша каквото трябва те ме бутат за да препишат от мен или за да ме занимават с поредната глупост която не ме вълнува и са забравили да ми кажат в някое от междучасията. Когато аз им обръщам внимание, те ме разсейват, а когато не им - пак ме разсейват, замерят ме със бележки на които пише нещо, говорят ми, сръчкат ме и други докато не им обърна нужното внимание. Това е най-малкия проблем. Те закъсняват за почти всеки час тази и миналата седмица и после ми дърдорят какво съм пропуснала, докато съм учила, а не съм се забавлявала с тях (да пуша цигари и да се свалям на по-големите? Извинявам се, но предпочитам без забавления, ако са такива! ТОВА НЕ Е ЗАБАВНО, А ИЗЛАГАЩО!!! ), нарочно забравят учебниците си и ползват моя, това е нагло! Започнах да се разсейвам заради тях и дори ме изпитаха по география защото говорех с една от тях в час! Учителката ми по музика напълно отвори очите ми, когато ме задържа след часа и ме попита каква ми е работата с тях! Добре, тя също е забелязала, че те ме дърпат и не съм само аз! Разказа ми, че е видяла тях двете да пушат цигари по време на час в коридора на училището и, че те ми влияят зле и скоро може да започна да правя глупости като тях. Помощ! Те са ми единствените приятелки в това училище и не мога да ги зарежа просто така! Дайте мнения и съвети какво мога да направя, ако може, много ще съм ви благодарна!
–Ученичка от 7-ми клас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: b93b5bff84
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Плашещо е това, че ги наричаш свои приятелки. Дръпни си 15-20 песнички на телефона, вземи си слушалките и си готова.. Колкото до тях, ако мислиш, че в цялото училище те са ти единствените приятели отново ще те посъветвам да ги оставиш или игнорираш. Сама го каза - искаш да постигнеш нещо
късмет

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 567e5d5abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това не са приятелки! Дори не знам как си мислиш, че са ти такива!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6ed074d898
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако не намирате общо забавление или общи теми на разговор как въобще сте станали приятелки? Твоята история ми напомни за моите ученически години и едно лято, през което трябваше да пишем анализ на книга на английски и звъннах на една "приятелка" да сверя дали го правим по един и същ начин, а тя ми каза " Абе, да знаеш как се махат смучки, защото ще ходя на море с майка ми след две седмици и не вярвам да са минали до тогава сами? " Та... иначе беше забавна, имахме една- две общи теми на разговор и някои сходни интереси тогава и бяхме приятелки. Когато завършихме поехме различни пътища в живота и не сме се чували от тогава (4 години). С други думи- ако тези приятелки са ти интересни в свободното време и измислиш начин да не се разсейваш в час от тяхното присъствие запази ги като познати- човекът е социално животно и има нужда да контактува с различни типове хора. Пък след като завършите- каквото стане. Когато отидеш в университет ще срещнеш хора на по-високо ниво от теб, постигащи повече успехи, които ще те дърпат нагоре. Ще срещнеш и такива на по-ниско ниво, които за разлика от училище, в университета няма да са от готините и ще служат за повдигане на твоето самочувствие.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9000973932
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Някак си не ми пасват в определението "приятелки", по-скоро бих ги нарекъл "лепки". Игнорирай ги. Гледай си твоя път и го следвай.
Ако те е страх, че ще останеш без приятели - да не ти пука, дори и да се случи - ще е за кратко и бързо ще си намериш истински. Приятели, които да те разбират и с които наистина да имате нещо общо.

Не им се връзвай на тия патици и успех!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 451d1d45f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей, мила!
Съгласен съм с номер 1. Тежко е положението за хората, които искат да постигнат нещо. Ще ти дам няколко дъвета като допълнение към казаното от номер 1.
Първо си изясни защо ги наричаш приятелки. Ако смяташ, че са такива, защото си говориш с тях и с никой друг, или през междучасията си с тях, то тогава те не са ти приятелки. Приятелят е човек, който те разбира, който те подкрепя, а не ти пречи. Той не се подиграва и не те спира да си гониш мечтите.
Поговори с тези момичета и им обясни, че искаш да учиш и през часа не желаеш да те занимават и да ти пречат. Предполагам, съдейки по историята ти, няма да те разберат и ще те зарежат, но щом искаш да учиш не ти трябват котви, ако ме разбираш. ;-) Помисли какво биха казали родителите ти за общувнето с момичега, които пушат и ти пречаг на нормалното развитие. Ще си намериш средата, в която да си щастлива и да можеш да учиш без притеснения. Ти си седми клас и сега ти предстои кандидатстване в гимназия. Постарай се да те приемат там, където искаш. :-)
Тежко е да си интелигентен в общество на ... :-) Не са много хората като теб.
Дръж се! Успех!
Дано да съм помогнал. СаМоТнИяТ ВоЙн

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bb6df68abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Отдръпни се от тези приятелки. Аз също преди имах приятели , които ме дърпаха назад с успеха , но като се махнах вече разбрах , че това е било загуба на време и можеше да науча нещо повече.
Цигари? Да тези ''цигарени групички'' най-много бяха/сега са в дъното.
Поправи си грешката , защото все още е възможно!!!!
Бъди по-умна от тях и кажи , че не искаш да се занимаваш с тях , защото искаш да се развиваш в бъдеще , а не да живееш в мизерия
(това как ще го приемат не е важно , но очаквай след време нападки)
Ще кажа за последен път , че приятелите не са вечни и никога ,ама никога не трябва да им вярваш на 100%.
Това ти го казвам от опит , а ти дано вземеш правилното решение.
**Sunny Day**

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0fd975e3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изтърпи до края на 7-ми клас, после ги разпитай къде ще кандидатстват и не бъди в един клас с тях. Казвам да изтърпиш, защото не е работа и човек да е сам, от личен опит говоря.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4133c53efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това не са приятелки, и аз имах една такава "приятелка" преди 2 години, тогава бях 7 клас. Заради нея започнах да псувам и да изкарвам ужасни оценки... Добре че се осъзнах навреме, пък и тя си намери едно друго момиче за приятелка, сега това момиче постоянно я кара да прави това, което тя иска :D Скоро се видяхме и разбрах, че вече пуши и пие и почти не влиза в часовете... Смятай. И ти препоръчвам да се оттървеш от такива "приятелки"

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1e3e872c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мила, не вярвам това да са единствените момичета с които можеш да си говориш, за това бавно, бавно се опитай да ги отдалечиш от себе си. Защото определено не ти влияе добре това приятелство. Не казвам да си груба, просто постепенно спри да се занимаваш с тях. Когато те канят да излезете, си измисли някакъв повод да откажеш, ако в час те разсейват-прави се, че не си разбрала, че искат да говорят с теб и така. Щом дори учителите са почнали да се тревожат за теб, явно са видели, че ти не си като тези момичета, но ги е страх, че ще станеш същата. За това просто сведи контактите си с тях до минимум и учи сериозно, защото си написала, че си в 7 клас, а тази година ти е много важна ако искаш да кандидатстваш в друго училище и не трябва да позволяваш точно сега да ти падне успехът. Та пак ти казвам, не бъди груба, не се карай с тях, но уж случайно стани страшно заета, така че да спрат да те канят. Като 5 пъти им кажеш, че нямаш време за кафе, защото (измисляш си някаква причина) накрая ще спрат да се занимават с теб и ще те оставят на мира. Единственото лошо е, че могат да почнат да разправят разни глупости по твой адрес, ама да се надяваме, че това няма да се случи и няма да се усетят, че умишлено ги избягваш. А колкото до това, че няма да имаш приятелки, о не се тревожи. сигурна съм, че в цялото училище има поне едно момиче, с което да се сприятелиш, просто до сега си била твърде заета с тези момичета и не си обърнала внимание на другите. А и ако кандидатстваш, догодина ще си в ново училище и с нови хора и съответно ще си намериш нови приятелки, които няма да ти пречат да учиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a2827ec5f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №7. ''Казвам да изтърпиш, защото не е работа и човек да е сам, от личен опит говоря'' Да, ама като си провалиш живота с тези приятелите няма да ти донесат пари за сметките нали?

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b3553af51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря за това, че спряхте вниманието си на историята ми и, че отделихте от времето си, за да ми помогнете , въпреки, че не се познаваме! :) Днес говорих с другите момичета от моя клас, с които по принцип бяхме на "Здрасти! Какво правиш?". Леле, те са се променили, и то към много добро! Говорих с класната относно този проблем и смяната на мястото ми и вече в часовете стоя в с В. или Д. Споделих също с майка ми и баща ми, които ми казаха, че аз вземам това решение, но също, че не би било добре да общувам с хора които са "на моето ниво" (т.е не са час от "цигарените групички", учат и не са в училище за да "хойкат" из коридорите, просто за да им мине времето). Оказа се, че със съученичките ми имаме доста повече общо от преди, всички се разбираме и можеш да им споделиш нещо от както се махна Г, която ги беше променила доста. Всичко се развива добре за сега и се надявам така и да продължи. Смятам утре да изясня на Д. и В. защо се отказвам от излизането с тях иии се надявам, че ще го приемат добре и няма да спорим цял ден за това, както с една друга бивша "приятелка". Отново благодаря на всички! :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e16fc233f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това трябваше да го кажеш на тях, а не на нас. Просто ги зарежи! Нямаш работа с такива като тях! Хората са казали "по-добре сам от колкото в лоша компания" или "с какъвто се събереш такъв ставаш" Пак ти казвам, ти не си като тях /все още/ и ако не искаш да станеш като тях знаеш как да ги оставиш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fde7326740
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   По-добре ги зарежи по-скоро, защото 7ми клас е много важна за теб година - предстои ти кандидатстване и ще си развалиш успеха с това тяхното разсейване... :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker