Не ми стига времето за нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ми стига времето за нищо
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1730 пъти
Привет!
На 15 години съм, девети клас. Моят проблем е следният: ученето на уроците.
Миналата година имахме главно английски като учебен предмет (в професионална гимназия съм) и не ми се налагаше да уча дълги уроци и да запомням разни там години, формули и т. н.
Тази година имам всички разказвателни предмети + любимата ми психология с уроци от по 3-4 страници :D
Та, ето как уча всички уроци: разделям урока на отделни части, прочитам няколко пъти едната част и я разказвам... Така докато не стигна до последната част на урока. Така са ме научили в началното училище и наистина беше ефективно. Сега обаче материала е много по-тежък, особено по Биология заради самата ми паралелка и един урок от две страници е напълно нормално за човек като мен да го учи цял един час. Да не забравя, че се разсейвам супер лесно.
По този начин запомням абсолютно всичко, но това, което не ми стига е времето...
Не мога да запомня материала, когато учителя го преподава на момента. Слушам в час, внимавам, но като се прибера нищо не съм запомнила от казаното и ми се налага да започвам отначало.
Какво бихте ме посъветвали вие? Какво бихте предложили като решение на едно бавно развиващо се девойче?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: b96510b588
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Води си зaписки ,докaто учителят рaзкaзвa тaкa ще се подцещaш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c1e780d92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Вероятно ще е добра идея да подходиш по друг начин. Всеки човек (или поне повечето) има възможността да запомня хиляди факти, поради това че старите счетени за незначителни знания се забравят. Вероятно учиш заради оценките (както всички правим) и не ти е особено интересно самото естество на предметът...но опитай да смесиш ученето със забавлението. В зависимост от това какво учиш ...може да ти помага някоя приятелка , опитай се да прилагаш наученото в реални ситуации и експерименти (примерно по история няма как но можеш да импровизираш). И недей да се претоварваш. Забелязал съм че когато уча прекалено много в главата ми е като лейка и се смесват факти забравям едни други идват и не е гот. Когато аз имах проблеми по математика , викнах един мой приятел който знаеше по-малко и от мен, смяхме се мъчихме се и някак си запомних всичко което разгадахме. Така че се опитай и ти да намериш някой съкилий...ъм съученик/чка и подходете по различен начин. :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: abce6938b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Първо, сама казваш, че много се разсейваш, което ти пречи много. Опитай се когато учиш, да учиш, а не да мислиш за нещо друго. Така ще ти отнема по-малко време да си научиш. По-добре 1 час активна работа, отколкото да се мотаеш 2 или 3 часа и пак нищо да не свършиш накрая.
Второ, тъй като уроците ти ще стават все по-дълги и все по-сложни, започни да си водиш записки. Взимаш една тетрадка и вкъщи вместо да четеш целия урок 10 пъти, четеш веднъж и записваш на листа само най-важното, примерно съответната формула или обяснение. И после се стремиш да научиш почти наизуст записките си. Така ще знаеш най-важното без излишен пълнеж и примери, което ще ти гарантира положителна оценка каквото и да става. В университета, когато понякога имаш само няколко дни да се подготвиш за тежък изпит, само това е спасението. Иначе няма как да научиш цяла книга. Изпитано е, да знаеш.
Третото си го правиш, слушаш в час. Защото колкото и да не ги се вярва, все нещо ти остава в главата още в час, може да не е много и със сигурност не е целия урок, но все нещо запомняш, а колкото повече запомниш в час, толкова по-лесно ти е после.
Успех и не си мисли, че си бавноразвиваща се. Не си. Просто си нормално дете. Всички сме минали по този път.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 722b5fc479
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм 11 клас, но когато имах биология в 9-ти и 10-ти клас, госпожата ни го диктуваше в тетрадките с нейни думи. Тя един вид ни го преразказва с по-прости и по-лесно запомнящи се думи. Но и биологията ми е любимият предмет, и почти само по него учех. Той ще ми трябва, за да кандидатствам в университет.
Не си бавноразвиваща! И аз, когато се прибирах в нас нищо не знаех от урока. Но после го научавах перфектно.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9393ea082c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Aз съм нa фaнтaзия. Предстaвям си всичко, в моментa в който слушaм първо и после докaто четa също. Все едно гледaм филм. Рядко ми се нaлaгa дa препрочитaм. Опитaй и тaкa.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3cb0c3ae74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да, като за начало си води записки в час. Ще ти са от полза, защото понякога това, което учителите казват в час се разминава с това , което има на контролна примерно. Предполагам, че Биологията не ти е от най-интересните предмети и затова не ти се получава. При мен е същата работа с Химията. Уча, но само за оценка. Иначе аз лично предпочитам докато уча да си записвам накратко урока в отделна тетрадка. Когато човек пише нещата му минават два пъти през главата - първият път при четенето и втория вече при самото писане. Иначе номер 2 е дал страхотни съвети.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f14f377c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер6: химията и биологията са ми любимите предмети и съм в паралелка с най-много химия и биология :D

Благодаря за съветите, ще ги изпробвам :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 64fdf6403e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм нещо противоположно на теб... по физика, математика и до някъде биология не уча понеже запомням всичко в час... Ако все пак не запомня нещо (едва ли... ) го чета на глас един/два пъти.. обаче по английски и немски... там отделям толкова много време и въпреки това не мога да запомня нищо... в осми клас минах с тройка, докато по другите предмети бях с 6 (освен физическо... какво да кажа, не обичам спорта). В класа ми има хора перфектни в езиците но зле с другите предмети.
Мисля, че разбираш предметите по твърде сложен начин... то е като кубчето на Рубик... не се гледа като отделни квадратчета, а като части въртящи се около една и съща ос... Пробвай с четене на глас, пробвай се да си го представиш и да го разбереш. друго не мога да те съветвам понеже нямам подобни проблеми..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker