Имам тройка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам тройка!
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 3944 пъти
Здравейте, първо, моите извинения, но незнам към кой да се обърна и реших към вас, защото историята се споделя анонимно. И така.... проблемът е следният: родителите ми са строги към оценки и искам да ви попитам: как да им кажа, че имам 3 по география? Те ще ме спукат от караница. Знам, да, заслужавам си го, но дори да знам вече всичко, тях пак няма да ги интересува. Притеснявам се за реакциите им понеже веднъж изкарах петица по математика защото времето ми не стигна, но всичко ми беше ясно, те въпреки това ми се скараха, че не съм отличничка вече. Много ме е
страх защото са способни на всичко, а аз когато съм виновна ставам голямо мрънкало и много ви моля да не ме нападате, а да ми кажете дали да им кажа, или да си държа бележника докато мога? Аз знам, че съм виновна и още при първа възможност ще пробвам да изкарам шест, но те виждат само оценките и съдят по тях, а дори не знаят какво е да си в пети клас (те са имали най-добрите учители и съученици, моите ме мразят всичките защото съм нова ученичка, а те са си паднали същия клас). Моля ви, помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 46b88648ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами в крайна сметка имаш тройка. По-добре е да се научиш да поемаш отговорност, отколкото да се криеш. Ще побеснеят ден-два и това е. А ако не им кажеш, КОГАТО разберат няма да ти имат доверие никога повече.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e08a8da5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Просто им кажи, че географията не ти върви, изкарал си по ниска оценка, но ще я поправиш.
И аз имам трудности с този предмет, но от друга страна, участвам в олимпиади и състезания по история.
Не може човек да е отличник навсякъде, има си своите слаби места и родителите ти трябва да те разберат.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b643e63514
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   В началото ти съчувствах, но после ми стана смешно като каза, че родителите ти не знаели какво е да си в пети клас, така го каза все едно те никога не са ходили на училище и не са били в пети клас. Те постъпват много лошо, искат да учиш, но те тормозят, че ако нямаш нужните оценки ще ти се карат и значи, че си тъпа, родителите карат децата да имах психични заболявания заради тормоза който им прилагат, надявам се на малката си възраст да ме разбираш какво пиша, защото се изказвам малко на по-високо ниво понякога. Иначе искам да ти кажа, че няма ученик без двойка, нито без тройка и оценките в 5 клас не са важни. После ще преживееш и тормоз в 7 клас като трябва да кандидатстваш, искам да ти кажа, че няма никакво значение къде ще учиш от 8ми до 12 клас, хората гледат университета като си търсиш работа, а не училището. Оценките от 9 до 12 клас са най-важни, защото определят университета ти, но до 9ти клас нямаш абсолютно никакво значение и никой никога няма да ти каже... ааууу имала си тройка по география в 5 клас, няма да те взема на работа... успокой се. Кажи им ги тези неща на вашите, които аз ти казах, покажи им оценката и не бъди страхлива. Една приятелка така се държаха с нея за оценки и тя избяга от тях, а след време се разболя от сериозна болест и имаше нужда от операция и замалко да умре и от тогава родителите й не й се карат, а искат само да е жива и здрава, друго го има в магазина. Така че им ги обясни тези неща. Имаш още време да я оправиш тази оценка, макар че тя няма голямо значение. Ако родителите ти те третират така и за едната оценка ти викат, смятай като станеш на 16, че вече ще имаш проблеми с психиката, сриват ти живота. Вместо да ти помогнат да научиш нещата или да те запишат на уроци, те знаят само изисквания да имат, вземи им прочети този коментар и дано се замислят. На мен до 7ми клас баба ми ми четеше на глас уроците по биология и така ми помогна много да ги науча, вместо само да ми вика за оценки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 68d4f13995
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Кажи им че отличниците в училище не са отличници и в живота.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7dc819038e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Признай си. Вярно, сигурно ще викат много, но поне ще си честна и надявам се да оценят смелостта ти. По-добре да им кажеш, че имаш 3, отколкото да го разберат на някоя родителска и тогава викането ще е страшно, защото освен, че имаш тройка си ги и излъгала. Е, можеш да издебнеш момент, в които са в по-добро настроение. А след това се постарая да оправиш 3 възможно най-бързо и всичко ще се оправи. Спокойно, аз даже и двойки съм имала (ах, тази математика! ), пък накрая си завърших с отлична диплома и всичко се оправи. Една 3-ка не е края на света, стига да седнеш и да учиш и да я оправиш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 65030aa12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Спокойно, миличка.. ще свикнеш с класа си. Преди 2 години бях в почти същото положение и аз бях в нов клас. Мислех, че няма да си намеря приятели, но втория срок вече контактувах с всички. :) И за 3ката спокойно, не можеш винаги да си за шестица.. невъзможно е, а и не е належащо. Учи си и си живеей живота. Разкажи ми скоро какво се е случило.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ee3b4f5ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 6. иска ти се! Аз съм и в двете!
Който е имал качества: ученолюбивост, дисциплнина, желание за усъвършенстване, трудолюбивост, мислиш ли, че няма да успее в живота с тях!??
Ж41

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 452cc6faa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: исках да кажа, че техният живот е бил различен, защото по тяхно време всички били приятели, а мен ме мразят и сгреша ли нещо избухват в подигравки и се панирам когато ме изпитват, защото госпожата ни е решила, че класът ни е като семейство и няма смисъл да се крид нищо, затова всички разбират всичко, а този страх да се проваля просто... забравям всичко когато изпитват само мен

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 28c399bc05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   в 5 клас тройка на най-лесния материал, божее но по темата не мога да ти помогна никога до 9 клас не съм имала оценка по ниска от 5 в 10 изкарах 4 по математика на проклетия корен

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8151cf895b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинявай за въпроса, но сериозно ли си в пети клас? !
Историята ти ме разсмя. Та това е просто една оценка, която не решава абсолютно нищо, не е на живот и смърт, разбери... Дори мога да кажа, че оценките не са показател за знания, но като те гледам колко си се притеснила за една тройка (и то по разказвателен предмет, където можеш веднага да си я поправиш на шестица като те изпитат устно напр.... )
Обаче, като се замисля, и аз когато бях колкото теб, треперех да не би майка ми да каже, че съм я излагала пред другите, да не започне да ме сравнява с този и онзи и да ми говори кой бил отличник. Сега се смея на тези неща.
Спокойно. Дишай. Вашите няма да те разстрелят, ако им кажеш. Може би ще ти олекне даже.
Хайде, не се тревожи и го карай по спокойно с тези оценки.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fbdfedc4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз също съм 5-ти клас и имам 2 двойки. Поправих си ги.
Кажи, че ще изкараш повече 6-тици и ще се успокоят.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e08a8da5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 11, питам се по БЕЛ как си имал 6. Подарена оценка, не се гордей.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 452cc6faa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От авторката: благодаря ви за подкрепата! Вие наистина сте добри хора. Аз казах на маика ми и на баща ми, маика ми малко се ядоса, но като й казах, че ще я поправя, мина само с конско. За да нш се изпусна както обикновено (понеже ставам мрънкало когато съм под напрежение) си поиграх мъничко с пергела върху ръката си, та да се успокоя. Изглежда странно, но свърши работа. Знам, че вече няма смисъл, но пишете коментари, ако имате идеи. О, и още нещо, как си учите уроците? Защото смятам следващия път да съм най-наглото хлапе, ако ме разбирате ;3 (говоря да вдигам ръка и да не оставя учителката ми намира докато не ме изпита). Ще съм ви много благодарна ако ми кажете :).

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0c53da4409
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Темата е стара, но искам да кажа, че тази година бях 8 клас и втория срок имах двойка по БЕЛ и поне 5-6 двойки по английски език и родителите ми не разбраха за нито една. Класната ми(по английски) виждаше, че целият клас сме безнадежден случай и нарочно не ни нанасяше оценките. Ии така вече е средата на лятото и нашите още не са разбрали

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0473c83525
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Спокойно, аз изкарах тройка по математика, преди това съм имала само шестици и петици. Математиката просто не ми е интересна и не я разбирам, както на теб географията. Казах на нашите, бяха спокойни, казах им, че ще си я поправя и даже може да тръгна на уроци, защото съм седми клас и матурите наближат. Така че спокойно им го кажи, нашите също са свикнали да съм отличничка, няма да те убия, ще т се скарат най-много

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5b54a54706
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   С уста

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker