Сякаш някакъв инстинкт за самосъхранение ме спира да прекрача поставена граница... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Сякаш някакъв инстинкт за самосъхранение ме спира да прекрача поставена граница...
преди: 14 години, 1 месец, прочетена 3241 пъти
Преди време, както всяко едно хлапе навлизащо в по-зряла възраст, виждайки живота от различни ъгли се влюбих за 1-ви път. Бях 7-ми клас, когато имахме изобразително изкуство и се запознах с въпросното момиче. Тя е с една година по-възрастна от мен и в този период от време беше 8-клас. Причината за присъствието и не ми е ясна, но седна до мен и започна да рисува.

Аз обичах да рисувам и точно това правех. Последва похвала от нейна страна за старанието ми и запознанство... И тя обича да рисува. Може да се каже, че станахме приятели, но никое момиче не се беше отнасяло толкова специално, както тя се отнасяше с мен.

Милото и любезно държание от нейна страна в продължение на цялата учебна година ми създаде впечатление, че няма по-мило и добро момиче от нея. Неусетно се влюбвах и заобикалящият ме свят въобще не ме късаеше. Виждах само нея. Никога не бях изпитвал подобно нещо и реших, че е възможно просто да отшуми и ще ми бъде отново само приятел.

Цялата лятна ваканция не поддържахме никакъв контакт, а аз все повече и повече се вманиячавах и непрекъснато си мислех за нея. Едва изтърпях да започнем училище на 15 септември, за да я видя и прекарвам максимално повече време с нея (нямаше интернет във всеки дом,както днес да се разберем по скайпа и да се видим).
Бях единственият ученик, който нямаше търпение да свърши ваканцията:)...

Най-сетне започнахме училище и аз веднага и поисках плахо телефонния номер и я поканих на кино, а тя взе че прие поканата ми с усмивка. Веднага след приключването на тържеството купих 2 билета за наи-продължителният филм, който го излъчваха и се уговорихме за среща. Бях най-щастливото момче, което имаше среща с най-милото, добро и красиво момиче... 1/2 час преди прожекцията я чаках на уговореното място, но нея я нямаше....

Реших, че се е случило нещо важно и не е успяла да дойде, но все пак, за да бъда сигурен чаках пред киното до края на прожекцията.... Разбрах, че не е имала възможност да дойде, но предложи пак да излезнем и отново бях щастлив и изпълнен със сигурност, че и тя ме харесва.

И отново чаках безкрайно, но този път не се здържах и се разциврих на центъра на града. Бях изцяло пленен и се надявах, че пак се е случило нещо. Обади ми се да ми каже, че си е намерила гадже и ще излезем друг път...

От този момент ме отбягваше и се правеше, че не ме познава, а аз се съсипвах от мъка, че не ми даде възможност да и разкрия чувствата си. Навярно изглежда глупаво и смешно, но всеки приема и изживява по свой начин случващото се с него.

Дори и не забелязвах останалите момичета. Не успях да се преборя със себе си до завършването си, когато се запознах със сегашната си приятелка. Сега съм 2-ри курс и от близо две години сме заедно, но нещо ме спира да се влюбя така силно, както се бях влюбил преди.Чувствам се виновно, защото приятелката ми е прекрасна личност и го заслужава най-много, а не си позволявам въпреки, че и имам доверие и искам.

Обичам я, но все едно инстинкт за самосъхранение ме спира да прекрача поставена граница. Мислех си, че с времето ще забравя всичко преживяно, но не...

Въпреки всичко се радвам, че имаме прекрасна връзка и мога да вярвам отново. От това, което ми се случи се научих още по-добре, че трябва да ценим хората, които ни обичат и заслужават да им отвръщаме най-малко със същото.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 1 месец
hash: 9b18c2955e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво да ти кажа, така е, появява се една жена "прецаква нещата" и после всички жени в живота, след нея и обират негативите!

На пръв поглед доста детска и банална постъпка, но за съжаление е оставила много горчив спомен у теб, за това трябва ли да се вярва на жените. И си прав за това, че всеки изживява случващото му се по различен начин. Явно ти имаш по крехка душевност.

Дали някога "ще прекрачиш границата"? Едва ли! Просто с времето ще се отпуснеш и малко по-малко ще позволиш чуствата да вземат превес над логиката, над подсъзнателното. Винаги ще има едно недоверие обаче, някъде там дълбоко заровено в съзнанието ти и предимно ще излиза на повърхността в тежки моменти. Така са устроени нещата...

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: e8ba596b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е един от феномените наречени "първата любов". Чувствата, които изпитваме по време на първото влюбване в повечето случаи се помнят доста дълго време. И аз имах подобно преживяване с едно момиче, котато бях на 16. Не знам дали е точно инстинкт, но определено това чувство си е намерило място в сърцето ти и не иска да си тръгне. Трябва да продължиш напред. Трудно е и мъчително, но ще я "преживееш". Пък и да ти върже тенекия два пъти в центъра пред киното никак не е приятно. Не се кахъри ами горе главате, живота продължава.
FerNando

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: d6d3b794b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен, тази граница си я поставяш само от страх, да не би отново да изпаднеш в положение, в което ще седиш и ще чакаш и никой няма да дойде. Отърси се от тези спомени, виж, че момичето до теб те обича и се хвърли във връзката. В крайна сметка, не може цял живот да се криеш и страхуваш, що за съществуване ще бъде това? Трудно е да се бориш с миналото, но понякога трябва, за да наредиш добре бъдещето си. Успех!

mosh

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 3ec4390d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всичко пореда си, няма нищо ненормално в това което казваш.Преминал си през изпитанието на т.нар. платочниеска любов,почти винаги не споделена.Следва опити за реална връзка и по-трезво отношение към нещата.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 96430811c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Стана ми адски тъжно, съжалявам, че така си страдал, но....така било писано. Може и да е за добро, дано преудолееш напълно разочарованието и да отдадеш заслуженото на сегашната си приятелка! Ж.

 
  ...


...
преди: 14 години, 1 месец
hash: b2f43dbe1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам дали ще ти помогна, но ще ти споделя, че и на мен се е случвало подобно нещо.Но може би с по-голяма какичка :)

Тя беше 8 клас мисля, пък аз бях 5 или 6.Срещнахме се на олимпиада по математика, където не спирах да се правя на маймуна.От тогава тя ме имаше за "сладурче", пък аз известно време не обръщах внимание, докато не прочетох в някъв лексикон (на шега или не?) че ме била харесвала.И точно тогава здраво прилапах :) Самата мисъл, че "кака" те харесва някак си те прави горд, хехе :)

Няма как да опиша какъв кураж ми костваше един ден след училище да я заговоря и да я поканя да гледаме филм.Е, отряза ме но поне не се разциврих :) И от тогава спря да ми обръща внимание.Може би наистина се е шегувала :)

Сега вече съм на 20 и често я виждам в градския транспорт или маршрутката, но тя или не ме помни или се прави, но вече няма значение.

Ами кво да ти кажа.Явно при теб тая случка е оставила "траен белег" (звучи изтъркано, нали?) в теб.Пък и хората са казали, че първата любов не се забравя.
Жени много.Просто трябва да намериш подходящата ;)



*Syndrome

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker