Сестра ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Сестра ми
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2177 пъти
Разликата ни със сестра ми е две години. Сега и двете сме в гимназия, тя в десети, а аз в осми клас.
Още от както влезна в гимназия съм се притеснявала за нея. Как да го кажа, винаги аз съм била тази от двете, която е мислила повече с главата си на теми като наркотици, момчета, секс и пр., но не ме разбирайте погрешно, мислила съм на гареспоменатите теми като възрастен - че е грешно да се взимат наркотици и да се пуши, че още ми е рано за момчета, камо ли за секс. Схванахте.
Като бях шести клас, тя първа година в гимназията, разбрах, че е пушила. Ще кажете, че не е голяма работа, но аз до този момент я мислех за чиста като ангел. От тогава в мислите ми се въртеше само това, затворих се в себе си и не излизах от вкъщи.
Това обаче не е единственият проблем. Веднъж, след година и нещо, попаднах на дневника й (искам само да добавя, че тя се беше променила доста от преди, нито към добро, нито към лошо) и не се сдържах и просто отворих на произволно страница. Много добре знам, че това е нарушаване на личното пространство, но не се сдържах. Там намерих друго нещо. Бях забелязала, че тя беше съсредоточена върху външния вид и по-точно колко е слаба. По-точната дума е вманиячена. Открих, че връща храната след ядене.
По едно време беше спряла, на тези месеци отново я чувам да го прави и то много по-често от преди. След всяко едно ядене. А и понякога пие.
Тя е само на 16, разберете ме! Вярно, че сегашните тинейджъри сме прекалено разкрепостени, но тя никога не е давала признаци, че ще стане такава.
Страх ме е да не стане като онези всички други от училище, които мислят само как да си набавят нещо за пиене и пушене. Страх ме е.
Посъветвайте ме какво да направя, изобщо да правя ли нещо. Не искам да казвам на родителите ни. Моля ви, помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: fe213fa293
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Съветът ми е да се абстрахираш от това как да я предпазиш от цигари и наркотици (поне на първо време) и да обърнеш внимание на проблема с храненето. Това звучи много сериозно. Опасявам се, че така може да стигне до анорексия. Най-добре сподели на майка си, но я помоли да не издава. Измислете някакъв здравословен режим, с повече витамини. Наблюдавайте дали сестра ти пак ще има проблеми. Ако продължат, ще се наложи да говорите и с нея или да потърсите лекарска помощ. Само за това се сещам. Дано всичко е наред.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 99921297b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сега момичето навлиза в едни от най-трудните, но определящи до голяма степен целия й живот години. Обикновено тогава се започва с пушене на цигари, кръшване от училище, употреба (и злоупотреба) на алкохол в приятелска компания, целувки пред училище и т. н. Аз смятам, че ако сме честни, почти всички (и то не само от сайта) сме минали по този път. Заедно с израстването, физическо, психическо и емоционално, обикновено всичко това постепенно преминава, като човек изгражда ценностната си система и характер. За съжаление, както стана при мен, цигарите си останаха, но нямам потребност от нищо изброено по-горе (без любовта разбира се, но вече на едно по-нормално ниво). Според мен, освен личностното израстване, тук много важен момент са няколко фактора, като например: семейството, приятелите и компаниите в които е човек. Като казвам семейство, тук имам предвид майката, бащата, като възрастните морални барометри, и ТИ-сестрата приятелка. От проблемите, които описа, според мен, най-значимият е свързан с храненето. Ако сега се развие една начална форма на анорексия, може да съсипе целия организъм, дори след време психическият проблем да е решен. Със сигурност, хора страдащи от булемия и анорексия, имат изкривено възприемане за себе си и очакванията на околните. Често такива хора са неуверени в себе си, подтиснати, чувстват се пренебрегнати, самотни и неразбрани. Така че, тук имаш важна роля именно ти, като сестра, приятелка и човек, с който може и трябва момичето да се отпусне, сподели и получи подкрепа. Нодкрепа -да, но не и скандали, принуди, напътствия, заповеди, заплахи и т. н. Всичко това ще има обратен ефект. Според мен, стреми се да достигнеш по-близо до сестра си, да й покажеш, че каквото и да се случи, тя има теб, а ти ще я обичаш винаги. Не се затваряй в себе си и не живей със страха, какво може да се случи. Напротив! Според мен, най-добре е да се усмихмеш, прегърнеш сестра си и да й бъдеш най-добрата приятелка. Приятелка в радостни и тежки моменти. Приятелка, с която сестра ти ще се забавлява, ще ходи на дискотека, ще споделя, ще поплаче на рамото ти, ще се скара... но след това ще потърси първо теб, защото ще знае, че има силна опора от сестра си, която винаги ще я крепи и помага.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c9068a08b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това с повръщането е много лошо! Прилича ми на булимия или анорексия, които са си сериозни заболявания. Колкото и да ти е неприятно, трябва да кажеш на родителите си и трябва да вземат мерки, психолог, терапия и т.н. ВАЖНО Е! не искам да те плаща, но ако анорексията се задълбочи човек може дори да умре. За това забрави всичките си притеснения и кажи на майка си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3d843ef0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно съм запозната с булимията и анорексията и знам какви последствия има.
При нас винаги е било трудно и никога не сме си говорили на теми като момчета. Близки сме, но не чак толкова. Не ме разбирайте погрешно, и аз искам да сме близки и да си споделяме. Не само тя на мен, но и аз на нея.
Благодаря за съветите! Ще се опитам.
- Автора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker