Новото ми училище, новият ми клас.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Новото ми училище, новият ми клас..
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1742 пъти
Здравейте! Момиче на 14. 8 клас съм и съм в ново училище. Тази гимназия беше всичко, което исках от училищния живот. И влязох лесно по първо желание. Харесва ми, но... Нещо не се чувствам добре в новия си клас. Нали знаете как е в днешно време - всички гледат да изглеждат добре външно. Момичетата прекарват часове пред огледалото, гримирайки си, после и пред гардероба, чудейки се колко по - разголено да се облекат. Момчетата... Ами може би те са по - различни. Поне тези от класа ми. Те са странни типове и момичетата не поддържаме контакт с тях много много. Но.. Всеки път когато отивам аз на училище и минавам по коридорите винаги седят така наречените фейсбук звезди с по 200-300 харесвания на снимките. И ме оглеждат, изчакват да вляза в стаята и започват да ме обсъждат. Аз не го виждам, но го усещам. Очевидно е. Не може да се смеят и забавляват, а когато мина всичко утихва и ме гледат. Та това не е всичко. Уж си говоря с всички момичета, но нещо не ми е комфортно с тях. Не че искам да съм като тях, защото те са едва на 15, 8 клас, а вече пушат, пият, целуват се с всяко възможно момче в дискотеката и после не знаят какво се е случило. Това не искам да го наследявам от тях. Карали са ме да ходя с тях, но те ходят на едно и също място, където се прави едно и също - отиват, седят половин час без да правят нищо, пускат чалга, танцуват, пият, отиват в тоалетните, напушват се хубаво и излизат. И именно като аз не искам да правя това те си казват "оставете я тая задръстенячка, тя не е от нас". Аз не искам и да съм от тях. Но поради тая причина те започват да ме отбягват. Не говорят с мен много много, когато ги попитам "Как беше вчера, добре ли прекарахте" и те просто казват "Ами.. да". Докато на други хора ще започнат да разказват интересни случки от вечерта, комични или драматични.. Става ми болно, трябва да се напия, за да общувам нормално с тях. Не знам дали се изразявам точно, и дали е възможно да ме разберете. В първите месеци имаше 5-6 нормални момичета, които бяха добре облечени, приятни за разговор. Започнаха да движат с тази компаниика, ходят по баровете и пропадат лека полека. Лошо е, че точно тези хора ми бяха най - приятните в класа. Говорех си много често с тях, вече и контактите губим. На едно "здрасти сме".. Имам си една приятелка, която не е като тях и мисли същото като мен, но с 1 човек да общуваш 7 часа... Нали затова сме 26 човека в клас, за да си общуваме и да сме задружни.. Не да сме на групички и да обсъждаме кой какво носи сега или как е отишъл на дискотека вчера.. Не знам какво да правя, искам да поддържам нормални отношения с всички, без да се променям. Какво да правя, как да им докажа, че и аз съм общителна и приятна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: e77ba3f3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При нас е нещо такова. Надутите седят в коридора и се чудят в кой час да избягат в някое кафене и кой човек да обсъдят. Има и свестни , но са малко. Скучно ми става с тях. Преди и аз бях в групичката на надутите , но като чух как обиждат и тайнно се присмиват на едно пълничко момиче... не издърах.Просто общувай си със всички по малко!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 93ab21a819
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега. Аз съм била в подобно положение.
Щом не ти харесва тяхната компания - не стой при тях и ги отбягвай. Лично аз съм от типа хора ''с какъвто излизаш, такъв ставаш''. НАДЯВАМ СЕ ти да не си такава. Ако не си можеш спокойно да общуваш с тях, но не ги карай да те контролират!!
Веднъж и аз имах такава приятелка, целия клас я харесваше, но не беше кифла, беше си мъжко момиче (в добрия смисъл) и всички я харесваха. Започнахме да се водим с нея, след което се появи една от класа, която скарва всички и се случи и това с нас.
Докато се водех с нея се оставях по вълната. Буквално. Лигавех се адски много и просто с времето осъзнах, че няма смисъл да се водя с нея, защото аз имам очаквания от ''бъдещето'' за медицина, а тя ми пречеше на всичко това. Вярно, беше ми хубаво в компанията ?, но не правех нищо полезно за себе си. Замислих се и просто я оставих да си тръгне от мен... имаше един цитат ''пусни го, ако те обича сам ще се върне'' или нещо подобно. Е, тя сега е отново до мен, коренно различен човек.
Та, мисълта ми е, че ако тях не им обягва мисълта, че си ''задръстенячка'' само защото правиш нещо, на което тях не им харесва, можеш да ги оставиш намира. В днешно време всеки един човек има коренно различни интереси. Едва ли ще се срещнат хора, които харесват 1 към 1 всичко. Едва ли съществуват такива хора. Няма нищо лошо да си различен от другите, но в днешно време ''различното'' е приемано с лошо. Когато някой види, че си повече от теб рядко се случва да дойде някой и да ти каже ''браво'' за това, което си постигнал без завист. Всички започват да ти съчувстват когато си под тяхното ниво, защото те знаят, че си по-слаб от тях.
Това е в днешно време.
Не мога да разбера защо искаш да се харесаш на някой, който ти самата не харесваш (или поне държанието им).
Истина е, че днес се гледа външния вид, което е много лошо. Всеки един човек гледа по дори и малка степен, но гледа външния вид.
Недей да ти пука, че на тях не им харесва какво правиш и какво НЕ искаш да правиш. Те са свикнали с този начин на живот и повличат и другите със себе си. Не позволявай да повличат и теб, защото едва ли е толкова хуманистично да ходиш да се напушваш и да пиеш до припадък. Не е. Един ден едва ли ще им се усмихне живота. ''Напушването'' няма как да спре. Ставаш независим и това е.
Просто не се влияй от тяхното мнение. По-нататък в живота ще срещнеш много по-лоши неща. Все пак се надявам да не, но в такъв свят живеем, че хората гледат как да навредят и не пазят дори човека в себе си. Не говоря за всички, но все пак..
Извинявам се за дългите разкази и подтеми, но чувствах, че трябва да го кажа. :)
Надявам се всичко да се оправи в твоя полза! :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 23faaa04de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По - добре една, но наистина истинска и стойностна приятелка, отколкото 20 боклука. Така, че не се притеснявай, ходи с това момиче с другите общувай като се наложи след няколко години като завършите и ти станеш студентка, а те пропаднат с тия пороци няма да съжаляваш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 78199d7b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво ти пречи да общуваш с един човек 7 часа, особено ако ти е приятел/ка? Не може абсолютно всички да са такива, поне двама - трима ще са нормални. И аз бях в такъв клас, но имаше и нормални хора и си общувах с тях. И на мен са ми противни тия истории с напушването, чалгата и дискотеките, но такива са хората днес. Ти можеш да си направиш групичка, като се заобиколиш с интелигентни хора, чийто интерес е нещо повече от това да се чудят как да се напият или надрусат по-силно или с кого да спят тази вечер (8 клас..).

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4355ef2aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ха, ти си добре аз пък и един приятел нямам.Радвай се на това което имаш и не се оплаквай.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 99168f0619
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си струва да се занимаваш с деградиралите ти съученички, не съжалявай. Намери хора като теб, за да си доволна от социалния си живот.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1aca9b48b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей! Прочетох за твоята история! Аз съм Илияна Мирчева и съм психолог. За тия момичета, където разказваш в историята, по описание ми се видяха смешни и разлигавени! За да забележат общителните черти у тебе, трябва да им докажеш, че си разговорна, приятна и така нататък..., разбираш ли ме? Трябва да им се вмъкнеш под кожата... И тогава вече ще разберат, че и ти си общителна. Но не се подвеждай по техния акъл, това което написа, че са се целували, контили и т.н. не трябва да го правиш! Това е от мен! УСПЕХ!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0aa866144d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Момче 14 , 8 клас
И при мене е нещо подобно правят дивотии,пушат и ме карат и аз като тях да правя дивотии само че не ги правя, а за цигари просто не се замислям.Ако в училище е влошенo положението ти предполагам че имаш приятели и от квартала.На мене най-добрите ми приятели не са от училище а от квартала.Ако си от квартал в който има много други на нашата възраст се запознай с тях.Съветвам те забавлявай се дружи с тези които ти е приятно да не ти пука кой какво казва за тебе и прави това което на теб ти харесва.Това е формулата.
Бих искал да се запознаем!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 93c98f45b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти! И аз съм на 14 и съм осми клас. При мен момичетата не пият и не се натискат с всеки втори, но са ми просто неприятни. Прекалено много се грижат за външният си вид вместо да положат усилия да си поправят оценките или да прочетат някоя книга. Аз съм в езикова гимназия (елита в града) и може да се каже, че сме два типа хора- момичетата, които описах и хората като мен. Аз предпочитам да чета, да рисувам, да снимам с фотоапарат с лента, да гледам филми и да слушам музика. Опитвам се да си изградя някаква обща култура. Пуша, но не смятам, че това ме прави готина и че хората, които не пушат са задръстени. В училище общувам с 5 човека . От класа си само с едно момиче, което мисли като мен и слуша сходна музика като мен- рок. Като цяло другите ги познавам то няколко години. Въпреки, че смятам, че може да мисля по- този начин, защото повечето ми приятели извън училище свирят на нещо, рисуват, ходят на актьорско майсторство, а и повечето са с дев години по- големи. Но не се отчайвай. Ако можеш да плуваш, да рисуваш, да пееш или искаш да се развиеш по някой чужд език или друг предмет просто се запиши на уроци. Звучиш ми като свястно момиче и смятам, че би ми било приятно да обувам с теб. Успех!
P.S. Ако по прочетеното си помислиш, че съм оторено момиче- НЕ НЕ СЪМ. Всъщност съм доста срамежлива, но ако човекът изглежда мил не виждам проблем да се запозная с него.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 82a2d1e8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Истината е, че нямаш ли пари и не си ли добре облечен няма да те приемат, просто трябва да се примириш. Не им обръщай внимание. Не си виновна ти, че нямаш по 200-300 харесвания на снимка и не можеш да си позволиш като техните дрехи. Това са пошли, повърхностни хора. Мойта дъщеря в 9ти клас трябваше да се мести и се промени коренно. Започна да иска съвсем различни,маркови, скъпи дрехи, скъпа козметика, срам я е да се вози в градския транспорт и нон- стоп ми се отяжда и ми се е качила на главата, но благодаря на Бог, че мъжа ми има възможността да й угажда. От една страна и прави лошо, знам, но сърце не му дава да й отказва при положение, че има възможността. Развали си оценки и всичко. Съвсем различно момиче е, отива на училище, за да си покаже дрехите, не за да учи. По- добре да си такава, каквато си сега. Тези, които са "готини" в училище навън са кръгла 0. Гледай си училището, за другото има време:)

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 772a7b6f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти описа какви са момичетата във България - кифли и чалгарки.
Не се занимавай с такива моля те,личи си че си свястно момиче,няма как да започнеш да общуваш с тях освен ако не станеш една от тях,бъди такава каквато си и не се променяй! :)
Момче на 16

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a1c2a35c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Разбирам как се чувстваш, била съм някога така, както и сега на моменти ми се случва. Но съм разбрала, че това са прости хора и ограничени. На момичетата специално им става нещо още в 5-ти клас, пък какво остава в 8-ми. А пък по-нагоре става още по-лошо като цяло за момичета и момчета, но по-скоро на момичета - идва им някакво самолучвствие, не се знае откъде, и са просто "недосегаеми". А в същото време са смешни, защото в повечето случаи самочувствието е неоправдано - често са тъпи, не можеш да говориш за нещо сериозно с тях, това, че се гласят не означава, че ги прави хубави - не всяка жена умее да се гримира и подбере правилните дрехи. Това, че са спали с много момчета - ами то всяко момиче може да си намери някой, с който да спи, ако иска. Друг е въпроса, ако не искаш да спиш просто с някой загорелец, а искаш момче, което да харесваш наистина. Това пък за цигарите и алкохола - кой ли не може да се напие..само дето пияна жена е много грозна гледка, а пък и някой да ти смърди на цигари постоянно... ужас. За наушването, ако имаш предвид трева - от това още повече ще затъпеят, може да развият и шизофрения след време. Цигарите поне не им размътват мозъка. Аз съм момиче на 16, 11 клас /1 година по-рано съм тръгнала/, обичам да се гримирам и да се обличам елегантно. Слушам всякаква музика, буквално всякаква, включително и чалга, някои опери ми харесват, маршове, макар че повечето от времето слушам метъл. Може да звучи странно, но е така :D. Свиря и на китара. Имам всякакви приятелки - обикновени момичета, момичета, които ходят по олимпиади, състезания, както и момичета, които обичат да ходят по дискотеки. Аз на дискотека рядко ходя, защото все съм уморена и ме мързи :D. На кафе често ходя, обичам да ходя и на рок концерти. Нямам по 100 харесвания на снимките, до 30-40 в някои случаи. Обичам да ходя на срещи, но не спя с всяко момче, разбира се. Не съм никога пушила цигара, твърд алкохол не понасям, за треви и други лайна да не говорим. Въпреки че са ме карали да пуша цигари, да пия, защото имам такова обкръжение, аз не се поддадох, но не ме зарязаха. Сега просто ме канят с тях като пушат :D и си говорим най-нормално, ходих с тях на дискотека, но не съм нищо пила от там, защото не знам с какво може да ми го продадат /наркотик, например/. Обикновено ме хулят всякакви видове хора - като почнеме от "добрите интелигентни и ученолюбиви деца" в класа ми, които не излизат от тях, понякога пушат трева, защото мразят живота си и само обсъждат хората отиваме до някои от "популярните" деца. Но не ми дреме. Имам си приятели в училище, от моя клас 3 момичета, от другите класове също, извън него, знам, че доста хора ме познават, забавлявам се. Ти се радвай, че имаш поне една приятелка в класа, отначало и аз бях така, това ми е най-верната приятелка. След време с нея се запознахме и с други хора, от другите класове. Направете и вие така, не може цялото училище да са смотани и ограничени. Не се затваряйте в себе си, това ще е най-голямата грешка, усмихвайте се, забавлявайте се, все ще привлечете други като вас.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4a6e29b4d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката:
Първо до номер 9, 10 и 12 - аз също много бих искала да се запозная с вас. Звучите като свестни хора. Дано има как, защото знам че в този сайт лични данни не се споделят. Надявам се да го видите и да дадете предложение как без да си даваме данните можем все пак да се запознаем. :)

До останалите - благодаря адски много! Беше ми приятно да чета подобни на моята истории, както и съвети! Наистина се чувствам по - добре и ще гледам да се водя по вашите съвети! :) Де да бяха всички хора като вас..

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9d6f4a11de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторке аз съм номер 12, от къде си, аз съм от Бургас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker