Най-трудният избор в живота ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Най-трудният избор в живота ми...
преди: 9 години, 18 дни, прочетена 1639 пъти
Здравейте, драги читатели! Аз съм момиче на 14 години в 8 клас. Искам да се посъветвам с някого, относно решението на майка ми. Майка ми е от години в Германия и вчера ми заяви, че иска да ме вземе и мен при нея, поради семейни причини! Толкова съм объркана, а никой не ме разбира. Започват се обиди, че не съм знаела какво искам и накъде да поема, безхарактерна съм била и куп още неща... Нека да си говорят, каквото си искат, но ако бяха на мое място колко време щяха да се чудят? ! Много ми е трудно, не знам дали да си завърша училището тук, или да тръгна сега и ще трябва много да се стегна. Отначало ще съм в сборен клас от всички националности, но езикът ми е най-големият и сериозен проблем. Нямам си на понятие от немски... Само 2-3 думи и до там. Английският ми - с него що-годе се оправям добре, но ще съм под голям стрес. Имам срок до петък да реша дали да тръгна с мама (тя ще дойде да ме вземе), или да остана тук да завърша чак след 4 години и половина! От една страна - да започна да живея с майка ми, от друга страна - да продължа да се мъча тук сама... :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 18 дни
hash: 5edf49cb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съвет - не слушай абсолютно никой, освен разума и сърцето си, дори и родителите ги остави. Аз преди време заминах, останах разочарован, но поне решението го взех абсолютно сам и видях какво е.

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: ac7ee558c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има подобна история – можеш да я погледнеш: http://spodeli.net/7/story-85837.html (коментар номер 1 има неточности в обяснението на различните степени на образование).
Това решение не можеш да вземеш сама.
Трябва добре да помислиш. Не разбрах, тук в България, при кой живееш?
"От една страна - да започна да живея с майка ми, от друга страна - да продължа да се мъча тук сама... :( " – моя съвет е да отидеш при майка си в Германия.

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: d23d6d614c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И плюс и минус има.

Минуса е че ако идеш сега, в началото може да изпиташ стрес, самота и трудности докато не се адаптираш.

Плюса е че като хора сме адаптивни. Ако идеш сега, особено като по-малка, ще можеш много по-лесно да научиш езика и то добре. Ще станеш по-борбена, по-решителна, ще добиеш опит от трудности и когато влезеш в света на възрастните, тогава ще ти е много по-лесно.

Със сигурност не знаеш и майка ти през какво минава, защото не ти се е налаголо да срещаш все още трудностите от света на възрастните. Едно е сигурно - тя иска твоето добро.

В главата ми излязоха горните минуси и плюсове. Никой тук не смятам че е редно да ти дава насоки за това какво да правиш, тъй като живота си е твой. Ти си тази върху която ще рефлектира всичко после, независимо какво решение ще вземеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 17 дни
hash: 90fae45dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом се мъчиш тук, каквато и да е майка ти, който каквото и да казва, ти знаеш най-добре. Това е шанс, който идва веднъж в живота. Тръгвай момиче. Няма да сбъркаш. Хиляди пъти съм казвала (на 14 съм) - имам ли възможност да замина за чужбина, ако ще и за седмица, тръгвам без да се замисля. Няма да стоя тук. Семейството ми е прекрасно, обичат ме, аз ги обичам, но за нищо на света няма да позволя да живея този живот, който в момента. Любовта е много, но когато и желанията са малко и средствата също, няма начин да се оправиш. Не стои. Събирай си нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 0e289d2886
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз бих заминала. Вярвай, че всичко ще се нареди.

 
  ...


...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 43c1d7b977
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз, какво да ти кажа. Аз бих заминала, защото в тази държава наречена България няма бъдеще за никой от нас. Продадоха ни едни корумпирани политици и другите етноси ни превзеха. В момента сигурно не искаш да заминаваш, заради приятелите си тук и близките хора, но в крайна сметка е по-добре да си изградиш образование, кариера и стабилни доходи за да имаш добро бъдеще. Не си мисли, че съм човек, който не обича родината си, напротив, за мен България е една чудесна страна, която обаче корупцията и егоизма развалиха. Помисли си добре, успех ти пожелавам и както е казано по-горе слушай себе си и сърцето и разума си. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 17 дни
hash: 8ce4beef06
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако доходите на майка ти са високи и гарантират добър живот - отиди! Ако просто ще свързва двата края и ще ти праща пари, изучи си тук. Имай в предвид, че училището е само формалност и не означава нищо. Истината идва след това. Записваш сериозна специалност в сериозен университет и се мъчиш да пробиеш. Или ако имаш талант опитваш със спорт, което възможно най-добрият вариант.

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 1bce7f8a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На твое място хиляди българи биха напуснали "цветущата" ни държава, приятели винаги се намират.
Учителите ще ти помогнат със езика, няма да останеш назад, лека по лека ще се оправиш, дори ще се радваш след време!
Лично аз не съм ходил във някакви специални училища за език, приеха ме директно, учителите започнаха да ме питат, да ми дават задачи и така..
Ти си решаваш, разбира се :)

16 момче

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: a7427ccaa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ще направиш груба грешка, ако заминеш сега. Направо можеш да се простиш с образованието си. Там, без език, ще те наврат в клас с подобни на теб емигранти и отношението на самите учители и ще бъде кофти. Образователната система в Германия няма нищо общо с тази у нас. 80% от учениците ги вкарват в училища, от които като завършат, нямат право а продължават да учат, а отиват директно да работят. Само тези от гимназиите имат право да продължат с обучението си. Къде ще отидеш, определят учителите и естествено познай къде отиват децата на емигранти. Тук има доста писано по въпроса за образованиете в Германия. Обясни на майка си и завърши тук. А и без език, а немският е труден, направо забрави!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 17 дни
hash: 838c196945
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти ако искаш да си завършиш тук майка ти нищо не може да направи. Нека те обижда и да прави каквото иска, но решението си е твое. Тя е безхарактерната щом те принуждава да правиш нещо, което не ти харесва. Аз лично не бих те посъветвала да ходиш в Германия, докато не научиш езика, ще ти бъде кофти и ще те сочат с пръст. Помисли добре, не искам да ти се местя, затова те съветвам да погледнеш ситуациата от всеки възможен ъгъл и избери опцията, която ти допада най-много. Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 40df62d547
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   замини. образованието там е по евтино имам предвид ако следваш нещо. дават ти безплатен превоз до университета. ако знаеш език няма да иммаш проблеми но ако не знаеш ще караш една година да фо научиш. а и трябва да си има понятие от него

 
  ...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 2264dd7fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До авторката - в раздел " любов и изневяра" има тема: Германия. Там има един коментар какво представлява обучението в училище в Германия - предостатъчно е да си направиш извод.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 12 дни
hash: bc31b5999f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Това е голяма възможност за теб. Няма да си сама майка ти ще е до теб и ще те подкрепя. Замини по-добре докато си малка ще схванеш бързо езика малко е труден, но ако си употита ще се получат нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: b42d4ce335
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Недей! Мен майка ми ме домъкна там във 5 клас, окей, мога езика перфектно вече (на 15 съм сега), но за това ти трябва време, което нямаш. Плюс това - никога не съм имала приятели тук, просто са прекалено прости и предпочитам сама да се забавлявам. А обучението е мноооого по-изостанало, отколкото в БГ. Особено германците се държат лошо с нас. Имах вече толкова много учители, които разказваха напълно погрешни неща за България - и то с умраза. Аз мисля да се връщам в БГ тази година, твърдо е решено. Продължи да си учиш, страната не е хубава, но в Германия няма смисъл да си губиш времето. Успех! ,

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker