Хем за мен се притеснявам, хем за реакциите на околните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Хем за мен се притеснявам, хем за реакциите на околните
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1093 пъти
До скоро си мислех, че не съм зависима от мнението на другите, но уви постепенно започвам да разбирам, че съм страшно зависима.
Сега съм на 16(10 клас).
Когато бяха 5 клас имах малки проблеми с рани на лицето и краката и постоянно бях убиждана, постепенно съм се затваряла в себе си още от тогава. Преместих се в друго училище, а там момчетата не харесаха външния ми вид и ме караха да не се чувствам красива, макар че след като се преместих в новото училище всички тези проблеми с кожата изчезнаха. Постоянно ме убиждаха, че имам голямо дупе, корем и съм грозна, а аз тогава бях г/д 167 висока и 50кг.
Сега съм 10 клас. 173 висока и 59кг. Смятам, че това е нормално, има по- дебели от мен, но момчетата ми казват- Ели, надебеляла си, свали ги тия кила. Имаш огромен г*ъз. Всички момичета и момчета от училището казват на останалите момичета от класа ми колко са красиви, а на мен до сега никога не са ми го казвали.
А между другото има едно черно момиче, дето не е по- хубаво от мен, по- дебела е, а нея не я обиждат.
Странното е, че възрастните винаги са ми казвали, че съм страшно красива, но аз сякаш вярвам на връснищите си.
Явно съм повлияна от мнението им и до сега 1 път не съм се чувствала красива. Старала съм се с лек грим, прическа и като изляза имам чувството, че съм ужасно грозна.

И тук идва проблема- едно ммче веднъж ме покани да отидем на фитнес, но аз отказах, после пак ме пита дали искам да излезем, но до сега никой не ме е канил, а той се познава с повечето от училището и не знам дали се шегува с мен.
Една приятелка, която НЕ знае за убидите и т. н. ми каза, че щом иска да излезем, значи има нещо, иска ми се да вярвам, но в седствие на всичките тези убиди аз не знам дали той наистина иска или просто е искал да види какво ще му отговоря и да ми се подиграва.
Другият проблем е, че и момичетата от класа ми се мислят за най- красивите и веднъж си говорихме за първият път (в леглото) и едното ми кза: Айде ти първо момче да си намериш, пък после мисли за тия работи.
Може да съм го изтълкувала грешно, но не беше ли намек, че съм грозна и няма да си намеря момче, или само това ми се е втълпипо в главата?

Искам да ви кажа, че това не е детински проблем от сорта "Харесва ли ме или не". Подтикната от всички обиди аз дори не мога пред момчета да се отпусна спокойно, имам чувството, че всеки ме мисли за вещица.
Въпросите ми към вас са:
1) Според вас дали да му пиша- какви са били намеренията му? Ако са били наистина добронамерени аз какво да му напиша?
2) Как да се почувствам красива. Пробрах с лек грим, прически. Какво ли не, седя пред огледалото и се старая да се харесам, но не мога. Добре че поне възрастните ме харесват.
3) Дайте ми някакъв съвет с момчетата как да не ги отблъсквам, защото така както е тръгнало наистина няма да си намеря мъж, защото ще отблъсквам всеки един заради мисълта, че ми се подиграва.
4) Дори и да излезем, притеснявам как ще реагират момичетата и момчетата от училище- дали ще ми се присмиват? Притеснявам се, че ще наговорят на момчето куп глупости за мен, той ще се засрами от мен. Как да постъпвам в такава ситуация?


*Ако има момчета г/д н моята възраст (16), които четат това. Искам да ви кажа да не обиждате момичетата или дори момчетата. Всяка една обида наранява тежко и остава белег за цял живот. Дори и да не осъзнавате какво причинявате, знайте, че може да провалите живота на всяко едно дете, защото това е ПСИХИЧЕСКО НАРАНЯВАНЕ. Аз дори обмислям да отида на психолог. Моля ви, въздържайте се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6432354d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Застани пред огледалото и си казвай колко си красива. Всяка вечер преди да си легнеш си повтаряй "аз съм по-красива от вчера" . Ако искаш можеш да се промениш (външно) почни да спортуваш, храни се здравословно и когато другите те видят, че си се променила ще почнат да ти правят комплименти и ти така ще добиеш самочувствие. И мой съвет не им обръщай внимание.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4bc1378c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако теб това момче те привлича, пиши му, излезте. Дори да е подигравка и дори и нищо да не стане разочарованието ще мине. В противен случай след време ще съжаляваш, че не си пробвала. Постоянно ще се чудиш дали не е можело да излезе нещо, а това е много по-зле от евентуалния неуспех. Заради подигравките си се научила по инерция да си мислиш, че хората няма да те приемат и че нямат добри намерения към теб. Но това в повечето случаи не е вярно, а ако се случва, то ти го предизвикваш с поведението си. Трябва да промениш този начин на мислене. Най-малкото, не трябва да позволяваш на такива страхове да те спират. Именно като се изправяш пред нещата, които те плашат, ще добиеш увереност. Като за начало просто му пиши, поговорете си, извини му се за по-ранното си поведение и виж какво ще стане.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e56e55e316
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1) пиши на момчето, благодари му за поканата и го попитай какви са намерениятаму към теб дали узкизате като приятели или той е имал нещо друго в предвид...
2) трябва да се харесваш такаяа каквато си знам ме това е нещо трудно ко трбва да забравиш какво ти казват другите... всеки е красив по собствен си начин не всички сме родени с перфектни кожи, тела и тн.
3) в днешно време тийнейджърите имат един идеал за момчета и момичета. Истината е че в днешно време доста теудно се намират свестни момчета или момичета. От теб се иск проато да бъдеш себе си и по този начин някое момче ще хареса теб а не момичето на което се правиш. Рам някъде те чака твоя принц на бял кон продто имай търпение.... все още си малка и не трябва да мислиш за тези неща има време за всичко.
4) както вече ти казах просто бъди себе си. Ако въпросното момче наистина те харесва трбва да те харесва, приема и обича такава каквато си, а до колкоо момичетата от твоето училище не им обръщай внимание никога няма да разбереш каво ще се случи ако не опиташ!!
С поздрав... Ж 15

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2e4a0cb1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си красива!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker