Гнева ме превзема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Гнева ме превзема
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1645 пъти
Здравейте, от години вече не мога да контролирам гнева и яда си. Започнах да плаша много сериозно баща си, че мога да посегна на мама (което вече съм го правила и съжалявам адски много за това.. ) и тя също е уплашена от мен. Просто не мога да контролирам гнева си. Ядосвам се до максимална степен, та чак ми треперят ръцете и то за съвсем малки дреболийки, а понякога и без причина. Напоследък забелязах, че като пиша нещо на клавиатурата натискам силно копчетата и няколко то тях вече не работят както трябва и мичката по същия начин. Геймър съм, повечето ми време е пред компютъра. Предполагам, че той ми влияе, но не мога да се откръсна. Старая се да чета книги, но всички са отлкова скучни и ме нервират страшно много. Понякога сънувам, че съм в няква стая, бясна, крещя и врещя и почвам да троша всичко пред себе си (не съм сигурна дали има нещо общо с темата) и после като се събудя се чувствам като в рая. Често получавам тикове без причина, ей така, докато си стоя. Мразя, когато има някой около мен особено ако е майка ми. Тя говори толкова бавно, толкова спокойно и релаксиращо, че не мога да издържа и започвам да й крещя да млъкне. Търсила съм начини, некви съвети да се справя с гнева си или поне да открия от какво е породен. Предполагам, че е от пубертета, макар че от две години някъде (между другото съм нба 14) все така се гневя.
Реших да пиша тук, защото се уплаших от себе си, когато за малко да ударя приятелката си. Нея също я е страх от мен, всеки го е страх от мен. Не мога повече трака. И един път, докато си вървях по улицата видях една наклонена плочка и не знам защо така и се ядосах. Ръцете ми започнаха да треперят и ги прибрах в джобовете.
Не искам постоянно да треперя от гняв, защото започвам да се наранявам. Непрекъснато ръцете ми са в синити и рани. Не се режа, но когато съжете ми треперят не м, ога да ги контролирам и започвам да се драскам несъзнателно. Доста често започна да се слючва да се събуждам с доста жестоки рани по ръцете, сякаш съм се драла на сън..
Моля ви дайде някакъв съвет, защото вече не мога да издържам. Не мога вечно да заплашвам здравето на близките си.. *sad face*

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: dc900bbc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Посъветвай се с психолог. Аз също съм геймър но не мисля че това е от компютъра, една причина е че си в пубертета, но това не нормално просто. Започни да спортуваш и да си изразходваш енергията, ходи на фитнес, ако искаш дори си вземи боксова круша у вас. Слушай музика по-често и си мисли за хубави неща. Но наистина.. да посягаш на майка си не е нормално и ти трябва помощ. Това е моя съвет.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 297148209d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Магнезий.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9b843c1196
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Тва с плочката ме разсмя мега яко. :D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4abe1e5aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Опитай се да намериш източника, който причинява този изблик на гняв. Преди да се отдадеш на това негативно чувство се спри за момент, вдишай дълбоко няколко пъти и си задай въпроса "защо го правя?", като се опиташ да вникнеш въжможно по-дълбоко и да разбереш в какво се корени проблема.

Като за начало спри всякакви стимули, които възбуждат нервната ти система - компютри, телевизия, телефон, всичко което по някакъв начин те напряга. Прекарвай повече време на чист въздух, по този начин ще изчистиш разума си и ще гледаш на нещата по-обективно.

След като осъзнаеш проблема и успокоиш нервната си система, изразходвай енергията си в нещо градивно което ще изгради не само тялото ти, но и духа. Например някакъв спорт, нещо което те влече - бягане, колоезнеде, плуване, волейбол - няма значение, важното е да ти носи удоволствие и да чувстваш удовлетворение.

Вече си преминала периода на това безразсъдно състояние, вече ти контролираш тялото си, не то теб. Сега е важно да останеш в това състояние като се стремиш да изграждаш нови навици, които ще доведат до промяна в цялостното ти възприятие. Стреми се да създаваш навици, които са положителни, задай си въпроса - с какво ще ме изгради това?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0af0516105
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имаш нужда от психолог. Друг вариант е, колкото и тъпо да ти се струва, да броиш до 10. Аз също имах проблем с гнева, (не чак такъв като твоя; аз се ядосвах много само на игри, много рядко за нещо друго) но аз като броях или като почнех да дишам дълбоко, ми минаваше.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2da310ef21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хормони! Как си с ПМС и менструация?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 45970366ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Ами ако тези изблици на гняв са причина от стресирани преживявания в детството? Говорих с една моя учителка и тя каза, че и това е вариант.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ce0047d797
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Може и наистина да са от детството, но по добре наистина отиди на психолог за да не развиеш шизофрения!
Много хора се базикат с тази болест, но е много опасна.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f7d12ab915
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен имаш завишени нива на тестостерон и това те прави агресивна. По-добре се консултирай гинеколог, който вероятно ще ти изпише противозачатъчни с повече естроген.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker