А трябва ли да съм като тях? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

А трябва ли да съм като тях?
преди: 14 години, 9 дни, прочетена 2614 пъти
Здравейте! Пиша от любопитство - искам да чуя малко мнения по моя въпрос: Трябва ли да съм като другите?

Като се замисля...скоро навърших 17, анализирах живота си дотук, сравнявайки се с връстници и приятели и ето до какъв извод стигнах:
- навърших 17!
- не пуша, никога не съм пушил
- не пия, пил съм, но НЕ съм се напивал
- не ходя по дискотеки
- не ходя на кафе
- два-три пъти в годината излизам с приятели
- не играя футбол, нито баскетбол
- никога не съм се целувал
- никога не съм имал гадже
- никога не съм бил сигурен, че някое момиче ме харесва
- имам малко приятели
- разбирам се добре с някои момичета, но сме само приятели
- с други момичета пък се ненавиждаме от дъното на сърцата си
- не съм забавен, в смисъл, мога да разсмея лесно само момиче и трудно приятели
- понякога обичам да общувам, но понякога обичам да мълча (разменям от време на време по някоя дума с всеки от класа, докато имам съученици, които през годината не са продумали нищо на някои хора)
- не обичам да се заяждам и да се карам
- не съм отворко
- никога не започвам пръв!!!
- ...
абее... стига ви толкова.
Сега кажете, моля, не съм ли твърде зле???
Аз лично колкото и да се сравнявам с другите просто не мога да разбера техните ценности и начин на живот, и може би разбирам откъде идва всичко това. Баща ми е виновен - той винаги ми е наливал в главата внушения като "върши нещо полезно", "не си губи времето" и т.н. И сега моята психика е изцяло насочена към "развитие". С други думи, опитвам се да "прокопсам" като се занимавам с други неща (музика, боен спорт, самоосъвършенстване и т.н.) Твърде късно е да опитвам да се препрограмирам, за да бъда като другите - вече съм се затворил в черупката, която ме пази от зли външни влияния и се "самоосъвършенствам" и търся смисъла на живота докато другите купонясват и си гледат кефа. Докато те трупат социален опит аз живея сам, а като се замисля, човекът е част от обществото и не може без него...
Е, кажете сега, не съм ли зле?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 дни
hash: 1759457c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си зле. Аз до съвсем скоро бях като теб и ето - изведнъж станах на 18 и няколко месеца по късно случайността ме срещна с едно прекрасно момче и сега излизам и не съм сама. Пожелавам ти и ти да намериш момичето, което ще те допълва. Вярвай че тя чака някъде там. Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 8 дни
hash: 0802659965
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей..
• и аз съм тийн :P
• Това е добре, аз съм опитвала само... Като приятелите ми разбират, че не пуша, всеки казва "Уеа, браво, бе, точно тъй се прави".. Така, че особено за това не се заблуждавай! Не ти трабва със сигурност.. И не ти препоръчвам да пропушваш..
• Ее, да, ок.. Аз съм се напивала, но и ти някой път пробвай, мноо е яко нищо няма да ти стане .. Но не постоянно! Само понякога за разтоварване на купочета и така ..
• Е, защо? Супер яко е, запознаваш се с нови хора, искаш им скайпа и така... То вече не се ходи често, ама ходи понякога..
• Ъ.. Тва пък що ? Споко не си зле, просто не знаеш к'во е веселба.. Аз не ходя на кафета много често щото замо се говори и се пие и е тъпо :D:D Даа разбирам те.. То не ти и трябва да ходиш :П
• Ти си се затворил в себе си, бе човекоо..! Move Moove Малко така се поотпуснии. как така само 3 пъти в годината да да ... Запознай се по интернетт така се прави, ще имаш ии повече приятели ..
• Ами ти си избираш какво да играеш ?!!!?! Ако искаш да знаеш пушачите въобще не играят, щото не могат и повечето ги мързи, не се притеснявай ..
• То си идва времето, не е срамно, има някои на по 25, които не са така, че да не ти Пука ...
• И на тва ще му дойде времето, живортът е пред тебе ! Има много време.. Аз съм имала, но вече не ми трябва, не е много по -различно, повярвай ми ..
• Еми, то кой е сигурен, ти да не си врачка или да четеш умовете .. :D
• Нали ти казвам, ще се запознаеш с доста хора по интернет :)
• и Ко ?
• Амиии случва се..
• Е не всеки е комик :П
• Има много хора такива, дамм...
• Ами то зависи от характера, аз например винаги казвам квото мисля и съм бойна Д:Д;д:д
• Ще станеш, ще станеш.. Ако ли не, то ще ти дойде в някои моменти рано или късно не се тревожи ..
• Ами така трябва да е :D
Нее, не обвинявай баща си, той просто иска добро бъдеще за сина си .. Ти сам трябва да си изградиш характер, през пубертета това става.. имаш още, да се изграждаш, но дай малко по свободно :)
Не си зле, а просто нямаш желание за нищо ...
• wikki •

 
  ...
преди: 14 години, 8 дни
hash: 6f82db9cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Млади момко, притесняваш се. И знаеш ли защо? Защото се чудиш дали да платиш или не т.нар. "данък обществено мнение"! Какво те интересува какво си мислят другите за теб? Защо да си зле? Разбирам ако не ходиш на дискотека, но всъщност много ти се иска, обаче някакво обстоятелство ти пречи да го направиш (примерно краката са ти парализирани) - тогава да страдаш. Обаче, при положение, че изобщо не ти се ходи, и не ходиш - какъв е проблема? Би трябвало да си щастлив, че можеш да правиш (или да не правиш) точно това, което искаш.
Остави ги другите - те си имат достатъчно свои проблеми за разрешаване (дори и отвън погледнато да не изглежда така...) - още не ви е "завъртял" достатъчно живота на вашата възраст, и за това имате време, сили и енергия да се занимавате с другите, с това което си мислят за вас и т.н. Но я си представи, че имаш семейство с две деца, жена, и работа, която да поглъща цялото ти време и внимание? Няма да имаш време да кажеш: "Здрасти!" на съседа от вратата до вас, камо ли с нечии чужди проблеми и живот да се разправяш. И така е със всички.
И защо реши, че като си нещо по-различно от "средностатистическия" човек на твоята възраст, трябва непременно да си по-зле? Не пушиш, не пиеш, не се занимаваш с глупости - значи, ако си искрен, и ако питаш мен - си много, ама много по-добре! Имаш време да се концентрираш върху далеч по-смислени работи, отколкото да киснеш по кафетата - хобита, книги, наука, изкуство, философски поглед върху живота, духовно развитие ако щеш... Сега тези неща могат да ти звучат като "глупости", но след 20 години, уверявам те, това изобщо няма да е така! И тогава ще видиш колко западнали са всъщност тези, които сега ти изглеждат като "силните на деня" и на които толкова се притесняваш, че не умееш да подръжаваш.
А за целувките и момичетата не се притеснявай - всичко ще си дойде с времето. И дори колкото по-късно започнеш, толкова и по-късно ще ти писне и ще се рутинизира. А като го направиш в по-осъзната възраст, толкова и по-вълнуващо и дълбоко ще е то.
Просто се събирай с момичета, които споделят твоите възгледи, имат по-дълбоко и сериозно отношение към живота, а не се заиграват с повърхностни и мимолетни "удоволствия" като пушене, пиене, чукане и киснене по кафета с "приятели"-пиандета.
Ти си си ти - уникално същество, без аналог във Вселената, и който не те харесва - по-добре не го допускай до себе си. Най-жестоко човек се издънва, когато прави нещата от СТРАХ и ПРИТЕСНЕНИЯ (като например - да не остане сам, да не би да не го приемат и одобрят другите и т.н.).
Живей си живота, прави само това, което ти е приятно, смислено и интересно. Остави ги другите да си чупят главите и да си сърбат попарата (последствията).
Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 дни
hash: 2a9e4bf74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми... зле си. ако искаш това да чуеш :D иначе, не си по зле от огромна маса свой връстници... похода ти към "самоосъвършенстването" е добра крачка, но не разбирам защо трябва да си стесняваш толкова мирогледа. и не разбрах, като кои тях трябва да си??? мутрите по софия/ наркоманчетата по канавките/ полуголите деца в Гана? не се изкарвай ти мъченик генадий... вземи се в ръце! занимавай се с нещо което ти доставя удоволствие, не само самоосъвършенстване (какво по дяволите е това???) и се усмихвай малко по често. знам че е все едно да ти кажа 'удари се с тухла', но малко по малко ако се успокоиш и погледнеш през розови очила света, ще ти олекне:)
успех!

М.

 
  ...
преди: 14 години, 8 дни
hash: 6f82db9cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Категорично не - трябва да си като себе си. Само така, показвайки истинската си същност, ще привлечеш към себе си хора (и в частност момичета), които търсят и харесват точно това, което си ти всъщност. Така никога няма да ти се налага да играеш чужди роли, и после пък да полагаш неимоверни усилия да поддържаш образа, който всъщност не си. Смятам, разбираш ме.

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 дни
hash: bae69483d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз съм такъв като изключим, че:
-съм пробвал цигари.
-баща ми не ми вреди психиката.
-и, че когато нямам пари да си платя нета.
И да ти кажа радвам се, че съм такъв какъвто съм (по зрял от другите) е вярно нямам си приятелка, а й не съм имал.
не съм мноого общителен бих казал хич.
и, че нямам приятелки от противоположния пол.
да ти кажа мисла, че някой хора са родени такива, но защо ли бе. че ние сме невинни за какво плащаме на съдбата...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 дни
hash: 3d8f3c2ad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, прочетох историята ти с интерес и чак се учудвам, че все още има такива младежи. Аз съм на почти на 19 г. - момиче и винаги съм била "бунтарка", опитвали са се много пъти да ми налагат как да се обличам, как да се държа и т . н.( може би отчасти за това се затворих в себе си), но аз си имам свои ценности и принципи, които спазвам и няма да се отклоня. Искрено се възхищавам на хора като теб и те съветвам да не гледаш много другите, а себе си и да следваш мечтите си и споко за момичетата - ще си намериш някоя, която ще те обича такъв какъвто си. :)

 
  ...
преди: 14 години, 7 дни
hash: 68882b6c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Брато аз съм-по зле и от теб и отчаяно се нуждая от точно такъв приятел като теб ти си обикновено и умно момче намери ме на скаип да си пишем Drakona_283 ще чакам да ме намериш ;)

 
  ...
преди: 14 години, 7 дни
hash: 416f8672fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе Драконе, във всички теми за самотни и депресирани хора ще си даваш скайпа? Леко странно е.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 дни
hash: a768a34e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А не мислиш ли,че всъщност ти си по-силен психически от другите на твоята възраст?! Не мислиш ли,че това е по-важно? Аз съм на 18 и съм "програмирана" точно като теб. Пробвах да се "препрограмирам" ама не стана и за*бах тая работа.
Да ти кажа купоните,гаджетата,дискотеките,кафетата всичките тия работи не ме кефят,а и всяко едно от изброените винаги би могло да ти докара проблеми.
Аз сама примерно без тези работи които си изброил се чувствам прекрасно - Forever Free :D
Изобщо спри да се сравняваш с другите. Остани такъв какъвто си,защото всеки човек е уникален сам по себе си.
Промениш ли се,започваш да живееш нечий чужд живот. Това си си ти и не мисля,че имаш нужда от промяна!
Ивето ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker