Обсебена от идеята за пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Обсебена от идеята за пари
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2324 пъти
Здравейте, на 16 съм и имам чувството, че вече започвам да се побърквам. Още от малка получавам каквото поискам, никога не съм била лишавана от каквото и да е, родителите ми винаги са карали най- хубавите коли и винаги съм се обличала в най- скъпите дрехи, но тази мания за пари не е нормална. На всичко гледам от матерялната страна. Винаги искам да ме виждат как слизам от хубава кола с хубави дрехи и да си казват "леле, техните колко са богати". Това естествено се случва, но вече, дори и на 16, не мога да си представя човека до мен да не е богат и да не може да задоволява нуждите ми, както прави баща ми с мен и майка ми. Тя не работи, а по цял ден е по кафетата, фризьорските салони, моловете и рестурантите.
Започвам да се плаша за себе си и знам, че това мое мислене не е нормално. Набили са ми от малка в глава, че нямаш ли пари значи си парцал и могат да те тъпчат, колкото си поискат. Но парите вече не ми стигат, започвам да искам още и още, искам всичките пари и дрехи, ставам саможивна и егоистична. И колкото и да ме е срам да го кажа, дори и анонимно, за мен човек беден ли е не е никой. Преди имах една по- бедна приятелка, но просто тя нямаше възможностите да прави това, което на мен ми се прави и съм свикнала да правя. Когато бях на 14 имах приятел с по- скромни финансови възможности и брат ми ми се подиграваше постоянно, че ще ми излезне име на бедна клошарка.
Моля ви, дайте ми съвет, как да променя това мислене, при положемие, че съм заобиколена само от такива хора? ! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 123c8d5da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наистина ли мислиш,че парите ще те направят щастлива?Според мен това е по-важно за един човек отколкото парите.То днес може да ги има, но утре не...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 927ae8b0d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, ти ме впечатли изключително много. Рядко се случва история от този сайт да ми въздейства така. Ти си едва на 16, а си доста по-осъзната от повечето възрастни.

Самият факт, че си осъзнала проблема е първата и всъщност най-трудната стъпка към разрешаването му. Психолозите, занимаващи се с регресия, казват, че такива хора в миналия си живот са били бедни, мислещи си, че парите, ще им донесат щастие. В настоящия си трябва да са богати, за да се убедят, че парите сами по себе си не носят щастие. Те са важни дотолкова, че с тях да си купуваме храна, дрехи и т. н., но от там нататък с тях може да се злоупотреби и те да започнат да работят срещу нашето щастие, без дори да осъзнаваме.

Но ти си го осъзнала. Родила си се в богато семейство, където парите са на пиедестал и се смята, че едва ли не без тях си никой. От малка ти е набивано това в главта. И въпреки всичко ти си се осъзнала, че не е точно така и то едва на 16.

Не парите те правят добър или лош човек. Още не се замисляш, понеже си млада, но утре-вдругиден ще умреш и никой няма да те е запомнил с това какви коли си карала и какви дрехи си носила. Всеки ще помни делата ти, хуманността ти. Такива хора като вашите не предизвикват особен респект у хората. Да, някои им се подмазват, защото зависят от тях, но това не е уважение. И ако не дай, Боже, стане така че вашите обеднеят, много бързо ще се убедят в думите ми. Изведнъж всичките им "приятели" бързо бързо ще си отидат.

Вашите няма как да ги промениш, приеми ги такива, това си е техният живот, но и ти не се влияй от тях.

Та сега към същността. Жена ми е мед. сестра и всеки ден ми разказва какви случаи е имало. Тя говори с хората, съчувства им, показва им човешката си страна. И изводът е, че има много богати хора, но болни самотни и какви ли не. В такива случаи парите просто нямат смисъл. Има хора, които казват "Бих дал цялото си състояние, смо и само да съм здрав и да живея още няколко години". Просто е трагедия. Да бе говорим, че има и деца, родени с малформации. Изобщо страшна работа. На тези хора и всичките пари на света не могат да им помогнат.

Съветът ми е, общувай с такива хора. В смисъл не богати, а болни, сираци и т. н. Виж другата страна на медала. Говори с тях като човек, интересувай се от пробелмите им, съчувствай им. Ако трябва им помагай и парично. Повярвай ми това е много по-ценно от това да си купиш поредния непотребен парцал.

Например във входа имаме дете на 2, което е родено с порок на сърцето. Трябват 10 хил. лв за операция, но семейството ги нямат. Ти имаш ли представа как искам да помогна, но и аз нямам такива средства в момента? Бих дал и последните си пари, дори ако се налага да се лишавам след това, само и само да помогна.

А ти имаш тази възможност, дори ти завиждам благородно за това. НО ако го правиш, не го прави, за да се изкараш голяма работа на гърба на хората в беда, нито за да чакаш да ти върнат услугата. Направи го просот, за да помагаш, без да очакваш, с чисто сърце. Това е много по-смислено от материални неща.

Ти сега искаш да ти се възищават, защото дълбоко в себе си, не се чувстваш полезна и допринасяща. И така искаш да компенсираш с пари. Това е дълбоко неосъзнат комплекс. Ти дълбоко в себе си знаеш, че това не те прави щастлива, но понеже в моемнта няма с какво да се гордееш, с нещо, което си дала ти на света, това ти е като убежище за липсата на смисъл в живота ти.

Но поне си започнала да го осзънаваш, а такива хора са малко и само това те прави достойна за уважение. НО и има много път да извървиш, докато станеш човек. Иначе си започнала доста уверено към пътя и доста в ранна възраст. Поздравления!

Ще чакам да пишеш развитието по темата след време. Дано да е положително и да не станеш поредната префърцунена копмлексирана и нищо не постигнала мутреса след време.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7d542490b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Все още си много млада. Знай, че поне веднъж в живота ще ти се случи много да искаш нещо, което няма да можеш да получиш дори и с всичките си пари - било то любов, щастие или живот за теб или за някого, който ти е скъп. Парите спомагат много за това човек да се чувства добре, но не са гаранция за щастие. Когато се сблъскаш с подобна ситуация и изпиташ разочарованието и безсилието и видиш, че някой друг няма и половината от твоето, но по своему е удовлетворен от живота си, може би тогава ще промениш мисленето си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d5f0048d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе, един хубав кютек ти трябва и ще ти мине бързичко.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 37eee97028
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Миличка, и Буда е бил принц! И него са го държали в златен кафез, криейки от погледа му гадната страна на живота... Но и той, както може би и ти, доброволно е решил да види нещата в истинската им светлина - да отиде сам в калта, да се помъчи, да поживее като последния бедняк и просяк, да се запознае с най-отрудените и живеещи в мизерия хора.
Тогава е дошло и Просветлението - осъзнаването на всичко, на основите на Битието, че и отвъд него.
Чети в тази насока, образовай се - имаш чудесни възможности да го направиш. Не ставай като майка си - това ще е един твой провален живот, едно жалко и безсмислено живуркане, макар и луксозно. Животът е да го усетиш с целия му студ и жега, с изпитания, със страдания - когато в теб бушува буря, независимо от гняв, ужас, болка, любов или радост - тогава си жива!
Материалното презадоволяване води до духовен упадък - не се поддавай! Точно обратното - използвай материалното си положение за отскок - да обиколиш света, да опознаеш различни култури, да видиш как живеят най-бедните и най-богатите, най-глупавите и най-умните, най-духовните и най-прокълнатите хора. Да пострадаш и да се повеселиш, да поплачеш и да покопнееш... Точно както е направил Буда.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ce1052dcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко е пари, но парите не са всичко.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e454e9692f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Еми пък на момичето просто може и да и е интересно пък и в България няма духовен живот или където и другаде да е по света - нужно е да си отрепка някак си. В българия няма обаче и материален живот сичкото е сиво. или бежово според модата уж. Иначе най лесния начин - махни си фейсбука и бам ще имаш духовен живот където да си киснеш в скуката.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d16102655c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На това му се вика : разглезено дете, но спокойно не си виновна ти, а родителите ти.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9c46e27006
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тая история е толкова фалшива, че чак ви се чудя... ПЪРВО да си богат не е проблем и никога няма да бъде, ВТОРО вие сте наивни. Трето модераторът трябва да публикува коментара ми, за да ви отворя очите и да не си губите времето.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: bd64efa983
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като за начало научи правописа, щото богата, ама неграмотна... Пише се рестОрант!

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 90b3f14ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Вместо да и пишете есета по 500 000 реда, които ще и втръснат още на петия ред и кажете гадната и отвратителна истина за това зло, наречено пари.

Заради парите, мила... може да си провалиш целият живот!!! Промени си мисленето и не слушай нито един от роднините си и семейството си специално по този въпрос.

Разбира се, не мога да ти кажа какво да правиш и не искам да ти налагам мнението ми, но се вслушай. Ако сега промениш начинът ти на мислене.

Нямаш си на представа колко е уникално да видиш и да знаеш човек колко е богат, но да държи на хората около себе си, на приятелите си, дори и да са бедни и да нямат големите финансови възможности. Ето това те прави човек!

Мисли и прави, каквото си поискаш. Няма да ти натрапвам мнението ми, но всичко, което си написала за семейството ти е потресаващо! И не нормално...

Поздрави, Узунов

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker