Езикова или математическа гимназия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Езикова или математическа гимназия?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 7184 пъти
Здравейте! В момента съм 7-ми клас, остават ми няколко месеца до изпитите и всички ме питат къде ще ходя след това, но аз не мога да им отговоря, защото постоянно имам колебания. В града ми има две елитни училища - едното е математическа гимназия с хубави паралелки, там лесно мога да вляза в която и да е. А другата е езикова. Преди бях убедена, че искам в езиковата, но сега пак започнах да се чудя. Любимите ми предмети са биология, български , английски и г/д математика. Аз бих отишла и в двете, харесвам всички предмети малко или много. По принцип знам, че в езиковата са предимно момичета, и то леко надути, но пък се учи много и реално научаваш още един или два езика, освен английския. Чувала съм, че на ден дават по 60 нови думи. А в математическата са по-скромни, там също се учи, но не чак толкова много (поне така съм чувала). Моля, дайте ми съвети коя гимназия е по-добра.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 26abda3b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Много ясно, че ЕЗИКОВА гимназия!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1379118b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Предполагам в кой град живееш. Избери Езикова. Но имай предвид, че много се учи.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ee63670268
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей! Аз съм осми клас и вмомента уча в ЕГ. Да ти кажа, трудно е, особено ако учиш език, различен от английския, но въпреки всичко ти препоръчвам езикова, тъй като знанията, които ще получиш там са доста повече. В МГ освен език ще учиш и математика и ще си по-натоварена. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cd1bfc04d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Що за въпрос? Зависи от КОНКРЕТНИТЕ гимназии. В моя град например езиковата е ужас, а ПМГ-то е перфектна гимназия с традиции. Език се учи иначе и в Математическа гимназия. Аз съм завършила Икономическа гимназия и имахма 13 ч. седмично език, който научих на ниво и после отидох да уча Икономика в съответната държава и имах някаква основа. Езикът ми беше на ниво С1 без да съм учила в Езикова, без уроци, но имах професия (Счетоводител и информатика) и ако не се беше получило със следването, нямаше да умра от глад.
Езиците действително са важни в днешно време, но не са някаква особена квалификация. Иска се английски на работно ниво - все ще го научиш, но после ако искаш да се развиваш в ИТ сектор, в технически неща, всичко свързано с математика (включително Икономиката) - нямаш шанс с езикова гимназия.
Мой роднина учи в момента в гимназия с профил Информатика, поназнайва Английски и вече изкарва някой лев. Според зависи е какво ще учи човек. Има Езикови и Езикови

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9e79f52020
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   100% съм сигурна, че си от моя град :D. Честно казано и аз доста се колебая, но предпочитам езиковата, понеже математиката не ми е страст. :D А това за надутите момичета, ами да, донякъде е така, но пък доста мои приятелски влязоха там и не са надути по принцип. То предполагам като влязат в хубава гимназия и се чувстват някак по-добре, а и нали все пак тези двете гимназии са най-добрите в града, и който влезе се брои за як човек.. знам ли, и аз не ги разбирам :D
Между другото и в МГ много се учи английски.

P. s. - кои паралелки обмисляш за езиковата? :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 37bcedb6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравейте, за първи път ще побликувам коментар, защото излезе тема, по която съм компетентен (доколкото се може) ;д. Така, ами в момента аз съм 8 клас и уча в 91. НЕГ в София. Тук е прекрасно, намерих много нови и добри приятели, вярно е ученето си е наистина доста, но... човек някак си се справя. Противно на твоето мнение бих ти казал, че в класа ми и като цяло във випуска сме 50/50, или момичетата са с по 1, 2 повече. Поне за тези момичета от моя клас не бих казал, че са надути. Не знам откъде си и как са нещата с училищата в твоя град, но ще те посъветвам да кандидатстваш в езикова гимназия.
Надявам се да съм бил полезен и ти пожелавам успех на изпитите!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9ec4d9e6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да не си от Велико Търново? Ако си - в езикова почти нищо няма да научиш. Казват, че е добро даскало, обаче преподаването не е на ниво, повярвай ми. Особено след като на олимпиадите по чужди езици (разбирай немски и английски) ПМГ се класират на много по-предни места от езикова. Мястото, където се учи здраво е ПМГ.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a19d3d3b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз завърших ПМГ-то във Велико Търново. Ако си от Търново: НЕ отивай в спец. Биология там, ще те карат да учиш уроците наизуст. Буквално! Иначе Математика, както и Информатика са добри специалности, но трябва определено да ти се отдава математиката. Ако не си си избрала още професия, май е по-добре езикова, защото да знаеш език е полезно, независимо от професията ти в бъдеще, но непременно се допитай до някой, който е завършил тази гимназия.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0d6a42ce73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ако избираш между две качествени гимназии избери езиковата. Ако едната е по-добра от другата, тогава избери нея.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 60ba9c2d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм завършила МГ и считам, че тя ти дава много по-широка обща култура. Език се учи и за 3 мес. в чужбина. В МГ ще имаш подготовка и за език. След МГ-то учих висше, в което се изучаваше химия, биохимия, физика, биофизика, биология, а сега работя работа, в която ми е необходима математика, така че не съжалявам... Колегите ми от езикови гимназии нищо не разбираха, едва си вземаха изпитите.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d7d4e72a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Момиче, много внимавай да не плачеш, казвам го от личен опит :д... и пак, ако в езиковата ви дават по 60 думи да ден се радвай. Моята е история е такава 7ми клас бях доста объркано дете, не можех да си преценя силите и кои предмети ми се отдават и кои не... казвах си, сега може и да не ги разбирам езиците, ама ще ги науча после... да, ама не.. мале колко сълзи съм изплакала 8ми клас.. на първия ми учебен ден ми дадоха 146 думи, които на следващия ден трябваше да знам ииии аз бях пред пълен траур, както споменах езиците не ми се отдават, не съм ги научила до ден днешен. Бях много добра по математика, е това качество го стъпкаха в езиковата, домашен арест :д, направо се чудя как за утре ще си науча, като сега седя и пиша тук... разбира се има разлика от град до град, внимавай много, но искам да вмъкна изказване на мис България 2006 в едно телевизионно предаване наскоро в което тя казва, че не я е бивала математика и затова отишла в математическа гимназия, нарочно, за да я научи, та и моето нещо подобно :д... айде успех с избора и внимавай супер много, да не плачеш после! :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 53da6a0a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм в МГ Варна с немски език и съм много доволна. По никакъв начин не отстъпва от езиковите гимназии. 8ми клас съм и аз като бях 7ми доста се колебаех, но сега не съжалявам за избора си. Все пак решението си е твое.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4476fd4abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От кой град си?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d92d98218d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами аз например съм добра в Български език, Литература, Математика, Физика, Руски език, Биология, Химия, Музика и мисля все пак да вляза в матуматическа гимназия. Но съм все още дете и се чудя от ПМГ дали мога да стана лекар или адвокат???

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7542550bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   не слушaй кaкво сa ти кaзaли зa олимпиaдите зaщото изобщо не е вярно. Aз учa в ЕГ-то и бях стигнaлa до втори кръг нa олимпиaдaтa по първи чужд и сaмо от моя клaс имaше 6-7 клaсирaли се, a нa последното Лонгмaн компетишън ученичкa се е клaсирaлa 2рa в Бългaрия.Нaистинa ще нaучиш език, a зa преподaвaнето имa нещо вярно, но зaвиси в коя пaрaлелкa си.Aко си от клaс в който бaлa е по-висок ще ви сложaт по-добри преподaвaтели по рaзличните предмети.Лично aз смятaм,че нa ЕГ пaрaлелките aнгл./френски и немски/aнгл. нaй-си струвaт и сa силни също и испaнскaтa .Aз лично съм доволнa и aко си мотивирaн дa учиш нямa знaчение много много дaли е Ег или ПМГ.Нямa дa лъжa, че еимa достa нaдувки, но е пълно и със свестни момичетa aзне съм никaк популярнaи пaк си нaмерих няколко добри приятелки.В зaключение в Ег езикa ни е по-добър от нa ПМГ

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 497363c00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Езикова!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 22b3c7ffcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз в момента съм 11 клас и уча в Езикова Гимназия с Английски и Испански. Аз също бях като теб, чудех се.. дали ПМГ, дали ЕГ, дали ПМГ, дали ЕГ.... etc. , защото в моя град и ПМГ, и ЕГ са най-добрите училища, но крайната ми цел беше ЕГ. ЗАЩО? Защото ОБИЧАМ да уча езици, харесва ми и ми върви от малка и просто човек трябва да може да говори със света, това е богатство, не само, че го учиш, а ти се забавляваш! Ако си на ТИ с математиката, физика, химия, биология... ПМГ е решението, ако повече ти се отдават езиците.. просто ЕГ, без да се замисляш. Не гледай какви момичета има, не гледай в кой град е, просто това го изключваш.. не отиваш заради хората и града, а заради теб самата, за да УЧИШ. И внимавай много, добре си помисли кое харесваш повече, кое ти се отдава отвътре, кое ти е на сърцето и тогава избирай, че да не си объркаш училището :D А що се отнася до думите и самото учене... трябва да бъдеш подготвена за мноооооооого думички и контролни всеки ден, общо взето.. УПОРИТОСТ! Ако имаш някакви въпроси, само кажи и ще ги обсъдим на лично :)
А номер 8.. недей да си мислиш, че е недопустимо да ги карат да учат наизуст в Биологията. Напротив, напълно нормално е, защото от там излизат най-добрите лекари, а в Медицинския университет се влиза с мноого четене, и най вече НАИЗУСТ СЪС ЗАПЕТАИТЕ.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1733a73695
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Зависи от способностите ти

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker