Тръгна по лош път. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тръгна по лош път.
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2234 пъти
Моля модераторите да публикуват историята ми, защото я пускам за 4 път, а наистина е важно. Много деца са тръгнали по този път, за да са популярни. Историята е за моята най-добра приятелка, за която вече е късно да се поправи, надявам се да е поучителна. Познавахме се от 1 клас, но по-близки си станахме в 6-ти.
Казвахме си буквално всичко.
Аз бях един от, , плейбоите'' и, , мачовците'' на училището, а тя беше невинното малко същество.
От както я помня беше отличничката на класа, занимаваше се с танци, участваше в пиеси, беше една такава мъничка и крехка, любимката на всички.
Винаги помагаше на всеки, винаги гледаше всички други да са добре, а не тя. Беше детето за пример.
Седяхме един зад друг по рисуване, така се сближихме, от час на час.
Помагала ми е винаги с моите приятелки и постоянно ми се караше, когато ги сменям твърде често или когато направя нещо лошо.
Влюбих се. Тя също. Обаче тя беше умна и пожела да запазим приятелството си.
Така дойде време за кандидатстване и отидохме в различни училища. Там тя си намери нови приятели, попадна в съвсем различна среда. Не беше свикнала хората да не я харесват, затова започна да им се води по мнението.
Оттам купони, напивания, пушене, надрусвания, момчета. Накрая, когато техните започнаха да се съмняват и да не и дават пари, тя започна да си ги изкарва сама. Първо започна да танцува по стриптиз клубове, а после си намери нещо по-доходно-започна да продава наркотици. Постоянно я викаха при директора и искаха да я изключват. Качваше се по всякакви коли и мотори на наркомани без книжки. Дори катастрофира, но това не я спря.
Веднъж я срещнах и ми обеща, че ще спре.
Докато на един купон си мислеше, че не я виждам и пак се напуши.
Вече не се занимавах толкова с нея. Пак ми каза, че е престанала и беше. Докато не се събра с гаджето и, който я караше да продава дрога и пак всичко започна отново с пълни сили.
Нямам сили вече, не и вдигам дори телефона, знам, че може да е нещо спешно, но я обичам все още и не мога да я гледам така.
Не знам как да я спра, не съм се и опитвал.
Беше много красива, усмихната, с тяло на модел.
Сега се е отпуснала, върви като сянка и тръгва както стане сутрин.
Толкова надежди се възлагаха на нея, а тя тя просто пропиля всичко, в опитите си да е харесвана от всички.
Казва, че най-после се е научила да живее и и харесва. Виждам, че не е щастлива, прави го за хората. Наистина ми липсва онова мило момиченце, което заобичах, а не тази напушена, , мацка''.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: f250e56556
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш една приказа: "Хубавите ябълки - прасетата ги ядат! ", та и тука е станало нещо подобно...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 44e6877905
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много, много тъжно! Обаче ти наистина не можеш да направиш нищо, тя и само тя може да вземе решение да скъса с този живот. Никой друг не може да го реши вместо нея. Дано се вземе в ръце и промени нещата, преди да е станало късно, защото колкото повече време минава, толкова по-трудно е измъкването.
Все пак благодаря, че сподели, така историята и ще стигне до повече хора и дори един човек да се замисли и да се откаже от такъв живот, си е струвало.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c2ca155a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Обичаш я, нали? Ако наистина я обичаш направи нещо за нея-помогни й... Може да кажеш на техните какво става... Тя ще се бунтува ако те решат да направят нещо по въпроса и знам колко е трудно и почти безнадеждно човек да се откаже от дрогата... Съжалявам! Не знам колко е гадно това... В трудно положение си... Ако искаш говори с нея... Ако искаш я преведи в друга компания... Само не се отказвай! И знай - каквото стане - стане... Просто такава й е съдбата... Прави каквото искаш... Ако я обичаш - помогни й!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3e60d52013
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зравей, само не разбрах на каква възраст сте. Ако сте под 18 ще е по-лесно най-добре поговори с нея още веднъж, но ако и това не помогне, колкото и глупаво да звучи говори с родителите й те са тези които трябва да я стегнат. Може и да те намрази след това, но е по-добре да го направиш и те да й помогннат отколкото да загубиш приятелката си завинаги.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a8604cb44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не се занимавай със нея, само губене на време със пропаднали хора :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5aae695b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Няма какво да направиш, просто всеки си има своя път в живота. Във всеки случай не й затваряй телефона. Поддържай контакт, може тя да преживее някакъв катарзис и да почуства нужда от познат, близък човек.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 522d028783
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И при мен имаше едно момче (аз също съм момче) беше ми като брат, ала след 1 година много силно приятелство почна и той с тия треви. И така го хващаха техните с тревата 2 пъти и накрая и полицията го хвана и сега учи на 40 километра в друга езикова гимназия (щото от нашата го изгониха след като го хвана полицията с тревата в джоба). Напоследък не съм общувал много с него и само знам, че нещата са си както постарому (даже някакви клюки за амфетамини, че взима бях чувал, уж не ми се вярва, ама пък знам ли и аз). Моят съвет е да й помогнеш - аз не го направих и си мислех, че все някога ще му омръзнат тия треви и глупости, или пък, че техните ще го спрат (да, и те не можаха да го спрат дори, а майка му горката се поболя от притеснения, даже сега е в болница на легло с нервна криза). ПОМАГАЙ - може ти да си единственият останал, който е от значение за нея!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e8dd5ecb23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Оставих да опита истината от живота. Ако я обичаш оставих сама нека я заболи нека се пречупи и чак тогава би имала сили да спре.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3bb83d41b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От личен опит ти казвам да си я избиеш от главата, да си намериш друго момиче, в което да се влюбиш - с наркомани рано или късно нещата свършват зле, ама МНОГО зле. Добре, влюбен си. А един ден като неминуемо ти се прииска да имаш семейство, с такъв човек ли искаш да го градиш? Вярно, че си малък, но помисли и върху това. Ако толкова искаш да й помогнеш, кажи на техните. Но не си губи времето с нея в опити за връзка - бивши наркомани няма.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9236cf63dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора:
Тя е казала на техните почти всичко и че уж е спряла вече.
Другото което ме притеснва е, че тя е спряла да се храни. Спи цял ден за да не яде, а ако хапне после ще си бърка в гърлото за да го повръща.
Днеска сутринта се видяхме, нищо общо с преди.
Преди имаше плочки, мускули, сега е слаба и бледа като мъртвец. Смее се през 5 минути просто така, през другото време е все едно ще се разреве всеки момент. Казах и какво чувствам и как се притеснявам. Помълча. малко и след това започна да се смее.
-Защо ти пука за човек като мен, аз съм боклук, всички го мислят, дори и ти. Сладко е. Аз вече нямам чувства. Така е по добре. Не се тревожа всичко ми е 6.
*Цензурирал съм отговора и.
Това бяха думите и, след това мълча през цялото време. Наистина искам да и помогна.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3f3516e101
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Опитай доколкото можеш говори с техните да я заведат на психолог или на психиатър и дано да има ефект. Подкрепяй я доколкото е възможно в трудни моменти, но ако промяната към добро първо трябва да дойде от нея. Ако тя иска да върви по нанадолнището колкото и да се стараеш да и помогнеш няма да има резултат!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker