Анорексичка ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Анорексичка ли съм?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1904 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15 години. Висока съм 171 и тежа 47 кг. Наскоро започнах да спазвам едни диети за отслабване- отказах се от сладкото и вредните храни като цяло. Проблемът е, че теглото ми рязко започна да спада. Последните дни не ям почти нищо, не че нямам апетит, а просто съм си внушила, че трябва да отслабна. Пропускам вечеря, сутрин почти не ям нищо. Всички от училище ми казват, че имам хубаво тяло и няма нужда да спазвам диети, но аз си знам моето... Въпросът ми е: ако продължа така, мога ли да стигна до анорексия? Моля историята ми да бъде публикувана. Важно е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 67e000f69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Направо си си анорексичка (или ако не си, то натам си тръгнала със сигурност) и върви на психиатър, не се бъзикам. Ти осъзнаваш ли изобщо колко си слаба? И ако си мислиш, че това е естетично, жестоко се лъжеш. Никой не иска скелет, ако ти казват, че си красива, е по-скоро от куртоазия. Но само комплексар би харесал скелет. За този ръст трябва да си поне 60 кг.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 73b6ee7584
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей .Можеш да станеш анорексичка разбира се.Недей с диети не се съсипвай насила ,започни да си ядеш нормално но не от един път много защото мисля си чувала за йо-йо ефекта след диетите , щом си имаш апетит си яж а дори и да нямаш насила докато той не се възвърне.Теглото ти е перфектно даже трябва и да качиш 3 4 килца и си супер .Престани с тия диети и щом не се харесваш си стегни тялото имаш перфектна височина като качиш още малко започвай упражнения фитнес и тн за да стегнеш тялото там няма нужда от диети .Успех ти пожелавам ..

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 71044a97c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   ДА! СПРИ... 47 килограма са ти малко, а ти сваляш... НЕДЕЙ!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b670492efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Младо момиче,
Вие вече сте анорексичка. Анорексията погрешно се свързва първо с намаленото телесно тегло, напротив - тя е преди всичко психическо заболяване, при което човек развива маниакално-натрапчиво усещане, че е с наднормено тегло и трябва да отслабне, дори и когато тялото му изнемогва от слабост, повредената психика продължава да смята, че резултатите не са задоволителни и ако не се вземат мерки, изходът е летален. Телесната слабост идва като резултат от болестта, а самата болест се заражда много преди това. А като Ви чета Вас, смятайки, че 47 кг. са много - съветвам Ви спешно да потърсите квалифицирана помощ. Анорексията не е някакво модно течение или поредната тийнейджърска драма, а много тежко и коварно заболяване, с което човек трябва да се бори цял живот.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6d10bafe8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "Анорексичка ли съм?" - Не си анорексичка.
"Въпросът ми е: ако продължа така, мога ли да стигна до Анорексия?" - Можеш. Вместо да мислиш, че трябва да отслабнеш, можеш да се консултираш с диетолог/психолог и той да ти обясни всичко, което ще чуеш тук - килограмите ти са болезнено малко. Дори можеш да качиш още двайсет, което не означава, че те карам да го правиш, а че можеш да бъдеш спокойна, че не си нито дебела, нито анорексичка. Просто се храни, когато ти се яде. Създай си калориен режим, за да си сигурна, че не ядеш нито по-малко, нито повече.
И моля те, обичай се. Казвам ти го като човек, преминал през Булимия и Анорексия, тежал 19 кг на 1,67см, който беше на крачка от самоубийство. О-б-и-ч-а-й с-е!

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1f986ac351
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Да

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7deb8eacdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   не мога да разбера само защо на всички тинейджърки мечтата им е да са анорексички. Това е като някаква тяхна фикс идея. Не знам дали е нуждата от внимание или чисто и просто съжеление.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3ff97cd03a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Кви 60 килограма... петдесет мисля, че ще ти е супер, но можеш да задръжиш и сегашните, само не сваляй повече и почни да се храниш малко повече и да спортуваш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 00a1f12827
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Твърдо ДА! Засега в главата, скоро и на други места.
Помогни си сама , за да ти помогне и господ.
Успех крехко момиче.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c922aa46fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Виж честно казано, много се очудих като чух че тежиш 47 кг а си висока 171. Аз спортувам постоянно по- ниска съм от теб (1. 67) и тежи 52 кг. Незнам дали е от мускулната маса или от тежките кости но тялото ми пак е много слабо и изглеждам доста добре. По добре започни да ядеш нормално равномерно и вместо да спазваш диети тренирам нещо, защото от тези диети, тази височина и това тегло, наистина можеш да станеш анорексичка. А и не е добре за органите ти все пак си момиче и трябва да имаш повече по себе си за да си здрава и силна

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c922aa46fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж честно казано, много се очудих като чух че тежиш 47 кг а си висока 171. Аз спортувам постоянно по- ниска съм от теб (1. 67) и тежи 52 кг. Незнам дали е от мускулната маса или от тежките кости но тялото ми пак е много слабо и изглеждам доста добре. По добре започни да ядеш нормално равномерно и вместо да спазваш диети тренирам нещо, защото от тези диети, тази височина и това тегло, наистина можеш да станеш анорексичка. А и не е добре за органите ти все пак си момиче и трябва да имаш повече по себе си за да си здрава и силна

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b8aea75361
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Веднага спри с тези диети. Прекалено си слаба. А и с глад нищо не става. Аз съм в другата крайност ( 155/70кг) и съм опитвала с глад. Не само че нищо не става но и после не можеш да ядеш определени храни. Става ти лошо и ти се повдига. Не се подлагай на това. Моят съвет е да качиш 2-3 кг.
^-^

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b35ad81caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Щом задаваш подобен въпрос, значи ти вече знаеш, че нещо не е наред. И тук не говорим за килограмите, които наистина са малко за твоя ръст, а за психическата ти нагласа и натрапчивите ти идеи за отслабване. Това не е шега работа и е много, ама много опасно! Щом осъзнаваш, че може да имаш проблеми занапред, направи нещо по въпроса, не чакай да стане късно! Мога да ти изпиша един цял роман за рисковете, които крие твоята "диета", защото аз самата съм минала по този път. Всяко момиче иска да изглежда добре, да е харесвано, да се чувства добре в собственото си тяло. НО гладът не е решение! Спри веднага да гладуваш, ако трябва- яж насила, дори да нямаш апетит в момента, за да се върнеш към нормалния ритъм на хранене.
Хубаво и стегнато тяло няма да постигнеш със зверски диети, а с балансирано хранене- зеленчуци, плодове, месо, варива и със спорт! Най-вече спортът моделира тялото, оформя го, полезен е и се отразява добре на духа. Захвани се с някакви тренировки- бягай в парка, скачай на въже, ходи на плуване, на фитнес, на тенис.. на каквото и да е, и ще видиш как ще се чувстваш заредена с енергия и здрава! Никой не казва да се тъпчеш с боклуци, просто се храни в нормални количества, пий много течности и се движи. Не допускай сама да си причиняваш такова ужасно нещо, спри да мислиш за изгубени килограми, приети калории и т. н., ако ти не се погрижиш сама за здравето си, няма кой да го направи. Ако е необходимо, потърси помощ от родителите си или от специалист, в случай, че не можеш да се справиш сама с проблема. А проблемът е налице вече, мило момиче, затова ти стискам палци и се надявам бързо да се осъзнаеш и да вземеш мерки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker