Моля да ми кажете дали е истина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моля да ми кажете дали е истина
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 3210 пъти
Аз съм момче 9 клас. Но мразя ужасно много химията. Причината е повече заради учителя. Той е от по старото поколение учители и е тотално изперкал. Твърди, че предмета му е най-важен и нищо няма да постигнем без химия. За бога аз съм в паралелка с чужди езици. В Америка нямаше да ми се налага дори да чувам за този предмет. Но не, тук е България и трябва да учим всички предмети. И за какво? Как ще се средуточа върху предметите, с които искам да кандидатствам, като през цялото време прекарва в страх от предмети като химията. Страх ме е да влизам в часовете му.
Някои приятели ми казаха да изям картоф за да дигна температура. Въпроса ми е: Наистина ли действа? и Има ли странични ефекти?
Благодаря предварително?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 860867538f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1во - това с картофа не действа и само ще си разбиеш стомаха. Освен това ти не можеш цял живот да бягаш от предизвикателствата, а трябва да се изправяш и да се бориш. Аз така бях с математика, но просто заседнах и учих повече отколкото за другите предмети и готово, а после дори учих Икономика в чужбина, което беше 90% математика. Никога не знаеш, какво ти предстои.
Химията иначе е важна, за да разбереш света, в който живеем и да не гледаш като теле в зеле при най-нормалните неща. Съвсем естествено е, че учителят ще си харесва предмета, иначе нямаше да му се посвети!
Ти не говори за Америка много преди да си ходила там. Аз често имам работа в САЩ и ти гарантирам, че има едни 20% от населението, които са страшно добре образовани и са на светлинни години от нашите висшисти (то и затова САЩ са толкова добре икономически), но останалите 80% са пълна скръб и не могат да сметнат 2 2- овчици, които се лесни за използване. Има огромни разлики в начина на живот и в разпределението на богатството, но това не им пречи, защото вярват, че всеки сам си е виновен за щастието или нещастието и са доволни и щастливи да имат един контейнер от дъски да живеят и да си купят храна и дрехи в изобилие - това са тези 80% от хората там - живеят според европейските стандарти като най-бедните и социално слаби хора в Европа, само че храната и дрехите са евтини и могат тук повече да си позволят от обикновенният бедняк в Европа, но нямат нито здравна застраховка, нито други елементарни неща, които за нас са важни и дори не могат да си позволят една пломба и си вадят в домашни условия зъбите.
В САЩ да имаш зъби си е лукс.
ТИ май искаш да си от простите 80%, но лошата новина е, че имат достатачно вече такива хора от Мексико и местните афро-американци. Тебе чакат американците!
Затова залягай над учебниците, ако искаш дори туристическа виза да ти дадат, за да видиш в реалност как живеят повечето американци - ами като бедните хора в Европа, а успелите и образованите живеят хиляди пъти по-добре от образованите и успелите у нас и в Европа като цяло. Затова и Америка привлича образовани и амбициозни хора, но не допускат вече обикновенни прошляци и дори томболата за Зелена карта е минало вече.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fdda61cbef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Номер 1. Това че не харесвам и не разбирам химията не ме прави глупав или неграмотен. Има хора, на които се отдава и хора, на които не им се отдава. Това е светът. И не можеш да ме обвиняваш за страха ми от химията. Не познаваш моя учител.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c67df757b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Жалко, че не можеш да изядеш нещо, да ти дойде акъл. Но НЕ. НЕВЪЗМОЖНО е да се сетиш, че можеш просто да кажеш, че ти е лошо и да си вземеш бележка от лекар. НЕ, трябва да си Айнщайн, че да се сетиш за тази ГЕНИАЛНА идея...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 860867538f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Авторе, това че вместо да седниш и да учиш, търсиш начин да се измъкнеш (не че има такъв) е достатачен - не съм казала, че си бил глупав или неграмотен, а че трябва да си седнеш на задника и да учиш по предмета. Няма начин да имаме талант по всички предмети - затова има и оценки, но дори и да нямаш талант и интерес към нещо можеш с усилия до 4 дори 5 да стигнеш, но не съм чула с картоф да се взимат контролни и да се изкарват добри оценки, а какво било в Америка не е част от проблема ти, защото не живееш там, но и там да живееше пак по същия начин се сортира населението на 20% образовани и 80% по ферми, в дървените колибки и гетата. Затова учи и ще сполучиш, а остави картофите за готвене, освен ако не искаш да анализираш химическия им състав.
ВСЕКИ е имал подобни учители, а най-гадните дори се пенсионираха, но мен ме хванаха разни, които бяха между наци-генерал и пазач в лагера в Белене. Такъв беше учителят ми по математика например -в над пенсионна възраст върл комунист (преди негов час си махкаха момичетата грима и си връзваха косите на опашки) - отгоре на всичко не си разбираше от предмета и не можеше да обяснява, но с много учене успях да скърпя 4-ка, дадох газ по другите предмети и по всичко, освен математиха имах 6.
Научете се да живеете с такива наща, защото животът е още по-жесток - на работа, по институции, в бизнес средата ще срещате непрекъснато такива хора и или се отказвате, или се борите. Средно няма - това е и разликата между бедните и пречупените хора навън и заможните и успели хора. Дори доброто образование и оценки са само част от борбата и нищо не ти гарантират. Щом един учител по химия може да те изплаши така, не те виждам как ще работиш някъде или ще имаш свои бизнес, където ще се сблъскваш с всякакви хора, повечето като учителя ти.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fdda61cbef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не трябва да си Айнщайн, за да се досетиш, че може и да имам причина да питам за картоф, а не да кажа на наще че ми е лошо. Не ми трябват философските ви разсъждения. Просто ми отговорете на въпроса. Ако няма да го направите, просто не пишете нищо

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fdda61cbef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Абе хора. Попитах ви дали има ефект картофа или не. Знам най-важните неща за химията ( по точно тези, които учим). Мога да ти изравня уравнение, знам химичните и физичните свойства на половината елементи, които ги има в учебника (само половината, защото не сме взели останалите уроци. ) Спрете да ми давате акъл. Имам си мозък и спокойно мога да разграничавам кое е полезно за мен и кое не. Преди да напишете коментарите си, прочетете онези 4 точки, защото не можахте до сега да изпълните нито една.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 860867538f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   КОНКРЕТНО тогава - КАРТОФЪТ НЕ ПОВИШАВА ТЕМПЕРАТУРАТА. Ако беше учил повечко химия, това трябваше да го знаеш - не можеш с просто нишесте (оснвоната храна на човека така или иначе) да си повдигнеш температурата на тялото.
Просто като не е готвен картофа, можеш да получиш стомашно неразположение, защото човекът не е крава и няма 5 стомаха да преработва подобна храна неготвена.
Пробвай - няма да умреш.
Температура се вдига само при инфекция и е много сериозна защитна реакция на организма, която е свързана с употребяването на много голямо количество енергия от тялото и само в спешни случаи се активира, а при яденето на неподходяща храна просто реагира стомахът или пък червата с разтройство например или желание за повръщане.
Ако искате да симулирате болест заради контролна например - най-лесно можете да си причините разтройство (с хлабителни хапчета от аптеката например) или да кажете, че имате ненормално главоболие, зъбобол - все ще ви намерят някой развален зъб, а главата си е ваша и само вие си знаете проблема, но пак казвам - ВРЕМЕННО решение е това и контролната си стои, изпитването си стои и няма къде да избягате - отложен проблем не е решен проблем, а и рискувате да ви хванат, че правите номера и тогава става страшно.
Иначе лошо няма - не всеки може и трябва да учи. Имаме нужда от хора с професии - готвачи, майстори, работници на машини.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b301b201d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За картофа е вярно, вдига се температура 37, 5, около час след изяждането, това ти стига да идеш при училищния лекар. Странични ефекти, не знам да има, това си е най обикновено видоизменено стебло на растение, не вярвам да ти направи проблем, ако не го правиш редовно.
По другата ти тема за химията, не става въпрос дали си грамотен или умен. Грамотност се получава до 4 клас и щом си в нормално училище а не в помощно значи не си и глупав, това води до извода че ако смисълът на обучението ти в момента е да докажеш, че си грамотен и не глупав, вече си го доказал/а със завършването на 4 клас.
Да не разбираш химията в училище, само по себе си, доказва единствено и само, че си мързелив и не си осъзнал, че в училище всички предмети са важни по равно. Физическото е важно толкова колкото езика, не се знае кои знания кога и дали ще ти помогнат в живота, но колкото повече си възприел като знания и можене толкова по подготвен ще си. Аз например учих и език, ходих и на частни уроци, твърдя че знам добре езика, но засега в живота точно този език не ми е нужен, трябваше ли да не го уча? Имам добър немски, но работя с руснаци.
Знам какъв ти е проблема изтървал си /претупал си/ 7 и 8 клас химията и сега ти се вижда като нещо чудовищно. Ако отделиш 5 дни от коледната ваканция, по 3-4 часа на ден, да изгледаш и да се мъчиш да разбереш клиповете по химия на "уча се" за 7, 8, и началото на 9 клас ще бъдеш бъдещия любим ученик на изперкалия учител. Химията в учебния материал не е кой знае какво. Ако те бива в езиците /помненето на чужди думи/ с малко математика ще чатнеш лесно как стоят нещата в химията. В клиповете на уча се всичко е обяснено просто и ясно, не е задължително да си много умен за да станеш на ти с учебния материал.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b301b201d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Сега да информираме многознайкото под №1, 6, 9.
От суров картоф ще получиш температура, ЗАЩОТО макар че съдържа около 25% скорбяла /нишесте/ той като стебло на растение съдържа и токсини, в точност в картофа глюкоалкалоиди. Гликоалкалоидите в по големи количества могат да предизвикат главоболие, гърчове, диария, а в отделни случаи кома и смърт. При готвене над 170 C те се разрушават, но един суров картоф може да стресира организма Ви и да Ви вдигне температурата. Ако изядете над 1кг сурови картофи може да се притеснявате за живота си, но не от проблеми със стомаха, а от проблеми със черния дроб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 13bdc0fa09
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

12.   Побелявaт сливиците и гърлото , симулирa aнгинa. Товa е номерa с кaртофa , но не вдигaш темперaтурa.
Друг вaриaнт дa " избягaш " временно" , с борови бодлички дa си нaбодеш м/ у пръстите и ниско долу коремa , минaвa зa крaстa;)))
Също дa се обaдиш и кaжеш че , имaш въшки.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f199954b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   За температурата, гледай да не те видят и разтръскай термометъра на другата страна :D

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 73554b8d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Забога, 9 клас си, не си 3 или 4, ако не ти се влиза в часа просто не влизай, защо е нужно да си измисляш някакви болести?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5624eb0f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Добре, да приемем, че в 9 клас химията ще я избуташ с картофите, но какво ще правиш в 10-ти? А в 11? Сега като се сетя какви неща имаше и по биология, кръстосвания разни, по-добре да се запасиш с доста картофи.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6925b1bffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ако беше се запознал с химията щеше да ти е ясно дали това с картофа действа или не, а не да питаш тук :)

А в Америка щяха да ти се наложат много други неща, дето тука не си ги и сънувал...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 94508484e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   това с картофа
не се яде а просто се натъркай подмишниците с не и да е обелен и суров. И има много гадни странични ефекти по добре влез в химия .

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f9a926c37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ако беше слушал по биология и ХИМИЯ щеше да знаеш , че от картофа нищо няма да ти стане. И да даскалът ти е прав донякъде - химията е важна, защото научиш ли това , което се преподава в гимназията после като ти говорят за глупави неща като хомеопатия,лечение чрез внушение, сърдечна транспантация чрез пиене на сок от златни камъни е просто простащина целяща да извлече кинта от срдедностатистическият недочел оръфляк . и на мен ми беше трудна химията. дажа, за да я изкарам преписах учебника 3 пъти , за да имам тройка. ама минава и заминава. отиди при някой на урок и ще ти стане по-леко ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker