Ще се проваля на матурите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ще се проваля на матурите
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 3177 пъти
Здравейте. Тази година съм 7 клас и както може би всички седмокласници ужасно много се притеснявам за матурите. Имам среден успех, около 5 като цяло, не съм от най-умните, нито от най-глупавите. Мноого се притеснявам за матурата по математика. Проблемът идва от там, че искам в математическа гимназия (с информатика и английски), но честно да ви кажа нищо не разбирам по математика. За сега удържам положението някак, 5-ци, 4-рки, преписвам оттук-оттам, ходя на консултации.. Но на матурата повече от 5 сигурно няма да изкарам и сигурно толкова и ще имам за годината. По български съм много добра, само 6-ци имам, по английски също.
В паралелката, в която искам миналата година най-ниският бал е бил 32, който аз посмъртно няма да изкарам. Вярно е, че в тази паралелка не се учи толкова много математика, а по-скоро английски и информатика, но матурата по математика ме притеснява много. Старая се да уча възможно най-много по математика, но най-често изкарвам 5-ци и 4-ки. Сигурно ще се запиша на някакви уроци..
Искам да ви питам - има ли възможност някакси да препиша нещо на матурата... И дали на второ/трето класиране може да ме приемат, ако имам по-нисък бал (30 примерно) ?
Моля ви, публикувайте историята ми, за мен е много важно , наистина много се притеснявам още от сега а и учителите само ни плашат... Надявам се да я публикувате :)
Лек ден и искам мнения и съвети :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1a033e59cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей,
аз също тази година съм 7 клас и математиката ми е зле, също като теб минавам с 3,4 или 5 най-много, а рядко в живота имам и 6, по чист късмет.. Минавам с малко преписване, учене 2 часа през нощта, или частни уроци.. Ще кандидатствам за езикова гимназия..

Просто трябва да си намериш човек- учител, който ще ти обясни задачите по твой начин, по свой начин, който възприемаш и който е лесен за разбиране за теб.
А и спокойно, математиката тези година в тези учебници за 7-10 клас е отвратително обяснена.. Пожелавам ти успех, ии първото нещо, което ти трябва е да имаш вяра.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: eeb223390e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не се притеснявай.. и аз като теб преди се притеснявах, но знаеш ли каква е истината?? учителите постоянно те плашат колко трудно щяло да е и ти се паникьосваш и почваш да се съмняваш в способностите си.. истината е, че точно на матурите нещата са адски лесни!! по-лесни от редовните контролни, който дават и поне на мен така ми се стори и един съвет- по спокойно!! недей още от началото на годината да се товариш с тази мисъл.. учи си каквото всички учат и накрая ще ти се стори лесно :) късмет и да не забравиш след матурите да пишеш тук как си се справила!!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: beedb31dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Тея матури ги изкарват някакви уникално сложни, но повярвай не е така. Аз миналата година бях седми клас и не бяха нещо плашещо както очаквах.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: beedb31dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По български и математика няма шанс да препишеш. По останалите предмети може и да имаш.. в нашето училище доста си подсказвахме на тях! Но не разчитай на това.. Пък и повярвай тези матури не са кой знае колко трудни. Аз се панирах адски много, но по време на матурите видях че е нямало за какво!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 45891eccf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Просто учи, не се отказвай и ще успееш.
XII

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: beedb31dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Учителите нас много ми плашеха за тия пусти матури още от пети клас. ВАЖНИ СА, но запази спокойствие, защото това е най-важното.
Продължавай да се трудиш и когато не разбираш нещо ПИТАЙ. Никога не се срамувай да кажеш какво не разбираш.. Аз направих тази грешка и си мълчах.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: beedb31dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От къде знаеш, че посмъртно няма да изкараш толкова? НЕ се подценявай толкова! Ако се трудиш ще видиш че прекрасни неща се случат.. Нека това да ти е цел тази година *и другата*. Винаги, когато си свободна седни и прочети нещо.. Още е началото на годината и имаш шанс да наваксаш пропуски, защото иначе след това става сложно.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5921d7e32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако имаш 5. 50 или повече по бел и 5 по математика си влизаш спокойно с 33 и повече бал. Не се предавай обаче по математика, защото не е толкова трудна. Запиши се на уроци при добър учител и ще я научиш. При българския е много субективно и така на мен ми взеха 3 точки от преразказа миналата година, които не можаха да обеснят защо са взети, но няма успорване- оценката е крайна. А при математиката получаваш ли правилно, описал ли си, няма как да ти вземат точки. На матурата е възможно да се препише, но зависи в какво училище си и какъв квестор имаш. По-добре не разчитай на това, а учи. А английския вьобще не влиза в бала за съжаление. Надявам се да съм ти помогнала и успех. :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f911df3ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От сега седнала да го мисли, абе вие добре ли сте?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d73a866578
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Първо учи си сериозно и забрави изобщо да преписваш, защото хванат ли те, направо ти анулират работата и е по-зле и от 2-ка. Второ, ако другите ти оценки са добри, те ще компенсират по-слабата оценка по математика и трето, не знам в кой град си, ама в големите градове е доста лесно да се влезе в хубава гимназия, защото вече всяко квартално училище има специализирани паралелки. Единствено се влиза по-трудно в няколкото тъй нар. елитни гимназии-Английските, Немската, Класическата... но иначе приемът не е толкова труден, защото реално има повече места от колкото кандидати. Това разбира се не ти е оправдание да не учиш сериозно, но няма нужда толкова да се шашкаш какъв ще ти е балът.
Ще се справиш! Само си учи съвестно и спокойно!

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9c682f8bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако имаш възможност се запиши на уроци, моя съвет е да ходиш при частен учител, а не на школа, но както си прецениш. И по-добре ходи и на уроци по български, въпреки че се справяш добре, ще успееш да научиш още много неща, които ще ти помогнат много. И това за учителите... опитват се да ви накарат да се стегнете. А относно матурите- не са чак толкова трудни (аз ги минах миналата година):) успех

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 73bf895f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Притесняваш се за матурата по математика - разбираемо. Но вместо да седнеш сериозно да учиш, ти се чудиш как да препишеш!? Слушай в час, пиши си редовно и старателно домашните и знанията постепенно ще се натрупат. Ако имаш нужда посещавай редовно консултациите. От курсове според мен смисъл няма - там ще ви говорят същото каквото ви говорят в час. Иначе да, може да се преписва, но това вече е краен вариант. Успех :)
*THG*

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b31d806bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм 8 клас сега. Много се притеснявах за матурите, но се оказаха супер лесни. Но ако си добра по български по - добре отиди в езикова гимназия. Ако математиката не ти върви, не виждам какво ще търсиш в математическа. Не знам дали имаш представа, но там задачите са по - сложни от тези на олимпиадите, така че не ти го препоръчвам, но все пак това е твой избор.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 065eac9478
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Вместо да се чудиш как да препишеш и дали евентуално ще влезеш на трето класиране, седни си на четирите букви и учи. Без да се постараеш няма да успееш.

Мога да ти препоръчам един страшно добър учител по математика - Иван Симеонов от СМГ. Има и съботни курсове (комбинирани с уроци по БЕЛ при Велкова, която също е стахотна), а мисля че дава и частни уроци. Проблемът при курсовете на Симеонов е, че ако не си добър попринцип по математика ще ти е много трудно, защото неговото ниво на преподаване е много високо. Иначе виж за частни уроци при него, това е най-страхотният учител.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9f1f5e7356
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Гледат само с колко си завършила по математика и БЕЛ както и двете матури по математика и БЕЛ. Така, че не се старай толкова много за другите предмети, а само за тези двете.. ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker