Рано ли ми е за бебе? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Рано ли ми е за бебе?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2827 пъти
На 18 години съм, но попринцип тръгнах по-рано на училище и тази година завършвам. Имам си приятел от 3 години и нещата са доста сериозни. Първият ми път беше с него, най-специалните ми моменти са били с него и много го обичам, никога не сме се карали. Проблема е, че той е на 25 и постоянно повдига темата за деца. А аз съм още малка, направо пикла с извинение, но много искам да имам дете от него и то още на тази възраст. Мисля, че ще сме страхотни родители, а той има възможности, семейството му също е заможно и не е проблем да се отгледа едно дете. А още повече, че ние живеем заедно от 1 година и вече се чувстваме като семейство. Да, наистина, няма да имам хубаво образование, но пък той печели достатъчно и за двама ни, така че това не е особен проблем.
Изкажете мнение, какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e884b3e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Мисля, че си тъпа.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fcda4d227f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Той и да има възможности, ти си изкарай образованието. Иначе цял живот ще си зависима от него. Да сте живи и здрави да се разбирате, но ако случайно стане фал след време, без образование ще си в мн неизгодна ситуация и принудена да си с него. А дори и да не ти се налага, хубаво да можеш да разчиташ и на себе си. Ще се чувстваш по-полезна, достойна, независима. Сега може би няма да ме разбереш, но след няколко години ще разсъждаваш различно. А и цял живот да си домакиня, в един момент ще,ти писне и ще искаш да се развиваш, да си имаш професи и призвание, свои контакти и т.н. Още си на 18, как си представяш следващите 60 г. донакиня? Или ако той се разпърди с неговите и го лишат от наследство, тогава липсата на образование също ще ви постави в лоша ситуация. Ами той като умре след години, ти какво правиш без пенсия, без професия и образование? Или ако родителите му фалират? Има много ако-та и затова си длъжна да си оплетеш кошницата овреме, за да не страдаш после. Бебе можеш да направиш и след 5 г., за 5 г. няма да престарееш. А и чисто психологически не съм убеден, готова ли си за майка. И аз си мислех, че е ори мели яж, но като ти дойде на главата, разбираш, че е много по-трудно, отколкото си си мислел и трябва определен житейски опит. Колкото до приятеля ти и на 30 да стане баща не е проблем. Мъжете и на 50 ставаме и не е проблем за нас.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e6e7aa1bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   "А аз съм още малка, направо пикла с извинение"
"Да, наистина, няма да имам хубаво образование, но пък той печели достатъчно и за двама ни, така че това не е особен проблем."
Сама си си отговорила на въпроса. Скъпа, сега не го разбираш, но образованието не е само пари. Нито пък отглеждането на едно дете се състои само във финансови разходи. На 18 години имаш още много да видиш и научиш от живота, неща които да предадеш дори на бъдещите си деца.
"много го обичам, никога не сме се карали"
Не че се давам за пример, но най-много съм се карала с хората, които обичам. За какво да си хабя нервите за някой, който не го заслужава? Съжалявам, но ми звучиш много незряло не само за дете, но и за някаква по-сериозна връзка.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 21e26be74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм пък на 16 хахах и винаги съм си мислила за този невероятен момент, да бъдеш бременна. Но пък и винаги съм си мислила за студентските години хах ако не сега то кога? Не предпочиташ ли да си изживееш 2-3-4 студентски години? Аз ги чакам с нетърпение, въпреки че и детето също, но всички е въпрос на избор, а относно приятеля ти виж мила , за да бъде готов един мъж да отгледа дете трябва да е минимум на 28-29 това който и да питаш го знае, но пък и зависи колко те обича! Според мен ще е по-добре да изчакате, а ти да поучиш и поживееш, а след това да мислиш за деца, така или иначе в това ще състои живота ти в следващите години, а судентския живот кой ти го дава. Както и да е, ако наистина го чувствате така действайте! :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7e2d56d67d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако сега родиш дете, никога няма да изживееш пълноценно най-хубавите си години! Разбирам, ако сега бяхме 18-ти век, да родиш толкова млада, но сега... в тези времена не е подходящо. Наистина си много малка още, за да раждаш. И аз тази година ставам на 18 години, но съм далеч от мисълта да имам деца, въпреки че и аз искам да имам един ден. А ако искаш по-късно да учиш висше? А ако се скарате в приятеля си? По-добре изчакай още две-три години. Недей да бързаш. Бързата работа и два пъти работа.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 32a6fbb17b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не че не би могла да учиш и да гледаш дете, но въпреки това бих те посъветвала да изчакаш още 3-5г. поне, да се възползваш от шанса да пътуваш с любимия, да се насладите един на друг.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e105aded06
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен още си малка за дете. Първо, учи, завърши висше ( не, че с дете не може, но все пак ще ти е по-натоварено с дете). Стъпи сама на краката си, т.е. работи, не разчитай изцяло на човека до теб, тъй като нищо не се знае, както сега сте влюбени и се обичате, така извън може да останеш сама. В една връзка всеки ден се бориш за човека до теб, но също не е 100%,че ще сте заедно до живот. Той също е млад само на 25 г., така спокойно може да изчакате поне още 4-5 години. Живеете заедно, забавлявайте се, пътувайте, ако имате възможност, както се казва вижте свят, докато нямате дете, защото после голям процент, ще се съобразявате с детето/децата.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7a71a0b2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А ако ходише с някой който нямяше възмижности, дори не би се замислила за бебе, но щом има давай нали...да го вържеш и да си оправиш живота...ех жени жениии.....

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fd5742b357
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм на 19 и съм студентка първи курс. Също живея с приятеля си, който е на 23, но все още мисля, че е рано. И съветът ми към теб е да не бързаш! И ние много често отваряме въпроса, но не мисля че сме достатъчно зрели за това! Има време за всичко :-)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b4aacc20f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако много го искаш,защо не.Иначе не е лошо да поизакаш малко,иначе интересно,че приятеля ти иска,аз съм жена почти колкото него,но още не съм се решила.А за университета-има и задочно обучение.Но иначе ,според мен да изчакате -няма лошо...

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 99cb4f3da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако историята ти е в тиинейджърски, значи ти е рано!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 99cb4f3da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж какво, аз не съм роден в заможно семейство, но майка ми ме е родила на 18, сега майка ми е най-младата майка сред приятелите ми. По принцип човек винаги има избор, и в случая имаш два. Да имаш дете на 18, което не е лошо, защото ще си отгледаш детето и ти като станеш на 35-40 вече детето ти няма да е при теб, а ще учи някъде, вероятно и ще се издържа само, а ти ще щракаш с пръсти, докато ако решиш първо да учиш, и после да правиш дете... ако наистина ти е доказал, че те обича, според мен направете още сега, не е лошо!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c945d7ba51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Рано е за бебе това представлява голям стресът за организма и воденето само на полов живот...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c9f833edc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това е важно решение, с което не се бърза. Най-добре се погрижи за образоването си, защото сега може да не е проблем, но не знаеш как ще се развие живота ти в бъдеще. А и все ще можета да изчакате няколко години....
Да не говорим, какво ще правиш като детето порасне? Трябва да развиваш и себе си, за да не станеш една от онези обсебващи майки.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3e22382d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   На 25 е рано за него, какво ли остава за теб ..няма нищо по-хубаво от това да имаш дете, детето е щастие, но преди всичко трябва да си психически готова, защото това не никак малка отговорност ! Имаш си приятел- обичате се, хубаво ви е заедно.. живейте СЕГА, защото след като си направите дете и то се роди, животът и на двамата коренно ще се промени и личното и свободно време ще е само мираж.. хубаво си помисли това не е никак малка крачка !!! :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 97513cefde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Цял живот ли искаш да зависиш от някого? Запиши висше и си живей живота! Бъди независима и силна! Каква сериозна връзка от 3 г.? Това е ученическата ти любов. Момичетата на твоята възраст ще се запишат на есен в университет, ще ходят по купони, ще си живеят безгрижно, а ти ще дондуркаш бебе и ще сменяш насрани памперси. Ако твоя толкова държи на теб и иска бебе, може да почака още 4-5 г. Не сте престарели, че да гоните последният влак. Плюс това важното е на колко ти ще родиш, а не кога той ще посее семето си.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e902206078
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   На тебе - да, на него... започва да му идва времето, но ако акълът и отговорността му не са на ниво, по-добре недей. И знай, че едно дете далеч не се гледа само със заможност (освен ако не искаш да го направиш идиотче и на 15 да се самоубие със свръхдоза...) - родителството е изключително отговорно занимание - ежедневно, ежечасно, децата нямат бутон "Mute", нито "Оff". Така че дете се прави само при взаимно и голямо желание, и с готовност да се преодолеят много безсънни нощи. лишения и други не особено приятни моменти.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dd1d986c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ти и преди 3 години, като си била на 15 си била пикла, но твоя 22годишен тогава "приятел'" е бил педифил , като повечето роми, но от заможно семейство.Егати и семейството.Може да се окажеш само доставчик на внуците им, и след време чао.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d5d2bcff2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Щом сте заедно от толкова време и най важното сте живяли заедно година и се чувсташ перфектно няма какво толкова да му мислиш действайте по въпроса, няма нищо по красиво от младо влюбено семейство, а относно образованието недей слушай разните /с извинение/ комплексари които чакат с нетърпение да избягат от малкото провинциално градче и от родителите си с представата че ще станат нещо повече от това което са сега, има доста форми на обучение от които можеш да се възползваш в днешно време и междудругото 30 40 % от студентите са си изтървали набора за ВУЗ. Затова че успех от мен. М 27.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cd56ad01ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Мила, трябва и ти да го искаш, защото иначе няма смисъл. Права си, че си малка, а той за къде се е разбързал, не го знам :) Седнете, поговорете сериозно и решете какво да правите.

Искрено ваша И.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ea2a9e75f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не бързай! Ако приятелят ти те обича чак толкова много, ще изчака докато станеш поне на 22-23, защото едно дете освен от пари се нуждае и от умна майка, която да знае как да го направи човек. А, ти сама казваш, че си още току що завършила без никакъв житейски опит. Та самата ти си още почти дете, на какво мислиш, че ще можеш да научиш своето като сама ти още имаш много да учиш за живота? Сигурна съм, че ако изчакаш няколко години ще си много по-добра майка отколкото би била на 18-19 години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b5113113f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Аз мисля, че е хубаво да завършиш някакво образование, но ако мислиш, че си готова да имаш дете го направи. Никой няма право да ти казва кое е по- добре за теб трябва добре да помислиш и да го обсъдиш с приятеля си. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker