Имам фобия от момчета. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам фобия от момчета.
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1896 пъти
Здравейте, момче съм на 14г. Та, проблемът ми е следния:мисля, че донякъде съм развил фобия от момчета, главно връстници. Всъщност, това изцяло се дължи на това че 1-7 клас бях системно тормозен от мочетата връстници от моя и съседните класове. Сега съм в ново училище и клас и се чувствам добре там, но сякаш когато общувам с момче не го гледам в очите(с изключение на на максимум 3-4, които са ми добри приятели и се разбираме добре) и постоянно изпитвам страх от това да не ми се подиграе с нещо или да не ме удари. Приятелите ми са главно момичета поради обясними причини и 85% от хората, които общувам са момичета и се чувствам добре така, но нашите казват, че трябва да имам добър приятел момче, но ако им споделя, че ми кажат че нещо си внушавам и че това са пълни глупости. Моля Ви за помоя! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2bcd0a1436
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен с времето и това ще мине. Ще започнеш да се доверяваш повече на по-близките ти приятели момчета и ще се поотпуснеш.
~~nessi~~

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7dd5a774f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това не се решава от днес за утре, трябва да видиш ситуацията и да приемеш някой неща.
Може би ще е по хубаво да отидеш на психиатър
/има училищен/
Просто се чувстваш неуверен, когато си сред хората, затова имаш т. н от теб фобия.
Бил съм във твоята ситуация, но лека по лека се измъкнах, а сега съм супер спокоен и хич не ми пука за идиоти вече :)
Страхуваш се да не те помислят за слаб, да не се издъниш общо взето.
Предполагам също се чудиш дали да кажеш "да" или "не", което показва обърканост и несигурност във теб.
Не се плаши от психолог - няма да те изяде, дори ще помогне на време.
Ако си добре физически, какъв ти е проблема?
Когато съм бил във страх имах възможност да хвърля всеки, но нямах по това време увереност във себе си.
ДеВиЛа

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 30653a29d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да ти кажа честно това си е психически проблем. Не го казвам в лошия смисъл. Напълно нормален си, но проблема ти е на подсъзнателно ниво. Кажи на родителите си, че искаш да говориш с психолог. Той ще ти помогне най-добре. Знам от личен опит. Няма от какво да се срамуваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e71f2981d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление няма с какво да ти помогна. Аз също бях тормозен като малък. В квартала ни имаше една ''банда'' от малоумници които се заяждаха и тормозеха други. Като бях малък дори имаше едно момче което ме изнудваше за пари (и не само мен). Наглеца дори ме нападаше да ме бие пред баба ми и то без причина, просто защото нямаше ум в галавата и беше гадняр, а за съжаление и съдебната система и институциите са такива че ги има само на хартия и няма наказиния които да са ефективни и да вразумяват хората да се поучават от грешките си - именно обратното, озлобяват ги да търсят и отмъщение ако се стигне до там. От там и при мен тръгна една фобия и в гимназията също ме смазваха от подигравки или си правеха бъзици и гавра с мен. Много от хората не разбират че не всеки човек е склонен на насилие и не може да отвърне, но пък за сметка на това барабар с това му се насаждат и комплекси. Хората са глупави, особено момчетата, защото в боя и насилието няма нищо хубаво и не води до по-добро. На дипломирането ми не исках да празнувам бал, защото не харесвах много от съучениците ми. Във фейсбук съм игнорирал и до ден днешен всичките, за да не ми виждат и профила. Случвало ми се е дори да нямам желание да изляза на вън или заведение само и само да не видя някой от тях. И това от страх. Нищо на никого не си направил и съм сигурен в това - просто си излизат комплексите върху теб, защото характера и културата ти не ти позволяват да си като тях и те смятат за слаб, а за съжаление в България в манталитета е навлязло това, че общата омраза сплотява хората. Омразата им си ти, а това ги сплотява. Те са си групичка, но никой от тях пет пари не струва! Ти го знаеш, защото си ги опознал. Аз лично вярвам че живота връща всичко! Прави добро, остани добър и живота под някаква форма ще ти върне доброто! Всеки рано или късно си получава заслуженото - знай!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a799da7fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това за гледането в очите е при много хора. То е останал белег още от турското робство, защото турците са ни карали като говорим с тях, да гледаме надолу.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 296ff751eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Започни да тренираш фитнес или бойно изкуство, за да ти се повиши тестостерона. Ако тренираш по 3 пъти на седмица по 1 час, дори само след 2 седмици ще започнеш да имаш повишена увереност. Иначе аз съм бил в твоето положение, даже по-зле защото съм леко кривоглед и така са ми се подигравали за това, че не може да си представиш... Да не говорим, че не успявах да играя спортове с другите деца, защото не можех да оцеля топката както трябва.... Като започнах фитнес (бях 11 клас) отношението на другите много се промени, започнаха повече да ме уважават, по-късно в университета създадох и нови приятели и познати.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 296ff751eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до 5:

Не е от турското робство. По принцип отклоняването на погледа, когато се гледат двама мъже, се прави от по-нискоранговия мъж в конкретната ситуация. Това е един вид тест - кой е по-сериозен и смел - този, който не се притеснява да гледа в очите друг. В зависимост от нивото на тестостерон, психическата нагласа, средата и други фактори, всеки мъж може ту да е във високорангова позиция, ту в нискорангова. Например, сред приятелите си където човек има ранг по принцип, няма проблем да гледа друг директно в очите.

За тийнейджърите това са особено важни неща (помня, че и при мен беше така). Обаче като човек мине 20-те почва да осъзнава, че тези с уж високия ранг всъщност по-често не са с чак толкова висок ранг... Светът е по-сложен.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1aacd13f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато те "засърби" с пълна сила, ше ти мине ;)
Препатила, 16г.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a799da7fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 7:
В уикипедия ли намери тази информация?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 296ff751eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до 9 от 7:

Не е от уикипедия, има я на много места - най-вече потърси някоя книга за език на тялото.

Тестостеронът вдига доминантноста, а това води до по-агресивно поведение. Човекът, който не отклонява поглед показва, че е по-агресивен и по-доминантен по този начин. Човекът, който се притеснява, си отклонява погледа настрани или надолу.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2135d064a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Може да посетиш училищният психолог, ако не смяташ че ще ти се подиграват. Може би точно защото като чуем че някой е ходил на психолог и почваме да се подиграваме, затова и хората не ходят и си остават с проблемите. Аз също искам да отида, но училището ни е малко и като плъзнат слухове... ужас! Нямам главна причина защо, но просто да споделя какво ми се случва всеки ден, как са отношенията ми с нашите.. да споделям на някого, защото понякога майка ми не ме разбира, а на баща ми му спестявам притесненията, тъй като е далеч от мен.

А аз не бих казала че компанията на момичета е лоша, нали? Бих искала да имам момче приятел, да си говоря нормално с него, да не се притеснявам, че ще ми се подиграе, както правят повечето момчета на 14-15-16 години :(

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 68234a5ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен е най-добре да поговориш с психолог. Той със сигурност ще ти помогне.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker