Липсва ми мама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Липсва ми мама
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 3040 пъти
Здравейте пише ви дете на 12 г. и от сега да спомена историята ми е дълга..
Живея при баба и дядо от 6, 7 годишна, защото майки ме в чужбина, заради баща ми, който ни тормозеше-така мама се разведе с него и отиде в Германия, за да работи, заради мен да изкарва пари, дори по пейките и спала, защото е нямала къде да спи.
Установи се там и приятел си има, вече дори 2 братчета имам.

Ходих няколко пъти с мисълта, че ще успея да свикна там, но уви.. животът там не е като тук.
Не че не ми харесва, супер е, приятелят на мама ме уважава страшно много, но когато ходих за последен път и не свикнах няколко месеца дори и стоях в стаята ЦЯЛ ДЕН. Без да изляза на вън, без да говоря с никой в продължение на 1 месец, защото ми бяха обидени, поради това, че поисках да си тръгна (мама знаеше, че съм свикнала с баба, а баба беше приела да остане там докато свикна), но нищо не стана, тя стоя 2, 3 месеца и си тръгна и тогава вече после, като казах на мама, че не мога там и така се обидиха, както казах. О, да и когато баба си тръгваше тръгнах с нея към БГ (с колата бяхме) обадихме на дядо да кажем, че сме решили и аз да се върна, но той отказа, защото нямаше пари да ме издържат.

Обещаха ми, че ще ме вземат и така и стана, но приятелят на мама се обиди, защото не ми харесваше там и не исках да остана.

Но виждам, че сега мама, като е казвала, че тук не мога да живея (в бг) е била права.
Баба не може да ме разбира, както мама, а дядо ме тормози страшно много, бие ме абе въобще и през главата, лицето... с юмруци
А всъщност е и добър, а поводът да ме бие е това, че понякога съм нервна, но това дава ли му право да ме удря с юмруци?
Искам при мама, но не искам да оставя всичките си близки тук. А само да кажа страшно съм привързана към животни (МОЖЕ ДА ПРОЗВУЧИ СМЕШНО :( ), но имам и животни приятели тук, които тъкмо се родиха и ако ги оставя ще ги изхвърлят, а аз не искам. Тук имам и приятели. Обичам мама, но обичам и другите си близки. Имам и купища други проблеми свързани с това, но ако почна да разказвам, няма ред да остане да доразкажа. Вече някой роднини започнаха да марморят - защо съм стояла тук, била съм им в тежест. :( Баба не дава и дума да се каже, но дядо уж ме иска но бяха и двамата готови да ме пратят при баща ми (той има ново семейство)..
Кажете какво да правя?? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8692af26c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, майка ти първо не е отишла ЗАРАДИ теб в чужбина и не е спала ЗАРАДИ теб по пейките, а защото така се получило, взимала е грешни решения в живота си и си е платила цената. ТЯ е отговорна за теб като твои родител, ти НЕ СИ ОТГОВОРНА ЗА ЖИВОТА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ и който ти казва, че е отишла заради теб там да му кажеш, че не е прав - отишла е да си оправи своя живот и явно е успяла.
Не ? прави чест иначе, че не те е взела възможно по-рано. Сега на 12 години ти просто не можеш да отидеш там, защото си ни рак-ни щука.
Нямаш завършена някаква степен на образование, не знаеш езика - ще те вкарат в едно училище с араби, турци и всякаква измет, която ще те завлече страшно.
Затова моя съвет е да завършиш средно образование, после да отидеш там да учиш или да работиш, а и има дуално обучение Ausbildung, при което учиш професия в немска фирма 2 години, но ти трябва поне 10 клас образование за това (след 10 клас имаш диплома за Средно и у нас).
Затова - завърши поне 10 клас, не прекъсвай образованието си по средата.
Не ядосвай дядо си, и той явно е нервен - идва от друго поколение, като дете са го били задължително и не знае как по друг начин да се справи с теб.
За съжаление майка ти е решила да си прави семейство, но не се е сетила или е нямала възможност да те вземе на по-малка възраст. Не е обаче болка за умиране да НЕ живееш в Германия - кой е казал, че у нас не можело? Аз съм се върнала преди 5 г. от там, макар че имах тяхното образование и хубава работа и не съжалявам. Всеки трябва да си живее там, където му харесва и където се чувства добре! Майка ти си е направила своя избор, но това не е твоя избор! Не се чувствай виновна затова - самите немци често напускат страната си, просто не е за всеки
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 29d7a4e0c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило дете. Много ми стана тъжно, като видях заглавието. А после и прочетох, какво си написала. Първо въпреки трудния си живот ти не обвиняваш никой за положението си, не изпитваш омраза, браво на баба ти и дядо ти. Отиди при майка си щом ти липсва. Ще видиш, че ще свикнеш и там, и там ще имаш приятели и може би много повече. Ще ти е мъчно за баба и дядо, но и това ще мине. Те и тук няма винаги да са до теб, рано или късно ще трябва да поемеш пътя си. Успех ти желая.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6f65c88f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   No 1:
Ще те помоля да не нарича; турците и арабите "измет". Личи си от коментара си, че не си излизал извън Европа, камо ли пък да си общувал/а с някой арабин/турчин/пакистанец/азарбейджанец/африканец и т. н... Аз съм момиче на 13.. родено в семейтво с баща- сириец и майка-българка. Не! Не сме бежанци! Баща ми живее тук вече около 25 години и е дошъл тук по работа! И мога смело да заявя, че арабите не са "измет"! Изобщо не са това, за което ги мислят повечето хора (включително и теб)...


Ж 13 ;) NO H8

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 36fed9ffc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Детенцеее, разплака ме! Ти си едно прекрасно дете, никой не трябва да ти посяга. Разбирам, че ти е ужасно трудно да се разделиш с животните, които обичаш, но помисли и за себе си. Мястото на всяко едно дете е при майка му!
Ще свикнеш, уверявам те! И бъдеще ще имаш там, не тук!
Събирай смелост и изчезвай, тичай при майка ти и се радвай, че приятелят й те приема.
Пожелавам ги успех в живота!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 26811f9de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Искам да благодаря на всички за милите думи и съвети това, че ми отговорихте значи много за мен.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a5dc39d6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Моят съвет е да учиш. Завърши средно тук и се изнасяй ако искаш и е хубаво да влезеш в езикова гимназия с немски език, ако имаш възможност, за да ти е по-лесно след време.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 581b028476
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спокойно! Ще свикнеш. Първ го приеми като екскурзия. Та нали никой не иска почивката му да свършва. Радвай се, че имаш възможността.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: dc4ce88eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Заявих на мама ,че искам да отида там каза, когато свърши тази учебна година,но баба е прочела писането каза ,че няма проблем и за да се измъкна от темата казах,че майка ми не ме е разбрала,сърцето ми се къса сега ,като излъгах и баба и мама ,защото сякаш България и Германия МЕ РАЗКЪСВАТ НА 2! Направо не ми се живее,но толкова обичам семейството си,че като гледам децата ,които вървят с майка си и баща си ми се плаче,защото не съм изпитвала това чувство,но дано всички да са щастливи и да имат семейство..Надявам се да ми помогнете,защото не мога да плача вече всяка вечер.
Благодаря!
ОТ АВНОРКАТА.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f137737f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравейте нуждая се от савет майката на моята майка тоес баба ми почина наскоро става 1 месец от смъртта и и тя много ми липсва особено на майка ми.
Мама се разстройва когато си спомня за баба и започва да плаче когато гледа нейни снимки и клипове. Баба ми почина от рак за последно баба се беше сбогувала мен и с всички докато лежеше на предсмъртното си легло и ни целуваше.
Бях изпаднала в лека депресия заради случващото се не можех да възприема че те умира и повече няма да я видя чувствах се ужасно също бях убидила и с карала с нея преди много време. Доста често се карах с нея баба ми беше объркана и си представяше и измисляме някакви неща който не са с е случвали мозайка и я караше да мисли така не знам как да го обясня. Но беше психически объркана не стабилна да се грижи са себе си имаше много слаба памет забравяш много бързо. Баба ми постоянно ми се караше че и крада пари не беше така не крадях и никога не бих откраднал заради това с баба ми се бях ме скарали тя си мислеше че крада нещата и не само пари а и нейни дрехи. Постоянно се карахме и се игнорирахме взаимно особено аз не исках да говоря с нея за да не се караме.
И пак поредния спор този път казах на баба ми нещо за което Съжелявам целя живот.
И все пак докато беше жива ние се здобрих ме но пак имаше напрежение между нас Съжелявам че не бях токова близка с нея в последните години бей и казала нещо за което веднага се бях съжелила че съм казала но не мога да върна думите на назад и това я заболя много не мога да спра да Съжелявам за това което и бях казала беше много отвратително от моя странна дори к не мисля когато говоря
Исках да и се извиня преди да си отиде но когато това се случи тя загуби паметта си и не знаеше коя съм не познаваш и мама никои не познаваше. рака я обиваше бавно но имаше силни лекарства и нея болеше

Не знам какво да правя баба ми липсва много особено на майка ми.
Тя се промени след смъртта на баба
Искам савет как да помогна на майка ми

Чувствам се ужасно и не заслушава прошката на баба ми но я обичам и Съжелявам. Ще ми се да я видя отново да не беше починала и да беше с нас.
Когато беше отишла на лекар вече беше в последен сдадии и не и оставаше повече от месец живот най - много

Моля да ми кажете как да помогна на майка си

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7c7387e468
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, коментар 9. Баба ми почина преди 1 година. Ние също го преживяхме тежко вкъщи. 1 година бяхме по болници нямаше диагноза, баба припадаше в нас постоянно. Последния месец преди да почине беше на легло. Тя също откачи накрая, не говореше, може би не знаеше кои сме, а същата година ми предстоеше сватба. Баба ми почина в ръцете на мама и тя го преживя тежко, ощу й е мъчно но е по-добре. Обичай майка си, казвай й го, показвай й го, подкрепяй я. Така ще й помогнеш. В едно семейство винаги има скарвания, но роднини, които те обичат прощават и знаят, че ги обичаш. Баба ти е знаела и те обича. Времето лекува, няма да я забравите, ще ви боли, но живота продължава! Късмет!

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7b6fcab235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Миличкото детенце! Представям си личицето ти, обляно в сълзи, докато пишеш това. Разбирам доколко си свикнала с баба ти и дядо ти, как си привързана към животните и колко ще ти липсва всичко. Но искам да знаеш, че ти не си виновна за всичко, което се случва. Не си виновна за дядо ти, който те тормози или за майка ти, която е спала по пейките.
Всичко е сътворено толкова перфектно... Всички деца трябва да живеят с поне един от родителите си, защото бабите и дядовците имат нужда вече от почивка. Те са преминали през толкова деца, тийнейджъри и юнуши, наистина е жестоко...
Всяка промяна е трудна... Но може би е за добре! Може би ще намериш по-добри приятели и друг живот. Ще започнеш на чисто и споменът затова, което преживяваш ще отиде назад във времето и няма да го мислиш. Наистина ще е по-добре за теб ако заминеш при МАМА❤️

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker