Има ли шанс да изпълня глупавата си мечта? Как? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Има ли шанс да изпълня глупавата си мечта? Как?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2221 пъти
Пише ви момче. Отраснал съм в може би заможно семейство. Баща ми може да се каже, че се справя финансово. За мен какво да кажа..? Уча си по повечето предмети ( освен 2-3, които ненавиждам ). Получавам шестици, петици, по-рядко четворки. Мога да се нарека отличник. Отделям най-много време по История. Не е като предмета да ми е интересен, но ни харесва това, че учителката ме хвали, когато се представя добре. :D Мда.. Мотивирам се по странен начин. Да минем по същество. Както разбрахте от заглавието искам да изпълня глупавата си мечта ( ама много е глупава ), но за мен означава много! Очаквам да събера доста критици, ама карай. Тъй като повечето не са запознати с това, за което ще разправям по долу сега ще го обясня. Има една компютърна игра - Minecraft. Няма да обяснявам какво се прави в нея. Темата ще стане много дълга, пък и не виждам смисъл - може би не много хора са заинтересовани от това. Та в тази игра може да се правят сървъри. Сървър на Minecraft означава място, в което други хора може да играят с теб - да не играеш сам. С течение на времето хората започнаха да модернизират тези сървъри. Тоест правят ги с възможност играча да играе мини-игри. ( Например гоненица. ) И всякакви различни неща и ако стане достатъчно популярен може и да изкарва пари! Моята мечта е да имам средно голям сървър! Надявам се да сте разбрали нещата със сървърите добре. Не мога да обяснявам много хубаво. Както и да е. Та искам да направя сървър. Тук обаче се сблъсквам с няколко проблема. Номер 1: За да върви един сървър добре, трябва да бъде управляван от специализирани фирми, които предлагат тези услуги срещу заплащане на месец. Имам доста спестени пари, но не мисля, че баща ми би ми разрешил да ги харча за игра. Номер 2: Сървъра изисква време, а аз нямам чак толкова много. 2 часа на ден може би бих успял да отделя. Надявам се да е достатъчно. Въпросът ми към вас: Как мога да изпълня мечтата си или по-точно - как да убедя татко, че за мен това е важно, и че мога да изплащам поддържането чрез парите, които ще получавам? Благодаря на тези, които са чели тази публикация!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: d01cba0653
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Първи съвет, порасни. Ясно е, че си малък и ще видиш как с времето игрите просто доскучават.

Така, относно временната ти "мечта". Не стана ясно дали искаш ти да създадеш сървъра или само да хвърлиш някаква идея и друг да я създаде и поддържа. Ако е вторият случай, така е - нямаш такива пари, баща ти ще е прав да не ти позволи да харчиш за нещо, в което нямаш никакъв опит.

Ако искаш да създадеш сървър - трябва да знаеш програмиране (и с 2 часа денем не става). В София има място, където можеш безплатно (или платено) да се учиш - Телерик. Не знам обаче за игри какъв език на кодиране точно трябва и дали е само това, може и да трябва допълнително висше образование.

Така или инак, не си хаби парите (които нямаш и без туй) за глупости, особено за лигавщина като Minecraft. Няма да е вечно на мода, а и нямаш представа дали след 2-3 години няма да си на съвсем различна вълна.

Послушай батко си - рано ти е да мислиш как да печелиш пари, съмнявам се че си работил каквото и да е. Докато можеш да си позволиш да пилееш време, харчи спестеното за друго - екскурзия, приятели, глупости. Спокойно - ще мислиш за пари после цял живот, със или без сървър.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2a15c191cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Искаш да си наемеш сървър, или искаш да си купиш такъв? Да има хора, които ще ти се грижат за сървъра, та ако ще и талибанска пропаганда да има на него, но след добро заплащане, разбира се.
Второ - ако са твоите пари, защо ти трябва бащиното одобрение? Баща ти би се убедил, ако му покажеш, че си изкарал някой лев от този сървър и че би могъл да повториш този си успех. Иначе няма начин.
Трето - според правилата, всеки опит да припечелваш от сървър на Minecraft e незаконен, освен ако не става дума за донации, за поддръжка на сървъра. Също така, ще се наложи да регистрираш доходите си, и да плащаш съответните такси и данъци. Но тъй като в България, разликата в законодателните книги и тоалетната хартия е в броя на пластовете, едва ли някой би те притеснявал.
Колкото до сървъра - ще бъде добра тренировка, да се научиш как да поддържаш работещ сървър. Може в крайна сметка да се получи и нещо полезно, от цялата тази работа.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 41384a0080
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Послушай стария батко. Едно време казваха "Ако искаш да станеш механик - купи си балканче", за мотопеда ставаше дума. Та и ти, ако искаш да станеш специалист и наистина да разбереш някои работи, направи си сървър. Щом си от заможно семейство, хардуерът ще ти е най-малкия проблем, за 1500-2000 ще сглобиш добра машина като за начало. Трудното е програмирането и поддръжката, вярвай ми, има много мизерници, които ще ти пречат (щото наистина се вади пара от това), и ако не можеш да се защитиш софтуерно то тогава ще ти пропадне начинанието.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e86396958e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Автор: До номер 1: Къде съм казал, че не разбирам от програмиране на плъг-ини? Платформите, които хората правят за създаване на сървъри са къде-къде по улеснени. От опит знам ( И преди съм правел опит за създаване, но беше разрушен от ''приятел'') това имам много връзки, които са готови и могат да помогнат със сървъра. Колкото до въпроса с "Лигавщината'' - не го правя чак толкова за играта, а да имам мрежа от играчи, на които да вярвам ( разбира се, ще трябва да ги подбирам ). До номер 2: Да, парите са мой. Имам насъбрани 700-800 лева, които съм готов да вложа.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 997a81e8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

6.   Не си мисли, че ако имаш сървър хората веднага ще разберат за него, веднага ще се пълни 24/7 и веднага ще започнеш да изкарваш пари. Точно с майнкрафт не знам как стоят нещата, но в CS 1. 6, големите "вериги" или там както се води, изкарват пари колкото да поддържат сайта, сървърите и машините, а главните администратори рядко взимат пари за себе си... и то ако вземат едва ли ще е повече от 100 лв.
Преди година и нещо имаше една верига Alfa Public с доста сървъри, които бяха пълни 24/7. Преди да я затворят станаха едни скандали за пари - кой колко получил, кой какво направил за развитието... Оказа се, че от 5-6 главни, 4 не са взели и по 5 лева за всичките години. Така че не се заблуждавай, че това е начин да си изкарваш прехраната, плюс това ти НЯМАШ собствени пари, за да му плащаш хостинга на този сървър, нямаш уменията за програмирането на плъгините към сървъра, а нямаш и време - гледай си ученето и детството, недей да се зомбираш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3f62395746
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се занимавай с глупости! Какви пари ще печелиш ако е пиратски сървър всмисъл всички да играят с пиратска а не с оригинална игра. По-добре се занимавай с BTC/LTC/XPG и значи накратко това са криптовалути, които можеш да ги продаваш за истински пари. Много дълго ще стане мнението така че просто потърси в Google. Другия вариант е Bux сайтовете. И целта е да цъкаш на реклами и така като изгледаш всички реклами за деня ти дава там мижави стотинки и трябва да стигнеш минимума, който в доста сайтове е 4 долара. Не е от бързо печелившия вариант, но пък пак ще имаш излишни пари например за игри в Steam. Та доста се отплеснах от темата, но да знаеш, че от Minecraft пари няма да вземеш толкова лесно и то в България.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 06209ee8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Парите коити се изкарват от тези неща не са никак много. Трябва да си много много известен за да стане а жестоко се съмнявам. И аз бях като теб като по малък винаги се опитвах да стана известен с нещо такова, правех сървъри на цс на майнкрафт, правех ютуб каналу, сайтове и сякакви глупости. В крайна сметка разбрах че няма да стане, и ти ще пораснеш и ще рязбереш. Може да стане, не е невъзможно но трябва много време, внимание, хитрост и пари и шанса да стане е минимален така че по добре се залавяй с учебниците за да постигнеш нещо истинско. Аз като теб се занимавах с такива неща(винаги имах 6 или 5)но се оказа че има много неща които не знам и сега като се насочих към университет 11 и 12 клас се спуквам от учене и частни уроци и няюам време да дишам защото много съм изпуснал. Системата е глупава, това че имаш 6 като мен не значи че знаеш, не се заблуждавай мисли за бъдещето си и играй в чужди сървъри за развлечение. Не прави кариера от това. Имаше един известен геймър в ютуб който имаше ойоло 1 милион събскрайбъри (не е от най известните но ти не очаквай да събереш 10 милиона) и каза един път докато коментираше една игра - ако си мислите че са изкарват пари, жестоко се лъжете, трябва да си много известен, да продаваш тениски идр, да рекламираш неща и много други за да може да се каже че изкарваш пари, това което аз изкарвам от ютуб ми стига за 1-2 пици в края на месеца.
Дано съм ти помогнал. От личен опит го знам, правял съм всякакви неща имал съм безброй идеи.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8d0411b314
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пари се изкарват, нелегално разбира се, разбира се че с пиратски верси и на играта и на сървъра, но се изкарват. Трудното е да събереш играчи, трябва да ги заинтригуваш по някакъв начин. 1000 редовни ако събереш, поне 300 от тях ще пратят по един-два смс-а на месец, дали за левче или два, решаваш ти. Едн съвет, печели не от цена а от оборот.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e86396958e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От автор за номер 8: О ще очаквам да събера 10 милиона! Аз вярвам, че мога и ЩЕ събера ако се пробвам и вярвам. Това, което искам да кажа е, че съм голям оптимист и вярвам, че ако искам нещо много ЩЕ го получа. Света, в който живеем не е това, което ние виждаме. Препоръчвам ти да прочетеш книгата "Теория на когиалността". Там пише, че ако искаме колело(например) и си го повтаряме всеки ден то се оказва, че рано или късно ще го получим. Също важи с каквото и да е. Защото светът е съвкупност от енергия и пак повтарям - съвсем различен от този, който възприемаме. Може би ще кажете, че не съм прав, но аз вярвам, че това е точно така!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e86396958e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автор: Точно това казвам номер 9. Не ми е за парите.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e21b460d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз ще ти кажа само, че с два часа на ден няма да постигнеш нищо. Дори да събереш екип като виждат колко време влагаш ти в сървара те няма да влагат повече. Ще се чустват като безплатна работна ръка и ще ти правят мизерии на сървара. За да построиш например един добър спалн ще ти трябват най-малко 5 часа (имам доста опит като строител в различни сървари), но освен спалн ще ти трябват и много други неща. Като собственик ще трябва да се справяш с ДДОС атаки и т. н. Може би ще са нужни 12-16 часа на ден да поддържаш качествен сървар (време което в момента нямаш). И все пак ти пожелавам успех в начинанието. :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0c9ad76bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не че нещо , но житейската ти цел в живота е една игра ? Човек порасни , колкото и да искаш да постигнеш мечтата си това е глупаво. Хората по света няма какво да ядът и едвам свърват двата края , а ти...

Red Rose

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d971547a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Момиче на 13 и играх майнкрафт преди, та щом искаш нещо силно не се отказвай, но сигурен ли си че го искаш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker