Глупаците,които търпим. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121593)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18631)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Глупаците,които търпим.
преди: 9 години, 26 дни, прочетена 1356 пъти
Вие как бихте реагирали, ако просто си седите на проклетия чин в училище и по някое време, някакво зализано подобие на разумен човек просто ви блъска, рита или хвърля хартиени топчета по вас?
Аз бих му откъснала... , но няма значение какво искам да му направя след като това е на практика невъзможно. Мога да мразя подобни отпадъци на обществото цял живот, но затях не знача нищо, просто средство за изкачване в йерархията на неграмотната смет на училището, още наричани популярни и тем подобни. Просто наистина се гневя, чена такива пикльовци не мога да им скоча и да ги смачкам, така че да си отмъстя за всеки път, когато са ме сравнявали със земята под краката им. Само аз ли толкова пъти съм си представяла как се молят, за да не ги подлагам на това на, което те мен? Проблемът при тормозът е че уж всеки се опитва да го предотврати, ама то т`ва не става само с глупави брошури с банален надпис “Да спрем насилието в училище“, става със действия, според мен. Е, не с бой от чиято и да е странаразбира се, а с психологическа намеса, ако това не помогне тогава евентуално с бой, глупости с бой нищо никога не се прави, но поне някакви опити от страна на най-вече учителите за укротяване на някои ученици и дори строгото им наказване ако посмеят да се подиграват с достойнството на някого. Камерите например, вповечето училища има камери по коридорите, е защо тогава не се вземат мерки, тези камери всичко записват, новъпреки това на някой трябва да му пука, че ученик е заключен в тоалетната например от свой съученик, ако на вас не ви се е случвало на двама мои съученици, да и никак не е приятно. Та що се отнася да като изкуствените опити да се спре насилието в училище чрез листовки, вие чели ли сте ги, аз да и мога да ви кажа като човек, който е бил тормозен, че повече ми отежняват живота тези глупости, та на една от тях пишеше:“Как да разбереш каква е причината да бъдеш тормозен“понякога, дори и да си напълно пасивен самото ти присъствие дразни някои хора и те превръща в мишена, самото ти съществуване дори, няма логика, знам но това е така.
Колкото и да ги псуваме на ум на майка, баща и прочие това не е достатъчно да ни утеши или извади от черния списък, за мен най-ефективното решение се оказа да обикна себе си, защото това е най-добрия начин дапокажеш гордост, когато това стане намаляваш шанса да си потенциална мищена. Чрез това се обръщам най-вече към хората, тормозени в училище бъдете самоуверени и обичайте себе си, това според мен е една добра идея. Самочувствието ще випомогне да започнете да се защитавате от такива глупашки истории, тези от които се страхуваме ще се превърнат в тези, които съжаляваме.
Ако сте съгласни с моите разсъждения може да опишете мнението си отностно отношението ми към тормоза в училище.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 25 дни
hash: ecc5e54ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   100% съм съгласен със теб, авторке.

Решението е да не се толерират глупаците, които опитват да пречат на останалите.
Листовките няма да помогнат, просто купчина хартия, на която умниците гледат като отпадък за контейнера.
На мястото на министъра на образованието щях да направя следните промени:
1. При нарушаване на учебния процес - 60 задачи по математика, 20 страници за учене оценяване на знанията.
2. Физическия и психическия тормоз да се наказва със изгонване от училище и лоша характеристика.

За съжаление нашите глави във министерството няма да въведат промени във образователната система. Директорите също са виновни - пазят ги за бройка във училище, иначе ще получат по-малко пари.

Обикновено съм отстъпчив, но ако ми избие търпението едва ли ще мине без бой.
2 години учих във чужбина, бях изненадан от новите съученици и учители - всички бяха възпитани, трудолюбиви, общителни и интелигентни.
За България не мога да кажа същото, отвратен съм от поведението на хората.

НО.. във чужбина правилата са строги и при 1-то нарушение се отива при директора и се провежда разговор със родителите.

Жалко, че няма опция за промяна на националността :)

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 764882e376
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Напълно съгласна съм с номер 1. Но за съжаление тия глупаци, дето ги пазят за бройка ги пазят, защото финансирането така им го направиха, че ако гонят всеки, който прави мизерии ще останат с пет ученика и няма да могат да си покрият и режийните, което е грешка от страна на министерството, защото ако си беше свършило качествено работата, нямаше да измисли нещата по този начин и да поставя директорите в това положение, защото например директорката на моето училище е изключително свястна и положително настроена жена, винаги ще ти съдейства при проблем, но и тя не би искала да загуби пари и много рядко се гонят хора от нашето училище, а и от което и да е. Води се уж елитно, но е пълно с всякакви отрепки, които от първия поглед ти е ясно, че някой ден ще просят в подлеза или в по-добрия случай, ще метат пред вас и въпреки всичко в настоящия момент се котират невероятно добре по необясними за мен лично причини. Просто ми се повръща от тая сган, защото на хиляда един ще излезе свестен, ама ще го отровят с простотията си и ще се затвори в себе си до такава степен, че да не може да общува дори с отражението си в огледалото, щото и него ще е намразил, даже най-много от всичко ще е намразил точно него, но тези явления са продукт на ширещата се българска действителност на все по-опростачен народ, готов на всичко за пет лева. Злобен и комплексиран народ сме и това наистина не се оправя с хабене на хартия за листовки, а с работа, защото тия листовки ги четат само хора като мен, които имат умствения капацитет да ги асимилират, но онези, които наистина трябва да ги прочетат, не ги четат и не им пука, така че махайте се по-бързо и по-скоро от тук, защото ще ви задушат тези толкова нелицеприятни маси и ще ви осакатят като личности за цял живот.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 85fe8e0263
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Много ми е интересно защо не ги биеш и ти?
Запиши се на боен спорт и им сритай задниците на мижитурките

 
  ... горе^
преди: 9 години, 24 дни
hash: 17e75aa911
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с теб напълно и наистина човек трябва да се научи да обича себе си. Не знам как вече се намират нормални хора... Листовките се правят, за да може цялата работа да се замаже. Иначе никой няма да си мръдне и пръстчето за теб. Така е и в други страни,
няма изход от това. Трябва човек да бъде горд със себе си и да не се оставя на тези инвалиди да го мачкат.

Gwen

 
  ...
преди: 9 години, 24 дни
hash: 0cf0dafdf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Все едно описваш 23 СОУ в София. Едно към едно!

 
  ...


...
преди: 9 години, 21 дни
hash: da3e94edfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ви искрено за отзивите, вече започнах да си мисля, че само аз мисля така, може малко да съм попрекалила с грубите изрази, но знаете как е на моменти човек си излива душата.
Отностно отзива на номер 1- зависи къде в чужбина си бил, аз лично нямам опит, но съм чувал, че има по-лоши условия дори и от нашите.
Номер 2 - права си за фактите, че сме комплексиран народ, ама все пак да не сме само ние, , то си има общоприети норми. До някъде акобяхме по-дисциплинирана държава за такъв тормоз тези глупаци, както всички сме съгласни, че трябва да бъдат наричани, щяха и бой да ядат, но тук дори да убиеш човек плащаш 100лв. и си свободен.
Номер 3 - благодаря за съвета, но се боя, че повече ме бива да говоря, пък и съм скиптична към това, че ще успея да ги набия, защото най-вероятно в училище мен ще изкарат побойница, то такова нещо може само в България да се случи, така несправедливо.
Gwen(номер 4)трудно е човек да обича себе си, когато е жертва на тормоз, просто тогава човек се чувства като малоценен и е много трудно да стъпи на крака, мразим се защото други не ни ценят.
Номер 5 - Аз уча в малък град, но същата работа нулева толерантност към тормозените.
От :авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 19 дни
hash: aa4697c6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз бях много унижаван преди в у-ще беше пълен ужас за мен беше ме страх да ходя на у-ще заради подигравките но след време се промених почнах да се гледам диети, фитнес, йога най - вече йогата много ми помогна и след 2 месеца имаше огромна промяна в мен имах , най-накрая самочувствие и увереност в себе си промених си стайлинга също и да видиш като видяха увереност и самочувствие как се промени държанието им към мен. Mного се усмихвах и въпреки някои подигравки пак се държах добре и им се усмихвах в лицето и после си намерих доста добри приятели най-накрая имах приятели които ме чакаха с нетърпение пред входа на училището всичко стана така както исках. Така, че горе главата предлагам ти йога, много усмивки и позитивизъм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker